İnşallah canım çok teşekkür ederim stresli zamanlarımız tamamen bitse süper olur kilo endeksin nasıldı yani boy ve kilo dengende kaç iken kaç kiloya düştünÖncelikle geçmişler olsun anneniz sağlığına bi an önce kavuşsun inşallah. Evet stres her şeyin başı malesef strese girince vücut gebeliği engelliyor demişlerdi bende neredeyse 1 yıldır gebelik için uğramıştım her ay testler v.s en son pes ettim diyetisyen e gittim kilom yoktu üma vücudum yağ toplamış düzenli yürüyüş takviyeler kafadan da silmiştim o ay hamile kaldım ki doktor aşılamaya gidecekti olmasaydı eğer diyeceğim kafanıza başka şeylerle meşgul edin biraz sağlıklı beslenme spor eminim arkasına müjdeli haberi alırsınız
Maşallah senin hamile kalmana da çok sevindimÖncelikle geçmişler olsun anneniz sağlığına bi an önce kavuşsun inşallah. Evet stres her şeyin başı malesef strese girince vücut gebeliği engelliyor demişlerdi bende neredeyse 1 yıldır gebelik için uğramıştım her ay testler v.s en son pes ettim diyetisyen e gittim kilom yoktu üma vücudum yağ toplamış düzenli yürüyüş takviyeler kafadan da silmiştim o ay hamile kaldım ki doktor aşılamaya gidecekti olmasaydı eğer diyeceğim kafanıza başka şeylerle meşgul edin biraz sağlıklı beslenme spor eminim arkasına müjdeli haberi alırsınız
Çok iyi canım peki nasıl kilo verdin neler yaptın73 kg 70 de boyum idi diyetisyene gittiğimde yağ oranım yüzde 36 ya çıkmıştı obez çıkmıştım hatta 68 kg ya düştüm hedefim 60 idi ama 68 de gebeliği öğrendik
Öncelikle iyi bi diyetisyene başladım ona çocuk düşündüğümü de dedim özellikle rahim sağlığı için diyetler hazırladı şekeri ve dışarıdan bir şey almayı hayatıldan çıkardım o ay beyaz ekmek de dahil. Zaten doktorum hormon bozuyor paketli gıdalardan uzak dur demişti düzenli yürüyüş yaptım doktorum takviyeler vermişti onları kullandım özellikle açık hava da yürüyüş stres için önermişlerdi gerçekten en çok işe yarayan o bence yürüdükçe açıldım kafadan o hamile kalma stresini azalttığını düşünüyorumÇok iyi canım peki nasıl kilo verdin neler yaptın
Kesinlikle öyle o düzenli yürüyüşün etkisini geçmişte ben de gördüm açık havada hep yürüyordum sonra belli bir süre sonra bırakmak zorunda kaldım peki siz tempolu mu yürüyordunuz nasıldıÖncelikle iyi bi diyetisyene başladım ona çocuk düşündüğümü de dedim özellikle rahim sağlığı için diyetler hazırladı şekeri ve dışarıdan bir şey almayı hayatıldan çıkardım o ay beyaz ekmek de dahil. Zaten doktorum hormon bozuyor paketli gıdalardan uzak dur demişti düzenli yürüyüş yaptım doktorum takviyeler vermişti onları kullandım özellikle açık hava da yürüyüş stres için önermişlerdi gerçekten en çok işe yarayan o bence yürüdükçe açıldım kafadan o hamile kalma stresini azalttığını düşünüyorum
Çok iyi canım peki nasıl kilo verdin neler yaptın
Çok doğru söylüyorsunuz doktora gittim hormonlarımı bakıldı âdetin ikinci günü de bakıldı hiçbir sıkıntı çıkmadı sadece tiroit geçen ay bakıldığında 5 olarak çıktı tiroit hapı başladık onun dışında bu şekilde ilerliyoruz sadece ben muayene oldum şimdilik henüz eşim olmadıÖncelikle bi doktora gitmediyseniz , gidin hormonlarınıza baktırın reglin 2. Günü giderseniz çıkıyor hepsi tahlillerinizde .eşinizde bi spermiogram testi versin hersey normalse o zaman beklemeye devam edersiniz
Yani direk stres diyip beklemeyin stressiz insan var mı ki şu dünya da ? İnsallah en kısa sürede bebegınıze kavuşursunuz
Evet tempolu yürüyüşKesinlikle öyle o düzenli yürüyüşün etkisini geçmişte ben de gördüm açık havada hep yürüyordum sonra belli bir süre sonra bırakmak zorunda kaldım peki siz tempolu mu yürüyordunuz nasıldı
Hormonlarımın tümüne bakıldı hiçbir sorun görülmemişti peki sizin prolaktin seviyesi kaç çıkmıştı evet o da engel oluyormuş diye duymuştumİlk işim tabiki ki bi doktor a gitmekti zaten diyetisyene doktorum yönlendirdi benim prolaktin biraz yüksekti süt hormonu o da gebeliğe engel bi durummuş fakat ilaçla tedavisi mümkün. Doktora bi danışın tabi ki hormonsal sıkıntı var mı öğrenin
20 olması lazımdı çok net hatırlamıyorum doktor ilaç da yazmıştı onun içinHormonlarımın tümüne bakıldı hiçbir sorun görülmemişti peki sizin prolaktin seviyesi kaç çıkmıştı evet o da engel oluyormuş diye duymuştum
Düşük tehlikesi olup olmamasına bağlı doktor ne önerirse. Bana hafif şekilde yürüyüş yapmaya devam et demiştiPeki sizce ilk trimestterda erken hamilelikte biraz tempolu olan yürüyüşün bebeğe zararı olur mu size öyle bir şey diyen olmuş muydu
Evet ben bayağı tempolu yürüyordum şimdi hafif hafif yürümeye devam edeyim o zamanDüşük tehlikesi olup olmamasına bağlı doktor ne önerirse. Bana hafif şekilde yürüyüş yapmaya devam et demişti
Benim geçen ayki prolaktinde 27.8 yazıyor doktor ilaç başlamadı şaşırdım şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?