adam demiştir bizim hatun kafayı yedi benimki olsa öyle derdi : benim karı kafayı yedi manyak karı derdi
amaan insanları hiç dinleme.. sonuçta herkesin doğumu farklı ilerliyo... ben epidurali yaptırdım rahatça doğurdum. eltim bunu duyunca dmediğini bırakmamış kaynanama... yok tehlikeliymiş riskliymiş bebek çıkmazmış... halbuki ben onu yaptırmasam zaten bebeğin hayatı tehlikedeydi... titremem yüzünden nefes alamadım bebeğe de oksjen gitmedi kalp atışı düştü... ben bayıldım... epiduralden sonra da uyusmadım sadece acım kesildi ağrı ve acı hissetmedim, 3 ıkınmada doğurdum hareket edebildim... kimi acıyıda ağrıyıda hissettim der kimi de hiçbişey hissetmedim uyuştum ıkınamadım bile der... hoş bu olay ilacın dozu ve doğru zamanıyla ilgili... normal epiduralsiz doğumda da herkesin farklı... kimi çok rahat kimi sanki sezeryan gibi... yani başına ne geleceğini sadece yaşayarak öğrenebilirsin. başkalarının dedikleri senin nasıl doğuracağını göstermez... herkes konusur tabiii. sen hee de geç.. o kadar takma...
daha var daha var diye erteleme sakın. başla biyerden. sonraa yetiştiremezsin... almak bişey değil kullanıma hazırlicaksın onları bide... başla bian önce geç bile kaldın sen...
eğer sonda acıtmıyorsa çok iyi.valla çok korkuyorum ben de ondan..peki içeri iyice mi sokuyorlar yoksa ağzında mı takılı kalıyor..benim drum da taktırıyormuş..
Canım öyle kötü konuşacam ki şimdi canım, susayım en iyisi
banlanırım o kadar ağır konuşacam
ne demek sorunlu hamilelerle uğraşmak istememek yaaa, Allahın verdiği bir durum bu
hepimizin hamileliği sorunsuz gidecek diye bişey yok
ihtiyacımız var anlayışlı insanlara, doktorcuğu dövüp dövüp tüm doktorlara karşı olan hırsımı alasım var
özellikle stresli hamişlere kötü davrananlardan nefret ediyorum
özelden bekliyorum mesajını tatlım
Canım aile hekimleri de kolayını bulmuş, biz müdehale edemeyiz doktorunuza gidin diye
benimki afedersin yaymış poposunu kanepe de yatıyor ne zaman gitsem
uyandırıyorum resmen her gidişimde, kadın o kadar rahat ki
serum iyi gelir canım, olursa sağlık ocağında bağlat
canım valla ben bi kaç gündür yiyemiyorum yaaa anladım yemenin ne kıymetli olduğunu
Allahım yardımcın olsun, çok zor yiyememek
canımmmm ihmal etmemelisin gitmelisin artık doktora
kbb uzmanı belki göğüs daralmana çözüm bulacak
ben de göğüs hastalıklarına gidecem bu gidişle, astımdan mı nefesim kesiliyo, faranjitten mi yoksa bebekten mi diye
cumartesi gideceğiz kısmetse mardine muayeneye
tatlım İstanbula gelsem yaklaşmış oluruz cidden, şimdi resmen çapraz olarak en uç noktalardayız
24 saatten fazla mesafe var aramızda şaka gibi
kocişini tebrik ederim valla aklını başına almış
ilgilensin, nazlasın karıcığını
çok kıymetlidir bizim Morişimiz, kocası da olsa kimsenin üzmesine izin vermeyiz
kızlar canlarım günaydın..
dün çok köt bir gün geçirdim sabaha kadar..boğazım durmadan aktı aktı, öksürük krizine girdim..ağladım sızladım..kustum..gene gitmedik eşim geç geldi diye hastaneye..sabaha kadar öksürdüm..artık bu çocupun bu kadar hırpalanamaya dayanacağını sanmıyorum gerçektenyoruldum..tıbbı eksikliklerden baştan savmalardan da bıktım..Rabbim dedim oturayım evimde artık ölürsem ölürüm..gerçekten şaka maka dayanamıyorum..bizimkiler de gelmiyor yanıma..artık kimseden bir şey beklemeyeceğim...çok yoruldum zira..
esah canım çok okuyamadım öksüsük krizlerinden ama hiç merak etme Allah bebişi ve sizi ortada koymaz..inan buna..stresini ve sana devlet acilinde burada konuştuğumuz kadarı ile nasıl davranlacağını iyi biliyorum..ama çaresizlik paran olsa da olmasa da aynı..bu ülkede insanın bir öenmi yok bence..Allah'ın sayılı kulu karşına çıkacak da seninle ilgilenecek..mucize gb..inşallah Allah sayılı günlerimizi çabucak geçirtir bize..bebişlere bir şey olmadan devam ederiz yolumuza..
zirsizdeli canım benim..inan bu halde okuymadım bile son yazdıklarını..şimid bir çorba içmeye çalışıp kendi başıma bu ağrı ile üniversiteye gideceğim..eşim saat 4'te geldiğinde beraber sonuçlarla dra gideriz artık..direk beslenmem sıfır lütfen serum verin diyeceğim ama esşim işe gidiyor işte nasıl her gün gidip en az iki serum alacağız bilemiyorum..orada kalmam gerekecek..eşim tek başına nasıl gidip gelip ilgilenecek benimle..
yani böyle sacmalık hıcbır yerde olmaz elalemın ulkesınde yenı mezun ararlar iş tecrubesı kazansın dıye bızım burdada tam tersı 70 yasına kadar hayvan gıbı calıscan hayata yenı baslayanlarda mal gıbı ış arayacak. emeklı yapsana yası gelenıde bı bosluk olsun bızde bı atanalım. ama kazancam kpssyı hele dunden sonra özel sektore baya bi sövdüm ayıptır söylemesi.
doguma baya olsa bukadar sorun yapmazdm derdım hallolur dıye ama surda ne kaldı kasımda bıle dogurabılrım.
eşim sormus muhasebeyle göruşup halletcez demıs ama kımbılır nezman hallederler eşimde sinirlendi bebek olmasa cıkcak sırf oğluş için duruyo Allah sonumuzu hayır etsin tatlım.
tatlımm cok gecmıs olsun neolcak boyle ya bebegın dayanır merak etme o neler atlattı annesı kadar guclu o kerata ama neden fayda etmıyo hıc bısey gercekten yetersızlıkten kaynaklı moralınıde ıyıce dusurup bebiş bide ondan etkılenmesın kıyamamsöyle guzel bı kahvaltı yapsan yumurta fılan yesen zorlada olsa olmaz mı :26: bu öksürük gecemedi gitti ıhlamur fılan ıcmedın mı ? pekmez al sabahları ac karnına benım o gecırıyodu bı denesen canım ? hem oğlusada kan yapar. sonucları aldıgında haber ver ama kötü bişey cıkmaz tek kotu olan adam gıbı ılac verıpte ıyılestırememelerı bak bende gıdemıyorum hastaneye bebegımın kılosunu beklıyodum merakla nasıl olmus dıye heyecanlanıyodum sımdı otuyorum evde bebegımde Allaha emanet..
heeeey bende varım istanbulda alimallah ikinizide kimseciklere ezdirtmem baştada kocalarınıza hııııııııı
yok ya ne epidurali çatala yatıyorsun takıyorlar sanki kalçadan iğne yapıyorlarmış kadar acıyor korkma yani bende çok korkuyordum ama acımıyor hiç bana epidural yapamıyolar genel anestezi ile ameliyat oldum epidurali pek önermiyorlar çok fena baş ağrısı yapıyormuş
zirvecim canım bende epidural düşünüyorum ama eğer işin ehli olmazsa sorun çıkabiliyormuş sakat kalmak gibi yada nebileyim daha farklı sorunlar.ya birde kızlar ben hamiş olmadan önce gittiğim muayenelerde doktor bana senin çatın dar sen hamile kalsan bile normal doğum yapamazsın demişti şimdi buradaki doktora söylüyorum onun dediğini biraz fırçalar gibi oldu kadın alla allaa neredende bilmiş daha hamile kalmadan doğumunun şeklini demişti son ayda bakarız açılıp açılmayacağına karar veririrz demişti sizce bunu önceden bilebilirler mi senin başından geçti nasılsa beni bir aydınlatabilir misin canım :18: birde ben hiç duymamıştım sezaryende sonta işini
Nasıl takıyorlar peki canım
canım yeni gördüm bu mesajını..bana yazmışsın ama bana gelmedi bu mesajın alıntı yapıldığı..Allah Allah hiç gelmiyor artık neredeyse ve nedense...:44:
gideceğim bugün ben de aynı şeylerle karşılasacağım ya ondan çok korkuyorum..ne yapsak bilemedik eşimle de :26:
inşallah sen de bir çözüm bulursun gerçekten gönlünü rahatlatacak..gönlümüz rahatlamadıkça bedenimiz de iyi olmuyor, her şey kötüye gidiyor..
gerçekten çapraz olarak uç noktalardayız resmen zırsızdeli minnoşum, inşallah buralara yakın yerlere gelirsin
vajinanın içine sokuyorlar ben öyle hissettim tık diye oturuyor yerine sonra düşmesin diye içine sıvı enjekte ediyorlar
Canım bildiğim kadarıyla doğuma sadece haftalar kala belli oluyormuş normal yapıp yapamayacağın
ameliyat falan olmadıysan hamilelik öncesinde son haftaları bekliyorlar tam birşey söylemek için
benim görümcem de epiduralla doğum yapan iki arkadaşında da kısmi felç oluştuğunu söyledi
ikisi de sezeryan olmuşlar ve 3-4 ay fizik tedaviye gitmek zorunda kalmışlar
Ben çok korkuyorum tatlım yaaa
herşey ama herşey çok korkutuyo
napacam ben, nasıl rahatlayacam
benim bildiğim doğumhaneye alıyorlar belli bir bekleme süresi var suyun geldikten sonra onu bekliyorlar açılman olmazsa sezeryana alıyorlar benim yattığım hastanede öyle oluyordu eğer normal doğuma bir engel yoksa. Epidural istedim ama böyle olanları duyunca korktum
bende senin gibiydim korkudan krizler geçirdim ameliyata gireceğim sabahın gecesinde yaşadıklarımı bilsen. Ama sakin ol bol bol dua et hele de normal doğum yapacaksan Allah'a sığın en büyük yardımcın o çünkü ve doktorunla bu korkularını endişelerini mutlaka paylaş
Ben epidural isteyemeyecem galiba canım sırf bu korkulardan
canım şu an bi doktorum bile yok ki benim
korkularım o yüzden git gide daha fazla artıyor
ben genel anestezi oldum çok daha iyi oldu benim için bende panik atak var ben epidural olsam kriz geçirirdim ameliyatta
o zaman öncelikle sakin olacaksın özelden mesaj atabiliyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?