aa ilk defa duyuyorum canım neden kaldıramıyomussun ne gıbı zararlar :26:
canım dusuncesız ınsanlar yuzunden eşinle kavga etme güzelce izah et böyle böyle dıye.
hem kurbanı kaldırablen keser kaldıramıyosa borc parayla kurban kesılır mı tam bılmıyorum ama. 300 lırayada var kurbanlık illa kesmek ıstıyosa
Tam ayrıntılı konuşmadı canım
epidural vururuz çok rahat normal doğurursun dedi
ama sezeryan de hasta psikolojisi doğumu çok etkiliyor
sen sakinleşemeyeceğine göre başımıza iş alabiliriz dedi
bilemiyorum ama tam ayrıntısını
doğuma yönelik tam bi konuşma yapınca açıklayacakmış
Canım amaç benim sinirlerimi zıplatmak biliyorum ben
al bendende okadar! ozmanda laf hazır olur mıllette
Anca sinir bozuyolar
kurbana da gidemiyoruz parasızlıktan zaten
bunun üstüne borç işini duyunca canım sıkıldı iyice
hmm anladım canım inşallah normal dogruruz ben catı muayenesınden cok korkuyorum ya :18:
sende ınadına sınırlenmıceksın kı onlarda amacına ulasamıcaklar
eli sıkısık ınsandan borc mu alnır ya Allahım akıl fıkır versın
borc vercegın parayla kurbana gıdersın.
yardım etmeyı cok seven bırıyım yanı enseme vursalar alırlar ama madem borc ıstıyosun nıye kalbını kırıyosun benım borc fılan veresım gelmez
Ama artık dayanamıyorum tatlım
gene yüzlerine karşı değil sinirim, kendi kendimi yiyorum evde
sinir hastası yapacaklar bu yaşta
Canım bu insanlar düğün yaptığımız dönem de 10000 lira borç almışlar
benim haberim yoktu
neymiş elleri sıkışıkmış, parası olmayan düğün yapmazmış da , azıcık yardım etsinmiş
pöfff
Tam ayrıntılı konuşmadı canım
epidural vururuz çok rahat normal doğurursun dedi
ama sezeryan de hasta psikolojisi doğumu çok etkiliyor
sen sakinleşemeyeceğine göre başımıza iş alabiliriz dedi
bilemiyorum ama tam ayrıntısını
doğuma yönelik tam bi konuşma yapınca açıklayacakmış
Canım sezeryan olan arkadaşlarıma da çatı muayenesi yapmışlar
maalesef ondan kurtuluş yok diyorlar
bende çok korkuyorum, elini sokacak yaaaaa düşündükce ürperiyorum resmen
kuzu sen sezeryanmi istiyorsun yoksa gerek olmadikca sakin olmaben 3 kez oldum coooookkkk kotu keske normal dogursaydim arkadasimla hemen hemen ayni dogurduk 3.numarayi o bakdim sakir sakir geziyor ben iki buklum tek elim dikis yerinde tek elim belimde azicik dik yurumeye kalksam pitir pitir sesler geldi hatta dogum belgesini cikartayim dedim 3.gunu evraklari postaladim hastanenin verdigi tarihle benimki tutmamis hastane yanlislik yapmis geri yollamislar hemde arabayla gittigim halde hastaneye bir girdim agridan kivrandim hemsire sordu neyin var cok agrim var dedim gel muane edeyim ne gorelim hem kanamis hem sismis birde ameliyat 1 hafta olmustu cok gezinme dedi dr ustelik bebek normal dogum asamasindan gecmedigi icin olum orani cok yuksekmis bunu arkadasima demis dr benimle bu tarz konusmuyorlar mecbur oldugu icin hep iyi yanlarini anlattilar diger yanlarini soylemediler ama ben coookkk yasadim kotu yanlarini ustelik biraz abarti gelir ama kusursuz olan vucudum resmen coktuuuuu ben bile taniyamiyorum vucudumun ozellikle karnim bi tuhaf oldu bi sisiyor bi iniyor dengesiz birsey oldu bunu kim 2 yada 3 sezeryan olmus onlara soruyorum hepsinin cevabi ayni ve ayni benim vucut tipim gibi bu kadar tesaduf olmazzzzzzzzzzzzz lutfen zorda kalmadikca olmayin dogurdukdan sonra keyfini cikarin bebegin benim gibi aci cekmeyin ben birde dogumdan kisa sure sonra depresyona giriyorum cokkk beter sekilde hemde 3 dogumdan sonra hele 3.nun dogumundan sonra 15 gun yogun bakimda yattim kendimden habersiz makinelere bagli amannnnn icinizi kararttim kusura bakmayin
sezeryandan korktum şimdi inşallah bi aksılık olmazda normal dogruruzkimide diyo bebeği riske atmak istemıyorum dırek sezeryan olmak ıstıyorum dıye ne yanı normal dogum rısklımıde ole dıyo böyle olunca iyice korktum normal dogumdan ya. bide ben daha hiç çatala bıle yatmadım o yuzden cok korkum var. ya kendımı kasarsam, ya bısey olursa dıye cok çekınıyorum kafamda baya karısık :/
Kuşum kendini kasmicaksin asil olay burada zaten. Beni biliyorsun doğumdan nasil korkuyodum, doğum hanede acilmalari beklerken ben korkudan hep titriyorum sanci sirasinda nefes alamiyorum oksijene bağlandim. Titremelerim hep kasti yada ben kasildigim için titredim. En sonunda ne oldu?? Kendimi kasip titremelerim yüzünden sanci aninda nefes alamadim ve bebegimin kalp atislari düştü çünkü o da kendini kasmis ve öyle kala kalmis yavrum :-( sonra bi anda bi kosusturma basladi ne oldu demeden ebeyi telefonda dr cagirirken duydum: bebek biseye (tibbi bi sey soyledi tam anlamadim) girdi kalp atisi kayboluyo hemen gelin dedi.. Ben o anda koptum zaten bayilmisim. Neyse oksijen artirildi soluma dondurmusler beni bayginken, bebeğe nefes gitsinde kendine gelsin diye... Sonra düzeldi sukur , bende ayildim. Sonra epidural yaptirdim. Güle oynaya sohbet ede ede dogurdum gayet keyifliydi. Boyle olacaksa hep dogururum valla... İsin asli o anda nefes alip vermekte. Sanci geldiğinde nefesini tutmicaksin aslaa... Burnundan alip agzindan vericeksin. Ağzindan almicaksin kesinlikle.. Nefesi doğru almak çok önemli.. Ve cok derin nefes alicaksin. Baktin sanci sirasinda nefesle ugrasamiyosun hemen oksijen iste.. Ben 4-5cm den sonra hep oksijenle durdum nefes almani kolaylastiriyo... Doğru nefes almak sanciyi hafifletiyo unutma. Benimle ilgilenen ebe çok iyi bi kadindi sağolsun çok yardimci oldu bana... Bi an ayrilmadi basimdan. Basindaki kişide önemli aslinda...
Dediklerimi unutma caNim kasmaman lazim ve nefes olayina çok dikkat etmen lazim... Neyse ki doğuma baglanacagim için ben seni uyaririm merak etme
evet tatlım dogumdan cok korktugunu bılıyodum ama basaracagınıda bılıyodum :)) epidurali alınca rahatladın demekkı. oda cok ıyı olmustur inşallah acılmalar bendede duzenlı olurda bend epidural alırım. benim en ufacık bıseyde carpıntım baslıyo hemde cok fecı kalbım agzımda atıyo resmen bende dıyorum e bu dogumdada boyle artar bebegıde etkıler napacam dıye dusunuyorum. panıgım ve carpıntım olmasa belkı kasmam ama hal bole olunca ne olcak bılmıyorum. bende oksıjen ısterım cunku kalbım carptıkca nefes alışımı kontrol edemem . inşallah banada iyi bı ebe denk gelır ama hepsı kendını begenmıs benı delı ederler bende sınırden bıanda cıkartıverırım cocuu
doguma baglancagın için içim rahat senın korkuna kasmam orda hem ben ıyı olur canım
senınde kalbın hızlı atmısmıydı :26:
en kötüsüde o işte kımseye bısey dıyemıyosun sonra kendını ye dur cok iyi anlıyorum senı
bende kafaya taka taka pskolojımı bozdum sakın takma ıllaki takarsın ama inankı olan sadece sana olur herkes yıne yapacagını yapar hayatını yasar tatlım
yahu adam dugun yapıyo ama ne sartlarda yapıyo dugun yapanın derdı zaten kendıne yetıyo çıragan sarayındamı dugun oluyoda dugun yapanın parası olmazmıs Allah Allahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?