Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

Canım çok üzüldüm yaaa
annem de 2 kez sezeryan oldu da aynısını söylüyor
ayaklarını üşütünce iltihap akıyordu dikiş yerinden
bende normal doğurmak istiyorum da korkuyorum doğuramazsam diye
vücut temizleniyor diye normal doğum olsun istiyorum
hem çabuk toparlanıyorsun hem de vücudun tazeleniyor

Canım benim yaaaa çok çekmişsin cidden
kıyamam hiç, çok zor dimi
burda olsa hiç 5 gün beklemezler anında yatırırlar sezeryana
zorunda olmasan da alıyorlar, parası çok olduğu için
kime sorduysam normal doğur diyor, bakalım kısmet olacak mı
canım neden bir kere sezeryan oldun mu normal doğuramıyorsun?
karın dikişleri patlayabiliyor demişlerdi sezeryandan sonra normal doğurmaya kalkarsan
bilmiyorum tabiki de gerçek sebebini

Canım herkes kendini kasmassan ve zamanında işinin ehli olan doktor tarafından yapılırsa acı vermiyor diyor
normal doğurmayı çok korkmama rağmen çooooooooooook istiyorum
hayırlısı olsun bakalım
Allah gönlümüze göre versin

Unutmamaya çalışmamız gereken bir kaç şeycik daha
anneme diyorum ki kesin ben içerde doğururken sizde dışarda doğurursunuz
ben içerde ağlarım eşim annem babam kardeşlerim de dışarda ağlar
nefes alıp bol yürüdüğün zaman açıklık git gide artıyormuş ve güzelce doğuruyormuşsun diyorlar
burundan alıp ağızdan verme egzersizi yapmamız gerekecek topikcek

Canım bizler de korkmamıza rağmen güzel güzel fırtlatırız çocukları umarım
bi doğursak da rahatlasak, bu bilinmezlikler geriyor insanı
ben de çok panik biri olduğum için annem diyor ki belki de doğum da ters teper sakinleşirsin
çünkü önemli olaylarda kessen kanım akmaz benim soğuk kanlı oluveririm elimde olmadan
eşim baygınlık geçirmişti, o an tansiyonu 0 ı görmüştü de benim ellerim bile titrememişti
bazen donuyor tüm vücudum
belki doğum da da kolayca sakin sakin çıkarıveririm

Canım benim epidural yaptıran pek çok arkadaşım hiç memnun kalmamış
3 ay sağ tarafı ya da sol tarafı felçli gezenler var
o yüzden sezeryan olacaksan da epidural yaptırma dediler bana
kaç kişi fizik tedaviye gitmek zorunda kalmış, doktor işinin ehli değilse çok sıkıntı çıkıyor dedi
benim doktoruma gitme sebebim olan arkadaşımsa episuralle sezeryan doğurmuş
çok memnun, doktordan da epiduralden de çok yetenekli diyor
hayırlısı bakalım yaşayıp göreceğiz

biz geldik canlar
dün eşimle eminönüne gittik.hem gezdik hemde alışveriş yaptıkbilin bakalım kimeoğlumuza
sanıyorum tekstil olarak birtek penye battaniyemiz kaldı onun dışında herşeyimizi aldıkbilmiyordum böyle alışveriş yapıcağımızı ne gördüysem maddi durumum yettiğince almaya çalıştım.birazda abarttığım yerler olmuş eve gelince farkettikşimdi bakım ürünleri ,biberon emzik,banyo seti,ve oda ile bebek arabamız eksık.he tabi anakucağı tarzı ihtiyaçlarımız hala duruyor tabi onları saymıyorum bileama çok şükür kıyafetleri battaniyeleri falan herşeyi tastamam sanıyorumeğlenceliymiş bu alışveriş olayı ama maddi olarak cok zorlayıcı yahu
eşim dün diyorki biz bunu yapıyoruz şunu yapıyoruz bize yararıda olmıycak bu sıpanın diyorbilinmez gerçi ama düşününce zormuş vallahi anne baba olmak:26:Allah yardımcımız olsunki bunlar daha başlangıç

ilk bebek boyle zor odu canim 2.bebek iriydi dr dediki dogumun cok zor olcak normal olursa bende kansizlikda var eger cok kan kaybedersen normal dogumda ambulansla buyuk hastaneye sek ederiz apar topar biz goze almak istemiyoruz ama yinede senin kararin istiyorsan deneriz gelecegi kimse bilmez dedi ooooooo dedim kuzu buda ilkbebek gibi olursa zaten tersmis de o kadar cekecem sonra sezeryan yine bende sezeryan olsun dedim doktor resmen gulumsedi bencede dogru karar dedi 100%100 eminim sezeryan yapmiyorlar cogu arkadasim istedi yapmadilar gerek yok diye 3.dede allahin hikmeti hem erken geldi cadi hemde aninda dogum pozisyonuna gecti ama onlar olmaz normal dogum dediler bende sormadim kuzu ne bileyim herhalde dikisler acilir normal dogur yavrum sonra pisman olma bende ablam gorumcemler halam hep sezeryan bende genclik iste ozenirdim basima geldi gelmez olaydiazicik usut sismis balon gibi karin gaz sancisi cabasi boyle degisik birsey ya anlatamiyorum bile burda

Eskiden birlikte uyumayı hayal etmesi bile güzeldi
şimdi sırt sırta dönüp uyuyoruz pısır pısır
ahhh nerde eski günler
ya demek istediğim bunun gibi şeylerdi işte benimde
Benim şu an tek derdim doğuma kadar içimde tutabilmek
o stresten doğumu düşünemedim bile
her an alttan kaçacakmış gibi geliyor, korkuyorum
tutarsın kuzu ama bılıyormusun benım hala içimde sankı erken doğum yapcakmısım gıbı bı hıs varrrzamanında doğar ıns

bana doktor yapamam deseydi psikiyatriden normal doğum yapmaya psikolojisi uygun değildir raporu alacaktım ben kendim istedim hiç pişman değilimmm
sen memnunsan sorun yok.aslında bende normal ıstemım sebebı hem o anı yaşamak ıstıyorum hemde doğumdan sonra ayağa kalkmam lazım hemen yoksa kayganaları falan çekemem dırek bakırkoye yatırırlar benı herhalde
Annesigilin yanında falan adımla seslenir
bir hafta çenemden kurtulamaz sonra
bızde oyle canım büyükler olunca isimler devreye gırıyo
hoşgeldınız canımmmmmmmsorma kuzu ya ındırdım ve hala günde 3 defa banyoyu süpürüyorum bunlar yaptırmaz dedgım gıbı sadece şap attı yerlere okadar.yapcak bıseyım yok benımde.tavan bıraz kurusa hemen malzemelerı alıp tekrar yaptırcaz.bu göbekle zor oluyor artık defalarca banyo supurup sılmek.aglama krızlerıde cabasısende ıyımsıın.ya aslında karbonatlı suylada sılmek ıyı gelıyormus eskıler oyle yapıyormuş en azından.ama ben bebek magazında çalışırken en güzel krem lansınoh olduğunu ogrendım gelen musterılerden.kullanamaktan vazgeçme derımeme eme gecıcek ıns.bıraz sabır canım cok zormuş ama onun acısı haklısın:26:ben onun göbişini totosunu her yerını yerım yaaa

seram sızın yatak odası mutfak olmalıymısssahh zavallım bende dıyorum bu kızçe 30luk herıfe nasıl bakmış.megersem adam hakanpekere benzıyormus.bende cocukkene asıktım hakanpekere şimdide murat bozu begenırım benim herifte bilir ilk zamanlar kıskanıyordu beni muratcıktan ama sımdı alıştı artıkkkşaka bıyana murat boz abim olsun ama yakışıklı vallahi

oh oh mis gibi giymek nasip etsin rabbimoooo canim ya daha dur deseydin enisteye daha bu dillenecek istemidigini zorla yaptirmaya kalksin neler diyecekdaha demin annemle konusuyorum yegenim var 4 yasinda annemi dinlemiyormus annemde bak dinlemezsen bir daha gelme demis yegende geliryorsak annem parasini veriyor demisannemde oturmus kavga etmis ayda 400 liraya 2 tane cocuk bakan mi var dedim diyor ey allahim o cocuk annem ondan cocuk bide buyuk bir olay gibi bana sikayet ediyor bide aklima geldi gelinimiz kilolu yegene demiski ote git biraz oda gitsem ne ocak yenge sen zaten sigmazsin annemde diyorki hadi bana diyor bide elin kizina diyor kusturcek gelinide allahim sana geliyorum yaaaaa

Son düzenleme:

hoş geldiniz ya bu bebişe alışveriş işini okuması bile heyecanlı canım yine sen çoğu seyini almışsın ben sadece hastane takımını aldım oğluusum odası var ablasının eski odası ablasına çilek odası alıcaz onun yerıde oğlumun olacak odadan yırttım ama kıyafet olarak ablasının hep pembe ve elbise tarzı şeyleri var onları giyemiycek sadece bir kac takımıyla birde hastane takımını giyecek ama birçok seyi yeni alınacak oğluma bebek arabası oto koltuğu anne kucağı hepsi var şimdi ben kıyafet nevresim kozmetik tarzı şeyler alıcam yavaş yavaş alıym ancak tamamlarım artık diyorumm

amiinnn kuzukulağımayyy sıpaya bak ya cevaplara bak senvallahi şimdikiler çok bilmişşayvayı yedık bızbenım anneannemde yeğenlerime bakıyor oda her laflarına alınıyor çocuklarla çocuk oluyor valla

Benim kocis doğuma girdi hatta doğum haneye ilk girdiğimden beri hep ordaydi ebeler kocis ve Ben

Beni yurutmediler acilma için. Yattigim yerde kendi kendine acildi hemencecik... Düşün 12de yatisim yapildi. 1 gibi lavman falan yapildi. 2-2,5 gibi doğum haneye girdik suyumu patlattilar 4,5da dogurdum bu kadar cabuk acildi valla ama dedigin dogru yurumek acilmasya yardimci oluyo. ama hep diyorum dogurdum hic düzenli sanci görmedim yok 5dk bir falan iiihhh... Evet canim egzersizlere baslayin yoksa doğururken zorlanirsiniz benden demesi

ya kuzum çok şükür aldım bitti bu kıyafet olayı.artık zor olanınımı yaptım yoksa basiy olanımı bilmiyorum ama birinden yırttım allaha sukur.inşallah gıydırmekte nasıp olur
şimdi asıl beni zorluycak olanlar pahalı olanlar kaldıkıyafet yine okadar sarsmadı açıkçası bütçemi diyebilirim.zor oldu toptan almak ama almasaydımda cok sıkısıcaktım sonrasında:26:
şu oda takımıyla puset ve oto koltuğundan cok korkuyorum.puset belkıde almayabılırm arabamız olduğu için nisan mayıs gıbı de hafıf baston pusetlerden alırım hem taşıması kolay olur benım için.kışın nasıl olsa tek çıkmam dışarı en azından arabayla bıyere gıtmem sanıyorum eşim getir götür yaparanne kucagınıda nasıl bişey alsam kullanırmıyım bilmiyorum :44:tecrübesizim yaaasen büyük eşyalarda karlısın Allahtan.birtek kıyafet alıcaksın ne güzel

Son düzenleme:

Canim epidural oylke biseyki... Doğru yapilmazsa sonuclari çok kotu olabiliyor. İyi bir hastane ve iyi bir Dr lazim. Çok iyi aras tir dusunuyosan eğer.

Mesaj kutusuna baki yorum simdi

İtalyan kadınları emzirme dönemlerinde göğüs uçlarına mutlaka zeytinyağı uygularmış. Carol Firenze’in ‘Zeytinyağı Tutkusu’ isimli kitabındaki anlatımına göre, bir İtalyan kadınına zeytinyağını yemek dışında nerede kullanırsın diye sorarsan akla gelen ilk yanıt bu olurmuş. Üstelik hiç de zor bir formülü yok.

Emzirenler için göğüs ucunu yatıştırıcı formül:
Eşit miktarda sızma zeytinyağı ve suyu iyice karıştırın. Emzirmeden hemen sonra göğüs uçlarına uygulayın. Emzirmeden önce her zaman göğüs ucunu su ile nemlendirmeyi de unutmayın. Bu arada eğer isterseniz su yerine gül suyu da kullanabilirsiniz.

Zeytinyağının sadece göğüs ucunu iyi ettiğini düşünmeyin. Doğum çatlakları için de epey faydası var. Her gün uygulanacak bir formülle doğum izlerini azaltabilirsiniz.

Doğum çatlaklarını azaltan formül:
Eşit miktarda karıştırılmış sızma zeytinyağı ve saf Hindistan cevizi kremini karın, kalça ve göğüs bölgesine uygulayın.

Zeytinyağı bebek bakımı için de rahatlıkla kullanılabilir. Mesela bebeğinizin poposundaki pişik için çok basit bir formül var.

Pişik formülü:
2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağını 1 tatlı kaşığı su ile karıştırın. Bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Bebeğin poposuna sürün.

Bebeğinizin bakımında ıslak mendil kullanıyor musunuz? Peki, bu ıslak mendilleri tamamen doğal yollardan yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Islak mendil yapmak için:
2 bardak ılık su, 2 çorba kaşığı bebek şampuanı, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağını karıştırın. Kalın, yumuşak, beyaz kağıt havluları bu karışıma batırın. Fazlalık sıvıyı sıkıp güzelce katlayın. İşte ıslak mendilleriniz hazır. Bunları boş bir ıslak mendil kutusunda veya plastik bir kutuda saklayabilirsiniz.

Bebeğinize masaj yapmak için de zeytinyağını kullanabilirsiniz. Ellerinize sızma zeytinyağını sürün. Yumuşak ve dairesel hareketlerle bebeğinizi okşayarak masaj yapın. Bebeğinizin el ve ayak parmaklarını da unutmayın. Yapılan bir araştırmaya göre yeni doğan bebekler yağlı masaj yapıldığında yağsız masaja göre daha az stres belirtileri göstermişlerdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…