off cok daraldı içim
kuzu sen sezeryanmi istiyorsun yoksa gerek olmadikca sakin olmaben 3 kez oldum coooookkkk kotu keske normal dogursaydim arkadasimla hemen hemen ayni dogurduk 3.numarayi o bakdim sakir sakir geziyor ben iki buklum tek elim dikis yerinde tek elim belimde azicik dik yurumeye kalksam pitir pitir sesler geldi hatta dogum belgesini cikartayim dedim 3.gunu evraklari postaladim hastanenin verdigi tarihle benimki tutmamis hastane yanlislik yapmis geri yollamislar hemde arabayla gittigim halde hastaneye bir girdim agridan kivrandim hemsire sordu neyin var cok agrim var dedim gel muane edeyim ne gorelim hem kanamis hem sismis birde ameliyat 1 hafta olmustu cok gezinme dedi dr ustelik bebek normal dogum asamasindan gecmedigi icin olum orani cok yuksekmis bunu arkadasima demis dr benimle bu tarz konusmuyorlar mecbur oldugu icin hep iyi yanlarini anlattilar diger yanlarini soylemediler ama ben coookkk yasadim kotu yanlarini ustelik biraz abarti gelir ama kusursuz olan vucudum resmen coktuuuuu ben bile taniyamiyorum vucudumun ozellikle karnim bi tuhaf oldu bi sisiyor bi iniyor dengesiz birsey oldu bunu kim 2 yada 3 sezeryan olmus onlara soruyorum hepsinin cevabi ayni ve ayni benim vucut tipim gibi bu kadar tesaduf olmazzzzzzzzzzzzz lutfen zorda kalmadikca olmayin dogurdukdan sonra keyfini cikarin bebegin benim gibi aci cekmeyin ben birde dogumdan kisa sure sonra depresyona giriyorum cokkk beter sekilde hemde 3 dogumdan sonra hele 3.nun dogumundan sonra 15 gun yogun bakimda yattim kendimden habersiz makinelere bagli amannnnn icinizi kararttim kusura bakmayin
canim benimde ilk bebekde 8,5 aylikdim bir sabah sancim basladi gittik dr cati muayenesi yapacakdi tam kan bosaldi yinede yapti dr hemde kac kezcunku amac normal dogumla bebegi dogurtmakdi kac poset hasta bezi yataklar batti tam 5 gun boyunca suni sancidan tut cati muayesi neler neler 5.gun bebegin bogazina kordon dolandi benimde kalp atislarim zayifladi anca oyle aldilar apar topar hatta esime demisler acil imzala sunlari anne yada bebegi kaybediyoruz yani bu kadar acilar cekdim dr soookkkklardayim dedi dogum basladi gr acilma yokk yinede sezeryan oldum bosa gitti onca cektiklerim ama birsey soyleyimmi normal dogum olun kizlar cooookkkk cooookkk daha iyi 3.numarada bebek cikdi cikacakdi bana keyifli bile geldi ama mecbur yaptilar sezeryan
sezeryandan korktum şimdi inşallah bi aksılık olmazda normal dogruruzkimide diyo bebeği riske atmak istemıyorum dırek sezeryan olmak ıstıyorum dıye ne yanı normal dogum rısklımıde ole dıyo böyle olunca iyice korktum normal dogumdan ya. bide ben daha hiç çatala bıle yatmadım o yuzden cok korkum var. ya kendımı kasarsam, ya bısey olursa dıye cok çekınıyorum kafamda baya karısık :/
Kuşum kendini kasmicaksin asil olay burada zaten. Beni biliyorsun doğumdan nasil korkuyodum, doğum hanede acilmalari beklerken ben korkudan hep titriyorum sanci sirasinda nefes alamiyorum oksijene bağlandim. Titremelerim hep kasti yada ben kasildigim için titredim. En sonunda ne oldu?? Kendimi kasip titremelerim yüzünden sanci aninda nefes alamadim ve bebegimin kalp atislari düştü çünkü o da kendini kasmis ve öyle kala kalmis yavrum :-( sonra bi anda bi kosusturma basladi ne oldu demeden ebeyi telefonda dr cagirirken duydum: bebek biseye (tibbi bi sey soyledi tam anlamadim) girdi kalp atisi kayboluyo hemen gelin dedi.. Ben o anda koptum zaten bayilmisim. Neyse oksijen artirildi soluma dondurmusler beni bayginken, bebeğe nefes gitsinde kendine gelsin diye... Sonra düzeldi sukur , bende ayildim. Sonra epidural yaptirdim. Güle oynaya sohbet ede ede dogurdum gayet keyifliydi. Boyle olacaksa hep dogururum valla... İsin asli o anda nefes alip vermekte. Sanci geldiğinde nefesini tutmicaksin aslaa... Burnundan alip agzindan vericeksin. Ağzindan almicaksin kesinlikle.. Nefesi doğru almak çok önemli.. Ve cok derin nefes alicaksin. Baktin sanci sirasinda nefesle ugrasamiyosun hemen oksijen iste.. Ben 4-5cm den sonra hep oksijenle durdum nefes almani kolaylastiriyo... Doğru nefes almak sanciyi hafifletiyo unutma. Benimle ilgilenen ebe çok iyi bi kadindi sağolsun çok yardimci oldu bana... Bi an ayrilmadi basimdan. Basindaki kişide önemli aslinda...
Dediklerimi unutma caNim kasmaman lazim ve nefes olayina çok dikkat etmen lazim... Neyse ki doğuma baglanacagim için ben seni uyaririm merak etme
evet tatlım dogumdan cok korktugunu bılıyodum ama basaracagınıda bılıyodum :)) epidurali alınca rahatladın demekkı. oda cok ıyı olmustur inşallah acılmalar bendede duzenlı olurda bend epidural alırım. benim en ufacık bıseyde carpıntım baslıyo hemde cok fecı kalbım agzımda atıyo resmen bende dıyorum e bu dogumdada boyle artar bebegıde etkıler napacam dıye dusunuyorum. panıgım ve carpıntım olmasa belkı kasmam ama hal bole olunca ne olcak bılmıyorum. bende oksıjen ısterım cunku kalbım carptıkca nefes alışımı kontrol edemem . inşallah banada iyi bı ebe denk gelır ama hepsı kendını begenmıs benı delı ederler bende sınırden bıanda cıkartıverırım cocuu
doguma baglancagın için içim rahat senın korkuna kasmam orda hem ben ıyı olur canım
senınde kalbın hızlı atmısmıydı :26:
Canim sancilarin düzene girmesini bekleme. Doğum sancisi kendini belli ediyor zaten . duramazsin hareket ettiğinde geçmeyen agri doğum sancisidir. Ben dogurdum hic düzenli sanci görmedim inan. Düzene girsin diye suni verdiler fayda etmedi duzensiz düzensiz doğurdum ciktim
Kasmaman lazim bunu doğumdan önce Dr la konuş mutlaka. O sana bi yol bulacak tir. Olma di epidural dicek . rahat edersin sende tabi düzgün yaparlarsa . epifural yaptircaksan hastane ve doktor çok önemli iyi bi yer olma si lazim. Yoksa her önüne gelen yapiyo ama doğru yapmiyolar millet neler çekiyor...çok dikkat et ona. Sezeryan olursan doğumdan sonra çok çeker sin... Son karar senin ;-)
Ben kalp atisimi bütün vucudumda duydum. Deli gibi carpiyodfu valla
ilk bebek boyle zor odu canim 2.bebek iriydi dr dediki dogumun cok zor olcak normal olursa bende kansizlikda var eger cok kan kaybedersen normal dogumda ambulansla buyuk hastaneye sek ederiz apar topar biz goze almak istemiyoruz ama yinede senin kararin istiyorsan deneriz gelecegi kimse bilmez dedi ooooooo dedim kuzu buda ilkbebek gibi olursa zaten tersmis de o kadar cekecem sonra sezeryan yine bende sezeryan olsun dedim doktor resmen gulumsedi bencede dogru karar dedi 100%100 eminim sezeryan yapmiyorlar cogu arkadasim istedi yapmadilar gerek yok diye 3.dede allahin hikmeti hem erken geldi cadi hemde aninda dogum pozisyonuna gecti ama onlar olmaz normal dogum dediler bende sormadim kuzu ne bileyim herhalde dikisler acilirCanım benim yaaaa çok çekmişsin cidden
kıyamam hiç, çok zor dimi
burda olsa hiç 5 gün beklemezler anında yatırırlar sezeryana
zorunda olmasan da alıyorlar, parası çok olduğu için
kime sorduysam normal doğur diyor, bakalım kısmet olacak mı
canım neden bir kere sezeryan oldun mu normal doğuramıyorsun?
karın dikişleri patlayabiliyor demişlerdi sezeryandan sonra normal doğurmaya kalkarsan
bilmiyorum tabiki de gerçek sebebini
Eskiden birlikte uyumayı hayal etmesi bile güzeldi
şimdi sırt sırta dönüp uyuyoruz pısır pısır
ahhh nerde eski günler
tutarsın kuzu ama bılıyormusun benım hala içimde sankı erken doğum yapcakmısım gıbı bı hıs varrrBenim şu an tek derdim doğuma kadar içimde tutabilmek
o stresten doğumu düşünemedim bile
her an alttan kaçacakmış gibi geliyor, korkuyorum
bana doktor yapamam deseydi psikiyatriden normal doğum yapmaya psikolojisi uygun değildir raporu alacaktım ben kendim istedim hiç pişman değilimmm
bızde oyle canım büyükler olunca isimler devreye gırıyoAnnesigilin yanında falan adımla seslenir
bir hafta çenemden kurtulamaz sonra
hoşgeldınız canımmmmmmmSlm kizlar nasilsiniz bakalim...
Ben gene tablete talim. PC yapilmadi daha. Alintilari göremiyorum buradan bildiri gelmiyo, son yazima yaptiginiz alintilari göremedim. Arayim deddim ama amma da ucurmusunuz bulamadimhepinizin iyi olduğunu umit ediyorum. Ama beni unutmusunuz küstüm iste hihh...
Aralardan okuduğum kadariyla eshacim sigorta sorunun varmiş canim, şükür ki hallolmus sevindim. Ama enfeksiyonlarina çok üzüldüm. Aman ilaçlar ini ihmal etme bol su iç kuzum. Kendine ve oglusa çok dikkat et tatlim
Zirsizdelicim şekerim senin o akrabalari yollasasna bana bi canimzaten sinir tavan yapmis durumda bir güzel hirsimi aliym de rahatliyim seninde için soğur belki ;-) boşver takma herkes konuşur durur. En yakinim dedigim insanlar bunu yapiyosa ben herkesten herşeyi beklerim valla. Canim özel mesaji tabletten atamiyorum şöyleki bana özel mesaj atana cevap verebiliyorum onun dişinda kişiye özel mesaj atma yi henüz bulamadim, azicik anlasamiyoruz da arkidisle
Sera bacim valla alemsin mesajlar ini okurken kopuyorum valla çok renkli bi hayatin var belli allah huzurunuzu bozma sin.
Hayal ot canim tavan aktigini okudum biyerlerde ... Tavani asagi indirmissin... İyi cesaret valla... Ne olacak yaptircaklarmi peki??
Hbaksoyum canim oğlumun adi yusuf efe. Sen nasilsin tatmin iyisindir umarim bebişimiz nasil??
Morisime nolmus ya nezamandir girmemiş... İyimi kotu bi durumu yok dimi... Ay olmasin yaa iyi olsun bacim...
Zirvecim sen nasilsin canim. Prenses nasil.. İkinjzde iyisinizdir umarim. Canim sen göğüs ucu için ne kullaniyosun? Ben lansinoh kullaniyorum banyoda bebe yagiyla masaj yapi yorum ama benim sipa mahvediyo gene.. Hele iki gündür el bile degmiyo nedicem bilmiyom... Ayyy bunun acisi var ya doğumdan zor hee
Kizlar unuttuğum olduysa affedin. Hepinizin bebisleri iyi dimi... Bi sorunumuz yok...
Ben bütun gün oglusla ugrasiyorum. Gaz sorunumuz başlamak üzereydi ki rezene içmeye başladim hemen etkisini gösterdi... Tek sorunum hep meme istemesi... Butun gun gece emmek istiyo haliyle beln yorgun dusuyorum...Maşallah kilosu gayet iyi gidiyo fazla si bile var gobek bile yapti tosun paşamkizlarrr tarif edilmez bi duygu bu yaa saatlerce oturup onu izleyebilirim. Sanki dunyada baska bebek yok gibi daha once hic bebek bakmamisim gormemisim gibi her hareketine ayri bitiyorum allahim bize bagislasin insallah herkese de yasatsin....
bu arada ben bugün grip oldum :-( ne yapcam bilemiyorum zaten yoruluyorum bide grip cikinca iyice fena oldum... Mevlit olay ini bayramdan sonraya erterledim. Sekerlerini yaptirdim ama çok tatli oldular...
Benimki ottu gene memee diye cikiyom kizlar hepinizi seviyorum opuyorum
kanki iyiki yok havalandirman birileri et pisiriyor yatak odama kokudan girilmiyorolsaydim bide sirf o yuzden dedim iyiki dogurmusum benim veletletleri cekilmezdi yoksa yavrum subyanciyla ne yapacam 15 yasina gelmisim hepppp plotonik ask yasamisim okulda alay konusu olmustum ayyyy senin sevgilin yok erkik erkiiiikkkkk dediler kankim bana yaaa bende arkadislerin gonulleri olsun diye pesimde dolasan 30 luk amcaya heeee dedim azicikda hakan pekeri begenirdim buda ona benziyordu kabul ettim 15 yasindaki genckizdan ne beklersin bunun nerde oturdugunu bilme aksamdan 30luga dedimki hafta sonu dersaneye gidiyorum almaya gelirsin hem muhabbet ederiz yol boyu sonra sabah git yeni sevgilinle onun evinin onunde muhabbet et sabah sabah okula gitmeden senin annen isi gibi buda beni yakaladi hci bir sey demedi kizzzzz sadece gozlerini yerinden cikartti yazikkkk dedi buda icime dert oldu yillarca boyle dengesiz kankin var iste en guzel aski enistenle yasadim emmeeee cooookkkk asikkdimmmm onaa cooookkkkk asil askkkk oymus tatli kociskom benim
biz geldik canlar
dün eşimle eminönüne gittik.hem gezdik hemde alışveriş yaptıkbilin bakalım kime oğlumuza
sanıyorum tekstil olarak birtek penye battaniyemiz kaldı onun dışında herşeyimizi aldıkbilmiyordum böyle alışveriş yapıcağımızı ne gördüysem maddi durumum yettiğince almaya çalıştım.birazda abarttığım yerler olmuş eve gelince farkettik şimdi bakım ürünleri ,biberon emzik,banyo seti,ve oda ile bebek arabamız eksık.he tabi anakucağı tarzı ihtiyaçlarımız hala duruyor tabi onları saymıyorum bile ama çok şükür kıyafetleri battaniyeleri falan herşeyi tastamam sanıyorum eğlenceliymiş bu alışveriş olayı ama maddi olarak cok zorlayıcı yahu
eşim dün diyorki biz bunu yapıyoruz şunu yapıyoruz bize yararıda olmıycak bu sıpanın diyorbilinmez gerçi ama düşününce zormuş vallahi anne baba olmak:26:Allah yardımcımız olsunki bunlar daha başlangıç
biz geldik canlar
dün eşimle eminönüne gittik.hem gezdik hemde alışveriş yaptıkbilin bakalım kime oğlumuza
sanıyorum tekstil olarak birtek penye battaniyemiz kaldı onun dışında herşeyimizi aldıkbilmiyordum böyle alışveriş yapıcağımızı ne gördüysem maddi durumum yettiğince almaya çalıştım.birazda abarttığım yerler olmuş eve gelince farkettik şimdi bakım ürünleri ,biberon emzik,banyo seti,ve oda ile bebek arabamız eksık.he tabi anakucağı tarzı ihtiyaçlarımız hala duruyor tabi onları saymıyorum bile ama çok şükür kıyafetleri battaniyeleri falan herşeyi tastamam sanıyorum eğlenceliymiş bu alışveriş olayı ama maddi olarak cok zorlayıcı yahu
eşim dün diyorki biz bunu yapıyoruz şunu yapıyoruz bize yararıda olmıycak bu sıpanın diyorbilinmez gerçi ama düşününce zormuş vallahi anne baba olmak:26:Allah yardımcımız olsunki bunlar daha başlangıç
oh oh mis gibi giymek nasip etsin rabbimoooo canim ya daha dur deseydin enisteye daha bu dillenecek istemidigini zorla yaptirmaya kalksin neler diyecek daha demin annemle konusuyorum yegenim var 4 yasinda annemi dinlemiyormus annemde bak dinlemezsen bir daha gelme demis yegende geliryorsak annem parasini veriyor demis annemde oturmus kavga etmis ayda 400 liraya 2 tane cocuk bakan mi var dedim diyor ey allahim o cocuk annem ondan cocuk bide buyuk bir olay gibi bana sikayet ediyor bide aklima geldi gelinimiz kilolu yegene demiski ote git biraz oda gitsem ne ocak yenge sen zaten sigmazsin annemde diyorki hadi bana diyor bide elin kizina diyor kusturcek gelinide allahim sana geliyorum yaaaaa
Benim kocis doğuma girdi hatta doğum haneye ilk girdiğimden beri hep ordaydiUnutmamaya çalışmamız gereken bir kaç şeycik daha
anneme diyorum ki kesin ben içerde doğururken sizde dışarda doğurursunuz
ben içerde ağlarım eşim annem babam kardeşlerim de dışarda ağlar
nefes alıp bol yürüdüğün zaman açıklık git gide artıyormuş ve güzelce doğuruyormuşsun diyorlar
burundan alıp ağızdan verme egzersizi yapmamız gerekecek topikcek
hoş geldiniz ya bu bebişe alışveriş işini okuması bile heyecanlı canım yine sen çoğu seyini almışsın ben sadece hastane takımını aldım oğluusum odası var ablasının eski odası ablasına çilek odası alıcaz onun yerıde oğlumun olacak odadan yırttım ama kıyafet olarak ablasının hep pembe ve elbise tarzı şeyleri var onları giyemiycek sadece bir kac takımıyla birde hastane takımını giyecek ama birçok seyi yeni alınacak oğluma bebek arabası oto koltuğu anne kucağı hepsi var şimdi ben kıyafet nevresim kozmetik tarzı şeyler alıcam yavaş yavaş alıym ancak tamamlarım artık diyorumm
Canım benim epidural yaptıran pek çok arkadaşım hiç memnun kalmamış
3 ay sağ tarafı ya da sol tarafı felçli gezenler var
o yüzden sezeryan olacaksan da epidural yaptırma dediler bana
kaç kişi fizik tedaviye gitmek zorunda kalmış, doktor işinin ehli değilse çok sıkıntı çıkıyor dedi
benim doktoruma gitme sebebim olan arkadaşımsa episuralle sezeryan doğurmuş
çok memnun, doktordan da epiduralden de çok yetenekli diyor
hayırlısı bakalım yaşayıp göreceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?