Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

Hayırlı olsun tatlım
ooooooooooooooooooooooh oh ne güzel olmuş valla almışsınız cicilerinizi
ne kadar tuttu sorması ayıp tatlım?
bizlere de nasip olur umarım eksiklerini tamamlamak, en azından kıyafet tarzı eşyalarını tamamlasak bizde sizin gibi
güle güle giysin bebişiniz , mutlu mutlu yaşayın

İtalyan kadınları emzirme dönemlerinde göğüs uçlarına mutlaka zeytinyağı uygularmış. Carol Firenze’in ‘Zeytinyağı Tutkusu’ isimli kitabındaki anlatımına göre, bir İtalyan kadınına zeytinyağını yemek dışında nerede kullanırsın diye sorarsan akla gelen ilk yanıt bu olurmuş. Üstelik hiç de zor bir formülü yok.

Emzirenler için göğüs ucunu yatıştırıcı formül:
Eşit miktarda sızma zeytinyağı ve suyu iyice karıştırın. Emzirmeden hemen sonra göğüs uçlarına uygulayın. Emzirmeden önce her zaman göğüs ucunu su ile nemlendirmeyi de unutmayın. Bu arada eğer isterseniz su yerine gül suyu da kullanabilirsiniz.

Zeytinyağının sadece göğüs ucunu iyi ettiğini düşünmeyin. Doğum çatlakları için de epey faydası var. Her gün uygulanacak bir formülle doğum izlerini azaltabilirsiniz.

Doğum çatlaklarını azaltan formül:
Eşit miktarda karıştırılmış sızma zeytinyağı ve saf Hindistan cevizi kremini karın, kalça ve göğüs bölgesine uygulayın.

Zeytinyağı bebek bakımı için de rahatlıkla kullanılabilir. Mesela bebeğinizin poposundaki pişik için çok basit bir formül var.

Pişik formülü:
2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağını 1 tatlı kaşığı su ile karıştırın. Bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Bebeğin poposuna sürün.

Bebeğinizin bakımında ıslak mendil kullanıyor musunuz? Peki, bu ıslak mendilleri tamamen doğal yollardan yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Islak mendil yapmak için:
2 bardak ılık su, 2 çorba kaşığı bebek şampuanı, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağını karıştırın. Kalın, yumuşak, beyaz kağıt havluları bu karışıma batırın. Fazlalık sıvıyı sıkıp güzelce katlayın. İşte ıslak mendilleriniz hazır. Bunları boş bir ıslak mendil kutusunda veya plastik bir kutuda saklayabilirsiniz.

Bebeğinize masaj yapmak için de zeytinyağını kullanabilirsiniz. Ellerinize sızma zeytinyağını sürün. Yumuşak ve dairesel hareketlerle bebeğinizi okşayarak masaj yapın. Bebeğinizin el ve ayak parmaklarını da unutmayın. Yapılan bir araştırmaya göre yeni doğan bebekler yağlı masaj yapıldığında yağsız masaja göre daha az stres belirtileri göstermişlerdir

Canım benim yaaaa
Allah yardımcın olsun, pek çok insandan duydum bu çektiklerini
zorunlu olmadıkca bende normal doğurma niyetindeyim
burda sana sormuyolar bile, kaç arkadaşım var sırf açılma olmadı diye hemen kesmişler
beklememişler açılma olsun diye
neymiş efendim doktorun işi varmış falan filan
keşke insanlara sorsalar da onların isteklerine göre doğurtsalar

Bacım içerde tutsam iyi olacak gerçekten
baksana bu sıpaların erkenden kaçası var anneden

Canım bende kimseye muhtaç olmamak için normal doğurmak istiyorum
annem sezeryan olduğun da yaklaşık 2 yıl dikkatli dikkatli hareket etti
her üşütmede belli ediyordu karnı
sancısı bitmemişti bi türlü
görümcem de emziremediğini söylüyor ikizlerini
eğilemiyormuş bile ilk aylarda eğilemediğinden de alamıyormuş beşikten çocukları
kız şu banyo işine bi çözüm bul artık
her gün her gün bi kaç sefer sil yıka sil yıka nereye kadar
bel de dayanmaz bebiş de, der anne yeter artık

napam kuzum araştırma peşindeyimmmsen nasılsın ıyımısın

Belli canim zeytinyaglari felan

Kiyafetleri al misin hayirli olsun güle güle giyer inşallah bebisimiz

Ben iyiyim canim napiym ayniyim iste oglusla ve grip le ugrasiyorum grip oldum :-(

Allahım yaaaa bu çocuklara ne demeli
maşallah büyümüşler de küçülmüşler
annen de alemmiş cidden

evet benim kıyafet işi falan var buyuk eşyalardan karlıyım şu senin zeytınyagı yazını okuyordum ben kızımın pişiklerinde kendi göğüs uçlarımda falan kullandım hep çatlaklarada iyi geliyor dediler ama benim etim çok sıkı olduğu için hiç fayda etmedi bi sürü çatlağım oldu kızım da maalesef birde size bi ıslak mendil tarifi ben kızımda böyle yapmıştım doğumdan önce bol bol pamuk almıştım birde gul suyu bir kabın içine bıraz su koyuyorsun biraz gul suyu pamuklarıda biraz buyukçene koparıp içine atıyorsun al sana doğal ıslak mendil çünkü şimdiki ıslak mendiller sırf alkolden yapılıyo ne kadar doğal deselerde

evet sezeryanın doğum sonrası gerçekten zorlukları var.annem doğum yaptığında ben kalmıştım yanında ayy dedım ne zormuş.normal doğumda tamam cekıyorsun ama sonra bıtıyor ama sezeryanda ölene kadar dıkatlı olman gerek maalesef.
çözüm bulana kadar ben dogumma gıtmessem ıyıdır bu sınır stresle

canım sen özelsin
maşallah herşeyin değişik

Benim kociş kesin giremez doğuma, ayrıca bizde hemencecik doğururuz umarım
tatlım şu özel mesaj kutunu bi temizle de mesaj atabilelim yahu

Belli canim zeytinyaglari felan

Kiyafetleri al misin hayirli olsun güle güle giyer inşallah bebisimiz

Ben iyiyim canim napiym ayniyim iste oglusla ve grip le ugrasiyorum grip oldum :-(

geçmiş olsun yamısım ya dıkkat bebeğe gecmesın sütten falan:26:
aldık ya eksık varmı suan ıcın yok gıbı ama bakalım daha var çıkar herhgalde bıseyler

Bacım sen daha şimdiden ancak tamamlarım diyorsan ben kendimi şurdan bi yerden atayım
daha iki parça üç parça bişey oldu
onları da netten aldım, kimbilir ne zaman getirirler eve
pöfff

bizde 2.cocuklarda senın gıbı olucaznasıpse tabı
evet gercı artık yenıdoganlar ıcın sadece pamuk satıyorlar ıslatıp bebegın altını sılmen ıcıngülsuyuda ıyı ama bende denerım

Biz oda alamayacaz bebişime
bi tek park yatak alabilecez, araba alsak mı bilemiyorum
eşim beni bırakıp dönecek gibi duruyor
o nedenle benim güzel bir arabaya da ihtiyacım olacak gibi
napıcaksak bilemiyorum cidden
eşyalar da duruyor temizlik malzemeleri falan da
dahası paramız da yok
kaç gündür para yüzünden kara kara düşünüyorum uyuyamıyorum
ne yapacaksak, Allahım yardım etsin
Aralık ayında 2500 liralık bi ödememiz var onu düşünüyorum daha şimdiden
off offff

Bacım sen daha şimdiden ancak tamamlarım diyorsan ben kendimi şurdan bi yerden atayım
daha iki parça üç parça bişey oldu
onları da netten aldım, kimbilir ne zaman getirirler eve
pöfff

ama canım hepsini sonraya bırakınca başka masraflar falanda çıkıyor hepsi ust ustte çok sıkıştıyor maddi yönden şimdiden bir iki bir iki alırsam yavaş yavaş ancak olur banada toptan masraf olmaz dıye dusundumm benn

Canim epidural oylke biseyki... Doğru yapilmazsa sonuclari çok kotu olabiliyor. İyi bir hastane ve iyi bir Dr lazim. Çok iyi aras tir dusunuyosan eğer.

Mesaj kutusuna baki yorum simdi

Canım herkes senin dediğini söyledi
korkuyorum açıkcası, benim gittiğim doktorda yaptıranlar çok memnunmuş
gene de kısmet bu işler biliyorsun ki
hemen bak mesaj kutuna

Merhaba kızlar açıl cevab bekliyorum adetıme 5 gun vr ve kan testı degerım 8.04 sızce hamılelık varmı

bizde 2.cocuklarda senın gıbı olucaznasıpse tabı
evet gercı artık yenıdoganlar ıcın sadece pamuk satıyorlar ıslatıp bebegın altını sılmen ıcıngülsuyuda ıyı ama bende denerım

gul suyuyla bebeği silmek te cok güzel oluyo çünkü kışın sürekli banyo yapamıyorlar gul suyuyla silince yeni banyodan çıkmış gibi mis gibi oluyor bebişlerr

valla canım ben hastane cıkısı ve 1 kaç tulum netten almıştım.
dünde eminönünde havuzlu han var dedıler oraya gıttık ama pek uygun degıldı acıskcası.içinde birçok mağaza var.aziz bebe chıcco falan ne ararsan işte.chıcco harıcındekı her mağazadan bırkaç parça bısey aldım
toplam 400 tl tuttu.önceden aldıklarımıda sayarsan 600 tl olmuştur kıyafetler gercı bı seferde eşim almıştı onun neten aldıklarını saymıyorum dandık şeylere 200 lira yatırmış gecen haftalaronunla şuan için toplam 800 oluyor.
ama dun aldıklarımda tek penye alttlar 4 tanesi 10 tl,3 adeti 10 tl idi.onlardan aldık 8 adet.evdede vardı bayağı altı oldu 6 aya kadar ama boy boy aldım.
patıksız aldım yıne 3 tane 10 liralıktan.birazı polar tarzı sıcak tutsun dıye.
bırde kalın içi yünlü takımlar aldım uygundu onlar ben burda dandık bi mağazada 100 tlye sormuştum mont gıydırmene gerek yok o derece.ordakı mağazalardan 50 tlye aldımyün battanıye adım 15 tl ye polar aldım bırtek penyemız kaldı.önluk aldım bez mendıl fan eldıven bere aklına ne gelırse ıste.tek üstler ve çıtçıtlı badı aldım bayağı bı.yıne ay ay aldım onlarıda.onlarda 4 tanesı 10 tl idi.alt açma mınderı falanda aldım bide

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…