Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

koptummm cokk haklı konusmus kadın valla teknolojı ılerledıkce careler cogalcagına azalıyo. eskıden daha ıyıymıs ultrsona grmedgnden kafanda ne takıntı oluyomus ne bısey sonucta Allaha emanet. smdı doktor 2 bısey dese panıkten ölüyoruz. doktoru tuttum insana güc veren doktorları severım. sende ole yap bari yok yok arada bı gıt saka derken evde fılan dogurursun bızım gıbıler o stresı kaldıramaz bayılırlar

bir de arkadaşım soru soramazsın bazılarına asla..giderken dersin mutlaka bunu öğrenmeliyim..adam sanki seni bir daha görmek istemezmiş gb soru sordurmaz, 15 dakkada hadi biti ultrason yallah der gb davranır..ya bazen kendimi şu yaşıma geldim çok korktuğu bir öğretmene yarım parmakla soru soran bir öğrenci gb hissediyorum

benim burda devam etmek zorunda olduğum doktor aynen öyle
toplasan toplasan bir ultrasonla muayenesi 5 dakika sürüyo
sormasan hiç konuşmuyo, soru sorsan kimlerle ugraşıyorum Allahım yaaa der gibi bakıyo

kadına bende sırf o yüzden bayıldım :)
pratik çözüm insanı
canım biz evde doğurursak kesin bizden önce kocalarımız gider öbür tarafa
zorunluluktan bi kere kadın doğum hastanesinin aciline gitmiştim de orda gördüğüm muameleden sonra evde doğursam daha az strese girerim gibi geldi
ordaki doktor ve hemşirenin elinde doğursam kesin kalpten giderim

benim burda devam etmek zorunda olduğum doktor aynen öyle
toplasan toplasan bir ultrasonla muayenesi 5 dakika sürüyo
sormasan hiç konuşmuyo, soru sorsan kimlerle ugraşıyorum Allahım yaaa der gibi bakıyo

Oysa hamilelik ne hassas bir dönem ve kadına hassas davranılmasını gerektiren tedaviler uygulanmalı seçtiği doktorlar tarafından..ama nerede o..özele bile gitsen adam sürü ile insan bakarken nerde senin eveliyatını hatorlayacak??

Bugün 3. defa üniversiteye gittim..ve dövmekten beter etti doktor beni..şimdi rahim ağzı açıklığına bakacak, kilodunu indir dedi..anlamadım bile demye kalmadan onca doktorun yanında bacaklarımı açtırarak alltan baktı..kasılmaktan geberirken bir de olmaz ki canım sen böyle davranırsan ben işimi nasıl yapacağım modunda azarladı beni..her taraf aynı anlayacağın..ben ümidimi kestim ..

ben ilk hamilelik istediğimde bir doktora gittim gitmez olaydım okadar moralimi bozduki anlatamam.resmen azarlıyor.odaya girer girmez geç dedi nereye geçicem ne yapıcam nereye yatıcam nasıl muaneye edecek bilmiyorum zaten fazla gitmemişimde muayeneye:) ben geçtim perdenin arkasına bekliyorum gelsin diye.geldiohoooo dedi ne yapıyorsun sen hiç dedim sizi bekliyorum ne yapıcam bilemedim.muaneye oluyorum ama birtaraftanda keşke gelmeseydim diyorum neyseki çabuk bitti muayenem sonra kalk dedi.perdenin arkasından hemşireye diyorki yatması 2saat sürdü bakalım ne kadar zamanda toparlanacak ben resmen altüstoldum hemen çıktım hiçbirşey sormadan keşke soruştursaydım diyekendime çokkızı ıyorum...

ben de bugün ilk canlı normal doğumumu gördüm arkadaşlar..

o kasap doktor beni nst odasına almıştı ki yanımda yatan kadın acıdan ağlıyordu..ya hu kadının doğum vakti gelmiş nst odasında işi ne..rahmi açılmış sonuna kadar ..bir de bacaklarını da açtırmışlar gelip giden baksın diye uluorta...ben yanında karnımda sancı rtimi tutturuyorum yani düşünün sonra bir anda kimse yokken kadın bağırıverdi " Allah doğuruyorum!" diye..ve bebeğin kafası fırladı arkadaşlar bacak arasından kadının..ve hemen yarı kafa içerdeyken ağlamaya başladı..geldi bizim kasap ve çıkardı gövdeyi sanki doğum odası gb...

3 kiloluk gri tenli(amniyo sıvısından ) bir kız bebek dünyaya geldi..bu kadar doğal olamazdı hiçbir şey yani

benim gittiğim doktor özel ve en az 10 kere git gel yapmak zorunda kaldım her kanamamda gittiğim için
hala kadın ilk gidişimmiş gibi davranıyo
ne bir kayıt altına alıyo ne de ilgili davranıyo. ama kadın tek seçeneğim :S
üzüldüm senin adına yaaa, ne anlayışsız biriymiş o öyle
herkes bacaklarını rahat rahat açıp al muayene et diyebilecek kadar rahat değil ki
ben çok geriliyordum alttan muayene ettiğinde

ayyy gerizekalı..doktorsun sen ulan..dedikoducu kadın mı? Allah ıslah etsin böyle doktorları..ya hu kardeşim sen hamilesin ya bu ne hödüklük ve özensizlik kişiye karşı.. Çok geçmiş olsun arkadaşım ...hiç de üzme kendini senin ne hatan var bunda..

aptala bak yaa nefret edıyorum sebepsiz yere alttan muayne edenlerı madem acıllık deılsın alttan nıe bakıo sınır oldum

ayy buna sahıt mı oldun moricim off tam benlık cok merak ederım herkeesın bebişi okadar kolay cıksa ne guzel olur

yahu adam kasaplıktan iyice öküze bağlamış..hissiyatı sıfır hamile insan konusunda..ben de ilk defa böyle muayene gördüm..artık yatmışım sedyeye..kalkamıyorum..bir de korkutmaz mı beni rahşmde kısalık var daha iyi böyle anlarız diye..demeye kalmadı aç bacaklarını diye bitirdi işi..

yok ya ben de ilk defa bunu görüyorum..üstüne sen acillik hasta değilsin ki neden geldin diyor..kardeşim sancım var..evde ölmeyi mi beklemeliyim dedim ben de..

bencede kocalar gıder bızımkı hastanenın içinde bıle beklemem dıo korkudan dedgın gbı kadın dogum hastanelerı berbat Allahım kımseyı dusurmesın. bnde mecburıyeten gece acılıne gıttımde köpek gıbı davrandılar bana

şimdi 24 haftalık hamileyim bir oğluşum olacak ama onun için çok şeye katlandım sonunda kavuşucaz allahınizniyle :) o doktoru hatırladıkça utanıyorum kendime kızıyorum ama işte tecrübesizlikten.

yalnız ben bu anlattığın canlı doğum olayından korktum söyliyim nasıl durdun sen orada öyleyok geçen hanımıburası canım doğum bu nasıl olur böyle bir şey nerede hangi hastanede muayene oluyorsun sen...

ayy buna sahıt mı oldun moricim off tam benlık cok merak ederım herkeesın bebişi okadar kolay cıksa ne guzel olur

ya valla fırt diye bir kafa çıkıverdi eshacım ben zaten ağrıdan sancı sayıyorum..artık nefesim durdu o sahnede..çocuğun kafa çıkarısı çok komikti kendi kendine ama..sonra da kafa dışarıda vucut içeride başladı ağlamaya..çok tatlıydı

valla üniversiteden ben de korktum..acilden direkt gönderiliyorum arkadaşım sancım sıklaşmış , acele nst'ye girmem lazım..yukarı zaten topal gb çıkmışım..bana önce sen acillik hasta değilsin muamelesi yaptı, sonra direk alttan baktı, arkasından doğum yapacak kadının yanına koyup bir de staj yaptırdı..

ben özele gidiyorum aslında..doktorum bir de sancı konusunda üniersitenin de fikrini al demişti..ama ben yeterince maceraya doydum...Allah düşürmesin valla..o kendi başına doğum yapan kadıncağıza bile üzüldüm..o halde hastbakıcısı var erkek girip çıkıyor kadını nal gb koymuşlar öyle başının çaresine baksınlar diye...

eferim canım sakın ihmal etme antibiyotiklerini.. bak nasıl düzelmeye başlayacaksın sen de göreceksin..

bu arada Yamisy nerede ya, valla onu merak ediyorum

ama kadın gercekten tek basına dogurmus cok uzuldum yazık gunah yaa hiçbir anne bu muameleyı devlet hastanesı dahı olsa haketmıyo

eferim canım sakın ihmal etme antibiyotiklerini.. bak nasıl düzelmeye başlayacaksın sen de göreceksin..

bu arada Yamisy nerede ya, valla onu merak ediyorum

inşallah duzelırde bıda tekrarlamaz canım. bende yamişi sorcaktım merak ettım normalde gırerdı bu vakıtlerde :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…