4 tane doktora gittim hem de birer kezden fazla
arkadaş ya ileriye alırlar, ya düşürürler, ya sağlıksız derler bitmedi ki derdi
en son dedim nenem usulü gideyim de evde doğurayım bari
son doktorum annemlerin yaşadığı ilde ve kaadını çok sevdim. kadına dedim ki böyle böyle sorunlar yaşadım korkuyorum
kadın da ne dese beğenirsin içine sinmiyosa tatlım gitme doktora 35 haftalık olunca bana gel son kontrollerini yapalım
eskiden kadın doğumcu mu görüyomuş kadınlar, evde bile doğurursun sen sakin ol dedi
4 tane doktora gittim hem de birer kezden fazla
arkadaş ya ileriye alırlar, ya düşürürler, ya sağlıksız derler bitmedi ki derdi
en son dedim nenem usulü gideyim de evde doğurayım bari
son doktorum annemlerin yaşadığı ilde ve kaadını çok sevdim. kadına dedim ki böyle böyle sorunlar yaşadım korkuyorum
kadın da ne dese beğenirsin içine sinmiyosa tatlım gitme doktora 35 haftalık olunca bana gel son kontrollerini yapalım
eskiden kadın doğumcu mu görüyomuş kadınlar, evde bile doğurursun sen sakin ol dedi
bir de arkadaşım soru soramazsın bazılarına asla..giderken dersin mutlaka bunu öğrenmeliyim..adam sanki seni bir daha görmek istemezmiş gb soru sordurmaz, 15 dakkada hadi biti ultrason yallah der gb davranır..ya bazen kendimi şu yaşıma geldim çok korktuğu bir öğretmene yarım parmakla soru soran bir öğrenci gb hissediyorum
koptummmcokk haklı konusmus kadın valla teknolojı ılerledıkce careler cogalcagına azalıyo. eskıden daha ıyıymıs ultrsona grmedgnden kafanda ne takıntı oluyomus ne bısey sonucta Allaha emanet. smdı doktor 2 bısey dese panıkten ölüyoruz. doktoru tuttum insana güc veren doktorları severım. sende ole yap bari yok yok arada bı gıt saka derken evde fılan dogurursun bızım gıbıler o stresı kaldıramaz bayılırlar
benim burda devam etmek zorunda olduğum doktor aynen öyle
toplasan toplasan bir ultrasonla muayenesi 5 dakika sürüyo
sormasan hiç konuşmuyo, soru sorsan kimlerle ugraşıyorum Allahım yaaa der gibi bakıyo
kadına bende sırf o yüzden bayıldım :)
pratik çözüm insanı
canım biz evde doğurursak kesin bizden önce kocalarımız gider öbür tarafa
zorunluluktan bi kere kadın doğum hastanesinin aciline gitmiştim de orda gördüğüm muameleden sonra evde doğursam daha az strese girerim gibi geldi
ordaki doktor ve hemşirenin elinde doğursam kesin kalpten giderim
koptummmcokk haklı konusmus kadın valla teknolojı ılerledıkce careler cogalcagına azalıyo. eskıden daha ıyıymıs ultrsona grmedgnden kafanda ne takıntı oluyomus ne bısey sonucta Allaha emanet. smdı doktor 2 bısey dese panıkten ölüyoruz. doktoru tuttum insana güc veren doktorları severım. sende ole yap bari yok yok arada bı gıt saka derken evde fılan dogurursun bızım gıbıler o stresı kaldıramaz bayılırlar
Oysa hamilelik ne hassas bir dönem ve kadına hassas davranılmasını gerektiren tedaviler uygulanmalı seçtiği doktorlar tarafından..ama nerede o..özele bile gitsen adam sürü ile insan bakarken nerde senin eveliyatını hatorlayacak??
Bugün 3. defa üniversiteye gittim..ve dövmekten beter etti doktor beni..şimdi rahim ağzı açıklığına bakacak, kilodunu indir dedi..anlamadım bile demye kalmadan onca doktorun yanında bacaklarımı açtırarak alltan baktı..kasılmaktan geberirken bir de olmaz ki canım sen böyle davranırsan ben işimi nasıl yapacağım modunda azarladı beni..her taraf aynı anlayacağın..ben ümidimi kestim ..
ben ilk hamilelik istediğimde bir doktora gittim gitmez olaydım okadar moralimi bozduki anlatamam.resmen azarlıyor.odaya girer girmez geç dedi nereye geçicem ne yapıcam nereye yatıcam nasıl muaneye edecek bilmiyorum zaten fazla gitmemişimde muayeneye:) ben geçtim perdenin arkasına bekliyorum gelsin diye.geldiohoooo dedi ne yapıyorsun sen hiç dedim sizi bekliyorum ne yapıcam bilemedim.muaneye oluyorum ama birtaraftanda keşke gelmeseydim diyorum neyseki çabuk bitti muayenem sonra kalk dedi.perdenin arkasından hemşireye diyorki yatması 2saat sürdü bakalım ne kadar zamanda toparlanacak ben resmen altüstoldum hemen çıktım hiçbirşey sormadan keşke soruştursaydım diyekendime çokkızı ıyorum...
Aynen benim eşim de işte öyle davranıyor..dışarıdaki sorunsuz ayakta neredeyse takla atacak gebelere bakıyor ve sen fazla abartıyorsun diyor..düşünsene böbreğim gece şiddetli bir ağrı ile kaldırıyor beni..bunun için de hastaneye gidilir mi diyor? ben ise düz duvara tırmanacağım..ağlıyorum hüngür hüngür..
onların içinde bir başka can taşımamalarının verdiği metanetle bayaa rahat olduklarını iyce anladım ben..
doktor konusu beni de bıktırdı gerçekten..en son gittiğim doktor uzamn doktor..ama bilgisi her şeyi çok iyi hani..öte yandan adam sadece kadın doğum konusunda bilgili değil,,böbreğim enfekte olu hemen böbrek ilaçları verir, hastanede yatırır, midemde problem çıkar bir dahiliyeciden daha fazla ilgilenir sağ olsun..amam bana eğer bebeğin erken doğarsa ben artık yetersizim üniversiteye gideceksin diyor..hastanesi yetersiz çünkü bakımda..ve bugün gttim işte..gittiğime de bin pişman oldum eşimle..köpekten beter etti beni doktorlar..
canım bugün fazla ökdürdüm ya hem öksürüğü durdurmak için hem de kasıklarıma sancı girdi onu sormak için gittim..ama bin pişman oldum..ne rezil bir yer..ben zaten 2. aydaki düşük tehlikemden beri yatıyor yürüyemiyorum, bir de bana sen acillik değilsin git poliklinikten gel demez mi? Alttan da baktı zorla o kadar drun yanında kasap gb gerizekalı..
ben de bugün ilk canlı normal doğumumu gördüm arkadaşlar..
o kasap doktor beni nst odasına almıştı ki yanımda yatan kadın acıdan ağlıyordu..ya hu kadının doğum vakti gelmiş nst odasında işi ne..rahmi açılmış sonuna kadar ..bir de bacaklarını da açtırmışlar gelip giden baksın diye uluorta...ben yanında karnımda sancı rtimi tutturuyorum yani düşününsonra bir anda kimse yokken kadın bağırıverdi " Allah doğuruyorum!" diye..ve bebeğin kafası fırladı arkadaşlar bacak arasından kadının..ve hemen yarı kafa içerdeyken ağlamaya başladı..geldi bizim kasap ve çıkardı gövdeyi sanki doğum odası gb...
3 kiloluk gri tenli(amniyo sıvısından ) bir kız bebek dünyaya geldi..bu kadar doğal olamazdı hiçbir şey yani
benim gittiğim doktor özel ve en az 10 kere git gel yapmak zorunda kaldım her kanamamda gittiğim için
hala kadın ilk gidişimmiş gibi davranıyo
ne bir kayıt altına alıyo ne de ilgili davranıyo. ama kadın tek seçeneğim :S
üzüldüm senin adına yaaa, ne anlayışsız biriymiş o öyle
herkes bacaklarını rahat rahat açıp al muayene et diyebilecek kadar rahat değil ki
ben çok geriliyordum alttan muayene ettiğinde
kadına bende sırf o yüzden bayıldım :)
pratik çözüm insanı
canım biz evde doğurursak kesin bizden önce kocalarımız gider öbür tarafa
zorunluluktan bi kere kadın doğum hastanesinin aciline gitmiştim de orda gördüğüm muameleden sonra evde doğursam daha az strese girerim gibi geldi
ordaki doktor ve hemşirenin elinde doğursam kesin kalpten giderim
ayy buna sahıt mı oldun moricim off tam benlık cok merak ederım herkeesın bebişi okadar kolay cıksa ne guzel olur
ayy buna sahıt mı oldun moricim off tam benlık cok merak ederım herkeesın bebişi okadar kolay cıksa ne guzel olur
şimdi 24 haftalık hamileyim bir oğluşum olacak ama onun için çok şeye katlandım sonunda kavuşucaz allahınizniyle :) o doktoru hatırladıkça utanıyorum kendime kızıyorum ama işte tecrübesizlikten.
yalnız ben bu anlattığın canlı doğum olayından korktum söyliyim nasıl durdun sen orada öyleyok geçen hanımıburası canım doğum bu nasıl olur böyle bir şey nerede hangi hastanede muayene oluyorsun sen...
ya bıtkı cayı gecırıodu benı normalde ama ouda içemıyoruz bndede var genız akıntısı öksururken kendını sıka doktor oyle ddı bana hapsırrrken ve oksururken. nasıl gecer acaba bu :/ buarada antıbıyotıklerı hergun 2 tane içiyorum moricim smdı ıctım bıtane ayy heyecandan bı hal oluyorum
ya valla fırt diye bir kafa çıkıverdi eshacım ben zaten ağrıdan sancı sayıyorum..artık nefesim durdu o sahnede..çocuğun kafa çıkarısı çok komikti kendi kendine ama..sonra da kafa dışarıda vucut içeride başladı ağlamaya..çok tatlıydı
eferim canım sakın ihmal etme antibiyotiklerini..bak nasıl düzelmeye başlayacaksın sen de göreceksin..
bu arada Yamisy nerede ya, valla onu merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?