Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

hayalotum yaaa beni korkutma nolur
erken doğurma, erken doğurmayım, bu topikte ki kimse erken doğurmasın
temem kızçem sanıyorum benim dinlenmem lazım çok yoruyorum kendımı ondanda olabılır bılemıyorumki:26:son haftalarım hala cam sılıyorum yasonrada sancılanıyorum otursam belkı dınlensem boyle olmam :26:
bende dogurmayacagım suanherifte dıyorkı sen 2 haftaya kalmassın içime doguyıooben yınde artık cantamı hazırlayacagım nolur nolmaz benım adamın dedıgıne kalırsak eger ayvayı yedık:18:

biz tutturmadık bacım bizim veletler uğraşıyor bizleee

kızçem bana muz yasak demediki aksine bol bol meyve ye sen kilo almassın ozaman dedi.hatta meyveyi sınırsız yiyebilirsin bile demişti banahoş o yasaklasaydı ben yine yerdim şuan için çocugumun kilo alması benim kilomdan daha önemli..
ha 5 kilo fazla almışım ha 10 kilo bana kalmış yeterki şu cocuk hayırlısıyla cıksın içimden..
bende aldım 2 yandan düğmeli ,sabahlığı var birde altı var.
bu biraz pahalıydı birde ucuzundan alıcam şimdi

kuzum direk koyyma makine gözüne.çünkü kaynar suda anca eriyor onlar..
ben bardakta karıştırm camasıra koyacak kadar bardaga koydum üstüne kaynar su doktum karıstırdım sabun erıyene kadar.
muhallebı gıbı oldu 3-4 kez karıstır su alırken goze dok cok karıstırırsan koyulasıyor kas katı oluyor buseefr pudıng gıbı

canım bizim şuan için niyetimiz yok zaten buyrun siz önden geçinnnbizimde duamız içimizde kalması ama korkular ve sancuılar aklımızı karıştırıyor işte

canim cok dogru soyledin kadin hicbir sey ogrenememis birde gecen yil falandi mevlut okutacak son dk hoca kadin regl olmus gelenlerden biri hoca gelmiyecek dedi eeee kim okuyacak cuz dediler hepsi onun yaslarinda falan biride dediki senin gelin okusun bizde takip edelim kv dem belki 20 -25 kisi vardi herkesin icinde aman o ne anlasin kurandan falan cahilin teki sonra bir bayana donerek dediki senin gelin gibi bendede var bi cahil din iman bilmezne agladim sonra mutfaga yasli bir teyze geldi goz yaslarimi silerken aglama kuzum keske benim gelinimde senin yarin kadar olsaydi kaynanan su katilmamis cahil kendi dedi sen niye demedinki benim nerem cahil anne senin egitimin kac yillik diye nasil diyeyim teyze gercekden kuran okuyamiyorum ki ondan yargiladi beni dedim en zoruma giden buydu unutmadim galiba unatamiyacagim yillarca durcak beynimin bir kosesinde onuda gorunce aklima o geliyor nedense anneme hicbirsey anlatmazdim bu kvdem olacak kadin burda olan biten ne varsa ustume atip kdvli anneme anlatiyordu en son kocama dedim artik ya sustur yada ben susturcam diye en son 1 yil kaldi turkiyede annemlere 2 gunde bir gidip cocuk gibi beni sikayet ediyormus sucumda bir turlu musait olmayan gorumcemlere gitmemem utanarak yaziyorum ama kizlar ablamla kardeslerim evden koymuslarhayatimizdaq ilk defa birini kovmuslar babamada anlatinca ohhh iyi yapmislar demis yoksa babam cooookkk kizar boyle birsey yapmalarina ailem anladi nasil biri olduklari annem yavrum takma kafayi yersin manyaklari diyor oysa ben coookkk sakin oturmasini kalkmasini nerde ne konusulacak bilen bir insanim hep kendimde aradim yillarca sorunu ama bakdimki kpderim 14 kardes sadece 1 tanesiyle gorusuyor yilda 2 sefer oda bayramda kvdem 3 kardesi var hicbiriyle gorusmuyorgorumcemler kizkardes olarak bile gecinemiyorlar esimi gecdim ikiside hicbir elti gorumce kv kpderle gorusmuyorlar heppp kavgalilar artik bende kendimde kusur aramiyorum cunku bir onlari birde beni taniyanlar allah yardimcin olsun diyorlar

canim ultroson zararli diyorlar ne gerek varmis saglikli bebegi surekli ultrosona sokmaya ama arkadasimin bebegi beyin ozurlu dogdu hicbir dr anlamadi kalp atislarini dinlerler her hafta aletle tansiyon kiloya bakilir karin olcusu idrar kan testi yapilir bakin ne anlatcam sisssttt enisteniz duymasin ama ok en son haftaymis kontrolum birdaki haftaya dogurdum zaten kucuk kizima hamileligim dr herseyimi kontorl etti ayyy yas 28 3. cocuk ne guzel dedi genc anne bende 30da yeni dr oldum halen bekarim bir yeri tamamlarken bir yer eksik kaliyor ne yazikki dedi daha yeniyim falan sonra bir abla var yillardir tanisiriz oda geldi benle hadi yat bakalim muane edeyim seni dedi ben 2 metre 10 cm uzandimadam gozlerini kapadi uzerime dogru abandi ilk defa oyle muane edeni gorunce sissstttt gizzzz abla bu bana tecavuzmu etcek ne oluyor dedim ablada bende anlamadim yasini basinida sordu gizzzzzzzz ne ayak bu anlamadim dedi sonra abla dr bey ne yapiyorsunuz dedi oda dediki sisttt sessiz olun bebegi hissetmeye calisiyorum bakin burda kafasi burda totosu abla dondu dediki korkma gizzz adam elleyerek hissediyor odum koptuuuu valla bende ilk seni taciz ediyor zannettim dediheeee bende ne korkdum inankilalecim benim kizin parmak arasi terligi kampanya varmis2 alana 1 tanesi bedava buyuk cocuklara alinca onunkisi bedava para vermedim yane ondan kizmadim yoksa bende bir ceza verirdim zaten anlamaya basladi cezayi falanda heee demin geceden kalma bezi uzerinde ne varsa cikarmis balkonda sokkk oldumelinde masa gazete kagidi ivir zivir simdi soracam sana dedim mangal yapiyom ne kiziyon et yicez simdi dediben bagirmaya devam edince sup suppp optu mummy ocur dilerim babama soyleme okk bir daha cikartmicam ustumu socccc dedi sozunude verdi hadi bakalim

oyyy ağlayan gözlerine kıyamam ben onun yaaa
ne zorlanıyodur şimdi bebişcik
canım artık telden giriyomuş da bizim topiği bulamıyomuş, ondan sadece oraya yazıp çıkıyomuş

hmm anladım canım. bugün yatırdılar eshayı demi.. hadi bakalım hayırıısıyla alsın kuccağına bi avazda inşallah

canım battaniye vardı da örttürmediler
nstnin üstünde baskı olmaması gerekiyo diye
üstelik bebişim nst de bi ara uyudu mu, al başına belayı
uyandırdı doktor yeniden uzattı nst süresini
niye örttürmüyolarmışki.. yoo yanlış ölçüm olmuyo bana her şeferinde örttüler. doğumhanede beklerken de hep üstümde battaniye vardı hemde kalındı onların pikeleri.. karnımda nst üstümde hastane önlüğü göğsüme kadar sıyrılmış bide pike... doğumu böle bekledik biz. ondan öncede hep pikeyi örttüm ben.. kimsede bişey oluyo örtme felan demedi... sizin cihaz demekki hassas...

canım yarın soruyım rahim kalınlığım ne kadar olmuş diye
indim zaten çıkarmıyım hiç bacım

oğluşun muhtemelen korkar canım o kadar sesten

sordunmu bacım haber ver bizede neler olduğunu.. hoş sen zaten söylemeden duramazsın

yawrum sen bile anlarsın aynada bakınca normalden çok çok daha tatlı güzel görünürsün kendine... bide biraz şiş... sen her ihtimale karşı akciğer iğnelerini vurdur bence.. 10 gün demiş yahu daha ne olsun...

sninki zaten doğum sancısı canım. yoksa nst de çıkmazdı. bide okkalı sancı çekiyomuş da haberi yok hatunun iyi mi... erken olunca da normal olur niye olmasın.. yeterki bebiş doğru dursun.. ama korkmayın erken doğumdan küvezlik zamanları geçmiş onların. şimdi doğsalar -eğer akciğer iğnesi olmazsan küveze 1 yada 2 gün koyarlar okadar.. iğneyi olursan bişey olmaz... sağlıklı gelsinde nezaman isterse o zaman gelsin.

hayalotum yaaa beni korkutma nolur
erken doğurma, erken doğurmayım, bu topikte ki kimse erken doğurmasın

hayalotu bilmem de sen erkencisin valla bacım. baksana orta düzey sancı diyon, 10 güne kalmaz demiş...çık artık işten yat kalkma ki erken doğum olmasın... yerçekimi erken doğumu tetikler.. ayakta kaldığın sürece doğumu yaklaştırıyosun. yok illa çalışıcaksan hiç ayağa kalkmicaksın. oturucaksın bütün gün.. ama bence çık artık yat kalkma... 10 gün demiş hayatım. 10 gün sonra 36 olcan ama benim doğurduğum haftada. yinede en doğrusunu sen bilirsin...

anam bunlar sevmiyo nst yi... benimki neler yapmıştı hatırlasana

muz gebelkte bebeğe nası kilo aldırıyo biliyon muuuu

tatlım şu topiğin adını 35i görünce fırtlatanlar mı yapsak acep
baksana sıra da hbaksoy ve esha varken hayalotla ben daha hızlı geliyomuşuz gibi duruyo
ama ben oğlumla konuşuyorum o bekleyecek az daha

bu teklifi ben biara yaptım size ama kimseden ses çıkmadıkine bacım

konuş konuş bakalım dinlicekmi

anam sen doğurana kadar beklerlerse onlar da yürüyerek çıkacak

canım ben dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum.. ama baby&me denicem elimdeki bitsin de.. çok güzel diyolar bakalım nasılmış... bu arada ben buhar makinesini aldım. hee uni baby nin sensitive olan ıslak mendilinden de aldım. gayet güzelmiş.. şimdi onu kullanıyorum.

enee kız asıl olan o an hareket edebiliyonm zaten. hareket ettikçe canın yanıyo sancı anında demi.. bıcaklıyolar gibi oluyosun bacakların da felç gibi kaskatı kesiliyo.. tebrikler sende doğum sancısı çekiyonnn...

canım ben anadolu yakasındayım orası uzak bana ama istediğim tarzda buldum bitane şu tacdan nefret edıyorum yaaama banada takcaklardır kesın oyuzden barı kendım alayımda ıstedıgım olsun
bencedeeee

kızçem benim belimdede öncesinde sorunlar var ahh birde bu koca göbüşün verdiği sıkıntı ayrı bi dert:26:zor vallahii sen nasılsın misafir geliyormus bende bu hafta full doluyum ne yapcam bilmiyorum

kız ne dolusu... senin kalkmaman yorulmaman lazım allah korusun doğuruverecen şimdi töbe töbeee... sen daha misafirle uğraşıyon. bak yukarda zırsıza da dedim. akciğer iğnesini vurdur sende. erkenci gibi duruyosun. doktorunla bi konuş.. sancına baksın. o sana söyler zaten...

bu rahim kalınlığı nerde yazıyor yabana bişey demedi hiç
byerde yazmaz o. doktor ultrasonda ölçüyo. onun resmini verdiyse üstünde yazar ama anlayabilirsen.. çok zor ordan bişe anlamak yahu...

laleemmmmm nasılsın bacım neediyon.. kız bunlar doğuruyo kıızzzzz

naber kızlaaaar nasılsınız bakalım bugün ? maşallah herkes formundaymış hafta sonu .eshacığım bugün bebişini inşallah sağlıklı sıhhatli hayırlısıyla kucaklayacak .iyi haberlerini alırız inşallah en kısa zamanda.darısı benim başıma :) ya gecen salı kontrolde doktor bana bebek daha aşağıda değil demişti bana da aynen öyle geliyor hala üstünden bir hafta geçti ama :) çarşamba kısmetse gidicez bakalım nst olacakmış birde alttan çatı muayeneni yapıcam dedi :18::18::18::18::18::18::18: canım acıyacak farkındayım hazırlıklıyım yani biran önce olsun bitsin de doğum şeklim belli olsun derdindeyim ben aslında kızlar.hele de sezeryan derse ki inşallah demez.ben daha fazla beklemek istemiyorum kızlar siz ne dersiniz ? yani çarşamba belirlesek sezeryan olacağını kesinleştirse doktor ben öbür hafta yapalımmı dicem.zaten 39 haftalık olacak normal dir dimi :)ooof of babam bursada tek kalakaldı annemle hiç ayrılmamışlardı annem burda keşke ben bu hafta sonu gelseymişim sen iyisin dahada toprağın geleceği yok diyo canım sıKILDI onada bir taraftan da hala orayı burayı temizliyo .ya ben daha cumartesi günü kocişle taksimdeydim gezdik :) sabah annem babama diyor ki cumartesi nerelere gitmişler bunlar geziyo durmadan gençlik demekki gezecekler diyo.babam da deli bu ya yolarda doğuracak şaşkın diyo :)

kızlar bu nst ye ben daha önce girmedim galiba karnıma birkaç alet bağlayıp sancıları kasılmaları tespit edecekler ne kadar sürüyor peki bu yarımsaat filan mı ? kızlar bide size şeyi sorucam hasta bezi alsammı ben bu doğum sonrası olacak malum olaylar için .ne dersiniz ?ay soracağım birsürü şey vardı aklımda neyse annem çağırıyo makinaya çamaşır atalım diye allahımmmmmmmmm

yamsım bakalım cumartesi günü anlıycaz artıkın..bugün sabahtan beri bebek yukardan aaşağıya düşüyomuş gibi oluyo hızla oan kasılıyorum zaten ıstesemde kımıldamıyorumama sanıyelık oluyo en fazla 3-4 anıye dıyeyım sana.bugun pek sancılanmadım dünküler gibi cumartesi günü anlattığımda büyük ihtimalle nst ye baglar baglarda bende bişey cıkarmı o bılınmezama zırsızdelımın dogumu yakın olabılır sonucta sancı gorunmus degılmı:26:sancı geldıgınde evet senın anlattıgın gıbı oluyo buarada.birde ben sancım oldugunda bacaklarım felc ınmıs gıbı oluyo.nasıl anlatsam bacagımı tutuyorum yere basıyorum oyle kalkıyorum ama uyuyorum ertesı sabah gecmıs oluyo nıyeyse gercek sancı olsa gecmez sanırım degılmıyorulmamam lazımda kuzum benden mısafır eksık olmuyorkı maleseff ..

Son düzenleme:

canım hayırlısı olsun ama bana kalsa sezeryan dese doktor son ana kadar beklerim kuzum..çünkü bebişler sata göre hesaplanıyor hangi gün döllenme olduğunu tam olarak bilmiyoruz bebek 1 hafta öndede olabiliyor 1 haftada geridede her nekedar haftasıyla uyumlu deselerde kilosu normal deseerde biliyorsun usglarda herzaman yanılma payı var.buyuzden 1 hafta 1 haftadır bebegın gelısımı için.ben olsam doktor 41 e kadar bekle dese bıle beklerım vallahii.doğumdan korktugumdan degıl sadece o ordayken gelişimin tamamlasın öyle gözlerini açsın annecinin kucagındaama normal oluırs ayapcak bişey yok zaten gunlerınnngelcek artık toprak efendi

valla doğum yapanlar iyi bilir ama ben koymayı düşünmüyorum
hastaede zaten veriyorlar yanıma ben orkid koyocagım olurda hasta bezıne ıhtıyac olursada eşim alır orda eczaneden hastane cevvresı eczane kaynıyor sonuctabulamassada arasın dursun zaten aşermedim bu zamana kadar adam hiç biyere gitmedi bişey almaya bari hasta bezi arasın dursun oda olmadı cocugun bezinden koyarızzz demokraside çareler tükenmezzz

Son düzenleme:
ohooo bizim hatun çıkmış geziyo. yok anam bu karı doğurmicak

canım karnına iki tane ölçer koycak onları lastikle tutturucak biri bebeğin kalp atışını izlcek diğeri rahimin tepe noktasından sancıyı izlicek. ortalama 20 dk bekliyosun ama doktorun fazla yada az da isteyebilir.

hasta bezine gerek yok beee... bende almıştım ama öylece duruyo... hastanede pamuklu pedlerden iki tane üstüste koyup giydiriyolar seni bii güzel... yine de istersen 1 paket orkid koy çantana

kııızz anlattığım gibiyse üzgünüm o gerçekten sancı. ve sanırım sen dinlenmediğin kendini yorduğun için bukadar erken geliyo.. kızım benimde bütün gün sancı görmediğim oldu ama o sancıyı 10 gün çektim. sürekli devam etse düüzene girse zaten doğurursun tutamazsın. hoş benim hiç düzene girmedi doğurana kadar ama... bak çok dikkat etmen yatman lazım. yoksa tutamazsın durduramazsın doğumu..yat artık yeter aaaaaaa. misafir için de biri bi zahmet gelsin sana yardım etsin. yada kabul etme sancılarım başladı ağırlayamam de.. yoksa sen herkesten önce doğurursun yat artık yaaattt...

dimi ama yok kız hasta bezi felan fazla bile olur. onlar veriyolar ped. ama ben özel hastane için konuşuyorum heee... benimkiler doğumdan sonra giydirdiler süslediler pedimi yerleştirdiler yatırdılar. tuvalete bilem o kadınla gittim başımda bekledi kaç sefer hey yarebbimmm

kızcelerr biz geldik bugün biz kızımla mantı yaptık hemde ev mantısı o yüzden gelemedik buraya benimde biraz canım sıkkın bugün nedendir bilinmezz kızım yattı şimdi bende mantıyı pişirip geldimm ee siz neler yaptınız ne var ne yok doğuran varmı diye şöle bi bakındım kimseler doğurmamış bugünde vukaat yok aferin sizee kız bu arada zırsız deli ve hayalot doğum çantanızı hazırlayın artık sizin ağrılar sancılar falan var şaşkın kocişlerinizede gösterin çantanın yerinii sonra çantanız olmadan ortada kalmayın herşeyini,zi koyun çantaya bi köşede beklesinnn bişey olmaz ama çanta hazır olmazsa rezil olursunuz ben arkadaşım eski binada 7 buçuk aylıkken beiş normal doğum yaptı sabaha karşı ağrıyla gitti hastaneye doğuma aldılar ortada çanta yok sabah olunca aradı beni annesi gilde akşamüstü geleceklermiş yol uzun ben gidip marketten ped aldım bebişe bez sonra kocası evin anahtarını geitrdi ben evden bebişin kıyafetlerini topladım pijama falan koydu anam bişeyin yerinide bilmiyorum telefonla tarif etti zar zor buldum götürdük hastaneye e erken doğurdu diye 3 günde hastane de kaldı rezil olduu resmen kızcağız bana benim kv 7 aylıkken bebeğim hazırlattı herşeyimi her an herşey olabilri kızım diye dediki hamile kadın 7 aydan sonra her an doğuracakmış gibi hazır olmalı bu arada artık özel bölge temizliğnizi falan yapın her banyoda kız siz zaten biliyorsunuzda ben başından geçmiş biri olarak anlatam dedimm bu arada çantaya şunuda koysammı diye düşündükleriniz de sorun yazarız hepimizz neyse bakalım bakalım son gelişmeler nelerr
biz tutturmadık bacım bizim veletler uğraşıyor bizleee
kız ne acleleri var konuşun bebişlerle daha erken deyin şaka bi tarafa yatın biraz dinlenin artık ikinizdee birde erken doğumun zorluklarıyla uğraşmayınn
kız hay allah iyiliğni versin adam sana saldıracakmı sandın töbe töbeee ya ultrason olmayınca demekki böle muayene ediyorlar bana kv de kızıma hamileyken çok kızardı zırt pırt ultrasona giriyon diye demekki o da zararlı diye düşünüyo ondan öle dedi hep bana yav bu mangal hastalığı benim kızdada var dün ızgarayı almış eline balkonda mangal kömürünüde çıkarmış diyorki anne gel mangal yapıcaz babada etleri hazırlasın babasıyla mangal yapmaya bayılıyo kızımm yok anacım yok ben terliğe bi dünya para verdim içim acıdı vallaha benim kızda söz veriyo ama hep 1 saat sürüyo geneldee o yüzden pek umutlanma derim anacım benn
laleemmmmm nasılsın bacım neediyon.. kız bunlar doğuruyo kıızzzzz
kızcemmm geldim gariimantı yaptı bugün hamarat kızlarr ondan gelemediler kızım az önce diyorki anne hadı alda yaz buna diyo tableti getirmiş şaşırdı kız bugün annem neden nete girmedi diyyeee vallaha oda alıştıı size yazmama bigün yazmayınca ben onunda canı sıkılıyoo
yok kızcem doktorun ne kadar isterse o kadar bekliyon nst de ama normali 20 dakika ben de hep o kadardı ben 10 gün boyunca sabah akşam girdim hep nst ye kızım doğmuyo diye en sonunda sezeryan yolu göründü banaa kızcem hasta bezine gerek yok bence bende sezeryandan çıktıktan sonra kalın gece pedleri oluyo ya ondan taktılar hiç hasta bezi takmadılar bazen 1 tane lazım oluyo çokk kanaman olursa onuda kendileri veriyorlar sen yanına kalın gece pedlerinden all
kız yorma kendini daha fazla ayakta çok durmak ev işleri falan sancını tetiklerrr bu arada sende misafirin ne işi var canım ya sen artık yatacan sadece ayağını uzatıp bana kalırsa artık davet etme misafir derimm canımcım gerçek sancı olsa o anda zaten doğum başlar ve o sancı gitmez doktorlar diyorki eğer dinlenince yatınca geçiyorsa sancı o gerçek sancı değildir inşallah biraz daha bekler bebişinde erken doğmazz

kızçelerim bu bahtsız kıza suyu fazla diye ikinci kez şeker yüklemesi yapıldı
100lük şeker çarpması yüzünden hala tam toparlanamadım
eliza testi falan da istemiş nedir, neden istenir bilemiyorum da onlar çıkmamış yarın çıkacakmış
diğer testler hep normal
enfeksiyo yok, şeker yok, gizli şeker yok, kanım düşmüş 10a , ama hala bebiş tehlikede
doktor dedi bak tatlım açık açık konuşacam ne kadar ayakta kalırsan o kadar erken doğurursun
bebeğinin tam gelişmiş doğmasını istemiyosan devam et koşturmaya
ama doktor olarak tavsiyemi sorarsan evine git ya oturur pozisyonda ( ayakların yüksek de olacak şekilde ) ya da yatar pozisyonda ol dedi
hiçbir iş yapma ve kesinlikle dolaşma artık dedi
1 haftacık daha çalışsam, yazılı yapsam dedim
ben diyeceğimi dedim , sen istersen git hopla zıpla benim yapabileceğim bişey yok dedi
bebek 1-2 hafta önden zaten doğarsa %99 yaşar evet
ama neden erkenden gelsin ki dedi
bak vebali senin üzerine olur ben daha da bişey demiyom dedi
işte böyle kızlar, ama ben bir hafta daha çalışacam doktora rağmen

eşim diyo ki hayatım senin hiç mi canın yanmıyo, sen hiç mi acımıyon kendine ve bebişimize nedir bu inat
en azından 2. yazılıları yapayım dedim bende
heee sen olmasan 2. yazılıları yapamazlar dimi dedi
hazırlarsın okulda gider ben yapıveririm bir günde biter gider dedi
ama içime sinmiyo işte napıyım

Allah dualarını kabul etsin canım
valla bende erken doğurmak istemiyom da , herşey ortada işte
bebeklerden mi analarının deliliklerinden mi bilmiyorum da sıkıntı var maalesef
bi tarafımda diyo ki şimdi ayrılsam izne ve zamanında bile doğmazsa bu bebiş döverim onu ben

en iyisi sıvı sabun alayım canım benim

kızçem bende hepsini ütülerim diye korkuyorum kendimden
kocişim gözüme bakıyo hele bi yap dövecem artık seni modunda sürekli

doğumdan hiç korkmuyorum da bebeğim erken gelmesin istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…