gözümden uyku akıyor ama uyuyamıyorum hala aramadı beni kocacığımbirde hafiften korkuyorum evde tek uyumaktan ilk defa ben onsuz uyuyacağım nerelerdesiniz kızlaaaaar
kapalımı hala telefonu canım oda sınırlı demekkı:26:canım içini ferah tut nas ve felak suresi oku rahatlarsın
kapalı canım kapalıokurum sağolasın arkadaşım.herkese iyi geceler kendinize bebişlerinize iyi bakın uyuyamazsam gelirim yine öpüyorum hepinizi,
doğsunda kafayı atsın kafayı gömsün hakedıyoruz bizkudurmayız inşalaah
aağladım çünki sabah annem babam buraya geleceklermiş ama olmadıişgüç .sonra benim canım sıkıldı tabii bu duruma.alışverişe çıkacaktık yavruma ama babası geç geldi gelir gelmezde hemen üstünü değiştirip ankaraya gitti ama küs gitti telefonuda kapalı.küs gitti çünki ben daha can sıkıntımı anlatmadan tavır yaptı gitti.ankaraya gidiyorum dedi bende sesimi çıkarmadım.benimde en nefret ettiğim huyumdur konuşmam fazla canım sıkkınken nebileyim.ayakkabılarını giyerken bileyüzüme bakmadı camdan baktım dönmedi bile.bende zaten ağlamaya bahane arıyorum sabahtan beri bu bana çok koydu ama beni bu haldenasıl bıraktı gitti arkasına bile bakmadan çok kıfrıldım fenayım yani arkadaşlarım...
valla bize bi tecrübeli insan lazım
hepimizi sakinleştirecek ve hepimize örnek olacak , akıl verecek birisi
sanırım yamiscik bıkmadan usanmadan bunca gebe hatunun doğumunaa, psikolojisine ıvırına zıvırına koşturacak
ne güzel öyle bir kayınvaliden varmış
insan annesini çok arıyo bu dönemde, o yoksa da ikinci annelik yapan biri ilaç gibi geliyor
benim baskı olmamasına rağmen sürekli vcye gidesim var, püfff
senin ki ters miydi yoksa tatlım
bi arkadaşımın bebişin kafası göğsüne dayanmıştı da bu hafta onun ki dönmeye başlamış ondan sordum
sen gelene kadar kudurmayız umarım
ahhhh canım benimmmmmm kıyamam sana yaaaaaaa
ahh bu kocalar bazen çok eşşek olabiliyolar
sen canını sıkma, varır varmaz açacaktır telefonu ve alacaktır karıcığının kalbini
alışverişi unutmuş olabilir, canı da sıkılmıştır bütün gün çalışmaktan ve sana patlamıştır
ailenin gelememesine üzüldüm
yamişe yılın annesi+psikoloğu ödülünü vercem zatenbenım bebiş ters degıldı canm normal demıstı doktor hatta gecelrı mıdeme kadar cıkıyo mıdemde hıssedıyorum ama bugun nıe boyle oldu bılmıyorum canım sıkkın tersmı dondu yoksa benım butun ailemde memleketımde burda kımsem yok hasret cekıyorum ama kayınvalıdem aratmıyor cok sukur. oda olmasa ıyıce delırırım sendemı memleketınden uzaktasın :26:
konular bayaa bir ilerlemiş arkidişler..yeni yeni hamişlerimiz de gelmiş..vay hepimiz birbirimize yakın haftalar olmuşuz koro gb
yeni gelen arkadaşlarıma hoş geldiniz diyerek başlayayım..yamisy bu topiği kurduğunda yalnız yalnız takılıyorduk buralarda..ne güzel oldu ya bir sürü kişi olduk..
ben gene ağrı sızı içinde bir gün geçirdim..artık diyorum 28. haftanın belirtileri bunlar ne yapalım çekeceğiz..belim, karnım, popom her tarafım..sanki kamyon geçti üstümden..
ben de esha'ya diyordum 28'e bir yertişsem..şimdi insşallah 32'ye de varabiliriz ..hedef her adımda büyüyor çünkü..
Yamisy benim favori annem valla..hem yaş olarak küçük hem de çok olgun..ben 30'ları geçtim ama hala aynı stress.ya hu anneliğin bu kadar stresli olacağını düşünmezdim bile :))
Bu arada benim de bebiş tam 12. haftadan 22''ye kadar hep baş aşağı idi...23'te yan döndü..26'da kafayı yukarı çıkardı..ayaklar aşağıdaydı..çok korkuyordum kafa aşağıda diye ama öyle olmadı..
şimdi yeri daraldı..dönemiyor kolay, çok komik..bir de ağı baya...kafası yukarıda olduğu için tüm popo karnımın aşağısında ve baya ağrıtıyor göbeğimi :))
Yowrem çok sessizsin
ben sıkıntımın kaynağını buldum
çok mutsuzum çooooook
umarım döner canım, çok sıkıntı oluyomuş yoksa
ahh ahh maalesef görev için burdayız, öğretmenlik yapıyoruz
konuşacak tek bir Allahın kulu yok, doktor da telefonda 1 saatlik konuşma hakkı verdi sürekli konuşamıyorum da
konuşamaya konuşamaya şiştim resmen
yamisy kaç yaşında ki, maşallahı var valla
bende anneliğin bu kadar stresli olacağını asla düşünmezdim ama çok fenaymış
benimkinin yeri daralınca napar bilmiyorum da bugün balık gibi dönüyodu yavrum içimde
bi yukardan bi göbekten bi alttan vuruyo durmadan
bollaştı konu desenizeben ayağımı sürüdüm herşeyin sebebi o
ahh ben 28. haftaya ulaşabilir miyim ki acaba, ahh ahh
28e geleyim 32 , 32ye geleyim 36, 36ya geleyim 40ı hedefleyecem
bugün baktım da ayak bileklerimde kırmızı kırmızı yara gibi lekelenmeler olmuş neden olabilir acaba , kaşınıyorlar üstelik
Canımm ben de öğretmenim..ve tam da dersler başlıyor..edirne'deyim ben de ..Türkiye'nin iki ucundayız yani
yamisy çok minnoş anne daha canım, 21 yaşında..ben ise dinozor anneyim tam 33 yaşımdayım.. sen kaç yaşındasın peki?
benimki de 20'li haftların başında çok dönüyor ve çok sevimli tekmeler atıyordu..eşimle her sabah elimizi koyup bekliyorduk; resmen acıktığı zamanı tekmelerden biliyordum..ağzıma bir lokma atınca sakinliyordu oğluş
ne olduysa 25 ve 26'da yeri daralmaya ve karnım daha bir sert olmaya başladı..şimdi poposu, kolları bacakları bile elime geliyor, o kadar garip bir duygu ki
ben de o haftalardayken acaba 28'e gelebilir miyim diye ağlayıp duruyordum..valla çok şükür ilk hedef tamam...sen de geleceksin ve buradan konuşacağız bak görama tekmeler şimdi daha kuvvetli, bir de göbeği resmen kaldırıyor yerinden ya..sanki bir canavar karnının içinden çıkacak
neredesiniz kızlar ? ben yeni kendime gelmeye çalışıyorum sağ olun desteğiniz için moralim çok bozuk adamı küs gönderdim uzun yola diye mi üzüleyim kendime mi yalnızlığıma mı karnım acıktı çocuk tekmelemeye başladı ama saat geç oldu onamı üzüleyim :) ben birkaç gündür buradayım ama size alıştım mutlaka giriyorum her gün bakıyorum nerelerdesiniz gelmiş misiniz günün konusu nedir diye ?
ahh ahh bi hamiş öğretmen gördüğüme sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim
valla bu halimizle nasıl çalışacaz diye kara kara düşünüyorum ben
neeeeeeeeeeey 21 yaşında mı, amanınnnnnnnnnnnnnnnnnn pek bi çıtı pıtıymış bizim hatun
sözleri falan çok olgun ve çok destekleyici sağolsun
bende 25ini bitirip 26ya doğru yol alan bi anne adayıyım
benim çocuk açken hiç oynamıyo, uyuz oluyo açlığa
bu arada kocam dalga geçiyo tam 4 tane çikolata yemişim ve tam 1 lıtre içecek içmişim yuhhh dedi bana
bende birini oğlun için birini benim için yiyip içiyorum sırayla, ondan çok yiyorum dedim
benimkinin yeri daralmadı sanırım henüz, ama epey kuvvetli tekme atar oldu
bazen öyle canım yanıyo ki noluyo oğluşum diyorum
en çok da babasına kızarken tekme atıyo, sanırım o da kızıyo babaya
babası karnıma kulağını koydumu pırtlatıveriyo kulağını
küçücük bişey doğuracaz ama canavar gibi hareket ediyolar, oncacık vücuttan o kuvvet nasıl çıkıyosa
aahhhh ahhh!! yarama tuz bastın arkadaşım !
hele benimki tam bir odun .. kanser edecek beni .. zaten kendimi yalnız hıssettıgımden evın nufusunu arttırmaya calısıyorum. yavrum dogsun da benden mutlusu olmayacak o gun.. eşime göre cok abartıyormusum bu durumu.. bu forumları falan okuyunca abartmıs oluyomusum... halbukı aslında kımse degıl bırtek onun ılgısı benım moralımı yuksek tutuyor ama nerdeee.. amaan takmıyorum artık.. 8 senedir tanıyorum belkı evlenınce degısır dedım daha kotu oldu .. cocuk olunca gorucez.. hıc sanmıyorum bı gelısme olacagınıya benım ömrüm tükendi onu biliyorum yani..
ay kızlar ya konunuza arada bı goz atıyorum 3 ay oncesını hatırlatıyosunuz bana ne tatlı heyecanlardı onlar
yavrum ozamanlar karnımda uyuyordu simdi ise kollarımdane guzel gunlerdı onlar ALLAH Benı yavruma kavuşturdu sizlerıde kavustursun sağ salim inşallah amin...
oh oh analı babalı büyüsün hayırlı evlatçık olsun inşallah .senin doğum nasıl geçti zorlandın mı ? kusura bakma benim şimdiki sıkıntım buda :) korkuyorum azıcık
gözümden uyku akıyor ama uyuyamıyorum hala aramadı beni kocacığımbirde hafiften korkuyorum evde tek uyumaktan ilk defa ben onsuz uyuyacağım nerelerdesiniz kızlaaaaar
tek tek cevap yerine toptan yazayım dedim
çok sevdiğim bi arkadaşım var, kendisi hamileydi 14. haftada doktor bebişin kafasının yarısı, bazı organları, kalbinin yarıdan fazlası, beyni falan gelişmemiş demiş
bize hiçbirşey demedi, gebeliği sonlandırmalısınız demiş doktor
karı koca dua edip beklemeye başlamışlar, Allahım sen bize bi yol göster canlı bebeği biz öldüremeyiz
sen bi çözüm bul diye dua ediyorlarmış gece gündüz , Rabbim seslerini duymuş ki 16. haftada anne karnında kalbi durmuş bebişin
bugün kürtaja alıp, bebişini almışlar
o kadar ağladım ki, çoooooooook ama çok üzüldüm
16 haftadır hayalleri varken şimdi bomboş, Allahım vermesin
telefon konusuna gelince radyasyonu bilgisayarınkinden kat kat fazlaymış, özellikle batarya zayıfken
telefon ya da pc dedi, ama pc daha az zararlı dedi bende bunu seçtim
valla güzin ablamız da olmasa gelip bizi toparlayacak kimse olmayacak sanırım
sen çok yaşa güzin abla
sen yaşlandım diyosan biz napalım anacum
biz daha çıtırız çıtır deme yaşlılık falan, aman diyim
zaten dana gibi oldum diyom herife füze gibi karın ve fazladan 9 kilo
bebiş de bir hafta önce 400 gramdı üstelik, 2 kiloyu geçince ben kaç kilo olurum Allah bilir
yaaa benim karnımın sol tarafı basık , sağ tarafı daha şişkin neden olabilir acaba
günaydınlar topiğin tatlı hamişleri, hepinize iyi hafta sonlarıbana değil ama kocacık bugunde çalışıyo gece karnımın üztüne uyumuşum inşallah çocuk ezilmemiştir :26:
canım arkadaşın adına çok üzüldüm rabbim sabır versin inş:26:bebişe gelince senin sıpa sola geçmek istemiyordur kimbilir o sivrilik bacaklarımı kafasımıtek tek cevap yerine toptan yazayım dedim
çok sevdiğim bi arkadaşım var, kendisi hamileydi 14. haftada doktor bebişin kafasının yarısı, bazı organları, kalbinin yarıdan fazlası, beyni falan gelişmemiş demiş
bize hiçbirşey demedi, gebeliği sonlandırmalısınız demiş doktor
karı koca dua edip beklemeye başlamışlar, Allahım sen bize bi yol göster canlı bebeği biz öldüremeyiz
sen bi çözüm bul diye dua ediyorlarmış gece gündüz , Rabbim seslerini duymuş ki 16. haftada anne karnında kalbi durmuş bebişin
bugün kürtaja alıp, bebişini almışlar
o kadar ağladım ki, çoooooooook ama çok üzüldüm
16 haftadır hayalleri varken şimdi bomboş, Allahım vermesin
telefon konusuna gelince radyasyonu bilgisayarınkinden kat kat fazlaymış, özellikle batarya zayıfken
telefon ya da pc dedi, ama pc daha az zararlı dedi bende bunu seçtim
valla güzin ablamız da olmasa gelip bizi toparlayacak kimse olmayacak sanırım
sen çok yaşa güzin abla
sen yaşlandım diyosan biz napalım anacum
biz daha çıtırız çıtır deme yaşlılık falan, aman diyim
zaten dana gibi oldum diyom herife füze gibi karın ve fazladan 9 kilo
bebiş de bir hafta önce 400 gramdı üstelik, 2 kiloyu geçince ben kaç kilo olurum Allah bilir
yaaa benim karnımın sol tarafı basık , sağ tarafı daha şişkin neden olabilir acaba
günaydın tatlımmmgünaydınlar topiğin tatlı hamişleri, hepinize iyi hafta sonlarıbana değil ama kocacık bugunde çalışıyo gece karnımın üztüne uyumuşum inşallah çocuk ezilmemiştir :26:
herkese günaydın :)
hepinize dün gece verdiğiniz cevaplardan ötürü çok teşekkür ederim. :)
sabah kalktığımda sağ kasığımda ve belimde hafif sancım vardı.
adet sancısı gıbı degıl onun daha hafıfi..
sıkıntı olmaz dıye umuyorum.. sızınle paylasayım dedım :)
bende hikayemi anlatasım geldi hoş öncesi var ama biraz karanlık o yuzden 5 Eylül'den başlayayım diyorum :)
5 eylulde doktora gıttım. alttan ultrason yaptı. 5.haftamdaydım.kese 3.3mm dedi.
ben de Rabbim ne verirse kabulum tabi ama içimden hep ikiz geçiriyordum. internetten araştırdığım kadarıyla ikiz olma ihtimalinin hala olabileceğini doktorların 8. haftaya kadar dogru duzgun ıkız olup olmadıgını goremeyecegını bılıyordum. bunu doktora deyınce "yoo yok öle bısey öle bı ıhtımal yok " falan dıye kapadı konuyu.. içim sıkıldı o gun.. kısacası doktorumu değiştirmek istiyorum ama işyerinde butun kızlar ona gıttıler cokta memnunlardı
ne yapsam bılemedım sorun bende mi diye düşünmeden edemiyorum ..
aradaşın için çok üzüldüm canım... inşallah rabbim sağlııklı bi bebiş verir onlara...
rice ederim canım ne demek her zaman bekleriz
ayrıcana bi bak bakalım topike benden başka 36 hafta varmı?? siz 24-28 arası koro kurdunuz hepiniz aynı haftalardasınız ben yaşlı kaldım bu durumdaeneeeeeeeeee benim oğluşum daha doğmadan abicik olmuş yirim ben onun abiliğini yiriiimmm
vala benimde karnımın sol tarafı içe göçük çünkü çocuğum sağımda... hiç soluma geçmiyo... ben bunun solumun düşük olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum... ee ama sende sol taraf düşük değil... o zaman seninki de keyfine oralarda takılıyo desene
günaydın canımezilmemştir korkma.... kız karnının üstüne nasıl dönebildin ben dönemyom sırtüstü vaziyetten sağa yada sola bile dönerken kırk takla atıyom kocişde anca gülüyo uleee ben ne hallere geldim diyom dobiş diyo bana bide kocişim üstelik 14 kilo aldım ama hiç de belli olmadığını söylüyolar, gerçekten leee ben bukadar kiloyu nereme aldım acep
günaydın tatlımmmezilmemeiştir korkma yavrun iyidir içerde allahın izniyle
sabah 6 dan buyana açlıkla savaşıyoruz yataktaama sanırım ben kazandım o inat ben inat 3 üzüm tanesi ile bu saate durmayı başarabildim yatakta şimdi uyandık teyzeleri bebeğimi doyurma saati geldide geçti bile
bu arada baksoyun eşi aradımı acaba:26:
benimkide aksine hiç kilo almadınki sen hayatım diyorsenın kiloyu oğluş almıs demekkı14 kilo bence cok iyi bide belli olmaması hepsinden daha iyi ya canm nasıl döndugmu bende bılmıyom bı farkettım fırladım yataktan bıda uyumadım benimkide bana tombulum dio hiç hoş değil
cocugu nıe ac bırakıyosun aaahemen yede bebiş bı kendıne gelsın yahuu hoplasın zıplasın
cok sukur hareket ettı cook sevındım nasıl dönduysem yatakta artık
benimkide aksine hiç kilo almadınki sen hayatım diyorhemde bana:44:şuana kadar 10 kilo almışım oturup kalkamıcam artık adam zayıfsın demıyormu deliriyorum insan azcıkta doğruları söyler canım böyle daha cok üzüyorum kendmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?