hosgeldin kizcem oglanin gazi var demisin okudumm kizcem bebe yagiyla karnina masaj yap iyi gelir gazi icin gaz surubuda bitkisel oldugu icin gunde 4 5 defa verebilirsin birde milupanin iyi geceler cayi var ondan veya rezenede verebilirsin icerse biraz rahatlatir sende yedigine ictigine dikkat et gaz yapici seylerden kacinn
ahhh lalem bu suruptan dun yavrumu gıdıyordukizin eli biraz daha iyi canim iz kalmasin diye ugrasiyorum simdi dun iki kreme dunya para verdim iz birakmiyormus onlar neyse saglik olsun bakalim sen neler yapiyon cinarcik nasil ise guce yemege zaman ayirabiliyonmu bari vallah ben simdiden bunlari dusunuyom is guc yemek yapabilirmiyim diye e yine siz disardan yesenizde olur yada temizligi ogun yapmasanda olur ama malum benim kizim var birde onun alerjisi var ev mutlaka hergun supurulmeli yemekte yapilmali kizima biraz zorluk cekicem gibi ben sanki
sonuna bayıldım bibisi bölümüne
bebeğin kıyafetleri tamam kızçem çoktan almıştım bı benimkiler eksikti onlarıda aldımm
hiç sorma canım ya ben uykusuz gecelerden ziyade bebekle uğraşıp kızımı ihmal etmekten korkuyorum
malum oda küçük daha
kızımın eli biraz daha iyi teyzesi evet günde bir kez kremlerini bir kezde zeytinyağını sürüyorum
az bişey sulanıyo ama hala inşallah iyileşir bi an önce kuzummm
ahhh lalem bu suruptan dun yavrumu gıdıyordugenzıne kaçtı surup cok kotu olduk hem o hem ben.hatırlamak bıle ıstemıyorum cok sukurkı hersey yolunda sımdı bu surubun tadını sevmıyor zaten cınar halbukı tadıda bılındık su azcık sekerlı ama acımı gelıyor anlmadımkı.normaldede verdıgımde suratı eksıyordu dun oyle yaparken genzıne gıttı.gözleri ters donecek kadar tıkandı kendıne zar zor kendıne getırebıldık cınarı. bebe yagıya yapıyorum kuzum.bırde zeytınyagı ıstıyorum hafıf ılık sekılde masaj yapıyorum.rezene verıyorum bırde ben valla gaz yapcak ne varsa cıkardım hayatımdan ama peynırden vazgecemıyorum sadece :26:bunun gazı nasıl dıyeyım sana kolık gıbı saatlı kaka saatlerınde vuruyor tek.gazı bıkere pırtlatıp kaka yapmaya baslayınca rahatlıyor.ama ıste o ılk gazı atana kadar ömrümden ömür gıdıyor aman kuzum ıyı olsunda ız falanda kalmaz ıns bıtanem cınar huysuz oldugu ıcın gunduz derın uykusu 20 dakkalara dustu bu son zamanda sonra dırek kucak 1 saate yakın kucagımda uyuyor sıralamalı olarak. oyuzden gunduz yerıne koydugumda sadece ev ısı oluyor. cogu gun aksam esım gelınce yemek yapıyorum anca vaktım kalıyor.benım gunluk evı sılıp supıurup toz almam gerek aynız zamanda kedımızde var cunku.oyuzden gunduz kendıme vakıt ayıramıyorum daha.senın kızla ıns basedersın kzuum.ama bıraz buyumus o bırazdaha sanslısın en azından.eger senı dınleyen bı cocuksa evcılık oynuyabılırsın mesela kardese bakarken Allah yardımcın olsun kuzum ya ısın cok zor senın
himmm dur bende aliym o dependen gecen markette gordum ama bakmadim detayli
dogrudur canim senin oglan sevmiyodur gaz ilacini benimde kizim zinco yu sevmez icince illaki kusardi genzine bisey kactigi zaman cinarin hemen ayaga kaldir panik yapmadan surtina hafif vur duzelir insallah benim kiz huy degistirmez sikinti cikarmaaz bana bebek dogunca yoksa halim yamann benimm vallaha
kizcem benim kizin eli kabuk baglamisti simdide onlar dokuluyo bakalim kalackmi iz ay insallah kalmaz yaaa
Merhaba kızlar, görüldüğü üzere 32 haftalık hamileyimçok zorlu bir gebelik geçirdim, hala da zorluklarım devam ediyor. bebeğim 12. haftada ölümden döndü resmen, şu anda yarım keseyle karnımda oğluşum diğer yarısı rahimi bıraktı 2 ay sonra tam tehlikeler geçti derken bu sefer ağrılar sancılar kasılmalar.... 20 küsür hafatmda (tam hatırlamıyorum kaçıncı haftaydı ) böbreklerimden kum döktüm. safra kesemde taş var ama onunla güzel güzel geçinmeye çalışıyoruz... veee son: erken doğurucam. bebişim çok aşağıda ve rahim kasılmalarım erken başladığı için, 10 ekimde doğurmam gerekirken 35.haftamı hedef olarak belirledi doktorum, onu görürsek bi sonraki hedefimiz 36, sonrası 37... böyle gidebildiği yere kadar gidecek... benim oğlanında fazla aceleci olduğunu ayrıca belirtmek isterim (kaynanam hala öldü haberi bekliyo töbe yarebbim sana inat doğurucam hemde tosuncuk doğurucam - bu cüsseyle de ne tosuncuk doğururum ya ) ... nst de sancılarım çıkmaya başladı bile... bütün bunlara rağmen bebeğimin hiçbir sağlık sorunu yok çok şükür hatta koca kafalı diyolar oğluşuma doktorlar çok iriymiş uzun boylu ve biraz başı büyükmüş
ve bütün bunlara rağmen ben moralimi bozmadım asla stres yapmadım tabiki üzüldüm ama asla kendimi bırakmadım etrafımdaki herkes doktorum da dahil bebeğime öldü diye bakarken ben onun gitmeyeceğini biliyordum. benim bebeğim ölmedi ölmicek yaşıyacak dedim, belki de bende onlar gibi olsaydım bebeğimin de umutlarını yok edicektim. testlerimde bebeğimin yaşama şansı %1 çıkıyodu çünkü... resmen ölümden döndü oğluşum..
biz anneler moral bozmamak için buraya toplanalım. çünkü bebeğimiz bizim desteğimizle bize tutunabilir. biz stres yaparsak o bizden daha çok etkilenir. sonra ilerde de bize kafa tutar heeehem stres atalım hem yaşadığımız zorlukları ve çözümleri paylaşalım başkalarına da yardımcı olabiliriz belki.
hadi stres atalım kızlar bebişler sağlıklı ve sakin olsun
topikimizin bebekleri artık yavaş yavaş gelmeye başladı... allah onlara sağlıklı uzun ömür versin. analı babalı büyütsün inşallah. allahım onları anne babalarına bağışlasın...
topikimizin bebişleri ve anneleri :
[table="width: 500, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]1[/td]
[td]zirve[/td]
[td]40+2[/td]
[td]03.09.2013[/td]
[td]Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]2[/td]
[td]yamisy[/td]
[td]36+2[/td]
[td]13.09.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]3[/td]
[td]moiraia[/td]
[td]35+5[/td]
[td]05.11.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]4[/td]
[td]esha01[/td]
[td]40+0[/td]
[td]03.12.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5[/td]
[td]hbaksoy[/td]
[td]39+2[/td]
[td]17.12.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]6[/td]
[td]zirsizdeli[/td]
[td]38+5[/td]
[td]03.01.2014[/td]
[td]Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]7[/td]
[td]hayalot[/td]
[td]39+1[/td]
[td]10.01.2014[/td]
[td]Erkek[/td]
[/tr]
[/table]
lalem ben depend külot şeklinde satılan bezlerden aldım
çok da kullanışlıydı açıkcası
benim hastanem kendisi vermiyordu
kavanoz ya da termosa komposta yap onları da yanında götür
ben gece sürekli içmiştim hem süt için hem de gaz için
hosgeldin canim evet yamisy sagsalim aldi bebisini kucagina darisi basina insallah
evet dogru anladin canim.ama olduki bi terslik oldu.komposto yapamadin o zaman kayisi suyu al yanina bol.bol ondan icc
evet dogru anladin canim.ama olduki bi terslik oldu.komposto yapamadin o zaman kayisi suyu al yanina bol.bol ondan icc
canim doktorunu degis iyi bi hastane bulunca neden sikinti yapasin kendine ama baska doktor kabul etmez lafini anlamadim neden kabul etmesin oyle bi kural yok bence diyetini ihmal etme gebelikte riskli biraz sekerr
hosgeldin canim evet yamisy sagsalim aldi bebisini kucagina darisi basina insallah
ahhh kizcem bende cok cektim cokk 4 aylikken bebegim dusuk riski oldu 5 ayda cok asagiya indi dogum seviyesine esi asagida oldugu icin hep erken dogum riskim var ayrica gecen ay ayagim kaydi catim ayrildi sancim basladi dogum sancisi bi gun hastanede yattim ilaclarla durdurdular sancimi erken diye daha neler neler surda 45 gunum kaldi onuda atlatip bi dogursaydim rahatlayacam vallaha insallah sende sorunsuz bi sekilde alirsin bebisini kucagina
himmm dur bende aliym o dependen gecen markette gordum ama bakmadim detayli
sen ne kompostosu yaptin kizcem meyve olarak bende yapiym 1 gun oncedenn
kizcem benim kizin eli kabuk baglamisti simdide onlar dokuluyo bakalim kalackmi iz ay insallah kalmaz yaaa
komposto yapip goturcez hem gazimiz cikcak hemde sutumuz gelcek dogrumu anladim
kizlar ah 1 haftadir neler le ugrasiom bi bilseniz .....suan kafami kaldirdigima sukur ediiiommmm..dr um so gittgimizde beni dowmekten beter etti werdigi cewaplarla bende esimde cok gerildik....ustune 2 gun sonra seker yuklemem wardi 75 lik damar bulamadilar siringala cek cek testi tamamlamaya calisirken en son saatte bayildim istifra ettim test iptal oldu....2 gun sonra yine...ve yine kan yok ama bu sefer damla damla kanla tamamladik testi....kollarim odem ve beze yapti 3 gun tutmadi...sonuclar kotu insulinlik degil ama 4 kez takip ediorum parmaklarimi deliorum ve diyet yapiorum...diyet bi yandan stres bi yandan deliom habire korku bi yandan ....disim de basladimi 3 gece 3 gundur icim cekildi artikkkk 7 aydir ilk kez bir minoset ictim esimin zoruyla ve oylece uyuya kalmisim...bu kadar da degil bilipsunuz akintimdan otuu erken dogum risikom war....45 dk lik uzakliktaki ozel hastanemde yeni dogan yogun bakim unitesi yokmus alkislayin kizlar.....bu kadar sikintima dr um bundan nasil bahsetmez....en ufak seyde baska hastaneye sewk edior mus...dusunun sarilik oldu ben orda o baska hastanede kuzumdan ayri allahim daha neler neler o hastaneye gitcem 1 saatte erke olsa dogum ordan da baska yerre gitcem bizim kiz ambulansta dogar zate hemde normal sezaryen istegimi kim dusune o anda.artik yeni hast arastirmayada basladim ama kabul etcek dr yok....yani iste bole kizlar allah buyuk alahima siginiom biz ne yaparsak yapalim bos allahim buyuk ama insaniz etkilenip telas etmeden de yapamioz...direk kopyalamaya calistim insaalh olmustur
canikolar
nasılsınız kızçelerimm
baksoyum lalem yapıyorum dediklerinizi ogünde yaptım ama olmadı.BElkide fazla telaş yaptım çınarda anladı oda heyecana kapıldı kurtaramadı yavrum hemen düzene sokamadı nefesini..
normalde bu tarz konularda gereğinden fazla rahatımdır mesela eltimin çocugunun küçükken bogazında şeker kalmıştı direk parmağı geçirmiştim herkes napcaz derkene:26:Ama işte iş evlat olunca insan panik olmuyor değil.oan sadece kucağımda çınarla kalakaldım gözlerini görünceneyse geçti gitti birdahada olmaz nş ogünü sabahladım korktum tıkancakmı dıye emzırırken falan ama şimdi eskisi gibi rahatım cok sukur tıkandıda yıne tabı ama ogün daha farklı yani bu tıkanmalarla ogunkunun arasında daglar kadar fark var belkıde ondan bukadar rahatım bılemedım
lalem kuzum soyulur sımdı o kabuk ıns iz falanda kalmıycak kuzum
bende napım işte ogun cınarla full ugrastım.
bu arada dün gece ilk defa cınarım uyudu teyzelerı çok şükür rabbımeartık duzenemı gırıyor dersenız bakalım bugecede oyle olursa duzene gırıyor buyuyor uslanıyor yavrum teyzeleri bu son 2 gundur nıyeyse daha bi bal oluyor gozumde.gun gectıkce kanım kaynıyor şimdi ilkzamanlar dahamı farklıydı dıyceksınız ama aynıydı ama buyudukçe benı tanıyor dınlıyor takip edıyor bırde bana güldümü aguladımı bitti bu işş bazen aglarken hatta cogu zaman aglarken anne dıyor sankı hele oan bıtıyorum ee babada kıskanıyor bizi bu niye anne diyor diyo hanı baba dıycektı oda dalga gecıyor benle aslında anne dedıgı yok ya bıze oyle gelıyor ıste rabbım kım nerde bekleyen varsa kucagını hayırlı evlatlarla doldursun inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?