off sen baya ıcıyomussun canım yaa iyi bırakmıssın vala :26: Allah kolaylıgını verıyo bıanda bıraktım bende kokusundan tiskindimacaba dogurduktan sonra tekrar canımız istermı :26:
evet canım ben cok ıcıyordum o laneti bende onu düşünüyorum:44:acaba başlanırmı diye ama frenlersek kendımızı yapmayız herhalde sonuçta herşey beyinde bitiyor.en azından bidaha başlasam bile emzirme dönemininde bitmesi lazım çünkü sigara sütün tadını değiştiriyormuş bebek sütten kesiliyormuş
yaaa ben senın kadar ıcmıyordum ama bırakalı 1 - 1bucuk ay oluyor.. e neredeyse o kdr zamanlık hamıleyım de zaten ama ara ara canım cok ıstıyor.. bebegı strese sokacagını bılseydım bende anıden bırakmazdm.. bak smdı yıne ıcesım geldı
bencede beyınde bıtıyo emzırme donemınde tiskınmelerım fılan gecıcek ya canım ıster dıye korkuyorum :26: ama frenlememiz lazım haklısın. sütten kesmemek lazım sonra basedemeyız ugrasır dururuz
aaaa yok bakım can çekmesi bitti benim çekmiyor size noluyo aaaaahem bak canım bırakmışın işte cok zor oluyor buılıyorum ama yapabılırsın değilmi biz iyi anneleriz bunu bebeklerimiz için yapmalıyız bi bardak su iç gel sigara niyetine
evet canım baş etmesini de geçtim anne sütü çok faydalı bence hiç bi mama yerini tutamaz.inşallah bebeklerimiz emer yada bol bol yağlı sütlerimiz olurben cok ısterım emzırmeyi
bende güzel oyarım
ay ritim tutmasını yerim ben ya
çokk guldum yamişim 5 hafta sonra dogcak ilk çocuk lafınagercekten oynatıyo bu oğlan senı dogunca yandın parmagında oynatır
dogru aserme gunu dundu bugun rejım gunusıgarada hıc ıstemezdı canım ama bı anda gaflete kapıldım ama içmem bebeğimi zehırlemem
bende öyle dusunyorum aslında aksılık cıkmadıgı surece bencede normal. epidural yaptırcanmı canım ?
yok canım merak etme nişan olayı gerçekleşipte haftalar sonra doğum yapan kişilerde var ama sen yinede 40 tamamlarsan ilke adım atmış olabılırsınde
oyy kıyamam ben ona muzıgı sevıyo demekkı kerata :) streslı olunca gercekten pısıyolarsenın durtmelerın meshur zaten
günaydınlar topiğin tatlı hamişleri, hepinize iyi hafta sonlarıbana değil ama kocacık bugunde çalışıyo gece karnımın üztüne uyumuşum inşallah çocuk ezilmemiştir :26:
aradaşın için çok üzüldüm canım... inşallah rabbim sağlııklı bi bebiş verir onlara...
rice ederim canım ne demek her zaman bekleriz
ayrıcana bi bak bakalım topike benden başka 36 hafta varmı?? siz 24-28 arası koro kurdunuz hepiniz aynı haftalardasınız ben yaşlı kaldım bu durumdaeneeeeeeeeee benim oğluşum daha doğmadan abicik olmuş yirim ben onun abiliğini yiriiimmm
vala benimde karnımın sol tarafı içe göçük çünkü çocuğum sağımda... hiç soluma geçmiyo... ben bunun solumun düşük olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum... ee ama sende sol taraf düşük değil... o zaman seninki de keyfine oralarda takılıyo desene
günaydın canımezilmemştir korkma.... kız karnının üstüne nasıl dönebildin ben dönemyom sırtüstü vaziyetten sağa yada sola bile dönerken kırk takla atıyom kocişde anca gülüyo uleee ben ne hallere geldim diyom dobiş diyo bana bide kocişim üstelik 14 kilo aldım ama hiç de belli olmadığını söylüyolar, gerçekten leee ben bukadar kiloyu nereme aldım acep
canım arkadaşın adına çok üzüldüm rabbim sabır versin inş:26:bebişe gelince senin sıpa sola geçmek istemiyordur kimbilir o sivrilik bacaklarımı kafasımıpoposuda olabılır
sabah 6 dan buyana açlıkla savaşıyoruz yataktaama sanırım ben kazandım o inat ben inat 3 üzüm tanesi ile bu saate durmayı başarabildim yatakta şimdi uyandık teyzeleri bebeğimi doyurma saati geldide geçti bile
bu arada baksoyun eşi aradımı acaba:26:
benimkide aksine hiç kilo almadınki sen hayatım diyorhemde bana:44:şuana kadar 10 kilo almışım oturup kalkamıcam artık adam zayıfsın demıyormu deliriyorum insan azcıkta doğruları söyler canım böyle daha cok üzüyorum kendmi
olur canım olur ınsanın bunyesı sapıtıyo hamıleyken. bende gece yemek yedım yattım sonra erkenden kalktım karnım bı acıkmış sorma mıdem alarm verıyodemın kahvaltı yaptım hala açım
neler olabılır bu halımle deseydın Allahım yaabende arada ağlıyom kilo aldım benı begenmessın dıye alcazz tabıııııı onlarda begencekler cocuklarını tasıyoruzz dimiiii
sanırım bende hala açım:26:şu kilomu kontrol etmeseydim keşke ozaman hiç sıkmazdım kendimi rahat bir hamılelık geçirirdim ama böyle gidersem doğumdada çok zorlanıcam cumartesiye kadar 3 kilo almış olarak gitmeliyim doktor tembih etti:26:en son gidişimde 2 haftada 3 kilo almıştım düşünebiliyomusun
2 haftada 3 kilo.... senin gene iyiymiş ben haftada 2 kilo alıyodumhala da alıyorum doktor da bana dedi tuzu azalt ekmek yeme falan diye ama takan kim yedim valla ohh afiyet olsun bana alıştı artık heeey yavrum bu kızı da bu halde görcekmiydim diyo kadın
o kadar bıktırdın çucuuu sendebakıyo ki iş kötüye gidiyo stresin çocuğu sıkıyo, dur bari bi tane vurim de rahat bıraksın beni diye vuruyo çocuk naapsın
az kaldığı için mi
ayy gide gide kayınvalidenin yanınamı gittinnnondan sıkılıyodur o tatlı canın kalk ordan dışarı çık bak nasıl düzelecen aa bak örgüyü unuttum bende örüyorum battaniye başladım ama omu beni örüyo benmi battaniyeyi daha anlamış değiliz
beğencek tabi hele bi beğenmesinnn
ben bu çocuk olsun diye kaç senem gitti vallahi oyarız onu oğluşumla içine ne dolduruz bilmem bulamadım şimdi
kayınvalidemin iş yerıne geldım oturuyorum öyle ama gecmıyo skıntı. dısarda dolassam hava sıcak bıde kalbım hemen cok carpıyo ayy cokk sorunluyum yaa :26: bende mektup yazmaya kalkıstım sen gıbı ama yazamadım ağlayasım geliyobende örgü öğrencem kışın doğacak ya bizimkiler elcagazımla oğlusa bıseyler yapıyım diyorum hem sıkıntım gıder
inanmıycaksın ama tatlı hamur işi hiç yokki ekmekte bi tek sabah kavaltımda var gerisi hep ekmeksiz hamilelik önceside bu şekildiama ben sigara içiyodum şimdi içmiyorum acaba kilo almamda onun etkisimi vardı diye düşünmüyorum değil:44:
koptum yaa koptum ayrıca bi an kendim yazdım sandım... ben çok kullanırım aynen bu cümleyi hele bi beğenme oyarım seni derim o da oyarsın aşkım bilirim der bilirrrr oydummu fena oyarım
valla neye tepki veriyo bilmiyorum dikkat etmedim açıkçasısu içtimmi oynar bi de müzik dinlerken ben ayaklarımla ritim tutarım onu yapınca iyice coşar benimki bitek bunları farkettim... ben gerginsem azıcık oynar.. sinirli yada stresliysem pısar hee bi de dürtünce oynar yada git başımdan der gibi geri kaçaar
bence o seni örüyo
bi aksilik çıkmazsa tabiiki normal... korkuyorum normal doğumdan ama vazgeçmem normal olcek okadar
ahh ahh bi hamiş öğretmen gördüğüme sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim
valla bu halimizle nasıl çalışacaz diye kara kara düşünüyorum ben
neeeeeeeeeeey 21 yaşında mı, amanınnnnnnnnnnnnnnnnnn pek bi çıtı pıtıymış bizim hatun
sözleri falan çok olgun ve çok destekleyici sağolsun
bende 25ini bitirip 26ya doğru yol alan bi anne adayıyım
benim çocuk açken hiç oynamıyo, uyuz oluyo açlığa
bu arada kocam dalga geçiyo tam 4 tane çikolata yemişim ve tam 1 lıtre içecek içmişim yuhhh dedi bana
bende birini oğlun için birini benim için yiyip içiyorum sırayla, ondan çok yiyorum dedim
benimkinin yeri daralmadı sanırım henüz, ama epey kuvvetli tekme atar oldu
bazen öyle canım yanıyo ki noluyo oğluşum diyorum
en çok da babasına kızarken tekme atıyo, sanırım o da kızıyo babaya
babası karnıma kulağını koydumu pırtlatıveriyo kulağını
küçücük bişey doğuracaz ama canavar gibi hareket ediyolar, oncacık vücuttan o kuvvet nasıl çıkıyosa
bende moral toplamaya çalışıyorum burda canım
adamla küs ayrılmasaymışsınız iyiymiş canım ama oluyo maalesef böyle olaylar
hamilelik hassas dönem ve erkekler tam olarak anlayamıyo bu durumu
konu henüz gelişmedi, kaçtı kızlar
biz yeniler kaldık
sende gençmişsin canım ben 31 yaşındayım :) hatta çocuğumu kucağıma aldığım zaman 32 olacağım kısmetse.2.çocuğa ne zaman kalkışıcam bilmem
hoşbuldukkkkkkkdahada çok kişi oluruz inşallah nasılsın iyimisin kardeş
ben biraz çıkıyorum kızlar
evi toparlıyayım belki babamız bizi bugün gezdirir eger kafasına falan taş düşerse
işte umut dünyası o gezdirmesse bundan sonra biz gezicez oğlumla akşam üzerleri dün gece bi karar kaldık yatakta anne oğul
size bol sohbetler çok fazla konusmayında bizde yetişelim size
çok fena çaya vurdum kendımı o da kotuymus ama sıgaradan ıyıdır.. butun gun cay ıcıyorum..bal gıbı gelıyo tadı sekersız ıctıgım halde..
inşallah canım şöyle tombik tombik olurlarda severız
Zırsizdeli ben 32'de doğum öncesi iznimi alacağım..Aslında 32. haftam allah'ın izni ile bayramdan önce görünüyor..Artık mecalim kalmadı..Çok hastalıklar çekince ayakta kalamıyorum..aslında 37. haftaya kadar çalışmak şsterdim ki o 3 ayı en azından doğumdan sınraya atayım ama maalesef ağrıdan ayakta kalamıyorum artık..(
benim bebiş o hatalarda açlıktan oynar, karnı doyunca susardı.Ben hiç kilo alamamıştım..ve hiç düzgün beslenebildiğimi de sanmıyordum..çünkü karnımdaki sertlikten yemek yiyemiyordum, sanki patalayacaktım..ben de etsuyuna çorbalar, süt ceviz badem yedim..bunları o kadar çok tükettim ki bebişin sağlığı çok şükür iyi oldu..
Çikolata bende çok fazla reflü yapıyor artık, durmadan öksürüyorum..o yüzden günde bir minnak parça o kadar :))
valla yamisiym de yazmış neredesin diye..artık ağrılarım çok arttı..korkuyorum ..hemen ayaklarımı havaya kaldırıp uzanıyorum..somra gece 3'te kalkıp baktım buralara..ama site rstorasyon halindeydi, giriş vermedi :)
canım içinizde en yaşlı benim galiba..ben de 34 olacağım bebişi kucağıma aldığımda..
iyiyim kardeş sen nasılsın, tekrardan hoş gelmişsin neşe getirmişsin topiğimize
ohoooo bi gittk topiki gene uçurmuşunuz kızlar ben size kudurmayın dmedim mi bakem
gördüm canım hiiiçç kudurmamışınız maşallah
canım üzülme yaa... kavgaımıydınız ki ben anlamadım... nye bişe söylemeden gitti??? hem gideceği bellimiydi ki bianda nası gitti??? valla ben hiçbişe anlamadım canım ama üzülme yaa seni hamile halinle aramadan etmeden duramaz merak eder... ahh niye bunlar odun yaaa
ben hepinize yeterim canlar gelin bakkem yamacıma anlatın güzin aplanıza
sürekli wc isteği bebeğinin mesaneye baskı yaptığından oluyo canım korkma
ayyyy çok tişikkür iderim cınıımmmbi ödül de ben kaptım desene
ayy benimki de hep mideme oturuyo yawiki bacağının arasına alıyo midemi oynuyo resmen... şimdi de yeni oyuncağımız kaburga kemiğim sağ tarafımdaki kemiğime taktı kafayı ayağını içerden atıyo kemiğin öbür tarafından çıkarıyo hey yarebbim diyorum kemiğimle çıkıcan heralde çucuuum
morişimmm cınımmm sen nirelerdesin yavrucuuum yaw yzünü gören cennetlik vallaa....
evet tatlım çoaldık üredik resmenaman nazar değmesin...
anacım sen 41 de doğurucan enson ben sana diyim
ayyy cınıımm çok teşekkür ederim ama şımartmayın beni canlarım
canım oynak bebeğin var senin de bi durmamış yerinde habire dönmüş durmuş maşallahbenimkinin ne halde olduğunu kestiremiyorum ama hep sağımda yaaa, göbeğimden başlıyo sağ arka tarafımdan ayaklarını çıkartıyo... solum düşük olduğundan mı hep sağda kalıyo acaba orya gidemiyomudur ki bilemedim niye hep sağımda....
yowrem kociş pc me el koydu oyun oynadı bende tabletten giriym dedim bi mesaj okuyup cevapla dediğimde hep tek tek her işlemde tekrar üye girişi yapmamı istedi mnyak bende dellendim zaten tabletten beceremiyom biliyosun en son bıraktım uyumuşum.. kocişte yeni bıraktı pc yi ps3 e geçti iyi mi
sen niye mutsuzsun anacım anlat güzin ablacıına
eneee bu hatunda hocaymış iyi mi
ooo o daha nasıl vurucak sanakarnının aldığı şekilleri görünce gözlerine inanamayacaksın
ayakların şişmiştir uzat, sarkıtıp oturma... yüksek biyere de uzatıp durabilirsin artık seçim senin
evet yaw en küçük anne en yaşlı gebeyim burda iyi mi tezatlığa bak yaf
yaaa okadar ağlayıp sızlandığına değmiş mi okadar dil dökmüştüm sana bak herşey ozamankinden daha güzel gidiyo maşallahsenden de bu sözleri duyacakmıydım aman allahım
evet öyle hareket ediyolarki şaşar kalırsın yaaa... karnım varya karından başka herşeye benziyodu benimsanki deniz dalgası gibi oluyodu ama şimdi öyle yapmıyo yaaa niye yapmıyodur ki acep :44:
gel canım gel tabiiki hep buralardayız... bugünün konusu: toplu aşerme
yaaaa 21 yaşındayım canım çok şaşırdınyaşı küçük ama gebeliği sizden büyük... yaşlı hissediyorum kendimi aman allahım yaşlandırdınız beni
ohh maşallah 4 çikolata 1 litre de içecek... afiyet olsun canım lop lop et olsun
vaay babaya karşı işbirliğine girdiniz heeiyiymiş szinki de yaw
sen de yenilerdensin heralde arkadaşım hoşgeldin.... boşver takma kimseyi canını sıkma bebeği üzme sen
ayy ne güzell allah sana bağışlasın canım yavrunuinşallah bizde görürüz o günlerimizi...
anacım sana nooluyo daha şimdidenyumurta delğin ağzında olan benim yaf doğurdum doğurucem nerdeyse hatunun dediğine bak daha 30una gelmemişin otur oturduğun yerde bacım ne doğumu bebiş hazırlığı yap sen doğuma daha çok var şimdiden düşünüp de bide onun için strese girme...
arar be canım sıkma canını....
günaydınlar topiğin tatlı hamişleri, hepinize iyi hafta sonlarıbana değil ama kocacık bugunde çalışıyo gece karnımın üztüne uyumuşum inşallah çocuk ezilmemiştir :26:
herkese günaydın :)
hepinize dün gece verdiğiniz cevaplardan ötürü çok teşekkür ederim. :)
sabah kalktığımda sağ kasığımda ve belimde hafif sancım vardı.
adet sancısı gıbı degıl onun daha hafıfi..
sıkıntı olmaz dıye umuyorum.. sızınle paylasayım dedım :)
bende hikayemi anlatasım geldi hoş öncesi var ama biraz karanlık o yuzden 5 Eylül'den başlayayım diyorum :)
5 eylulde doktora gıttım. alttan ultrason yaptı. 5.haftamdaydım.kese 3.3mm dedi.
ben de Rabbim ne verirse kabulum tabi ama içimden hep ikiz geçiriyordum. internetten araştırdığım kadarıyla ikiz olma ihtimalinin hala olabileceğini doktorların 8. haftaya kadar dogru duzgun ıkız olup olmadıgını goremeyecegını bılıyordum. bunu doktora deyınce "yoo yok öle bısey öle bı ıhtımal yok " falan dıye kapadı konuyu.. içim sıkıldı o gun.. kısacası doktorumu değiştirmek istiyorum ama işyerinde butun kızlar ona gıttıler cokta memnunlardı
ne yapsam bılemedım sorun bende mi diye düşünmeden edemiyorum ..
valla insanın ayakta kalması da, çocuklarla uğraşması da zor
benim eşim de diyo 32. haftadan sonra doğum iznine ayrıl diye ama çalışabilsem süper olacak
2 haftalık doğum iznim 15 tatile denk gelecek zaten, 2 haftada 15 tatil öncesi, kalıyo oğluşumla bana 4 hafta
eee okulun 18 haftasından kalıyo çalışmam gereken 14 hafta
eğer 4 hafta çalışırsam , 2 haftada devlet artıracak gibi duruyo doğum iznini o zaman doğumdan sonra okul zamanına kalıyor 10 haftalık izin
2 haftada rapor alsam ediyor 12 hafta , 6 hafta da çalışırız artık napalım
bizim yıl dönümümüz ve babasının başına taş falan düşmedi
bulaşık yıkanacak, ev toplanacak, çamaşır yıkanıp asılacak toplanacak ve ütü yapılacak üffff üffff
biz anne oğul gezemicez de yorgun uyanıyoruz iki gündür
valla çay çok zararlı aslında aynı sigara gibi
üstüne üstlük besinlerle aldığın demiri tutuyor çay bence azalt
yoksa kansızlık çekersin, Türkiyedeki kadınların en büyük sorunu kansızlık zaten
ben hiç çay içmem, çok nadir belki çooook açık bi bardak içerim
kanım 14 çıktı, 6. aya kadar kan ilacına bile gerek duymadı doktor
iyiki içmiyomuşsun çay dedi bana
ayyy oğluşlarımız tombiş olsalarda o gıdılardan bacaklardan kollardan ısırsak
Öyle çok zor, su an bile gidemiyorum diye izin aldım ben..haftaya 40 günden kalanı bitirp daha önceden dediğim gb 32'ye kalan 3 hafta için heyet alacağım..benim de subata geliyor iznimin bitişi..ondan sonra ya 10 gün 10 gün şeklinde rapor alacağım..ya da bir yerden heyet bulmaya çalışacağım ama heyet zor gb..neden dersen bu an doktorum benim sürekki yatmamı söylese ile vermek çok zor diyor...
düşünsene şu öğrenciler nasıl alıyorlardı 45 günlük heyeti ve derslere gelmiyorlardı..bu sağlık durumda bile ben alamıyorum..
eğer yarım gün olursa doğum izni sonrası süt izni..artık annem 2.5 aylık bebişe bakacak ben sabah derslere gidip geleceğim hemen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?