kızlar en çok süt, peynir, yoğurt beslenmenin özünü oluşturuyor..mesela ben 4 bardak çay içerim günde ama hiç kansızlık yaratmadı bende..ama günde 3 koca bardak süt içiyorum..her öğünde mutlaka bir iki koca dilim kaşar peynir yiyorum..ve son olarak ceviz..ceviz bebğin beynini güçlendiridği gb derisini de yağlandırıyor ve kilo aldırıyormuş..bunu resmen test ettim..hamur işlerinde uzak durun çünkü sadece kendimize kilo aldırıyor, bebek beslenemiyor ondan..her akşam elevit ve omega yağınızı unutmayın..bakın ben 68 ile başladım gebeliğe..semiz mi semizdim..ama sadece 2 kilo aldım.. şimdi bebeğim 1 buçuk kilo civarında..ben de inanmıyorum ama gerçekten oluyor..aslında üzülüyordum yemek yiyemiyorum kilo alamıyorum diye..
çok fena çaya vurdum kendımı o da kotuymus ama sıgaradan ıyıdır.. butun gun cay ıcıyorum..bal gıbı gelıyo tadı sekersız ıctıgım halde..
tanıdık olması gerekiyo ki doktorların heyet raporu versinler
öteki türlü çok zor veriyolarmış
aile hekiminle konuş canım pazartesi 5er 5er alabilirsin 4 hafta alsan bebişin bir ay daha büyümüş olur
ocaktan itibaren 40 gün rapor hakkın olacak yeniden
o yüzden rahat rahat 20sini de kullanabilirsin
ama 10 10 ya da 15 15 alma bence
hafta sonlarını boş yere rapor gününe dahil etme
onları da kullanırsın
süt içiyordum günde 2 bardak ama artık içemiyorum
peyniri çok seviyorum ama sürekli yiyorum
ben 57yle başlamıştım şu an 60ların sonuna geliyorum
Yowrem senkornize olamadık, kavuşamadık gitti..bizim topik coşmuş çoşmuş okumadım bile hepsini..takip edemedim konuları.yeni bir çok ciciş anne gelmiş valla
hee valla 28'i gördük..allah'a çok şükür doktor bana 30. hafta görünüyorsun didi :) Çok sevindim ama ağrılarım artı..belki çocuğun kilosu artıyor olduğu için benim göbek de hala küçük olduğu için bu sıkıntı belki
esha conem nasıl yattın kız karnının üstüne..yok yok ezilmezmiş bebiş..benim kardeşim de yatarmış ama çok allta kalırsa strese girebilirmiş bebiş..ben hala bacak arama yastık koyuyorum..yoksa deli deli yatmaya devam ediyorum
Nesh hoş gelmişsin sen de..bu arada aramızda en miniş senin bebişin..
sancıların çok normal bu haftalar..ayı sancılar benim 28'e kadar geçmedi gitti..hatta uterus özelliğine göre daha da fazla olabiliyor..mesela benim uterus tersmiş..yani bağırsaklara bakıyor, bu nedenle adetlerim çok sacnılı geçerdi..hep 2 tane apranax fort alırdım bir günde gene geçmezdi..şimdi de sürekli adet sancısı..
doktor konusu hep konuştuk burada da ..çok mühim bir konu bence..içinin rahat olmadığı, rahat soru soramadığın strese girdiğin doktoru ne yapacaksın? zaten hamilelik çok stressli bir süreç bu anlamda bence gecikme..Allah Kasap doktorulardan korusun bizi :9
bizim yıl dönümümüz ve babasının başına taş falan düşmedi
bulaşık yıkanacak, ev toplanacak, çamaşır yıkanıp asılacak toplanacak ve ütü yapılacak üffff üffff
biz anne oğul gezemicez de yorgun uyanıyoruz iki gündür
valla çay çok zararlı aslında aynı sigara gibi
üstüne üstlük besinlerle aldığın demiri tutuyor çay bence azalt
yoksa kansızlık çekersin, Türkiyedeki kadınların en büyük sorunu kansızlık zaten
ben hiç çay içmem, çok nadir belki çooook açık bi bardak içerim
kanım 14 çıktı, 6. aya kadar kan ilacına bile gerek duymadı doktor
iyiki içmiyomuşsun çay dedi bana
ayyy oğluşlarımız tombiş olsalarda o gıdılardan bacaklardan kollardan ısırsak
aile hekimleri burada çok sinirler ya..güya bizden para kazanıyorlar..kardeşim hamileyim ağrım var diyorum bana en fazla 2 gün izin verebilirim, gerisini kendi doktorunla konuş diyorlar..valla en son 4 ayllıken gidip 2 günlik rapor almıştım bir daha gitmedim..şimdi doktorum verecekmiş doğum öncesi ama biraz zor olacak o da diyor..kardeşim ne zoru ya riskli gebelik geçiriyor, bu hasta yatacak dyeceksin ki 2 doktor da imza atacak seninle beraber..ki yalan değil,bana rsiklisin dedi.
bıdık gıbı olurlar ısıra ısıra öperizayrıca benımde kanım 9.2 cıktı kan hapı kullandıgım halde yukselmıyo doktorumda sasırdı korkuyorum dogumda kanama fılan olursa dıe :26:
valla 1 ayda 6 kilo aldım kayınvalideme gittiğimde
doktorun gözleri patlayacaktı nerdeyse tartıya çıktığımda
kız naptın sen bir ay önce dal gibiydin şimdi, karnında füze taşıyan dalsın ama azıcık kalın dal olmuşsun dikkat et dedi
tuz yasak, ekmek yasak, hamur işi yasak, tatlıya bişey diyemiyo çünkü doktorcuğumu pes ettirdim
şunu yeme diyo tamam , bunu yeme diyo tamam ama çikolata yeme dedi mi ağlayasım geliyo, çöküyorum resmen
bacım sen manyak mısın dedi en sonunda çikolata versem eline hayatta hiç derdin olmayacak yemeğe dair
tavuk yemiyorum, balık yemiyorum, et yemiyorum diyorum ne yiyosun diyo sonra dur dur tahmin edeyim çikolata dimi diyo
ben de sıkılıyorum ama napcam bilmiyorum
bizde oğluşumla sana yardım ederiz teyzesi
nasıl beğenmezlermiş, var mı öyle bi ihtimal
ben günlük tutuyordum, sık sık babişi şikayet ediyordum onu da bıraktım
2 tane yelek ördüm bebişime, yeni model bulamayınca onu da bıraktım
battaniyesi var elimde motif motif örülüyor canımdan bezdirdi bırakıyorum sık sık
bir de 4 görümce olunca, bunlardan biri de süper örgüler örünce, sana da sen rahat ol tatlım ben örüyorum deyince insanın öresi gelmiyo
senin de bence kilon çok iyi..biraz da ara öğünlerde ceviz yiyebilirsin..o süper yapıyor bebişi işte.
sende bıraka bıraka bı hal olmussunhepsı yarım yamalak kalmıs oh masallah gorumceler örunce sana gerek kalmaz tabı ne guzel bırsuru kıyafetı olur bebişin
ben gece eşimi kaldırmıştım misafirlikte çooook açım diye, sabahın 7sinde de kahvaltı kokusuyla uyanmıştım kurt gibi aç olarak
bu günlerde geçer diyorum artık napalım
beğenmezlerse oyarız gözlerini napalım
diyorum ki senin yüzünden çirkinleştim, beğenmezsen bu hep senin yüzünden olmuş olacak
ben gençtim güzeldim sana vardım yaşlandım, kilo aldım, çirkinleştim diyorum
bende yirim yirim
çok güzel ritim tutarız teyzesi
yooo o beni parmağında oynatamaaazzz müsade etmemek lazım yoksa ömrü billah parmağında oynatır... bebekten yetiştirmek lazım.. eğer bana karışanım olmazsa çok güzel yapcam ama bakalım çocuğumu ne hale getircekler... izin vermem tabiiki ama başımda olcak 3 tane kadın needicem bilmiyom yaf
ama öyle40 ı tamamlarsa tam bomba olcak biz doğum bekliyooruz paşa yerinde sayıyo mşallah
epidural den emin değilim yaa dayanamazsam yaptırırm heralde...
evet nişandan 5 haftasonra doğurdusloganımız da hazır
evet dürtüom ben çocuumuo da yeter bee ne halin varsa gör diyip kaçıyo
canım kanama olursa kan takviyesi yaparlar, sıkma sen canını
içim sıkılıyo napıyım yaaa
yarım yarım toparlarım heralde doğurana kadar
bebişime cicişleri gelsin de yüklerim fotograflarını
aynılarını bende dıyorum oda dıyo hormonların seni asabi yaptıkarnımı kazıyolar yaa ole acıkıyom bıde ben sımdı uyuyodum uyandım ruyamda acmısım karnımdan ses gelıyomus gordum Allahım nerelere gidem
gercekten keratalara yuz vermemek lazım sonra önüne gecemeyız her ıstedıklerını yaptırmak ısterler basa cıkamayız. bende dısıplınlı yetıstrmek ıstıyorum ama cocuk cevreden yumusak yuz bulunca yıne yapıyo yapıcagını. bide bız egıtıcez babaları gelıp hadı cocugum yap bısey olmaz ben ızın verdım demez ınsallah
oyuzden bıraz korkuyorum bıde benım tansıyonum ya 8e 6 yada 9a 6 cok dusuk degıl mı :26:
yuklede bakalım cicişlere. bende daha tam bıseyler almadım hep yarımyamalak. ekımde fılan alırım inşallah.
sigarayı bırakınca, hamilelik hormonlarıyla da birleşince kilo alınıyo canım normal
benimki arabeske tepki vermiyo, zira babaya çekecek mi diye denedim ben
çikolata ve vişne suyuna acayippppppppppp tepki veriyo
vişne suyunun yudumunu alınca hoppidi hoppidi başlıyo oynamaya tosuncum benim
sezen aksu'yu dinledim mi ona da tepki veriyor
birlikte ritim tutuyoruz, gülüyor babişi bize
bende normal olsun istiyorum
bebişim yolunu bulur umarım yaaa
Zırsizdeli ben 32'de doğum öncesi iznimi alacağım..Aslında 32. haftam allah'ın izni ile bayramdan önce görünüyor..Artık mecalim kalmadı..Çok hastalıklar çekince ayakta kalamıyorum..aslında 37. haftaya kadar çalışmak şsterdim ki o 3 ayı en azından doğumdan sınraya atayım ama maalesef ağrıdan ayakta kalamıyorum artık..(
benim bebiş o hatalarda açlıktan oynar, karnı doyunca susardı.Ben hiç kilo alamamıştım..ve hiç düzgün beslenebildiğimi de sanmıyordum..çünkü karnımdaki sertlikten yemek yiyemiyordum, sanki patalayacaktım..ben de etsuyuna çorbalar, süt ceviz badem yedim..bunları o kadar çok tükettim ki bebişin sağlığı çok şükür iyi oldu..
Çikolata bende çok fazla reflü yapıyor artık, durmadan öksürüyorum..o yüzden günde bir minnak parça o kadar :))
valla yamisiym de yazmış neredesin diye..artık ağrılarım çok arttı..korkuyorum ..hemen ayaklarımı havaya kaldırıp uzanıyorum..somra gece 3'te kalkıp baktım buralara..ama site rstorasyon halindeydi, giriş vermedi :)
canım içinizde en yaşlı benim galiba..ben de 34 olacağım bebişi kucağıma aldığımda..
iyiyim kardeş sen nasılsın, tekrardan hoş gelmişsin neşe getirmişsin topiğimize
Yowrem senkornize olamadık, kavuşamadık gitti..bizim topik coşmuş çoşmuş okumadım bile hepsini..takip edemedim konuları.yeni bir çok ciciş anne gelmiş valla
hee valla 28'i gördük..allah'a çok şükür doktor bana 30. hafta görünüyorsun didi :) Çok sevindim ama ağrılarım artı..belki çocuğun kilosu artıyor olduğu için benim göbek de hala küçük olduğu için bu sıkıntı belki
esha conem nasıl yattın kız karnının üstüne..yok yok ezilmezmiş bebiş..benim kardeşim de yatarmış ama çok allta kalırsa strese girebilirmiş bebiş..ben hala bacak arama yastık koyuyorum..yoksa deli deli yatmaya devam ediyorum
Nesh hoş gelmişsin sen de..bu arada aramızda en miniş senin bebişin..
sancıların çok normal bu haftalar..ayı sancılar benim 28'e kadar geçmedi gitti..hatta uterus özelliğine göre daha da fazla olabiliyor..mesela benim uterus tersmiş..yani bağırsaklara bakıyor, bu nedenle adetlerim çok sacnılı geçerdi..hep 2 tane apranax fort alırdım bir günde gene geçmezdi..şimdi de sürekli adet sancısı..
doktor konusu hep konuştuk burada da ..çok mühim bir konu bence..içinin rahat olmadığı, rahat soru soramadığın strese girdiğin doktoru ne yapacaksın? zaten hamilelik çok stressli bir süreç bu anlamda bence gecikme..Allah Kasap doktorulardan korusun bizi
gercekten keratalara yuz vermemek lazım sonra önüne gecemeyız her ıstedıklerını yaptırmak ısterler basa cıkamayız. bende dısıplınlı yetıstrmek ıstıyorum ama cocuk cevreden yumusak yuz bulunca yıne yapıyo yapıcagını. bide bız egıtıcez babaları gelıp hadı cocugum yap bısey olmaz ben ızın verdım demez ınsallah
öyle sesli hapşuruyorum ki alt komşu üst komşu aynı anda çok yaşa diyecek yani
benimki sen zaten asabiydin, hamileliğe suç bulma diyo
vay beee uykunda bile açsın demek ki, kalk doyur karnını
arada öyle bi acıkıyorum ki kıvranıyorum resmen ağrıdan
açıkcası babalar yüz verecekler önüne geçmenin imkanı yok
kaldı ki babalardan önce daha büyük tehlikeler var annanne ve babanneleri
benim annem de kaynanam da kesin her istediğini yapacaklar
kaynanam kızdırmaz bile yanınd ao kadar yani
yok canım hamilelikte normalmiş
benim aynı günde çooooook düşüp birden fırlamıştı anca o zaman kork dedi doktor bana
sürekli düşük gidiyo benim tansiyon, normali de bu dedi doktor emmi
ben hiçbirşey almadım henüz de kasım da aralıkta belkim alıcam
kurban bayramından sonra düşünüyorum aslında yavaş yavaş alsam mı diye
halası koli yapacakmış da ördüğü cicişleri gönderecekmiş
bu oğlanlar da çok oynak çıktılar canımseninki de oynuyomuş baksana ayy yerim ben onun oyununu
evet yaa nşallah ters dönmüştür dye dua ediyorum valla ama ayakları hep kaburgaarımda olduğna göre terstir diye düşünyorum ben...
ayy canım benim çok ösledim seni yafağrıların artar canım korkma bebişin büyüdüğü için öyle... şimdi benim de iyice arttı yaa bi oturup kalkamıyom rahat yatamıyom....
ayrıcana en yaşlınız benim kimselere vrmem ünvanımı
sorma yaa artık bende takip edemiyorum uçuruyolar hatunlar topikikudurmayın demiştim ama dinlemiyolar
ayy sorma bende yastıklarla yatıyom heryerimden yastık çıkıyo.... en son herife yer kalmicak
yok o konuda kocişim saolsun bnden taraftır... sen ne dersen onu yaparım dyo bana... ama dediğin gibi anane ve özellikle babanemiz çok yüz vericeklerdir... fırsat vermeyi düşünmüyorum.. tepemi attırırlarsa neler olacağını herkes de gayet iyi biliyo
çok yaşa canım iyi yaşa emi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?