Stresten kalbim ağrıyor..

Akşamdan beri kendimi suçluyorum yanlış bende mi diye tamam bende aile tanışmasının önemli olduğunu biliyorum ama yemekte bizim aile için çok önemliydi.
Ben bilerek yaptığını düşünüyorum ne biliyim babaya akşam söyle ertesi gün gelin desinler. Evde hiç mi hazırlık yapılmayacak yani. Hiç inandırıcı değil.

Ben bilerek yaptığını düşünüyorum ne biliyim babaya akşam söyle ertesi gün gelin desinler. Evde hiç mi hazırlık yapılmayacak yani. Hiç inandırıcı değil.
Ay ağzınız bal yesin.Biz babamı kaç gün öncesinden ikna etmeye çalıştık.Ya bir de kız geçen hafta bu aileye gelip ‘benim babam hemen vermeyebilir belki bir kaç kere gelirsiniz öyle hemen bugün söyle yarın gelsinler olayı yok bizde’ diyordu ee şimdi ne oldu?

Kalbinizi ağrıtacak kadar bi sorun yok ki ortada kendinizi üzmeyin bu kadar olabilir böyle şeyler Allah dermansız dert vermesin

Sizin kalbinize niye ağrılar giriyor planları siz bozmadınız ki? Onlar düşünsün nereye gidiliyor ne zaman gidiliyor. Kv ve kp ile gidiyordunuz değil mi? Bu olay da 15 gün öncesinden belliydi sonra kuzenin davası çıkmış. Kv kp düşünecekti, sizin bir suçunuz yok. Hatta size ayıp edilmiş.

Kayınvalidem ve kayınpederim de çok üzüldüler bu isteme olayı hiç gündemde yoktu zaten.Amcamları arayıp oraya erken gidip çaya kalamayacağımızı söylediler ama amcamlar da kırılmışlar.

Bana biraz abartmışsın gibi geldi ben kızın yerinde olsam ben gün veriyorum gelmek isteyen gelir istemeyen gelmez der konuyu orda kapatırdım kızın ilk heycanlı şeylerinde kızın bu sebepten toplulukta üstüne gidilmesi saçma geldi kız evi tarih verir gidecekler gider sen amcana gidicen diye kız tanışma tarihini değiştiremez empati kur tanışma tarihi versen eşinin kuzeninin eşi biz müsait değiliz neden o tarih diye sana çıkışsa ne kadar mantıklı olur ?

Başka bir ülkede olsak da neyse. Bizim babalar kimmiş neciymiș demeden araştırmadan ertesi gün gelsin demez kolay kolay mutlaka önceden çıtlatılmıștır

Bilinçli olarak yapmış olabilir ama siz ve kendi akrabalarınız da hiç anlayışlı gelmedi bana. Kayınvalide nezaketen yengenizi arıyor yengeniz söyleniyor filan. Ne münasebet yani bi tarafta kız isteme bi tarafta alt tarafı bi akşam yemeği. Tabiki öncelik kız isteme merasiminindir. Olan olmuş bilinçli bilinçsiz yapmış ayarlamış sonuçta.

İlk tarihi o verip ben biz müsait değiliz demedim ki konuyu detaylı okursanız neye sinirlendiğimi anlıcaksınız

Benim akrabalarım da anlayışsız evet ama bizde bu yemekler çok önemsenir ve ileri tarihe atma şansı da çok azdı

kv işimize karışma dıyor
ıstemeyı yemek yıcez başka zaman yapın dıyonuz benı dınlemedı dıyonuz
bır tas çorba,salata yemek çok mu muhım

Yemek hazirligi gunler oncesinden yapilmaz, ayni gun yapilir. Pek tabii iptal edebilirdiniz hem de memnuniyetle. Sizi haksiz, onlari hakli buldum.

Boylesine onemsiz bir mevzu yuzunden kalbinize agri giriyorsa isiniz zor. Alti ustu bir yemek iptal edersiniz olur biter. Dunyanin sonu degil. Ayrica kiz isteme tanisma vs bu gibi mevzular kiz tarafina nasil uyuyorsa oyle ayarlanir. Kimse sizin yemege olan davetinizi dusunmek zorunda degil.

Kizin ailesi ile tanışmaya kuzenine kadar tüm ailenin gitmesi bana çok garip geldi.Damat adayının annesi,babası varsa kardeşleri gidip tanışırlar ..isteme değil,söz değil ,nisan değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…