Stresten kalbim ağrıyor..

asabihatun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
530
359
103
Ben 3 aylık evliyim ve bizde yeni evli çiftler yemeğe alınırlar,amcam ve eşi bundan 15 gün önce bize tarih belirterek haber verdiler bende tamam dedim eşime kayınvalidemlere söyledim.Eşimin kuzenine kız istemeye gidilecek kız da benim arkadaşım oluyor.(kuyumu kazan arkadaşım)
Eşimin kuzeniyle kız 3 gün önce bize geldiler ve ben salı akşamı yemek var o akşama plan yapmayın gelemeyiz dedim kıza.
Bugün eşim beni arıyor kuzenim aradı yarın akşam kızın evine tanışmaya gidilecekmiş dedi neyse dedim yengemi arayıp söyliyeyim de hazırlık yapmasın.Yengem üzüldü haliyle hazırlıklara başlamış ama kesin haber vericem sana bekle dedim.Akşam eşimin amcaları geldi bende konuyu açtım kızın haberi vardı neden böyle yaptı diye hepsi susuyo neyse eşimin kuzeni kızı almaya gitti yarın akşam ne yapılacak gelip anlatsın dedi şaka gibi :)

Biz kızla aynı memleketliyiz ve kız bunlara sürekli şu adet bu adet diyor en son yarın akşam ev terliği alın yanınıza dedi ben şok oldum.Bunun üzerine kayınvalidem sinirlendi biz kukla değiliz kızım nasıl istiyorsak öyle geliriz dedi.Kayınvalideme yengemi arattırdım konuşsun diye yengem de birsürü laf söylemiş kayınvalideme öyle iş mi olur siz bize söz verdiniz ayıp diye.
Şimdi ben bu akşam eşimin amcası ve yengesine biraz çıkıştım böyle yapmaması gerekiyodu ben tembihlemiştim dedim acaba hata mı yaptım diyorum.Kız geldiğinde de eşim söylendi çok yanlış yaptın diye kız bana da süpriz oldu diyor ama kesinlikle yalan.(iki dakika sonra annemle şu güne karar verdik diye ağzından kaçırdı.)
Bizim için yemekte kızın evine gitmekte çok önemli çünkü ben kendi amcamlara değer veriyorum eşimde aynı şekilde kuzeniyle et tırnak gibi o yüzden bölünme şansımız yok.
Saatlerdir düşünmekten kalbime ağrılar giriyo iki tarafıda üzdüm mü diye.Gecenin bu saatinde bi gerizekalı yüzünden uyuyamıyorum

Kız isteme merasimi ailece yenilecek bir yemekten daha önemlidir. Onlar size göre değil siz onlara göre ayarlamalısınız böyle durumlarda. Yemek her zaman yenir.
Kız isteme merasimi değil aile tanışması aslında.Bunu bende biliyorum fakat amcamlarla 15 gün önce sözleşmiştik ve kıza da salı akşamı olmasın diye belirtmiştim.Kız bana yok zaten annem daha babama söylemedi söylese bile ertesi gün hemen çağırmayız dedi.Sonuç annesi babasına sabah söylemiş baba da yarın akşam gelsinler demiş sizce mantıklı mı?

Gayet mantıklı bence. Kendiniz anlatıyorsunuz babası yarın akşam gelsinler demiş. Bu tip şeylerde babanın dediği olur. Bilmeniz gerekir bunları daha yeni yaşamışsınız.
İster tanışma olsun ister isteme yine de aile yemeğinden daha önemli bir durum. Dediğim gibi yemek her zaman yenir, salı olmaz çarşamba olur. Ama insanlar düğün öncesi merasimlerini sizin yemek randevunuza göre ayarlayamazlar. Her halükarda haksızsınız.

Kızın yalan söylediğini belirttim ama yukarıda babasının da daha önceden herşeyden haberi varmış ama kız yok diyordu ve babam yeni öğrenceği için nasıl tepki veririz bilmiyorum diyordu.Anlatmak istediğim annesiyle herşeyi kararlaştırmışlar ve benim gelemeyiz dediğim akşamı seçmiş.Konu babanın kararı değil

15 gün önceden yemek sözü vermek tuhaf değil mi ? Yani bu tanışma olayı olmasa aniden başka bir şey çıkabilirdi. Çok uzun bir zaman bence. Ayrıca kızın ailesi o gün demiştir kızın suçu yok. Bence siz kızdan hoşlanmadığınız için böyle düşünüyorsunuz.

Ben katılmıyorum baba yarın gelsin dese de anne yapar hazırlığı. Yani bu tanışma. Özen gerektiren bir şey. Yok 1 saat sonra gelsinler o zaman. Ama yapacak bir şey yok amcanızın yemeği bir gün sonrasına kaydırsaydınız hemen? En azından kadın özel temizlik yaptıysa filan, haftaya bir daha yorulmaz.

Kızı çok seviyordum ta ki arkamdan kuyumu kazana kadar yalan yok şuan hoşlanmıyorum gerektiği kadar az görüşmeye çabalıyorum.15 gün önceden sözleşmemizin sebebi herkesin iş saatleri ve özel sebeplerde vardı.

Amcamlardaki yemeği de salıdan başka güne alma şansımız yoktu amcam diğer günler şehir dışında çünkü

Diğer konularda siz haklı olabilirsiniz. Ama bu aile konusu yani onun da elinde olmamış olabilir. Bence siz daha ısrar etmeyin, eşiniz şimdiden söylenmeye başlamış ileride sizi bilerek yapıyor diye düşünecek.

belirtmişsiniz kuyumu kazan arkadaşım diye. Bir düşünün bakalım özellikle gelemeyiz dediğiniz akşamı neden seçmiş olabilirler?? İstemiyor sizi. Yani o kadar insan ayıkmadınız mı?? Alemsiniz gerçekten.

Beni istemeyen insanın yanında bulunmaz yemeğe giderdim.

Benim aile tanışmamdan istenme günümde nişandaki kuaförümden dış çekimime kadar çağırmadığım halde geldi kendisi o yüzden sıra bende Şaka bir yana eşim kendisine bunu sordu zaten bilerek yaptığını düşünüyorum dedi ama kesinlikle öyle bişey yok siz mecbur geliceksiniz diyor

bi umut gelmezsiniz diye düşünmüş olabilir. Ya da sizi zor durumda bırakmaktan zevk alıyor, mecbur gelceksiniz dediğine göre. Allah kolaylık versin elti gibi olursunuz bu modelle siz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…