• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten midem bulanıyor, kusacak gibi oluyorum

Benim de hep ağlayasım geliyor. Bir umutsuzluk bir daralma anlatamam. Benim oturduğum semt yeşilliğin ve çocuk parkının çok olduğu bir yer. Bir çok semte göre daha çok açık alan var. Şanslıyım o yüzden. Ama yine de çok sıkılıyorum.

gecenin_resmi gecenin_resmi sizi anlıyorum ama siz de lütfen sakin ve saygılı olun.. burada böyle didişmenin kimseye faydası olmayacak. kendinizi daha da strese sokmayın

burası herkese açık bir platform sonuçta,herkesin sizin gibi düşünmesini bekleyemezsiniz, karşıt görüşlere peki diyip geçin,olması gereken bu :)
Karşıt görüş anlarım. Ama saçma sapan sağılıkçısın ne özelliğin var diyor. Çpk özelliğim var. Herkes esnek çalışırken tehlikesiz büro larda otururken insanla biz uğraştık. Geçen 22 yaşındaki kız ex oldu kovidden. Ama hafta içi herkes park bahçe de yeter artık da. Bitsin şu virüs. Haa ben evde kalın da demedim. Evde vakit geçirecek bişey ler söyleyin daraldım dedim. Ve gerçekten tahammül kalmadı insanlara

Kaç sefer saglikçi oldugunu yazdin. Milleti yadirgayip kendin yapmaya çalisiyorsun ilginç bir durum. Saglikçi olunca covid sana bulasmiyormu ne oluyor? O parkta polis sizi kaldirirken, saglikçi olman kanunumu degistiriyormus?

Herkes, tüm dünyada zaten bikti bu covidden. Siz yine iyi kötü sadece ikinizsiniz. Millet çoluk çocuk ile evde tiklip evde kaliyor. Anne baba hastanade olup gidemeyenler. Ölümlerinde yaninda olamayanlar var. Yani sözde saglikçi olan bunlari tam dahi iyi bilmeli.
Ben bu konuda pozitif ayrımcılık bekliyorum acıkcası. En azından haftasonu yasaklarında sağlık personellerinin kimlikleriyle yakın yerlere yürüyüse parka cıkabilme özgürlüğünün olması gerekirdi. Ben kendi adıma covid servisinde sorumlu hemsireyim, sürekli covid duyuyorum görüyorum isten cıkınca bile gruplarda hastalarla takipleriyle alakalı hekim/hemsire arkadaslarla konusuyoruz ne biz gün yüzü görüyoruz ne de hekimler, hani cıkıp fabrika iscisiyle kıyaslayıp “onlar da cok calısıyor” demeyin. Onlar belki fiziksel güc harcıyordur ama biz hem fiziksel hem psikolojik hem de akıl olarak cok daha fazla atik/aktif olmak zorundayız. Ve kafa olarakta maruz kaldıgımız sey asla aynı degil.

Yani insanlar geziyor diye şikayet edip ben gezemiyorum diye şikayetlenmek tuhaf biraz. Sağlıkçılara çok büyük sorumluluk düştü anlıyorum ama daralmaya gelince hepimiz daraldık kaldı ki siz aşılısınız böyle bir avantaj da var şu an.

Benim sağlıkçı arkadaşlarım haftasonları gayet geziyorlar bu arada az önce storysini gördüm birinin. İzinleri olduğunu söylemiştiler çok bunaldıysanız siz de çıkın dolaşın bi pikniğe gidin haftasonu.

Hafta içi 8 - 5 Sağlıkta yım. Yoğun çalışıyoruz. Hafta sonu yasaklar evde tıkılıp kaldık. Ev işi bitmiyor. Hergün aynı şeyler. Köyümüz yok olsa kaçar giderdim nefes alırdım.yskınım da bir park var. Fırından ekmek çıkmasını bekliyorduk eşimle. İşten çıkmıştık. Polisler geldi kaldır dı. Sağlıkçı yız fırından ekmek çıkmasını bekliyoruz dedik. Kibar Bi şekilde diğer herkesi kaldırdık sizi kaldırmasak sıkıntı olur. Karşı binadan şikayet geldi herkes parkta oturuyor diye o yüzden geldik dedi. Mecburen kalktık. Millet sabahları geziyor mesai bitiminde markete giriyoruz çoluk çocuk geöb yaşlı markette alışveriş yapıyor. Geçen hafta içi resmi daire de işim vardı izinli idim. Bitirdikten sonra açık Bi yer aradım oturup çay içeyim diye yok. Mecbur eve geldim. Markete uğradım. Saat 2 gibi. Bomboş A101 bim şok. Eşim aradı işten çıktım markete gel alacaklarımızı alalım diye. Bime gittik kuyruk reyonlar da. Beklemedim çıktım. Her kes mi 8 5 çi anlamadım ki. Çık daraldım. Çözüm bulan varsa ne olur bana da söylesin. Balkon bile camekanlı oturasım yok. Annem 2 sene dir evden dışarı çıkamıyor. Dr kontrolu var gidemiyor. Hastanedeyim gel özel baktıracağım beklemeyeceksin diyorum kapısından bile girmek istemiyorum diyor. Ama bakıyorsun bilmem kimşn amcasının gelini doğum yapmış ziyarete geliyorlar. İnsanlardan nefret eder oldum. Sizler evde nasıl vakit geçiriyorsunuz akıl verin lütfen
Sağlık çalışanlarının işleri zaten zordu şu an gerçekten kriz eşiğinde. Allah yardımcınız olsun.
Ben evde olmaktan sıkılmıyorum uzun zaman aralıksız çalıştım ve çocuğum da olduğu için biraz dinlenmek bana iyi geldi. Sıkılmıyorum ama üzgülüyorum. Bu belirsizlik, umutsuzluk, düzensizlik çok çok yorucu. Evde neler yapıyorum. Zaten kurumun işleri var onları hallediyorum, çocuğum var mecburen her gün yemek yapıyorum, ev temiz değilken huzursuz olduğum için rutin ev toplama. Sezonlarca sürmeyen ve iç daraltmadan diziler izliyorum. Kitap okuyorum. Almak istediğim bir eğitim vardı fakat zamanım yoktu, online olduğu için ona kayıt olacağım Haziran ayında o olacak. Belki sizin de vardır ertelediğiniz eğitimler, seminerler vs.
Öyle şeyler için şu dönem fırsat.
Dışarda hiçbir şey yapmıyorum neredeyse. Hafta içi bazen çocuğumla yürüyüşe çıkıyorum ama çok kalabalık olduğu için tedirgin olup dönüyorum. Parka vs götürmüyorum. Alışverişi online yapıyorum.

Ben bu konuda pozitif ayrımcılık bekliyorum acıkcası. En azından haftasonu yasaklarında sağlık personellerinin kimlikleriyle yakın yerlere yürüyüse parka cıkabilme özgürlüğünün olması gerekirdi. Ben kendi adıma covid servisinde sorumlu hemsireyim, sürekli covid duyuyorum görüyorum isten cıkınca bile gruplarda hastalarla takipleriyle alakalı hekim/hemsire arkadaslarla konusuyoruz ne biz gün yüzü görüyoruz ne de hekimler, hani cıkıp fabrika iscisiyle kıyaslayıp “onlar da cok calısıyor” demeyin. Onlar belki fiziksel güc harcıyordur ama biz hem fiziksel hem psikolojik hem de akıl olarak cok daha fazla atik/aktif olmak zorundayız. Ve kafa olarakta maruz kaldıgımız sey asla aynı degil.
Yok mu böyle bi durum? Benim arkadaşım diş hekimi haftasonları yasak zamanları gayet güzel gezip dolaşıyor istanbulda. Ben herkes için geçerlidir diye düşünmüştüm.

Sağlık çalışanlarının işleri zaten zordu şu an gerçekten kriz eşiğinde. Allah yardımcınız olsun.
Ben evde olmaktan sıkılmıyorum uzun zaman aralıksız çalıştım ve çocuğum da olduğu için biraz dinlenmek bana iyi geldi. Sıkılmıyorum ama üzgülüyorum. Bu belirsizlik, umutsuzluk, düzensizlik çok çok yorucu. Evde neler yapıyorum. Zaten kurumun işleri var onları hallediyorum, çocuğum var mecburen her gün yemek yapıyorum, ev temiz değilken huzursuz olduğum için rutin ev toplama. Sezonlarca sürmeyen ve iç daraltmadan diziler izliyorum. Kitap okuyorum. Almak istediğim bir eğitim vardı fakat zamanım yoktu, online olduğu için ona kayıt olacağım Haziran ayında o olacak. Belki sizin de vardır ertelediğiniz eğitimler, seminerler vs.
Öyle şeyler için şu dönem fırsat.
Dışarda hiçbir şey yapmıyorum neredeyse. Hafta içi bazen çocuğumla yürüyüşe çıkıyorum ama çok kalabalık olduğu için tedirgin olup dönüyorum. Parka vs götürmüyorum. Alışverişi online yapıyorum.
Teşekkürler. Temizliğe verdim ben de kendimi ellerim çatladı

Yok mu böyle bi durum? Benim arkadaşım diş hekimi haftasonları yasak zamanları gayet güzel gezip dolaşıyor istanbulda. Ben herkes için geçerlidir diye düşünmüştüm.
var zaten ama ozel bir izin degil yani kimligini gosterince her yere gidebiliyorlar. tabi kimi tercih eder kimi etmez o baska ama saglikcilar kimlik gosterdigi an her cevirmeden geciyorlar. cogu da geziyor acikcasi bos vakitlerinde.

konu sahibine sordum ama cevap vermedi, buyuk ihtimal kendisi hekim veya hemsire degil saglik memuru tarzi bir sey, e haliyle onun oyle bir ayricaligi yok. biraz mantiksiz buldum hatta tavrini ama sinirli diye bir sey diyemem. :d

Hayır yok. Durdurdukları zaman ise/nöbete gidiyorum diye gerekce sunuyordur. Yoksa maalesef. Tam kapanmanın ilk günü üstümde formamla isten gelirken aracı durdurup sordular. İsten eve diyince nöbet listesi sordular, bir carladım üstümde formayla gecenin 12sinde Allah’ın dağında nereye gidiyor olabilirim diye. Neyse sonra genelge cıktı da nöbet listesi sormamaya başladılar.

var zaten ama ozel bir izin degil yani kimligini gosterince her yere gidebiliyorlar. tabi kimi tercih eder kimi etmez o baska ama saglikcilar kimlik gosterdigi an her cevirmeden geciyorlar. cogu da geziyor acikcasi bos vakitlerinde.

konu sahibine sordum ama cevap vermedi, buyuk ihtimal kendisi hekim veya hemsire degil saglik memuru tarzi bir sey, e haliyle onun oyle bir ayricaligi yok. biraz mantiksiz buldum hatta tavrini ama sinirli diye bir sey diyemem. :d
Eski konularına baktım da taseron sekretermis galiba. Kendi icimi dökmüş oldum olsundu:D

Teşekkürler ben de böyle biliyorum çünkü. Konu sahibinin daha öncede bu minvalde bi konusu vardı hatırladım sonradan. Zor zamanlar diyelim geçelim ne denir 🙃

Canım sassy gerçekten öyle değil, en azından bulunduğum şehirde değil.

mesai çıkışı eşyalarımı yan koltuğa koymuştum stetoskop vb, durdurdu polis, mesaiden çıktım dedim, sağlık çalışanıyım, izin belgeni göster dedi...

öyle diyeyim sana ...

Kiyas iyi birsey degil. Ayni sekilde market çalişanida sürekli burun buruna milletle. Onlarinda 12 saat mesai var ve maske takmak istemeyen, yanliş takan yiğin ile müsteri, eczacisi var, polisi var, askeri var, evde baska hastaliği olan yaşliya bakan var, yada hiperaktif cocugu. Cocuklar uzaktan egitimden mahv oldu,..

Yani bu kurallar bos yere konulmuyor. Neyin pozitif ayrimciliği olsun? Corona gidip "aa bi cok iyi hemsire doktor bare bulasmayim" demiyor. Herkes bu sürecte cok yiprandi. Herkesin acisi yükü kendine büyük. Milletten kural uygulamanin beklemesini ancak sirf saglikci diye kendisi uygulamamasi savunulmaz. Üstte yazdiğim gibi, o şekilde herkesin bahanesi olur.

Yani insanlar geziyor diye şikayet edip ben gezemiyorum diye şikayetlenmek tuhaf biraz. Sağlıkçılara çok büyük sorumluluk düştü anlıyorum ama daralmaya gelince hepimiz daraldık kaldı ki siz aşılısınız böyle bir avantaj da var şu an.

Benim sağlıkçı arkadaşlarım haftasonları gayet geziyorlar bu arada az önce storysini gördüm birinin. İzinleri olduğunu söylemiştiler çok bunaldıysanız siz de çıkın dolaşın bi pikniğe gidin haftasonu.
Araba yok uzak bir yere gidemem. Ekmek beklerken polis kaldırdı parktan. Ayrıca hafta sonu kapalı her yer nereye gideyim

Niye siz böyle bi ayrım yaptınız ki insanlar hastanenin kapısına gelmeye korkuyor..sağlık memuru covid testi de çalışıyor numune de alıyor ben kendim sağlık memuru labatuvar teknisyeni olarak geçiyorum covid sercisinde yatan hastaların balgam aspirat her türlü vücut salgısı ve sıvısı ile uğraşıyorum eee ben hak etmiyor muyum ordaki temşzlik personeli de atıkları alıyor temas edebilir ee o tehlikede değil mi bi hemşire ile doktor mu yani diğerleri boş mu demek istiyorsunuz o zaman bizim beden izinlerimiz iptal istifa hakkımız yok,sağlıkçı doktor hemşireden ibaret değil sekreterlerde gelen covid numunelerini teslim alıyor hastanede çalışan herkes bi şekil covid numuneleri veya hastaları ile temas halinde

Canım sassy gerçekten öyle değil, en azından bulunduğum şehirde değil.

mesai çıkışı eşyalarımı yan koltuğa koymuştum stetoskop vb, durdurdu polis, mesaiden çıktım dedim, sağlık çalışanıyım, izin belgeni göster dedi...

öyle diyeyim sana ...
yaa :(

valla acikcasi babam su an kardesimle birlikte piknikte, gerci onu normalde de durdurmazlar ama kisa sohbet ettik yok ya saglikcilara bir sey diyen yok falan dedi. birkac arkadasimda da durum boyle olunca oyle sandim. hepsi nobetten cikinca geziyorlardi iste acik havada oturmali etkinlikler vs.

izin belgesi dedigi ne yani doktor olduguna dair bir belge mi yoksa su su saatler arasi sokaga cikabilir diye belgeniz mi var? sasirdim simdi her yerde aynidir diye dusunmustum.

Niye siz böyle bi ayrım yaptınız ki insanlar hastanenin kapısına gelmeye korkuyor..sağlık memuru covid testi de çalışıyor numune de alıyor ben kendim sağlık memuru labatuvar teknisyeni olarak geçiyorum covid sercisinde yatan hastaların balgam aspirat her türlü vücut salgısı ve sıvısı ile uğraşıyorum eee ben hak etmiyor muyum ordaki temşzlik personeli de atıkları alıyor temas edebilir ee o tehlikede değil mi bi hemşire ile doktor mu yani diğerleri boş mu demek istiyorsunuz o zaman bizim beden izinlerimiz iptal istifa hakkımız yok,sağlıkçı doktor hemşireden ibaret değil sekreterlerde gelen covid numunelerini teslim alıyor hastanede çalışan herkes bi şekil covid numuneleri veya hastaları ile temas halinde
Bazı yorumlara cvb vermeye bile gerek bulmuyorum. Kimlik kartım var ama sağlıkçı değilim bazılarına göre

ben kim hak eder kim hak etmez oyle bir sey konusmuyorum, kendi gorusumu soyluyorum. ben burada hastanede calisan herkes kimligini gosterip dolasabilsin desem ne degisecek? bosuna kendinizi ortaya atmayin.

saglik memurundan kastim doktorun kapisinda bankoda durup sira veren kisiler, bunlar simdi covid testinde numune aliyor oyle mi? hastalarin salgilarina vs maruz kaliyorlar? ben gormeyeli turkiye cok degismis demek.

Back
X