• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten midem bulanıyor, kusacak gibi oluyorum

Ya Allahını zı seversiniz Bi deyin nerede herkes geziyor yazmışım. Hastaneye ziyarete gelenlere sitem ettim Bi de sabah evde otup 5bren sonra marketleri dolduranlara. Kızdığım mesajı bulup alıntılayabilirmisşniz kaçırdım belki de
İnsanlardan nefret eder oldum, herkes sokaklarda fink atıyor yazınca kızdığınızı düşündüm ben pardon.

Bence yok artık çünkü o süreci geçtik. Kızmanız gereken kişiler keyfi çıkanlar değil artık. Dünya üzerinde 1,5 sene boyunca böyle bir kapanmaya uyacak zihniyet hiçbir yerde yok. Bunun olacağı öngörülebilirdi yani sürpriz değil ki.

Evden çalışıyorum mesaim bitince de alıyorum sandalyemi kahvemi deniz kenarına iniyorum. Çünkü başkalarından ziyade kendi akıl sağlığımı düşündüğüm sürece girdim artık. Avmye eşe dosta ev ziyaretine gidenleri halen ben de anlamıyorum ama kızamıyorum da. Aksini yapacak takat kimsede kalmadı çünkü.
fikrinize saygı duyuyorum,kendi açınızdan haklı olabilirsiniz ancak kaçırdığınız bir nokta var bence:

o süreci geçtik diyorsunuz ama ülkemizin aşılamada ve süreci yönetmede bulunduğu durum belli,bize göre geçse de geçmese de mecburen bu durumun içinde yaşıyoruz. yani ne kadar kızsak da bağırsak da bir şey değişmiyor hastalığın seyri açısından değil mi? o yüzden bu durumda olan bir ülkenin vatandaşları mecburen diğer ülkelere göre daha fazla çaba sarf etmek zorunda. ha bu bizim suçumuz değil evet,ancak durum ortada,virüs bitmiyor yani yok,hala çok kişi enfekte oluyor.

bundan dolayı mecburen biraz daha dişini sıkması gerekiyor insanların,sorumlusu kendileri olmasa bile başkalarının günahını çekmek gibi bir şey. yani bizim gibi ülkelerin maalesef hala dışarıya mümkün olduğunca çıkmaması gerekiyor. çünkü yok yani ,elde aşı ,sağlam bir önlem,prosedür yok.yani ne yapalım,mecburuz virüsün biraz daha azalmasını istiyorsak. hala bireysel fedakarlık yapmalıyız.

diğer bir mesele ise, salgının başından şu ana kadar, gerekli/gereksiz dışarıya çıkan HERKESİN yükünü sağlık çalışanları ödedi. siz bireysel olarak bunalmış olabilirsiniz,haklısınız da,ancak gerçekten haklı olan insanlar da çıksa, keyfi çıkan insanlar da olsa etkilenen biz oluyoruz.

biz de bunaldık, siz ne güzel duyarlı vatandaşsınız izole etmişsiniz kendinizi, tenha yerlerde oturup dinleniyormuşsunuz, keşke herkes sizin gibi olsa, ama benim tutup da sizin yaptıklarınızı yapma lüksüm yok maalesef.

hastanede o kaos ortamında izole olmakla evde izole olmak arasında gerçekten manevi anlamda çok fark var. o yüzden benim kapanmamla sizin kapanmanız da aynı değil. bunu geçiyorum bu sizin sorununuz değil elbette, konuyu toparlayayım, '' Bence yok artık çünkü o süreci geçtik. Kızmanız gereken kişiler keyfi çıkanlar değil artık. Dünya üzerinde 1,5 sene boyunca böyle bir kapanmaya uyacak zihniyet hiçbir yerde yok. Bunun olacağı öngörülebilirdi yani sürpriz değil ki.'' dediniz ya, bizler için ''o süreci geçtik'' gibi bir durum olamıyor işte. şu anda yapılan her hatanın acısı hala bizden çıkıyor çünkü.

evet haklısınız bence de sürpriz değil,evet istediğimiz gibi ilerlemedi süreç,ancak her kararda,her adımda,her tedbirsizlikte olan sağlık çalışanlarına oluyorsa,bence isterse seneler geçsin, o kişilere laf söyleme hakkım yine olacak.

çünkü dediğim gibi, bireysel ,bir vatandaş olarak almam gereken tedbirlerimin yanında bir de mesleki yüküm var. ve benim fikrim alınmadan,bana sorulmadan, her olayın faturası bana kesiliyor :)

keşke istifa etmek veya izin almak gibi bir hakkımız olsa,o zaman bunları söylemezdim,ancak çalışmak ZORUNDA bırakılıyoruz.

son olarak,kendim mesleki kimliğimi kullanıp gezen birisi olsam bu cümleleri kurmaya hakkım olmazdı şu saatten sonra,çünkü dediğiniz gibi 1.5 sene geçti. artık her şey birbirine girdi. ancak ben hala elimden geleni yapıyorsam, bunları söyleme hakkım var.

benim de psikolojim benim de bir ruh halim var,insanım ben de, ben de zor dayanıyorum, ama yine de aman benim yüzümden değil,yanlış politikaların sonucu böyle olduk diyip kendimi bırakamıyorum.

umarım anlatabilmişimdir,amacım polemik oluşturmak değil,saygı çevresinde fikir beyanında bulunuyoruz karşılıklı olarak. sadece size kendi açımdan olayların nasıl göründüğünü anlatmak istedim. iyi forumlar :)

Sizi anlıyorum ama çay içilecek yer aradım bulamadım demişsiniz e zaten bu çok riskli şu zamanda ve her yer kapalı içmediğiniz sizn için iyi olmuş
Ben en son en zaman disarda oturup yedim ictim hatırlamıyorum
Mekanlar açıldıktan sonra bile gitmedik korkudan.
Bir de anneniz neden hastaneye gitmiyor kontrolü varsa gidecek mecbur ben her hafta hastanelerdeyim. İhmal etmesi kendi zararına olur. Önlemini aldıktan sonra bir sorun olmaz insallah.
Bizlerde doktorla birebir temas halindeyiz kapıda da bir ton bekleyen insanla ama maske sayesinde bulasmiyor. Markete de mağazaya da ne zaman fırsat olsa o zaman gidiyoruz.
Herkes bunaldı daraldı bende kendim ve bebegim için endişeliyim ama bununla yaşamayı öğrendik devam ediyoruz mecbur.

İnsanlardan nefret eder oldum, herkes sokaklarda fink atıyor yazınca kızdığınızı düşündüm ben pardon.
Fink atıyor cümlesini sırf yermek için yorum yapan şahsa yaptım. Sağlıkçıysan ne yapalım dedi. Siz Fink atarken biz çalışıyoruz dedim. İnsanlardan nefret eder oldum cümlesinin çok açıklaması var. Mesela biri de darlandım pşskolijim bozuldu diye destek istemek için açtığım konu da taşlanmam. Bende bu saatten sonra kendim için yaşıyacağım. Ve fikir verin ne yapayım diye idi konu

Sizi anlıyorum ama çay içilecek yer aradım bulamadım demişsiniz e zaten bu çok riskli şu zamanda ve her yer kapalı içmediğiniz sizn için iyi olmuş
Ben en son en zaman disarda oturup yedim ictim hatırlamıyorum
Mekanlar açıldıktan sonra bile gitmedik korkudan.
Bir de anneniz neden hastaneye gitmiyor kontrolü varsa gidecek mecbur ben her hafta hastanelerdeyim. İhmal etmesi kendi zararına olur. Önlemini aldıktan sonra bir sorun olmaz insallah.
Bizlerde doktorla birebir temas halindeyiz kapıda da bir ton bekleyen insanla ama maske sayesinde bulasmiyor. Markete de mağazaya da ne zaman fırsat olsa o zaman gidiyoruz.
Herkes bunaldı daraldı bende kendim ve bebegim için endişeliyim ama bununla yaşamayı öğrendik devam ediyoruz mecbur.
Hafta içi dışarıda işim vardı. Sıcak bulmadım yalnızdım. Tüp bebek tedavisine başladım evrak hazırlıyordum. Bi tek Cafe ler kapalı idi. Dışarısı bayram yeri. Ben de terası olan bir yer varmı diye baktım zaten yokmuş

O nasıl bir yoğun çalışmaymış ki işyerinde mangal partisi yapılıyor pandemide ? Söyleyij şikayet edelim o hastaneyi ? Sağlıkçı değilsiniz sadece buna sığınıyorsunuz. Muhtemelen büro personelinisiniz hastanede ,yanlış anlamayın sorun değil kimsenin mesleği ama neden sağlıkçıyım diyorsunuz ?

sağlıkçıyım diyor kovidli hasta öyküsü anlatıyor dr gibi ? Şimdi ben meslicte çalışsam mvekili mi oluyorum ?
ben onu soylemeye calistim. tam adini bilmiyordum mesleginin saglik memuru dedim ama onun saglikci olmadigini biliyordum yani. milleti en hassas yerden gaza getirmeye calisiyor.

ben onu soylemeye calistim. tam adini bilmiyordum mesleginin saglik memuru dedim ama onun saglikci olmadigini biliyordum yani. milleti en hassas yerden gaza getirmeye calisiyor.
Eski konularından aşiyanım 🤦🏻‍♀️ Polise sağlıkçıyım demesi, parkta oturmak istemesi falan , Allah herkese sabır versin. Bir de mangal partisi yapıyorlarmış iş yerinde 🤣 şikayet etmek lazım millet can derdinde 😞

Hepimiz evde darlandık. Çok haklısınız. Balkonunuz varsa muhakkak balkonda vakit geçirin. Güneşlenin mümkünse. Bana çok iyi geliyor balkon.

Canım sassy gerçekten öyle değil, en azından bulunduğum şehirde değil.

mesai çıkışı eşyalarımı yan koltuğa koymuştum stetoskop vb, durdurdu polis, mesaiden çıktım dedim, sağlık çalışanıyım, izin belgeni göster dedi...

öyle diyeyim sana ...
E diyecek tabii adamın işi bu.
Stetoskop bizim evde de var ne malum doktor olduğum
İşi yapanlara da atarlanmayın artık bir zahmet ya

Çocuk musunuz ya yok aglicam yok kriz geçiricem yok disarda cay icemedim yok kocam goturmuo yok cambalkonum var açılmıyor. Beni maddi olarak tüketse de iyi ki çıktı su virus vala ben bıkmıştım her yer insandı.

Biz Turkiyede birbirimizi yiyelim, birbirimizin gozunu oyalim millet disarda diye herkes birbirini taslasin yurtdisindaki arkadaslar ne guzel yazmislar amac bu milleti birbirine dusurup hesap sorulmasini onlemek. Asi nerde? Hastaligin asisi bulundu millet normale dondu konserler basladi biz sokaktaki 5 kisiyi konusuyoruz neden hesap sormuyoruz asi nerde diye?hakkimizi neden dogru kanaldan aramiyoruz? Emekliye zam mujdesi gibi 2 gune bir kac milyon doz asi geliyo guya!! Bosverin disardakileri millet bikti parasiz issiz o kadardan bisey olmaz bu sirada asi yok ona odaklanalim salla yani bimi a101 i
Dur su an sedat peker serisi izliyoruz ülkecek sonra düşünürüz onlari 🤣

İnşaAllah. Aylar var anneme gidemiyorum. Çok korkuyorum buşaştırırım diye. İleri de İnşaAllah pişman olmam vakit geçirmedim diye
Annenize gösterdiğiniz hassasiyeti diğer insanlara göstermeniz doğru olan. İster sağlık çalışanı olun ister ev hanımı siz de kurallara herkes kadar uymak zorundasınız. Darlandım da darlandım, bi siz mi bu durumdasınız.
Bugün salgın var yükün çoğu sağlıkçılarda, yarın başka bir sorun olur başka bir meslek grubu yükün çoğuna maruz kalır.
Kimse zorla bu mesleği seçtirmedi size bunların olabileceğini bilmiyormuydunuz,dünyadaki ilk salgın bu değil sonda olmayacak.
Evladını doyuramadığı için intihar eden insanlar var, riskli grupta olduğu için birbuçuk senedir hastaneye gidip tedavi olamayan insanlar var, bir lokma ekmeğe muhtaç bekleyen insanlar var......siz neyin ayrıcalığını bekliyorsunuz, kim olursanız olun o insanlardan daha değerli değilsiniz. Bir kural varsa herkes uyacak.
Temizlik yapmaktan çatlayan ellerinizi hazır hastanedeyken bir cilt doktoruna gösterin,bir daha temizlik yaparken eldiven kullanın.bu kadar yani.bu da mi dert.
Kendi değiminizle çok darlandıysanız psikolojinizi toparlamak için destek alın.
Evde de kendinize haksız imtiyazlar isteyip isteyip haddinizi bildirenleri rahat bırakıp biraz kendinizi adalet ve eşitlik duygunuzu geliştirecek Kitaplar okuyun.

Valla bir güzel kafayı yedik. Bu süreç gerçekten herkesi mahvetti. Ben bir öğretmen olarak 24 Ağustos tan beri bir ders bile eksik yapmadan devam ediyorum. Uzaktan veya yüzyüze artık ne dendi ise yaptım. Ama herkes yatıyorsun ne iş yapıyorsun diyor.
Allah'ıma dualar ediyorum okul açılsın diye. Dersi dinleyen anında mesaj atan velilerden bıktım. Her ders çetele tutuyorum söz alan öğrencilerim için. Yoksa sürekli benim çocuğumu kaldırmadınız. Yok ağladı. Yok hocam dersi dinlemiyor siz sorun . Artık şaştım.
Bir de oğlum var 2 buçuk yaşında. Hafta sonu nefes almak isterdim bir açık alana gitmek. Ama yok.
Tek eğlencem Türk kahvesi yapmak kendime. Balkona masa aldık kitap okumaya çalışıyorum 2 sayfa da olsa her gün. Eşimle kavga ediyoruz sürekli bir iyi bir kötü.
Oturup düşününce dert çoğalıyor. Düşünmemeye çalışıyorum.
Ablam da hemşire o da çok yorgun. İşiniz çok kutsal. Rabbim kolaylaştırsın daima.
Çalışma saatleriniz de zor nöbeti falan. Yani daha insani koşullar lazım. Ama maalesef ki kimse görmüyor. Yazık gerçekten. Umarım bir gün hak ettiğiniz çalışma koşullarını alırsınız.

E diyecek tabii adamın işi bu.
Stetoskop bizim evde de var ne malum doktor olduğum
İşi yapanlara da atarlanmayın artık bir zahmet ya
ironi mi yaptınız yoksa cidden bana mı kızdınız anlayamadım? :KK57:

üzerimde scrubs, hastaneden 100 metre ötede,doktor kimliğim elimde, yanımda stetoskop, sizce hangi aklı başında olan insan doktor olmamasına rağmen bu kılıkta gezer?

sizi forumda son zamanlarda görmeye başladım,kötü değil kalbiniz bence ama sert bir üslubunuz var, gerçekten ilginç ve alakasız yorumlar yapıyorsunuz anlayamadım ben sizi 🤷

1,5 yıldır bizimle oturan anne ve babam dışında ne eşim ne de ben herhangi bir akrabamızı görmedik. Bu gruba farklı illerde oturan eşimin anne babası kardeşleri benim yalnız yaşayan yaşlı halam, teyzelerim, kuzenlerim dahil. 1,5 senedir evimize sadece bir defa su tesisatçısı girdi, o da mecburen çünkü vana patladı, su sızıyordu. Biz kimsenin evine girmedik. Bulunduğum ildeki Avm ve çarşıya en son 29 şubat 2019 da gittim. Nereden hatırlıyorum 3 martta doğumum vardı, kapı süsü aldım. Ben de gezenlere, misafir gidenlere çok kızıyordum. Ama artık kızmıyorum çünkü nereye kadar. Anam 70 yaşında 1,5 yıldır kardeşlerini göremedi. Ömürden geçiyor. Sonu yok ki. Bitmiyor. Hadi önceki yaz, evimizde oturduk. Bu yazda oturalım. Ama bu sürede görmediğimiz insanlar belki salgın sonunda yaşamıyor olacak. Kafam çok karışık.

Back
X