Bu arada siğili 22 yaşından 31 yaşına kadar çektim. Sanıyorum öğrenciyken kaldığım yurttan geçti. Bulaşıcıymış. Bir de hamam, birden fazla kişinin kullandığı banyo, hamam gibi yerlerden geçiyor ve yüzde, kasıkta, ayakta ya da vücudun farklı yerlerinde çıkabiliyormuş. Ben bantları kullandıktan sonra bir daha çıkmadı. Belki yüz için olanları da vardır bantların bir araştırın. Bir de oje gibi asit var o da tedavi ediyor. Üstteki deriyi yakıyor, alta doğru hastalıklı kökü dışarı çıkarıyor, onu da eritince geçiyor. İz kalmıyor hiç. İsmini hatırlamıyorum şimdi benim onu kullanmaya sabrım yetmedi düzgün kullanamadım kanattım. Kanatmamak sabırla her gün sürüp, duştan sonra hafifçe ölü deriyi kaldırmak gerekiyor. Bantlarda da aynı asit var, bekletip sürekli sürmek gerekmediği için onu tercih etmiştim. Bir de daha çok katmanı yok ediyor gibi geldi bana bantlar
Dermatologlar maalesef bu konuyU pek önemsemiyor çünkü çok yaygın ve inatçı bir hastalık. Sadece aşı uygulanıyor, ama vücudunuza çoktan girmiş o da faydasız. Böyle yani. Belki faydası olur bu bilgilerin.