Su an nefes alamıyorum elim ayağım titriyor

Bilimsel olarak konuşmuyoruz, hayatın içinden örneklerle konuşuyoruz. İkisi de bağımlılık yapabilen alışkanlıklar ama ikisine de bağımlı olmayan olmuyor. Bu kadar, net, basit ve aynı.

Çok ütopik bir aile yapısından bahsediyorsunuz. Kaç tane erkek karşısında gereksiz yere sinir krizleri geçiren bir kadına sussun diye söz vermek yerine sizin bahsettiğiniz şekilde konuşur? Doğru demiyorum ama yüksek ihtimalle ne olacağı belli diyorum. Erkekler bizler kadar ince düşünmezler. He der geçerim derler çok zorlarsanız. Adam da he demiş, kadın sussun diye söz vermiş geçmiş.

Adamın konforu yerinde, neden boşansın? Arada bir üç beş kuruş iddia oynuyor diye boşanma teklif etmez. Kadın durumdan çok rahatsızsa kavga çıkarıp yeminler ettireceğine boşansaymış madem. Niye boşanmamış? Ben söyleyeyim, çünkü adamı yeminle, kavgayla, çıngar çıkararak yola getirebileceğini sanmış hala öyle sanıyor. Akşam adam eve geldiğinde bir kavga daha patlayacak, adam muhtemelen tekrar söz verecek, bir süre huzursuzluk olacak aralarında ama unutulacak ve adam tekrar oynayacak. Çünkü kendi istiyor oynamak. Bir insan bir şeyi yapmak isterse dünya karşısına geçse yine yapar.

Okudum yazılanları yine de aynı şey. Kumarı ne olursa olsun doğru bulmuyorum. Hele bunun için hamile eşini ağlatmasını hiç doğru bulmuyorum. 5-10 lirada para yani. Ayda kaç kere oynuyor onu biliyor muyuz ? 5-10 liraya bi kere oynayıp bırakmaz herhalde değil mi ?
Kısacası kadın haksız değil.

Istedigi kadar yemin etsin boooos
Bunlar bagimli resmen
Gorumcemin esi at yarisi manyagi
Yeminler yalanlar dolanlar
Satti satti yatirdi
Ahh be Allah yardim etsin.

Bu sizin düşünceniz. Ben katılmıyorum

eşiniz sizin ya da çocuklarınızın her ihtiyacını görüp zor durumda bırakmıyorsa bence oynaması bir sorun değil. evli olsanız da ortak sorumluluklarınız olsa da eşiniz de bir birey ve herkesin kendini mutlu motive etme şekli farklı. benim babam büyük kumarlar oynardı hep çocukluğumdan beri kaç ev parası gitti tahmin bile edemezsiniz. bilirim yani ne demek olduğunu kumarın.ama inanın o kadar küçük meblağlar ki bahsettiğiniz.eşim her hafta 20-30 tl hesabına atar bütün hafta oyalanır onunla ve ben rahatsız olmak yerine mutlu oluyorum heyecanını falan görünce tutacağı 3 tl için goool diye sevinmesi falan.bir hırs değil yani bu evi barkı satıp sizi aç bıraksa anlarım da. allah dert vermesin başka evlatlarınız siz eşiniz sağlıklı karnınız doyuyor kimseye muhtaç değilseniz ne mutlu size

Boşverin bunu anlamayan anlamıyor tip ki senelerdir benim laftan anlamayan kocam gibi. Bunu normal gore ne bu işin haram kötü vs ne olduğunu anlatsak da yaptı gibi normal sayiyorlar.

iddia oynayan adama güvenmen su zaten.
ne akla hizmet? hangi bagimli birakabilmis? hepsi gizli sakli devam ediyor- hepsi. öldürseler inanmam biri cikip benim esim birakti dese.

ben tek taraflı kadına yüklenmeyi doğru bulmuyorum bu konuda.
evet çiftler birbirini değiştirmeye çalışmamalı, adam da adam olsaydı da yalan yere yemin etmeseydi, veremeyeceği sözü tutmasaydı.

bu kadının hassasiyetinin altında yatan şey belli ki para değil. 3-5 lira değil mesele yani. bu şekle getirip küçümsemenin anlamı yok kadın açısından.

hayatımda yemin etmem. hele de birine bir şeyi ispatlamak için asla yemin etmem.
bir şeyi yapacaksam da neye mal olursa olsun, saklamam.
hele de hayatı paylaştığım adamdan hiç çekinecek değilim.
zaman zaman anlaşmazlıklarımız olur, değiştiremeyecegim bir şey için söz vermem.
o da beni değiştirmeye çalıştıkça huzursuz olacağımızı fark edip vazgeçerse ne ala.
bu noktaya henüz hiç gelmedik.
o yüzden kadın ne kadar suçluysa adam da suçlu. aklamaya çalışmak benim açımdan anlamsız.

Boşverin bunu anlamayan anlamıyor tip ki senelerdir benim laftan anlamayan kocam gibi. Bunu normal gore ne bu işin haram kötü vs ne olduğunu anlatsak da yaptı gibi normal sayiyorlar.
Bu mantalitede devam ederseniz tabii ki adam oynar. Ben doğruyum,benim dediğim olmalı diğerleri önemsiz demek size bir sonuç kazandirmamis. Bir de öteki denklemlere kulak verin hoş görmeyi,insanları olduğu gibi görmeyi deneyin.

Işte ben sizin kadar anlayışlı değilim. Bu bana çok ters geliyor. Anlatabiliyor muyum. Hobi filan diyen olmuş ben hiç bir hobisine yada hic bir sevincine karışan biri değilim. Fakat bu olay bana benim yasamima inanisima dusuncume mantigima herseyime uymadigi için haklı bulamıyorum.

Umarım ortak bir noktada buluşursunuz ama buluşamazsanız ne yapacaksınız peki? Eşiniz kusura bakma karıcığım ben haftada 3-5 neyse oynamaya devam edeceğim ama seni ya da çocukları eksik bırakmayacağım derse tepkiniz ne olacak? Ya da bir yemin daha etse inanacak mısınız? Bundan sonraki süreçte ne yapmayı planlıyorsunuz?

Sizi anlıyorum, bu kırmızı çizginiz ama eşiniz için öyle değil demek ki. Bizim burda umursamayın, size zararı yoksa görmezden gelin dememiz sizi rahatlatmak için. Ama siz rahatlatılmak değil hep birlikte eşinizi gömmeyi sizi iyice gazlamamızı istiyorsunuz sanırım.

Yani bugün 1 paket sigara onun kumar parasından daha fazladır. Kumar oynamayıp hergün zevk için o parayı veren insanlarda var. Kim kocasına bunun için yasak koyuyor ? Olaya maddi olarak 5 10 lira diye bakmayın. Bazılarının kahve kültürü vardır. Hergün uğrar, orada oyun oynar aynı masrafa gelir. Bundan zevk alır, yapacak başka eğlencesi yoktur. Bu adamında bu alışkanlığı varmış. Bukadar kavga gürültü ile yasaklar koyarsanız, soğutursunuz bir noktadan sonra. Sakinleşin.

Keşke yemin etmeseydi bence de ama bu adam ne sizsiniz ne de ben. Onun bambaşka bir karakteri, bakış açısı var. Zora gelince yemin edip çıkmış işin içinden. Ben inançlı bir insan değilim, dini hassasiyetlerim yok o yüzden yemin etmek de şans oyunlarına haram gözüyle bakmak da benim açımdna pek bir şey ifade etmiyor ama anlayabiliyorum.

Amacım konu sahibini sakinleştirmek. Vayyy nasıl yapar, eşek herif diye girersek konuya pek faydamızın olacağını düşünmüyorum açıkçası. Kendisininkinden farklı bakış açılarını da görmeli konu sahibi. Gerçi sanırım pek umursamıyor hatta kızıyor farklı bakış açılarına ama olsun. Ben yine de düşündüğüm gibi yazacağım.

Gecenlerde
Geçenlerde yeğeni gelmişti ve maç sonuclarini sordu hatta dedi ki kuponum yattı dedi. Eşim de oğlum oynama boşver zaten çok günah haram çok şükür ben kurtuldum dedi. Ve bende oradaydım. Şimdi anliyor musunuz ne hissettigimi. Resmen göz göre göre kendini beni kandırıyor.
Ve insanlarin 4 duvar arasında ne yasadigini sadece kendi bilir. Suan yapıcı olmam gerektigini savunanlar e zamaninda bosansaydi o zaman diyor. Boşanmak yapımcılık mi. Karşındakine şans vermek yaptığı hatayi tekrarlamazsa güzel bir evlilik surecegine inanmak yapicilik değil mi. Ilk buldugum kuponda solugu adliyede almayi yapicilik olarak goremedim ben. Düzelir sandım. Yasadiklarimizdan o da pişman oldu sandım.

Tabi ki kızmıyorum. Suan o kadar morelim bozuk ki buradaki insanlari suçlayacak yada onlara kızacak durumda değilim. Çünkü bu bizim sorunumuz. Siz de fikir veriyorsunuz çünkü ben buraya konu açtım. Size kizmam kaynanama ve kayinpederime kizmamla aynı şey gibi. Şimdi kalkip da onlara siz hacca gidip gelmiş insansiniz oglunuzu bu konuda niye egitmediniz mi diyorum.
Ben Esi mi zora sokacak isteklerde bulunmuyorum. Suan ki kazancina göre piyasaya göre gayet makul davranıyorum. Her zaman kendisine söylüyorum az olsun helalinden olsun. Boşver maddi şeyler için canini sikma gerekirse doğumdan sonra bende bi iş bulur calisirim bu günler geçecek önemli olan sağlık huzur. Ama kendisinin garip bir hırsı var kısa zamanda zengin olmak calismadan para kazanmak gibi. Ben kendisini sürekli bana şunu al şunu getir en iyisi olsun en güzeli olsun diye zorlasam adam artık çaresizlikten yapıyor desem. Karsindaki sürekli böyle şeyler için kendini sikintiya sokma et olmaz tavuk tavuk olmaz patates olur önemli olan o patatesi agiz tadiyla yemek diyorsa hatami yapmış oluyorum yani ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…