- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
-
Keşke yemin etmeseydi bence de ama bu adam ne sizsiniz ne de ben. Onun bambaşka bir karakteri, bakış açısı var. Zora gelince yemin edip çıkmış işin içinden. Ben inançlı bir insan değilim, dini hassasiyetlerim yok o yüzden yemin etmek de şans oyunlarına haram gözüyle bakmak da benim açımdna pek bir şey ifade etmiyor ama anlayabiliyorum.
Amacım konu sahibini sakinleştirmek. Vayyy nasıl yapar, eşek herif diye girersek konuya pek faydamızın olacağını düşünmüyorum açıkçası. Kendisininkinden farklı bakış açılarını da görmeli konu sahibi. Gerçi sanırım pek umursamıyor hatta kızıyor farklı bakış açılarına ama olsun. Ben yine de düşündüğüm gibi yazacağım.
Tabi ki kızmıyorum. Suan o kadar morelim bozuk ki buradaki insanlari suçlayacak yada onlara kızacak durumda değilim. Çünkü bu bizim sorunumuz. Siz de fikir veriyorsunuz çünkü ben buraya konu açtım. Size kizmam kaynanama ve kayinpederime kizmamla aynı şey gibi. Şimdi kalkip da onlara siz hacca gidip gelmiş insansiniz oglunuzu bu konuda niye egitmediniz mi diyorum.
Ben Esi mi zora sokacak isteklerde bulunmuyorum. Suan ki kazancina göre piyasaya göre gayet makul davranıyorum. Her zaman kendisine söylüyorum az olsun helalinden olsun. Boşver maddi şeyler için canini sikma gerekirse doğumdan sonra bende bi iş bulur calisirim bu günler geçecek önemli olan sağlık huzur. Ama kendisinin garip bir hırsı var kısa zamanda zengin olmak calismadan para kazanmak gibi. Ben kendisini sürekli bana şunu al şunu getir en iyisi olsun en güzeli olsun diye zorlasam adam artık çaresizlikten yapıyor desem. Karsindaki sürekli böyle şeyler için kendini sikintiya sokma et olmaz tavuk tavuk olmaz patates olur önemli olan o patatesi agiz tadiyla yemek diyorsa hatami yapmış oluyorum yani ben.
Normal değil.Boşverin bunu anlamayan anlamıyor tip ki senelerdir benim laftan anlamayan kocam gibi. Bunu normal gore ne bu işin haram kötü vs ne olduğunu anlatsak da yaptı gibi normal sayiyorlar.
ben konu sahibinin dini hassasiyeti yada travması falan olduğunu düşündüm
iki şekilde de burada hepimizin normalleştirmesi onu sakinleştirmeyecek.
bu kadar keskinse bu konuda, eşi de bunu biliyorsa gizli saklı devam edip, kadının güvenini sağlayıp, üstüne de bir çocuk daha olunca, kadın ne yapsın şimdi? ortada büyük bir hayal kırıklığı var.
böyle bir durumda olsam biri bana aman canım ne olacak, suç sende boşa yemin ettirmeseydin; dese, yada 3-5 kuruş para diyip değer verdiğimin başka şeyler olduğunu düşünmeden küçümsese, sakinleşeceğimi sanmıyorum.
en azından kadının kendi haksız olduğu noktalar kadar eşinin de haksız olduğunu bilmesi, hissettiklerinin normal olduğunu bilmesi de gerek. toplanıp kadına eşinin yaptığı normal diye baskı yapmaktan daha yapıcı olur
Ya çok şükür biri de beni anladı. Ben toplasip adama saldiralim demiyorum. Sabah o kadar büyük bir hayal kirikligina uğradım ve buraya konu açtım en azından ne yapabilirim nasıl yaklasabilirim diye.ben konu sahibinin dini hassasiyeti yada travması falan olduğunu düşündüm
iki şekilde de burada hepimizin normalleştirmesi onu sakinleştirmeyecek.
bu kadar keskinse bu konuda, eşi de bunu biliyorsa gizli saklı devam edip, kadının güvenini sağlayıp, üstüne de bir çocuk daha olunca, kadın ne yapsın şimdi? ortada büyük bir hayal kırıklığı var.
böyle bir durumda olsam biri bana aman canım ne olacak, suç sende boşa yemin ettirmeseydin; dese, yada 3-5 kuruş para diyip değer verdiğimin başka şeyler olduğunu düşünmeden küçümsese, sakinleşeceğimi sanmıyorum.
en azından kadının kendi haksız olduğu noktalar kadar eşinin de haksız olduğunu bilmesi, hissettiklerinin normal olduğunu bilmesi de gerek. toplanıp kadına eşinin yaptığı normal diye baskı yapmaktan daha yapıcı olur
Az önce telefonum çaldı arayan eşimdi. Cuzdanim evde mi düşmüş dedi. Pantolonunu çıkarttığı yere baktım evet burda dedim ve kapattım. Evde düşmüştü çünkü. Niyeyse şeytan durttu cüzdani bir açtım ki ne göreyim. Içinde iddia kuponu. Gorunmesin diye ufak ufak katlayıp araya sıkıştırmış. Bunun yüzünden çok kere kavga etmiştik hem de çok kötü kavgalar. Bundan 7 sene önce kizima hamileyken onun üstüne yemin etmişti geçen senede kurana el basmıştı. Ben suan 7 aylık hamileyim. Ve nefes alamıyorum ölüyorum galiba. Oynadığı mebladan değil ama bu kadar yeminden sonra ben ona guvenemem artık.
Inanın bende ne yapacağımı bilmiyorum. Kafamda deli sorular. Ne yapmam gerektigini yada ne yapmamam gerektigini bilmiyorum. Dediğiniz gibi bana yanlış gelen ona gelmiyor sadece kendisi de yaptigindan pişman olmuş gibi gösterip demek ki iki gün sonra kaldığı yerden devam ediyor.Size hata yaptınız demiyorum ki ben. Sadece eşinizle bakış açılarınız uyuşmuyor, beklentileriniz farklı. Bir orta yol bulmaktan başka çareniz yok. Daha önce de sordum size gözden kaçtı heralde, bundan sonra ne yapmayı planlıyorsunuz? Eşiniz vazgeçmem derse ne yapacaksınız, tekrar yemin ederse ne yapacaksınız? Kızın bağırın çağırın isterseniz ama bunların sizi çözüme ulaştırmayacağını anlatmaya çalışıyorum.
Inanın bende ne yapacağımı bilmiyorum. Kafamda deli sorular. Ne yapmam gerektigini yada ne yapmamam gerektigini bilmiyorum. Dediğiniz gibi bana yanlış gelen ona gelmiyor sadece kendisi de yaptigindan pişman olmuş gibi gösterip demek ki iki gün sonra kaldığı yerden devam ediyor.
Suana kadar arayıp birşey demedim. Normalde olsa gördüğüm an telefona sarılmıştım. Bekliyorum düşünüyorum ne yaparsam doğru yapmış olurum diye sorguluyorum.
Suan tek aklima gelen cüzdanını ve kuponu tv ünitesinin üstüne bırakmak. Akşam geldiği zaman görür. Ve ne yapacağını ne diyecegini beklemek. Ve bana öyle geliyor ki o kadar arsizlasmis ki hiç birşey demeyip yemek hazır mı diyecek gibi geliyor. Ve benim suan hiç birseyle uğraşacak gücüm dermanim yok. Suan şu dakika tek hissettiğim bu.
Yok zannetmem eşim çalışıyor yani yegeni ve arkadaşlarının ondan daha çok vakti oluyor böyle işlerle uğraşmak için.Peki yeğeninden ve ona söylediklerinden bahsetmişsiniz ya kupon eşinize ait olmayabilir mi? Arkadaşı, yeğeni falan vermiştir belki tahsil etsin diye kalmıştır öyle. Siz görmeyin diye de saklamıştır.
Ne evimiz var ne de arabamiz. Biz tahterevanla s.cmaya gidenlerdeniz anlayacaginiz şu durumda. Aldığı asgari ücret.evi arabayı satıp borç batağında yüzdürecek gibi iddia oynamıyorsa bırakın adam da kafasını onunla oyalasın.hastalık derecesinde olmadığı sürece bunda bir sorun yok.
Bu bir hastalıktıraslında haklısın ama çok yüksek miktarlar yatırıp yüksek paralar kaybetmiyorsa bırak oynasın herkesin bir zevki var bunun için hamile halinle kendini üzme
Anlamıyorum ki bu ilişkilerin çilesini %90 kadınlar çekiyor yani, sorun hep erkeklerde oluyor hep onların hataları kadın hep fedakar sadakatli ve seven taraf yani %90 bu böyle.Vallahi ya şu foruma gir çık psikolojim bozuldu . Derdi ne bu erkeklerin ? Allahım adam gibi davranmak bu kadar mı zor!
Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz..Öncelikle beni anlayan biri olduğunuz için teşekkür ederim. Biz bu konuda baslayan tartismalarin ardından çok büyük kavgalar ettik çok kötü şeyler yaşadım tamam geçti bitti derken şimdi bu çıktı. Ben asla daha fazlasini isteyen biri olmadım. Az la yetinmeyi bildim. Her zaman evime helal lokma girsin diye uğraştım kazandığım parayı helal yolda harcamayı seçtim. Bu benim inanisima çok ters. O kadar büyük yemin ler edip buna devam etmesi çok büyük yıkım.
Tepkimi abartili bulanlar olmuş ama benim hayatima göre yasadiklarima göre bunu yapmamaliydi.
Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz..[/QUOTE
Hic bir fikrim yok az öncede dediğim gibi sadece kuponu ve cüzdanı tv ünitesinin üstüne bırakacağım. Sonrasini bende bilmiyorum.
Belki de çok büyük bir tepki vermediğim için devam ediyor belki de çok büyük tepkiden sonra bile devam edecek. Hiç bir fikrim yok. Ailem çoook ama çoook uzağımda. Hoş uzak olmasalar da kızımı bu halde üzme diyecek insan da yok. Ikı üç gün sonra okullar açılacak çocuk nasıl olacak benim doğuma 2 ay kaldı ben ne yapacağım ya hiç birşey bilmiyorum suan beynim durdu resmen.Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?