Ağır kaldırmayın. Ağır eşya çekip itmeyin. Yukarılara uzanmayın. Sabahtan akşama kadar kesintisiz iş yapmayın. Arada bir ayakları hafif yukarıda tutarak uzanın dinlenin. Sandalye meddiven vs ile yükseklere tırmanmayınKızlar merhaba ben 7 haftalık hamileyim hep dikkat etmem söylenıyo etraftan doktorum normal ev işlerini yapabılırsın yürüyüş de yapabılırsın dıyo. ben yürüyüş yapıyorum hergün kesın. ama ev işlerini ne kadar yapmam gerektıgını hala çözemedım bazen aşırı yapıyorum belım falan agrıyo bazen yapmıyorum ev berbat oluyo. bana yardımcı olcak bırılerı var mı? söyle süpürge yap toz alma ya da şunu yap bunu yap dıye detaylı anlatcak bırılerı ? kendınız yaptıklarınızı yapmadıklarınızı da anlatırmısın siz kaç haftalık hamilesiniz ve neler yapıyosunuz ? yorum yazan herkese tesekkurlerrr
işte bende hergun süpürmelıyım. ama sen her ısını yapmıssın ben süpürsem sılemıyorum sılsem baska nbısey yapamıyorumYani ben bazen kısmet diyorum bu işler için, ben hamileliğimi 7+2 haftalıkken öğrenmiştim. O zamana kadar cam sildim, perde yıkadım,astım, ev süpürme,toz alma, yer silme işte temizlik deyince ne geliyorsa aklına. Sonrasında da yapmaya devam ettim. Hatta birgün komşum "kızım sen yapma eşin yapsın artık" demişti. Ama sanırım ilk zamanlar fazla uzanmamaya gayret gösterdim diye hatırlıyorum. Doğuma gitmeden önceki akşam da cam siliyordum :)
Bende köpek olduğu için mecbur hergün süpürüyordum.
ay o naz nasıl yapılıyo öğretsene banaNazlan biraz, yapma, kocan yapsın.
işte bende hergun süpürmelıyım. ama sen her ısını yapmıssın ben süpürsem sılemıyorum sılsem baska nbısey yapamıyorum
Her hamilelik ayrı bir hikaye, hepimiz farklıyız. Dinlenerek yapmaya çalış sende, emin ol bebeğin şuan herşeyden önemli. Ben birgün oturup ağlamıştım, eskiden 2 saatte biten işim şimdi akşama kadar bitmiyo diye :)
bende eşime mecbur öğreticem ev işlerini artık..İlk 9-10 hafta kendim ev işi yapmadın temizlikçi geldi hafta sonu zaten bulantıdan yemek de yapamayınca hep atıştırdım dışardan ya da aparatif bir kaç haftadır ev işi yapıyorum toz alma süpürge..banyoyu eşim temizliyor.
koltuklarımı üstten bi silmem gerek mesela şu an yapmalımıyım ?ben bütün işleri yaptım.. cam dolap silmek dışında..
ama riskin falan varsa yapma tabii..
onun dışında işlerini iki üç güne böl yavaş yavaş yap..
ağır kaldırma çok ani hareketler yapma..
bişeycik olmaz Allaha emanet..
eşime de yaptıramıyorum kı.. iş yapmayıp yürüyüşe cıkıyorum inanmıyo yapamadıgıma işleri. dısarı cıkcagıma yapcakmısım. iş yapmakla yurumek aynı sey mı sanki ?Canım bana doktor ilk aylar , yüksek yerlere kolumla uzanmamam gerektiğini, elektrik süpürgesi kullanmamam gerektiğini söyledi
Allah razı olsun eşim çekiyor evi şimdilik
Biraz riskli dönemi atlatalım sonra yine kendimiz yaparız inşallah
İşte zihniyetinden böyle diyor, yürüyüş için erken ama ilk aylar yürüyüş önermiyorlareşime de yaptıramıyorum kı.. iş yapmayıp yürüyüşe cıkıyorum inanmıyo yapamadıgıma işleri. dısarı cıkcagıma yapcakmısım. iş yapmakla yurumek aynı sey mı sanki ?
aslında azıcık naz yapsam yapıcak da bakıyo yapıyorum ben kendım ses cıkarmıyo yapabılıyo demekkı dıyo. canım köpeğim var mecbur cıkıyorum bınanın bahcesıne cıkmıskende yuruyelım dıyorum doktorum yürüyebılırsın spor olarak değil de keyıf ıcın.İşte zihniyetinden böyle diyor, yürüyüş için erken ama ilk aylar yürüyüş önermiyorlar
Kendini yorma.
Madem öyle biri sende haftada bir yap, çok yavaş yavaş yap işini
zaten cok yapmıyorum eskıden de yapmazdım ama sımdı çok çabuk belım agrıyo.İster gebe ol ister olma
Belin ağrıyana kadar temizlik yapma
Pis olmasın yeter
Hergün az az yaparsın, sen eşyaya hizmet etme eşya sana hizmet etsin biraz
Yapma kalsınzaten cok yapmıyorum eskıden de yapmazdım ama sımdı çok çabuk belım agrıyo.
yetmıyo canım köpeğim var. bi düzen olusturmam lazım. hergün süpürmem şart.Yapma kalsın
Haftasonu eşinle beraber yaparsınız
Haftada bir yeter işte
Hergün sadece süpüryetmıyo canım köpeğim var. bi düzen olusturmam lazım. hergün süpürmem şart.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?