Anket Şu anda bekar olmanızın en büyük nedeni ne olabilir?

Şu anda bekar olmanızın en büyük nedeni ne olabilir?

• Ankete Katılan
    103
Neden bekarım? Çünkü ben merkezliyim, evet. Adını koy: egoistim. Evlilik dediğin şey öyle “aşkım ne yesek?“le yürümüyor. Emek ister, sabır ister, gece 3’te çorap kimin tarafında kaldı kavgası ister. Artık “ben” diye bir şey yok. Her şey “biz”: biz ne yiyeceğiz, biz nereye gideceğiz, biz kimin ailesine katlanacağız?
evlilik=sabır sınavı + ortak mülk rejimi + duygusal işçilik demek
Hayatının ortağı oluyor biri. Alanın, yemeğin, koltuğun, huzurun, hatta bazen yalnız kalma hakkın bile artık ortak mülk. O başta var ya hani, pembe bulutlar, kelebekler, “ay canıııımm”lar… Hepsi bir süre sonra sinir krizi sebebine dönüşüyor. O tatlı bulduğun tikleri, ileride “nefes alışı bile batıyor” cümlesiyle anlatıyorsun.
Çünkü? Çünkü o başka bir evde büyümüş, sen başka. Herkesin çayı nasıl demlediği, kahvaltıda ne yediği bile başka. Ve evlilik? 7/24 bu farklılıklarla baş etme maratonu. Yani, sen sabah kahveni içerken, o başka bir travmanın içinden “günaydın” diyor olabilir.
Uyum dediğin şey: sürekli sistem güncellemesi. Ve ben bazen şarj aletimi bile paylaşmak istemiyorum, ne uyumu?
Yalnızlık mı? Evet, zaman zaman eksik. Ama huzurlu.
Evlilik mi? Doğru kişiyle cennet…
Ama yanlış kişiyle? Hapis cezası: süresiz.
Şimdi soruyorum kendime: bu kadar eforu, bu kadar duygusal mesaiyi yalnızlığıma tercih eder miyim? Eh, belki… Karşıma bir gün öyle biri çıkar ki, konforum ikiye katlanır, birlikte gelişiriz, birbirimizi yormadan yaşarız… Neden olmasın? Ama realiteye bakınca?
Erkek kendi hayatında, ben kendi. İki kişi de kendi düzeninde, kimse kimseye muhtaç değil. Şimdi durup dururken, “acaba olur mu?” diyerek bu düzeni neden dağıtalım ki? Evlilik artık piyango gibi. Kazanırsan ömür boyu huzur, kaybedersen… sabır taşına dönüşüyorsun. Hani sonunda ne çıkacağı belli olsa yine neyse.

Ama işte… belli değil. O yüzden ben kahvemi hâlâ tek başıma, huzurla içiyorum.

Neden bekarım? Çünkü ben merkezliyim, evet. Adını koy: egoistim. Evlilik dediğin şey öyle “aşkım ne yesek?“le yürümüyor. Emek ister, sabır ister, gece 3’te çorap kimin tarafında kaldı kavgası ister. Artık “ben” diye bir şey yok. Her şey “biz”: biz ne yiyeceğiz, biz nereye gideceğiz, biz kimin ailesine katlanacağız?
Hayatının ortağı oluyor biri. Alanın, yemeğin, koltuğun, huzurun, hatta bazen yalnız kalma hakkın bile artık ortak mülk. O başta var ya hani, pembe bulutlar, kelebekler, “ay canıııımm”lar… Hepsi bir süre sonra sinir krizi sebebine dönüşüyor. O tatlı bulduğun tikleri, ileride “nefes alışı bile batıyor” cümlesiyle anlatıyorsun.
Çünkü? Çünkü o başka bir evde büyümüş, sen başka. Herkesin çayı nasıl demlediği, kahvaltıda ne yediği bile başka. Ve evlilik? 7/24 bu farklılıklarla baş etme maratonu. Yani, sen sabah kahveni içerken, o başka bir travmanın içinden “günaydın” diyor olabilir.
Uyum dediğin şey: sürekli sistem güncellemesi. Ve ben bazen şarj aletimi bile paylaşmak istemiyorum, ne uyumu?
Şimdi soruyorum kendime: bu kadar eforu, bu kadar duygusal mesaiyi yalnızlığıma tercih eder miyim? Eh, belki… Karşıma bir gün öyle biri çıkar ki, konforum ikiye katlanır, birlikte gelişiriz, birbirimizi yormadan yaşarız… Neden olmasın? Ama realiteye bakınca?
Erkek kendi hayatında, ben kendi. İki kişi de kendi düzeninde, kimse kimseye muhtaç değil. Şimdi durup dururken, “acaba olur mu?” diyerek bu düzeni neden dağıtalım ki? Evlilik artık piyango gibi. Kazanırsan ömür boyu huzur, kaybedersen… sabır taşına dönüşüyorsun. Hani sonunda ne çıkacağı belli olsa yine neyse.

Aklımdan geçenleri kelimesi kelimesine yazıya dökmüşsünüz ben bu kadar güzel yazamazdım 🤩 kesinlikle öyle

Sadece kocasıyla evlenebilenler için evlilik güzel ama bunların promosyonları bitmiyor; anası, danası, edisi, büdüsü derken al başına belayı. Evliliğimin 16. yılında promosyonları yeni yeni devre dışı bırakıyorum. Evet 💩 var gibi 25 yaşımda evlendim 🚬
Bekleyin arkadaşlar ya, eninde sonunda evleniliyor acele etmeye gerek yok.
Ya da evlenin anasını satayım sizin bizden mutlu olmaya ne hakkınız var :KK70: :KK70:

ben 21yasımda evlendim evet pişmanım keşke acele etmeseydi m bide ( simdi bana linc gelir)
telefondam tanısıp evlendim (babam istemedi)
(babamla özel mühim sorunlarımız vardı)
evliliği kurtuluş ve yeni düzen sandım. hem seviyorum oda seviyor. (çirkin ve zayıf bir kızım ondan kimse simdiyw kadar sev. olalım bile dememiş bir kızdım)
onunla
hayata devam ederiz diye düşünürken.bi anda cehennem e atmışım kendimi. tam tanımamışım yada sevgi (göz KÖRLÜĞÜ) ONUn hatalarını görmemişim. evlenınce (canım cicim kecince ve artık ondan deger gçremince +bonus hediyem kaynanam ++eltilerim görümcem ) (++++eşimin arkdaşları !!!) beni artık tahammül edemez hale getirdi en son dayanamadım cok cabaladım sürekli bütün haklarımı yemelerine rağmen ... ama anladımki sevginin gücü yetmiyormuş.. karsı taraf da cok önemli.. (ben kaçtım icin kaynanamgil düğünü 1sen sonra yaparız bidaha yıl dedi. düğündüz derneksiz, evsiz, altınsız,af sevgilerle evlendim mal gibi ne oldu değerim olmadı hele bide kız cocugu dogurdum göze battım ) ne gelinlil giyme hayalimi ne hakkım olan mehirimi ne yuvamı yapmadılar kaynanamın evinden bi odada yaşam mı sürer. olan oldu hele bardagı taşıran son damla doguma yakın eşim arkdşlarıyla oyun oynat (pes +okey +dışarda gezmleet milletin evinde kalmalar) ben evde onu beklerim sabah 5de gelmesi derken iyice olmayan düzenimiz bozuldu. biyandanda kaynanam onun bitmyn misafirleriTABİ BULDUNUZ BELEŞ KÖLEYİ :)) dogumumda bile yanımda eşim yoktu cünkü arkdaşlarıyla oyun oynuyodu başıma kaynanam kaldı . ah ah bissürü dert bide okadar tantana kızıma bile kendi kızının ismini koydurdu bu kız bnm demesi.. ogluna ikinci karıyı alcaktı bende dayanamadjm kaçtım boşandım yalnız kızımı aldım.. okadar kan ter derken kızımı alıp kaçtım ordan.. hep düşündüm kocam haklı mıydı benmi abarttım lohusa psikolojisimi diye...

kızıma haksızlık mı ettim babasız kaldı diye... yetim..🙁

babam hep der sen cocu yetim bıraktım senin b*ok yemen der. üzer beni..haklı ama bne nerden bileym böyle olcanı işte evlilik de dogur kiii cok önemli.!!! umarım hayatınız cicek bahcesine çevircek sanslı kişiye denk gelirsnz zira ben aşk evliliği yaptım(ı sanıyordum) ama olmadı.. AŞKIN GÖZ KKÖRLÜĞÜ...!!evlilik

ben 21yasımda evlendim evet pişmanım keşke acele etmeseydi m bide ( simdi bana linc gelir)
telefondam tanısıp evlendim (babam istemedi)
(babamla özel mühim sorunlarımız vardı)
evliliği kurtuluş ve yeni düzen sandım. hem seviyorum oda seviyor. (çirkin ve zayıf bir kızım ondan kimse simdiyw kadar sev. olalım bile dememiş bir kızdım)
onunla
hayata devam ederiz diye düşünürken.bi anda cehennem e atmışım kendimi. tam tanımamışım yada sevgi (göz KÖRLÜĞÜ) ONUn hatalarını görmemişim. evlenınce (canım cicim kecince ve artık ondan deger gçremince +bonus hediyem kaynanam ++eltilerim görümcem ) (++++eşimin arkdaşları !!!) beni artık tahammül edemez hale getirdi en son dayanamadım cok cabaladım sürekli bütün haklarımı yemelerine rağmen ... ama anladımki sevginin gücü yetmiyormuş.. karsı taraf da cok önemli.. (ben kaçtım icin kaynanamgil düğünü 1sen sonra yaparız bidaha yıl dedi. düğündüz derneksiz, evsiz, altınsız,af sevgilerle evlendim mal gibi ne oldu değerim olmadı hele bide kız cocugu dogurdum göze battım ) ne gelinlil giyme hayalimi ne hakkım olan mehirimi ne yuvamı yapmadılar kaynanamın evinden bi odada yaşam mı sürer. olan oldu hele bardagı taşıran son damla doguma yakın eşim arkdşlarıyla oyun oynat (pes +okey +dışarda gezmleet milletin evinde kalmalar) ben evde onu beklerim sabah 5de gelmesi derken iyice olmayan düzenimiz bozuldu. biyandanda kaynanam onun bitmyn misafirleriTABİ BULDUNUZ BELEŞ KÖLEYİ :)) dogumumda bile yanımda eşim yoktu cünkü arkdaşlarıyla oyun oynuyodu başıma kaynanam kaldı . ah ah bissürü dert bide okadar tantana kızıma bile kendi kızının ismini koydurdu bu kız bnm demesi.. ogluna ikinci karıyı alcaktı bende dayanamadjm kaçtım boşandım yalnız kızımı aldım.. okadar kan ter derken kızımı alıp kaçtım ordan.. hep düşündüm kocam haklı mıydı benmi abarttım lohusa psikolojisimi diye...

kızıma haksızlık mı ettim babasız kaldı diye... yetim..🙁

babam hep der sen cocu yetim bıraktım senin b*ok yemen der. üzer beni..haklı ama bne nerden bileym böyle olcanı işte evlilik de dogur kiii cok önemli.!!! umarım hayatınız cicek bahcesine çevircek sanslı kişiye denk gelirsnz zira ben aşk evliliği yaptım(ı sanıyordum) ama olmadı.. AŞKIN GÖZ KKÖRLÜĞÜ...!!evlilik
İstediğin hiçbir şey yapılmamış. Eski eşin sen doğum yaptığın gün bile kendi keyfinde arkadaşlarıyla oyun oynamış, eve geç saatlerde gelmiş hep. Kaynana ile aynı evde , bir odada bir ömür hayat mı geçerdi? Kendi çocuğuna bile istediğin ismi verememişsin. O evden kaçıp kurtulman iyi olmuş. Kesinlikle kızıma haksızlık mı ettim diye düşünme. Zaten bu herif ne kocalık ne de babalık yapmamış hiç. O yüzden kızım yetim kaldı diyeceğin bir durum yok. Doğru düzgün koca ve baba olsaydı ayrı eve çıkarır, evine erken saatlerde gelir, seninle ve kızıyla ilgilenirdi. Şuan kızın kaç yaşında?

Gençliğimde - okuyacağım, kariyer yapacağım, para kazanacağım dedim - geleni geri çevirdim.

Orta yaşlarda
- okul bitti, çalışıyordum, para kazanıyordum, hayatımı dengeliyordum, geleceğimi garantiliyordum - ilişkiye istek çok vardı ama zamanım ve gücüm yoktu.

Yaşlandım
- okudum, para kazandım, hayatımı garantiledim, akıllandım, geliştim, güzelleştiriyorum kendimi :KK23:zamanım, fırsatım var, taliplerim de var - ama artık istek yok. :KK42: Üşeniyorum, galiba kalbim soğudu. Ne yazık ki yalnız ben mutluyum. :KK61:
Gece kendime söz veriyorum, yarın biriyle akşam yemeğine çıkacağım, akşam oluyor, işten çıkıyorum, eve gelene kadar vazgeçiyorum :KK51:

SONUÇ: Her şey zamanında güzel ve gerekli.

İstediğin hiçbir şey yapılmamış. Eski eşin sen doğum yaptığın gün bile kendi keyfinde arkadaşlarıyla oyun oynamış, eve geç saatlerde gelmiş hep. Kaynana ile aynı evde , bir odada bir ömür hayat mı geçerdi? Kendi çocuğuna bile istediğin ismi verememişsin. O evden kaçıp kurtulman iyi olmuş. Kesinlikle kızıma haksızlık mı ettim diye düşünme. Zaten bu herif ne kocalık ne de babalık yapmamış hiç. O yüzden kızım yetim kaldı diyeceğin bir durum yok. Doğru düzgün koca ve baba olsaydı ayrı eve çıkarır, evine erken saatlerde gelir, seninle ve kızıyla ilgilenirdi. Şuan kızın kaç yaşında?
1.5 yasında

Doğru kişi ise evlilik huzur dolu bir hayat 12 yil olmak üzere iyiki diyorum 🥰

En güzeli gerçekten bekarlık :) doğru birini bulamazsan zindan oluyo ev sana çünkü o da kavun değil ki koklayıp alalım evlilik = şans. Öyle aşkla evlenen insanları gördüm ki aşk bitince saygıyı sevgiyi bitirip boşanan o daha kötü ama işte bilemeyiz ne olacağını her şeyi göze alırım diyosan evlenirsin bnm abim mesela evlenmek istedi zamanında kriterine uygun birini bulamadı hala bekar istemiyor yaş geçti deyipte

Evliliği %2lik nadir oranda kişilerin keyifle sürdürebileceğini düşünüyorum. O yüzden %2 de olmadığımı biliyorum.

Evlenmek 10 kişiyle evlenmektir.

Kişi+4kök ailesi+4 iştekilerle+2 adet arkadaşıyla.

Kök ailesi; Evliliğinizin kopyası olabilir

İş hayatı; Kişinin davranışlarına yansır

Arkadaşları; Onlar ne yapıyorsa o da onu yapıyordur. Aynılardır. Aynı olmak üzerelerdir kopmuyorsa.

Bence insanları insan yapan faktörler var;
1- Aile
2- İş
3- Arkadaşları

Aile narsistse; Çocuk bağımlı
Aile dengesizse; Çocuk kaygılı
Aile öfkeliyse; Çocuk öfkeli
Aile pasifse; Çocuk narsist
Aile çıkarcıysa; Çocuk narsist/Bağımlı
Baba aldatıyorsa; Oğlu aldatma riski yüksek
Ebeveyn Narsistse; Oğlan narsist

İş'te kazanç belirsizse; Kişi öfkeli
İş'te sosyal hak yoksa; Kişi köle
İş'te personel giren çıkan belirsiz ve sosyal hak yoksa; Kişinin hayatı iş olunca ve çok sık kadın görünce aldatmaya meyilli (Bence)

Arkadaş; Neye bağımlıysa kişide ona bağımlı olur kopmazsa
Arkadaşları neyi telkin ederse onu uygular

Sevgilim var ama o karşıma çıkmasaydı ve çıkmadan önce evlenmeden tek yaşamak ve yurttan çocuk sahibi olmakdı kararım

Valla sebep çok. Öncelikle daha 25 yaşındayım. Yüksek lisans yapıp kendimi biraz daha gelistirmek istiyorum. Bu sırada çalışıp çeyiz parası biriktirmeyi düşünüyorum. Bir de psikolojik destek yani terapi de almak istiyorum. 28 gibi evlenirim herhalde 😂

Eskiden oğluna kız arayanlar, filanın kızının sözlüsü nişanlısı var mı görücü gitsek dediklerinde, sordukları kişi " o kız okumuş size vermezler" derlerdi. Ya da bir ortamda, filanın kızı da bekar dendiğinde oğluna kız arayan "o okumuş vermezler" derdi. Sonradan kulağımıza gelirdi bu konuşmalar. Son 4-5 yıldır sürekli ilkokul mezunu erkeklerin annesi eş dostla haber gönderiyor bir oturmaya gelsek diye. Küçümsediğim için söylemiyorum ama son zamanlarda değişen ne oldu merak ediyorum. Üniversite okumanın değerinin kalmamasından mı yoksa yaşım 30+ olduğu için "bu zaten evde kalmış bizden iyisini mi bulacak" gibi mi düşünüyorlar acaba?

Back
X