şu hayat çok güzel. böyle görümceler olmasa...

neptunee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2009
174
6
96
36
Ankara
kayınpeder komşumuzun düğününe kuaföre gidebilelim diye 30 lira verdi bana. ben o paranın 5 lirasıyla görümemin borcunu odedim bakkala 25 lira kaldı. düğün sabahı sütçü geldi kayınvalidem süt aldı bozuk parası olmadığı için bizim kuaför parasından 10 lira aldı. geriye 15 lira kaldı. görümcem bunu duyunca küplere bindi "vay efendim siz niye süt aldınıız. ne gereği var sütün niye harcadınız parayı" yıkıyo ortalığı sonra küstü gitmedi kuaföre. ben gittim 5 liraya fön çektirdim. görümcemi gören gelin başı yaptırcak sanır...

asıl olay ise şu: bir gün öncesi giyeceğim gömlğin alına sütyen almam gerekiyodu görümcekle çıktık dışarı ben sütyenimi aldım görümcekte kendine sütyen don takım beğendi almak istedi ama bankamatik kartında para yokmuş döt gibi kaldı kasiyerin önünde napsak falan diye imalı imalı konuşurken bende ihtiyacın varsa al dedim. sustu ses çıkartmadı. ben orda "sendede para az almayayım" demesini beklerken o sustu. siz olsanız naparsınız? almasam küsecek. bende son 10 liramla ona istediğini aldım. geriye sadece 25 lira kuaför paramız kaldı. ertesi gün kayınvalidem süt alıp 15 liramız kalınca görümcem kaynanamla çekişmeye başladı. kaynanamda sütyen almasaydın o zaman dedi bende kaynanama hak verdim doğal olarak. bu iyice azdı. olayın üzerine gelen kayınpederimde dahil herkesi kırdı geçirdi. kayınpederimi odasından kovdu.

dananın kuyruğunun koptuğu yer ise bana çıkışmaya çalışan kayınpederime kızmamdı. görümcem yaranıcakya hemen o senin büyüğün niye böyle yapıosun demesine bende karşılık olarak sen cumartesi günü adamı odandan kovdun bağarıp çağırdın dedim keşke demez olaydım.. açtı ağzını yumdu gözünü o gün sen bana böle dedinde beni sinirlendirdinde aldığın 10 liralık sütyende bilmem ne bilmem ne... sonra aptalca gurur yapıp sütyeni getirdi. fişide burda dedi al değiştir dedi. ölsem asla elimi sürmem o sütyene. aldığımız yerde içgiyim ürünlerinde değişim ve iade olmuyo bunu o da biliyo ama dalga geçer gibi sütyeni önüme koyuyo.

Son düzenleyen: Moderatör:

kuaför parasının çocuğunun rızkıyla ne alakası var?

kuaför parasının çocuğunun rızkıyla ne alakası var?
kuaför parasını kayınpeder verdi onun bi alakası yok. kayınpeder olmasa kuaföre bile gitmezdim.
çocuğumun rızkı olan bir gün öncesinde görümceke aldığım sütyen-don takımı. helal olsun 10 liranın lafını etmiyorum. sorumsuzca davranıp sonrada haklıymış gibi küsmesine kızıyorum.

Anlatım tarzınız hiç hoş değil

görümcek,don,döt gibi kaldı bu nedir ya...

Çoçuğunuzun rızkını iç çamaşırı takımına vermiş olan bir görümceki

ibreti alem için yakmalı bence!

Ne ilginçsiniz.

Matematik problemi gibi olmuş...Ali'nin 30 lirası vardı,bunun 10 lirasıyla şeker,5 lirasıyla sakız aldı.

Ama hesap tutmuyor ki ? 30 lira,harca harca bitmemiş.
Hem neden kuaför parasını kayınpeder veriyor da,süt,sütyen vs parasını gelin veriyor ?
Kuaför parası çocuğun rızkı sayılıyor ? Ben anlamadım.

ya almayın yada konuşmayın.. madem kuaför paramı kayınpeder verecek ben gitmezdim şahsen kuaföre.görümceniz gençtir heves etmiştir olamazmı??
ayrıca o nasıl davranırsa davransın o onun babası siz gelinisiniz tabiki sizin yaptığınız batacak gayet doğal o ne yaparsa yapsın sizin kayınpedere yaptığınız gözükür..

Bu gibi durumlarda en iyi çözüm bence nedir biliyor musunuz? Net olmak. Paramın az olduğunu, çocuğumun rızkından kesileceğini biliyorsam, kimseye vermem, teklif de etmem. İsteyene de "param yok." derim. Yalan değil sonuçta. Kırılmasın diye para vermeyi teklif ediyorsam, karşılık olarak onun, "Sende de az, almayayım." demesini beklemem. Çünkü o zaman benim teklifim formaliteden bir teklif demektir. Bir de kayınvalideniz ile kızı tartışırken, bence araya hiç girmemeliydiniz. Hatta ben olsam ortamdan uzaklaşırdım, anne kız baş başa halletsinler durumu.

Kötü biri olduğunuzu düşünmüyorum. Ama bu tarz sorunlardan kurtulmanın çaresinin sizde olduğunu düşünüyorum.

ya bu yaptığı bir değil iki değil makyaj malzemeleri falan aldırdı bana ki aldığım şeyler bende bile yok kendime bile almadığım şeyler onun yüzünden kocamla kavga ettim çok para harcıyosun diye. iç çamaşırlarına biraz düşkündür bu ona aldığım ilk iç çamaşırı değilki. bide -aldırdığı- şeyleri kullansa gam yemicem ya kullanmıyo yada kullanmicam deyip başkalarına veriyo. anlatım tarzım kötü olabilir olayın sıcaklığıyla yazdım o sinirle yani..
kuaför parasını unutun cüzdanımdaki son 10 lirayla ona iç çamaşırı aldım ve başka param olmadığını o da biliyordu.
bu arada bi arkadaşımız gençtir gidebilir demiş doğrudur ben o gün o gitseydi gitmeyecektim kuaföre ondanda vazgeçmiştim ama o aptalca gurur yapıp gitmedi 5 liraya fön çektirmeyi gururuna mı yediremedi bilmiyorum. ayrıca görümcem 24 yaşında bende 22 hani gençlikle alakası yok bende gencim bnde gitmek isteyebilirim dimi?
bakın ben 3 kuruş maaşa talim ediyorum bu görümcede abilerinin babasının hatta kayınvalidemde çalışıyo onunda sırtından geçiniyo. 24 yaşında bir genç kız. tabiki çalışmak zorunda değil. ama çalışmadığı için harcamalarına dikkat etmek zorunda.

ben doğum yapıcam doğuma 3 hafta kala gelmiş benden doğum için ayırdığım parayı istedi neymiş sevgilisi kredi kartını kullanmış borcu çokmuş ödemezsek eve haciz gelicekmiş. onun pekluş hayvanlarına gelmicekya haciz benim eşyalara gelicek. mecbur verdim. sevgilisi 2 hafta sonra ödeyecekmiş geri. bu olaydan eşimin haberi yoktu ondan gizli verdim parayı ve sıkıntıdan erken doğum yaptım bu olay 1.5 yıl önce oldu yani anlatmak istediğim şu onun sorumsuzca davranışlarını örtmekten yoruldum daha böyle niceleri var anlatın tarzım bu yüzden kaba. kusura bakmayın

bu arada herzamanki gibi alttan alan yine ben olacağım ve uyandığında (ki uyanması 12-1 i bulur) gidip özür dileyeceğim. o haklı burası onun baba evi istediğine istediği gibi davranır. bu evin kraliçesi o...

Bu kadar mı kötüleşti durumlar. Bu tkadar basit şeyler için böylesi büyük kavgalar ediliyorsa durum gerçekten vahim.
Kimsenin kimseye saygısı sevgisi kalmamış.
Bu arada eşiniz nerelerde??

ay ne biçim bir olaydır bu böyle.
bence o tartışma olurken orada durmazdım. siz de yaşayıp görmüşsünüz ki ortada kalan siz olmuşsunuz.
eşiniz ne iş yapıyor bilmiyorum ama neden kuaför parasını kayınpederiniz veriyor. hem madem kızının kuaför parası da içindeyse kuaföre giderken parayı kızına verebilirdi.
hem parayı verdi, hem diyorsunuz ki çocuğumun rızkı, hem o para kuaför parası hem de siz de o paranın içinden sütyen aldım filan demişsiniz. ben anlayamadım
benim eltim de aynı böyle, bişey lazım olsa kendine ya da evine, kocasından istemez gider kayınpederimden ister , ya da o verir her zaman, eltim de hiç sesini çıkarmadan alır.
para konuları hiç hoş olmayan konular.
bence hiç parayı almayacaktınız.
aldıysanız gereği için kullansaydınız. önce sütyen alıp sonra sana bunu aldım demeseydiniz.

Neden özür diliyorsunuz ki.
Siz çok karışmışsınız. Düşündükleriniz, söyledikleriniz ve yaptıklarınız birbirini tutmuyor. Siz de tavrınızı ve mesafenizi koyun ve ona göre davranın.
Evden eşyalar gitmesin diye sevgilisinin kredi kartı borcunu eşinizden habersiz ödemek yerine bunu eşinize anlatmanız gerekirdi. Bu eşten saklanacak bir durum değil.
Size böyle davranabilmesinin bir nedeni mi var diye düşündüm

Aynı evde mi yaşıyorsunuz?

Ya da kasalarınız mı ortak?

Ayrıca sen kaç yaşındasın,görümcen kaç?

[

o haklı burası onun baba evi istediğine istediği gibi davranır. bu evin kraliçesi o...[/SIZE]

Neden haklı. Siz orda zorla mı oturuyorsunuz. Onlarla oturma zorunluluğunuz varsa bile bu sizin suçunuz değil. Haklıyken özür dileminizi gerektirecek durum hiç değil.
Sizi böyle düşünmeye zorlayan nedir?

Son düzenleme:
Sen madem sewmiyorsun bu görümceni,neden bu kadar benimsedin..Kredi borcu ödemeler falan

Çok ilginçsiniz gerçekten

OLaya neden bu kadar duygusal bakıyorsunuz?
kendi yaptığınız birşeyi eleştiriyorsunuz....
bence böyle ufak tefek şeyleri sorun haline getirmeyin

bence problem görümcenizde değil sizde. görümceniz sizden büyük olabilir.
bu nasıl bir düşüncedir böyle. insana baba evinde rahat vermemek böyle birşey olsa gerek.
orası babasının evi , tabiki de istediği gibi para harcar, istediğini yapar.
sizde bence yapıp da saklamak diye birşey yok. yok para verdim yok bilmem ne. vermeseydiniz. zorla silah zoruyla mı aldı parayı. ne kadar ayıp. yap yap sonra başına kak. yapmasaydın!

ayrıca hepimiz evliyiz ve babamızın evinde evliliğimizdenr ahattık tabiki.
para hesabı yapmazdık. evlenince yapmaya başladık. çok ayıp düşündükleriniz bence.

ayrıca sizin canınızı sıksa da , karnınızı ağrıtsa da görümceniz o evin kraliçesi. hepimizin babamızın evinde olduğu gibi

Anladığım kadarıyla aynı evde yaşıyorsunuz.

Ayrı eve çıkma ihtimaliniz yok mu?

Bütün bunlar yaşanırken eşiniz nerde acaba?

Siz siz olun eşinizden habersiz hiçbirşey yapmayın.

Yarın bir gün tüm olaylar size döner,haksız duruma düşersiniz.

Aslında kendinizi haksız duruma düşüren ve düşürmeye müsait

davranışları sergileyende yine kendinizsiniz.

sanırım konu sahibinin görümce ile başka sorunları var , yoksa başlıktaki gibi hayatı güzel bulan birisi 5 liralık fönün 3 liralık donun hesabına takılıp hayatı kendine ve etrafındakilere zehir etmez

Görümcenin, babasının evi diye herşeyi yapmaya yetkili olduğunu düşünmüyorum ben.
Haddini de çok aştığını

Bence en büyük yanlış babasına yaptığı hareketi eleştirmen niye herşeyin içinde olmak bulaşmak zorundasın? Bence sen mesafeli ol onlar senin öz ailen değil ,bazı gelinler herşeye hakim olayım der olma bu ancak senin ailen ve kendi evin için geçerli !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…