şu hayat çok güzel. böyle görümceler olmasa...

Bence pozitif olmalısın biraz...seni rahatsız edecek şeyleri hiç yapmasaydın keşke yaptıktan sonrada şikayetçi olmazdın.

Eski konularınıza bakmak zorunda olmadığımız için sizi anlayamadık! Üzgünüz...

Eş durumunuzu kaygılarınızı yaşadığınız ortamı detay anlatsaydınız sizi 1 kişi değil 100 kişi anlayabilirdi.

Fakirlik görmemişsinizde kuaföre gidememeyi fakirlik sayıyorsunuz.

bak güzel kardeşim.
gerçekten daha yaşın küçük ama yaşadıkların seni olgunlaştırsın artık.
fakirlik, zenginlik görecelidir.

ayşe bana göre fakirken, ben de fatmaya göre fakirimdir, fatma da emineye göre.
önemli olan yaşadığımız, sahip olduğumuz hayatı en güzel, en huzurlu şekilde yaşamak.
kimi soğan ekmek yer kimi pirzola biftek.
her ikisinin de karnı doyar mı? doyar.
her ikisi de 3 saat bilemedin 5 saat sonra hiç bir şey yememiş gibi acıkır mı? acıkır.
geçmişe bakmayacaksın artık.
geçmişte hatalar yapmışsın ancak değiştirme şansın, olmuş ile ölmüşe çare var mı? yok.

o halde senin bu saatten sonra yapacağın şey çok açık.
kazandığın 3-5 liradan kendine harçlık ayıracak, gerisiyle de yatırım yapacaksın.
1 dolar bile alınıyor artık kuyumculardan.
cebinde para olduğu sürece 2 lira bile olsa harcarsın.

paranı ufak ufak biriktirmeye çalış.
görümcenle para alış-verişine girme.
geleceğini garantiye almaya bak.
Allah yardımcın olsun....

4 duvar arasında ne yaşanır kimse bilemez..buradan ahkam kesmek hepimiz için çok kolay..yerden yere vurmakta..
gün geliyor insanın cüzdanında 1 tl olmuyor..yalan mı?
yani insanız başımıza herşey gelebiliyor..
konu sahibi arkadaş genç ve bi çok şeyi aynı anda yapmaya çalışan bir hnm sanırım..eşinin durumu,evdekiler,evin geçimi,çocuk v.s.
Allah yardım etsin demekten başka bişey gelmiyor elimden ne yazıkki..
ama bence mesafenizi koruyun,aynı evde dahi olsanız bi ölçünüz olsun..
laçkalık,yapışık seviyesiz iletişimler ilerde daha kötü sorunlar çıkartabilir...
yazık olan eşinize ve size olur..

Ya böyle konu ilerlerken biri dannnn diye geliyor.
Birden böyle süpermen şekline savunmaya geçiyor.
Yahu fakirlikse fakirlik Allah herkese daha çok versin .
biz fakirliğini mi yeriyoruz,niye parası yok mu diyoruz ,niye fakirsin alçak fakir olmak suç bilmiyorsun mu diyoruz?
Madem 10 kuruşun var o da evladının rızkıysa niye kuaföre gidiyorsun görümcenin sevgisinin açıklarını yamıyorsun diyoruz?
Okuduğunu anlamak ,anladığını yorumlamak ,yorumladığını yazmak bu kadar mı güç.
Siz şimdi öyle bir mesaj yazmışsınız ki burada herkes para içinde yüzüyor tuvalet kağıdı yerine euro kullanıyor,Konu sahibini de parası yok diye yeriyor.

Üzgünüm ama sizi anladığımı söyleyemeyeceğim. Ben sadece eşinizle ilgili eşiniz nerede diye sorduğum için konunuza baktım ve durumunu öğrendim dedim.
Ayrıca birikim yapmaktansa çocuğunuzu o ortamda büyütmeyin dedim.
Ve anlamadığım bir konu,
Birikim yapmak için 10 lirayı bile önemsiyorsunuz. Ama görümcenizin sevgilisinin kredi kart borcuunu kimseye söylemeden neden ödüyorsunuz. Nerde kaldı sizin birikim yapmak uğruna çektikleriniz. O borcu kapatmak için mi çekiyorsunuz bütün bunları.
Üstelik sevgilisinin borcu için neden o eve haciz geliyor. Gelen hacizde neden sizin eşyalarınız gidiyor. O ailenin eşyaları. Onlar sizin kadar düşünüyorlar mı eşyaları. Ya da siz neden düşünüyorsunuz?
Hangi mecburiyetle o borcu ödediniz. Ya da ödemek zorunda kaldınız.

Son düzenleme:

ne diyorsunuz siz Allah aşkına?
haddinizi bilin size bişeymi dedim bende hemen savunmaya geçiyorsunuz..burası herkese açık bir platform ve herkes olumlu veya olumsuz düşüncelerini belli bir ölçüde paylaşabilir..
sizin düşüncelerinizle aynı oranda şeyler yazmamızı bekleyemezsiniz!!
ben yazdığımıda,yazılanıda,okuduğumuda çok iyi anlıyorum bunun yargılamasını yapmak sizin haddiniz değil!!
ben yorumumda kimsenin tarafında olmadığımı ima ettim,o evin içinde yaşanılanları ancak içindekiler hissediyor yaşıyor demeye getirdim..elbetteki para içinde yüzende var 3 kuruşa kurşun atanda!!
siz benimm cüzdanımda ne kadar var biliyormusunuz...??
bilemezsiniz çünkü benim cüzdanım!!
tahminde edemez fikirde yürütemezsiniz çünkü beni tanımıyorsunuz!!
o halde saldırmadan ölçüleri taşırmadan doğru düzgün yorumunuzu yazın..
ve bana cvp yazsanız dahi sizi kaale alıp yanıtlamayacağımıda unutmayın!!

fakirim ben derken gerçekten fakirim demek istemedim keşke alıntı yapsaydım yorum yapanlardan biri eşiniz çalışmıyomu falan dedi ona istinden söyledim bu lafı...

arkadasım fakır zengın dıye sormadıkı kımse sıze
esınız calısıyormu dıye sordu

yoksa kımın ne yıyıp ıctıgı kımseyı ılgılendırmez
kendınızı bu sekılde etıketlendırmeyın bence

Son düzenleme:
Kimse size 10 liradan ne çıkar demiyor ki, tam aksine 10 liraya ihtiyacınız varsa, yok görümcenizin sütyeniymiş, yok sevgilisinin borcuymuş filan bunlarla neden uğraşıyorsunuz, tezat değil mi?
O ev de beraber yaşıyoruz, haciz bize gelecekti diyorsunuz ama sizden başka dert eden yok, eşiniz nerede, ailesi nerede, görümceniz hangi havalarda.
Bütün bunları yaşadığınız halde hala ısrarla veririm ama lafını da ederim, dertte ederim, benim çocuğumun rızkı demeniz çok tezat. Zorlamı alıyorlar elinizden.

iyi de bütün bunları bu konu ile ne alakası var?
Konu cebinde 3 kuruş olmayan fakir üyeye destek topiği falan değil ki?
Kadının parası var üstelik parası fazla geliyor ki kuaföre gidiyor,görümcesinin sevgilisine bile yardım ediyor.?
Ne alaka yani yorumunuz acaba yanlış konuya mı yorum yapıyorsunuz.
Hala insanın parası olmayabilir falan diyorsunuz da mantık olarak garip oluyor.
sizin cüzdanınızla konunun ne alakası var o noktada koptum zaten ????
cüzdanımızdaki paraları mı yazıyorduk bu topiğe,ben yanlış yerdeyim galiba..

Son düzenleme:

...

kavganızdan çok ne için kavga ettiğiniz acı..alt tarafı 30 lira..hem kayınpeder niye geline harçlık verirki,hadi vermiş kaynana niye o paraya el uzatırki..

keşke imkanınız olsa da koloni halinde yaşamasanız ama durumunuz kısıtlıysa görümceye de verilecek cevap belli, kuaförden de eksik kalsın, madem sizin zor bi hayatınız var ortak bi evde sıkıntıları paylaşıyorsunuz, herkes ayağını yorganına göre uzatacak. ben de olsam çocuğuma süt alacağım paranın hesabını yaparken görümcemin masraflarını karşılamak istemezdim, karşılamazdım da.

Eşiniz engelli olduğu için çalışamıyor anladım kadarıyla ve siz de çalışmıyorsunuz.
E peki birikim yapmak için parayı nereden alıyorsunuz?

Görümce babayı odadan kovuyor, anneye "kuaför paramla süt aldın" diye çemkiriyor, küsüyor, odalara kapanıyor, gelip yüzünüze sutyenler atıyor "al götür değiştir" diyor.. İyice aşmış kendini..
Keşke haciz gelseydi, belki görümcenize bir ders olurdu. Ama siz bu fırsatı vermemişsiniz.

Bu kadar koruyup kolladıktan sonra, bir nevi annesi olmuşsunuz onun artık..
Bi zahmet sutyenini alacaksınız, beğenmezse yüzünüze çarpacak, canı isterse başkasına hediye edecek, siz tekrar alacaksınız.. Böyle davranmasına izin veren sizsiniz neticede.

Vardır başka şeyler bu görümce konusunun altında..
Bu kadar idare etmez kimse kimseyi..
İster misiniz belki daha açık olmak..?
Eşinizle severek mi evlendiniz, şartlı surtlu bir evlilik miydi yoksa..

fakirim ben derken gerçekten fakirim demek istemedim keşke alıntı yapsaydım yorum yapanlardan biri eşiniz çalışmıyomu falan dedi ona istinden söyledim bu lafı...

arkadaşım kısıtlı hallerdeysen (maddi olarak) ve çalıştığın halde kuaför paranı kayın pederin veriyor ise sende kuaföre gitme..evde duşunu al saçını kremle fönle 15 dakikanı almaz..
hem böylelikle artık 5 mi 10 mu ne veriyorsan kuaföre o cebinde kalır ve bu kadar dert olmaz insanlara..
sinirle yazdım diyorsun ama o görümcek don falan bikaç kelimen gerçekten hoş değil..yani kendi aranızdaki iletişimi tahmin etmek istemiyorum...umarım bu şekilde argo yaklaşmıyorsunuzdur birbiriniz..çünkü o zaman ortada ne saygı kalır ne değer..

kayınpederim coştu verdi kuaför parasını yoksa ben kuaföre gitmeyecektim. görümcem gidiyor diye banada para verdi. yoksa evde kendimde yaprdm o sorun değil. çocuğumun rızkını yiyor dedim ama hepinizin eksik okuduğu bir şey var: o sütyeni giyse helal ederim hakkımda geçmez ona tekrar ediyorum giyse! hem aldırdı hemde geri verdi al istemiyorum diye tekrar söylüyorum başına kakmadım sütyen aldırdın diye kayınvalidem niye aldın dedi onunla çekişirken bende sussun haddini bilsin diye söyledim. zira kayınvalideme niye süt aldın yapma yoğurt diye bağırıyordu. tekrar düşünün 6 kişinin yediği yoğurtmu önemli 1 kişinin giydiği sütyenmi

sizden ricam mesajımı dikkatli okuyun sorduğunuz çoğu şeyi orda yazdım
şimdi süt yoğurt meselesine girdim konu yine başka bi yöne saptı yine herkes sütyendi sevgilisinin borcu oldu şimdide süt yoğurt meselesine geçildi diyecek...

sonunda beni anlayan biri çıktı. bende bunun için yırtınıyorum çocuğuma birikim yapmak için.. 10 liradan ne çıkar demeyin. sizin için küçük bi para olabilir ama benim için öyle değil.
bu arada kuaför parasını unutun görümceme iç çamaşırı kendi paramla aldım. kuaföre kayınpederimin parasıyla gittim çünkü kendi param yok fakirim ben....

yazımdada belirttiğim gibi haciz eve gelince onun peluş oyuncaklarına gelmizcek benim eşyalarıma gelicek haciz napaydım?

bide hep birlikte oturuyoruz bi evde 6 kişiyiz
pardon canım bunu görmemişim,bazen tüm sayfaları okuyamıyorum..ama yinede 30 lira yaw değmez kavga etmeye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…