• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şu kayınvalideler bu kadar çekilmez olmak zorundalar mı?

yanında bebeği çok sık öpmenin onu hasta edebileceğini vs örneklerle açıklayın
mesela komşunun bi oğlu vardı küçükken çok öpmüşler çocuk mikrop kapmış suratı şiş kalmış vs vs şeklinde şeyler gibi eğer direk söyleyemiyorsanız böyle örneklerle konuşun anlarsa tabi...
kendi oğlumu bile yanağından öpmem hep o bal gıdısından öperim

insanin annesi opse dudagindan
daha kolay soyler
rahmetli annem operdi dudaktan
coskuyla severdi
anne korkuyorsun anne opme agzindan diyordum
kiziyordu bana
ama kiziydim ve yanlis anlayip küsmezdi sonucta

kayinvalideme yapsam bunu sonuc aynimi olur?
gider aglar cocugu benden esirgiyo bana pis demek istiyo
birtek onunmu cocugu var diye iclenirdi laf soylerdi kotu ben olurdum

bulasiklardan Önce uyutmaya calisin sizde yapacak bir sey yok gibi
ayrica cocuk aglamadigi korkmadigi muddetce
birakin size cirkin gelsede sevsin
ve yanagindan opmesi buyuk bir sorun degil inaninki
agzindan opmesin yeterki

dusundumde iki kizim var biri iki yasinda digeri dokuz aylik
ikisinide oyle agzindan belki bir kere opmusumdur hatirlamiyorum bile

ya hakıkaten garıpsıznız ya bakıyorumda tek taraflı dınleyıp ne guzel yuklenıyorsunuz kv ye belkıde konu sahıbı abartıyor ve kadının belkıde sucu yok ne guzel gunah alıyorsunuz .nedır bu kv dusmanlıgı bnmde var 3 cocuum ve bende kv olucam.sen anasıysan oda babanesı torununu operde severde buna karısmaya bu hakkı elınden almaya hakkı yok.begenmıyosaydı evlenmemeydı ogluyla bu kadar basıt.herkes sızın gıbı dusunmek zorunda deıl.yasca cok buyukler ve eskı usul yontemelrle cocuk buyutmusler ve dogurusu o sanıyorlar e sansın ne var budna solesın ne var bunda.neden bıraz anlayıslı olmak yerıne tırnakalrınızı cıkarıyosunuz bıraz ıyı nıyet ya.sız onalrın ogluyla evlendınız o yastan sonra kv nızı adam etmeye kalkmayınız.nekadar ayıp bı davranıs opme sevme demek.emınımkı cogu bazı durumları ayırıyorum sızın abartınızdır konu sahıbı.

:1: Ay iyiki akraba degiliz ya ben yegenlerimi nasil öpüyorum biliyormusunuz o neymis mikrop mu kapar ben onlari öpünce :1: asla agzindan öpmedim öpmemde o konuda katiliyorum size ama yanagindan boynundan Vs öperim iki yegenim var Masallah dogduklarindan beri hep yanimizdalar ne bir mikrop kaptilar nede hasta oldular :34:

Ben yerinde olsam mutlu olurdumki kv cocuguma bakiyor onunla ilgilenip seviyor :) sanirim ilk cocugunuz allah hersey gönlünüze göre versin evladinizi size bagaslasin amin :16:

Yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkürler.Bunları yaşayacağımı hamilelikte tahmin bile edemezdim. Kayınvalidem doğduğundan beri sürekli dudağından öptü hemde gözümün içine baka baka. Ben bile kendi çocuğumu o küçücük kafalı yepyeni doğmuş çocuğu öpemezken şapur şupur öptü. Söyledim ve artık öpmüyor ama O dudaktan öpmelerini unutamıyorum ve ister istemez çocuğum ondayken tedirgin oluyorum huzursuz oluyorum. Ayrıca çocuğumu annem diye sevmesi sizce normal mi? o şekilde seviyor. Kuzum kelimesi yerine kujum diyor (bilerek yani kuzum olduğunu bile bile kujum diyor) bende kelimelere çok takan birisiyim. Türkçemiz doğru konuşulsun çocukta doğru öğrensin. Çocuk biraz daha büyüdükten sonra anne kuzum de çocuk yanlış öğrenmesin dersem ayıp olur mu? Ayrıca ikide bir annem demesi, sürekli öpmesi ve sımsıkı sarılması.Uyanık olduğu vakitte kucağından indirmeyip sadece kendinin sevmesi kayınlarıma bile vermemesi, inanın canım çok sıkılıyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Tamam sev ama bu şekilde değil. Kanepeye koy sev. illa defalarca öpmesimi gerekir?
ayrıca bebeğimi kayınvalideme baktıracaktım ama artık düşünmüyorum bakıcı tutacam. Daha fazla yıpranmak istemiyorum

Son düzenleme:
Mrb 3.5 aylık bebeğim var ve kayınvalidem doğduğundan beri dudağından öpüyor. Uyardık artık öpmüyor derken bu seferde yanağından sürekli öpüyor çocuğu sıkı sıkı uzun süre kucaklıyor ve gıcık gıcık bağırıyor. Sevgi sözcüklerini çok gıcık bir şekilde bağıra bağıra tuhaf bir ses tonuyla bozuk bir türkçeyle söylüyor. İnanın rahatsız oluyorum.Ama bunu hayatta söyleyemem :(
Gıcıklığı artık had safada. Ben öğretmenim ve sürekli bebeğime babanın bezini kirlet diyor. Babasının kazancını yesin diyor. 1.5 yaşına kadar emzirmek yeterliymiş bırakayımda ondan sonrada babasının kazancını yesinmiş vs. vs. İlk başta saflığına yapıyor diye düşünmüştüm ama bu kaçıncı artık bir kasıt arıyorum. Sanki benim kazancım yokmuş gibi.Ne kadar rahatsızlık verici bir durum. Bu kadına artık katlanamıyorum. Ramazan gelecek şimdide sürekli iftara çağırıp bana bir dünya bulaşık yıkattıracak ve kendiside benim bebeği alıp diğer odaya geçip rahat rahat dudağından öpecek diye düşünüyorum. Şimdiden stres yaptım. Geçen arkadaşıma gittim arkadaşımın kayınvalidesi arkadaşımın bebeğine hiç öyle bağırıp çağırmıyodu.Çok düzgün bir kadın. Konuşmalarıyla olsun hal hareketleriyle olsun bebeğin ve insanların ruhunu okşuyordu öyle imrendim ki :((((((
Ayrıca kayınvalidem bebeğime şort giydirdim niye uzun giydirmediniz? şimdiden alışsın uzun giydirin dedi. Sinir oldum. Allah aşkına sizde sinir olmazmısınız? minicik bebek o yaaa

bebeğin dudağından öpmemesi için sende çocuk hasta oldu doktora götürdüm doktor çocuğunuz mikrop kapmış dedi dersin..babasının kazancını yemesini istemesinin sebebi seni anneden saymıyor..senin çocukta emeğinin olmamasını istiyor..baksana emzirmene bile karışıyor onu bile isyemiyor..elinden gelse 1.5 yaş değil hiç emzirme diyecek..seni sadece çocuğu doğuran kiralık anne olarak görüyor..çok laubali bir kadınmış kaynana seviyesini bilen biri olacak..sizinkinden başka torunu yokmu bu kadının?:emir_bebek:

Yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkürler.Bunları yaşayacağımı hamilelikte tahmin bile edemezdim. Kayınvalidem doğduğundan beri sürekli dudağından öptü hemde gözümün içine baka baka. Ben bile kendi çocuğumu o küçücük kafalı yepyeni doğmuş çocuğu öpemezken şapur şupur öptü. Söyledim ve artık öpmüyor ama O dudaktan öpmelerini unutamıyorum ve ister istemez çocuğum ondayken tedirgin oluyorum huzursuz oluyorum. Ayrıca çocuğumu annem diye sevmesi sizce normal mi? o şekilde seviyor. Kuzum kelimesi yerine kujum diyor (bilerek yani kuzum olduğunu bile bile kujum diyor) bende kelimelere çok takan birisiyim. Türkçemiz doğru konuşulsun çocukta doğru öğrensin. Çocuk biraz daha büyüdükten sonra anne kuzum de çocuk yanlış öğrenmesin dersem ayıp olur mu? Ayrıca ikide bir annem demesi, sürekli öpmesi ve sımsıkı sarılması.Uyanık olduğu vakitte kucağından indirmeyip sadece kendinin sevmesi kayınlarıma bile vermemesi, inanın canım çok sıkılıyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Tamam sev ama bu şekilde değil. Kanepeye koy sev. illa defalarca öpmesimi gerekir?
ayrıca bebeğimi kayınvalideme baktıracaktım ama artık düşünmüyorum bakıcı tutacam. Daha fazla yıpranmak istemiyorum

Dudaktan öpme konusunda haklısınız ama annem diye sevmesinde ne var cidden hiçbir sakıncası yok halalarımda beni sürekli annem diye sever çünkü rahmetli babaanneme benziyormuşum hala beni gördüler mi annem diye severler,sizin anneniz bebeginizi nasıl seviyor.

bebeğim kayınvalidemn ilk torunu maalesef :(
o yüzden önceden tahmin bile edemedim bebeğimi görünce böyle bağırıp çağıracağını,sürekli öpeceğini.Bilseydim önlemimi alırdım.Hamilelikte böyle sevilmesini hiç sevmiyorum derdim ama artık diyemem. Benim kendi annem memlekete gittik 2 gün kaldık sadece 1 yada 2 kez öptü ve bağırıp çağırmadan.

bebeginiz ömürlü olsun. ve gercekten sinir bozucu benım bebegim yokama bende böyle seylere cok takılırım ve sinir olurum ben sizin yerinide olsam eşime söylerim o uyarır kibar bi dilde ben söylesem alınır ama esime bişey diyemez. siz kendinizi toparlayıncaya kadar bırakı o öyle dvm etsin siz mesaiyi devraldıgınızda bebeginizle güzel konusurken kuzum dersiniz annemmm dersiniz e oda ordan anlar belki. sabredin :46::71::79::79::98::114:canım

ya allah askına bebegı annem dıye sevmesınde ne var bnm kv demde bebegımı annem dıye sever ve hıc rahatsız olmam torunlarla lgılenmeseler ay hıc ılgılenmıyolar olur ılgılenseler boguyo olur.bu vakada cok ılgınc cocugumu sevmesın opmesın kucaklamasın yok kujum demesın cok komık yanı esınızın yerınde olsam.sıze cok agır konusurdum sankı babanızın evındenmı egtırdınızde babanesınden sakınıyosunuz.ben cocugunuzu sızın su huyunuzdan sakının fesatınıda gordum ama bukadarına hıc rastlamadm :9::9::9::9::9:sevmesın opmesın ellemesın gormesın koyun bı cam kavanoza orda buyutun kımse dokunmaz ıyı gunelr sıze

Dudagindan öpmesi evet hos degil ama allahaskina her insanin bir sevgisini gösterme tarzi var...yok kuzum demis yok annem demis...ne var Allahaskina..oda bir nevi annesi sayilir...her insan torununu aristokrat gibi mi sevmeli...ayrica her insan ayni olamaz..

ya allah askına bebegı annem dıye sevmesınde ne var bnm kv demde bebegımı annem dıye sever ve hıc rahatsız olmam torunlarla lgılenmeseler ay hıc ılgılenmıyolar olur ılgılenseler boguyo olur.bu vakada cok ılgınc cocugumu sevmesın opmesın kucaklamasın yok kujum demesın cok komık yanı esınızın yerınde olsam.sıze cok agır konusurdum sankı babanızın evındenmı egtırdınızde babanesınden sakınıyosunuz.ben cocugunuzu sızın su huyunuzdan sakının fesatınıda gordum ama bukadarına hıc rastlamadm :9::9::9::9::9:sevmesın opmesın ellemesın gormesın koyun bı cam kavanoza orda buyutun kımse dokunmaz ıyı gunelr sıze

Cnm önyargılı bi şekilde bana yazmak yerine biraz anlamaya çalışsaydın keşke.Herhalde bebğin yok. Ben kimseden sakınmıyorum bebeğimi kayınvalidem haricinde.Amcaları eline aldığında rahatım ama kayınvalidem biz onlara gittiğimizde çığlıklar atıyo. Hiç sakin olamıyor. Kimin canı sıkılmaz ki böyle bi durumda? Eskiden bağırır çağırı dudağından öper sürekli hoplatırdı.Şimdi söyledikte bari dudaktan öpmesi kesildi ama çocuğujmu başka odada uyuttuğumda okuyup üflycem diye aniden kalkıp odasına giriyo bende tedirgin olup hemen arkasından :( biraz ayıp oluyo belki ama o da çocuğumla baş başa kalmasın ne yapayım.
Bu arada dediğim gibi hamilelikte bunları tahmin bile edemedim bu da benm ne kadar iyi niyetli olduğumu gösterir. Kayınvalidemde annem gibi sever sandım. ama yanılmışım. Biz bunları görmedik ben sakin bi ailede yetiştim. Bizde bebekler bu şekilde sevilmez. o yüzden alışkın değilim.

ne şanslısınız ki bebeğiniz sevgiyle ilgiyle büyüyor buna sevineceğiniz yere yok annem diyor, yok çok öpüyor, yok çok seviyor, yok bağırıyor.. Ben yine söylüyorum sizin derdiniz bebeğinizi sevmesi sevmemesi değil siz kadını sevmiyorsunuz ve her yaptığı gözünüze batıyor. İnsanları olduğu gibi kabul etmeyi öğrenin, o sizin ilk tanıdığınız kadın değişmesini beklemeyin, benim kuzuları rahmetli annem, teyzeleri, amcaları, babaannesi, dedesi, sömüre sömüre öper, doya doya severler, karışmam. Benim kızlarımsa onlarında torunları, yeğenleri, sevecekler tabi! Bir de ilk torun diyorsunuz, bırakın Allahaşkına kafanıdaki kv modelini aramaktan vazgeçin, serbest bırakın herkes torunu ile doya doya vakit geçirsin. İster bağırsın severken, ister sıkıştırsın :) Çocuk bu böyle büyür.

Cnm önyargılı bi şekilde bana yazmak yerine biraz anlamaya çalışsaydın keşke.Herhalde bebğin yok. Ben kimseden sakınmıyorum bebeğimi kayınvalidem haricinde.Amcaları eline aldığında rahatım ama kayınvalidem biz onlara gittiğimizde çığlıklar atıyo. Hiç sakin olamıyor. Kimin canı sıkılmaz ki böyle bi durumda? Eskiden bağırır çağırı dudağından öper sürekli hoplatırdı.Şimdi söyledikte bari dudaktan öpmesi kesildi ama çocuğujmu başka odada uyuttuğumda okuyup üflycem diye aniden kalkıp odasına giriyo bende tedirgin olup hemen arkasından :( biraz ayıp oluyo belki ama o da çocuğumla baş başa kalmasın ne yapayım.
Bu arada dediğim gibi hamilelikte bunları tahmin bile edemedim bu da benm ne kadar iyi niyetli olduğumu gösterir. Kayınvalidemde annem gibi sever sandım. ama yanılmışım. Biz bunları görmedik ben sakin bi ailede yetiştim. Bizde bebekler bu şekilde sevilmez. o yüzden alışkın değilim.

bebegım var canım 3 yasında ıkızlerım ve 8 aylık bıde bebegım var.yanı cocuk konusunda senden bıraz daha tecrubelıyım ve bu yuzdende abarttıgını soluyorum.bunu asmalısın yoksa kendın kafayı yersın .senın problemın cocuk sevme seklı deıl sneın problemın kadını sevmedıgınden gelıyor.ya kadının ılk torunu ve ılk olusunun evrdıgı bı cosku var torun baldan tatlıdır derler.yapmayın allah askına bırakın sevsın torununu bunu elınden almaya claısmak gunahtır en basta.sıznde ılk cocugunuz ve kıskanıyorsunuz onu ama sız annesıysenız oda babanesı yanı sızın cocugunuzun babasının annesı esınızı doguran kadın.sız sımdı kundaktakı bebegınızı babaneden kıskanırken dusunsenıze sızde bı annesınız oda oglunu sızden kıskanıyor olamazmı oda bır anne.sızın esınızde onun evladı gelmıs torununu sevmıs vs yapmayın nolur bukadarda yuklenmeyın dudaktan opme ısını halletmıssınız solemıssınız opmemıs daha ee sorun ne artık.bıraz onu kaynana gıbı deılde anne gıbı gorursenız sevmeye baslayacaksınız.ben anneyım kıskanırım cocugumu korurum vs demesını bılıyorsunuz ama onudna bır anne oldugunu unutuyorsunuz.bıraz kv nızı sevmeye calısın.bı ınsanın torununu abartarak sevmesı bı suc olamaz ve rencıde edılmeyıde haketmıyor aksıne ne guzelkı torununu cok sevıyor

Canım bazı kadınlar gerçekten çok kaba cahil kültür eksikliği olan insanlar,nerede nasıl kime nasıl davrancağını bilmeyen insanlar malesef bu yüzden sevemiyoruz hareketleri gözümüze batıyor mesela bende öyle sakin bir ailede yetiştim benim annemde öyle sevmez üstüne titrer öpmeye kıyamaz ama böyle birşey benide rahatsız eder ama suçlamam sevmek hakkı ama biraz edep davranış bozukluğu vardır tatlı bir dille 1-2 kez uyarman yeterli olur sanırım anlıyacaktır dalin26'nın da dediği gibi sevmiyorsundur bu yüzden rahtsız oluyorsun hareketlerinden canım..

Konu sahibine yüklenilmiş ama sanırım ben de aynı tepkiyi verirdim.
İlk dudağından öpme girişiminde mantığım devredışı olur lafım kırar mı diye düşünemez "öpecek yer mi kalmadı" derdim.
Konu sahibi zaten dudaktan öpmesini gördükçe illaki sinir olmuştur şuan ister istemez tetikte bekliyor.
Ben bi'kere bi'teyzenin arkadaşının çocuğunu sevişini görmüştüm utanmasa çocuğu yiyecekti sarsa sarsa çocuğu bi'öpüyordu yüzün yarısı ıslak ve taş çatlasa 3 aylık var yoktu:27: Ogün bile demiştim annesi nasıl rahatsız olmuyo diye:44:

Ayrıca annem dese bi'şey olmaz ama gereksiz, babaannecim- yavrumun yavrusu vs diye sevsin mesela. Bir iki derken konu sahibinin içinde küçük dağ olmuş şimdi tatlı tatlı da sevse gözüne batacak:1: Yok kısa giydirme, yok şu zamana emzir baba parası yesin kurduğu cümleler pek sağlıklı bi'profil çizmedi kafamda şahsen. Yoksa çoğu kv konusunda oda anne der savunurdum hep...

Hele şu "kaç yaşında kadınım şukadar çocuk büyüttüm" kafasını hiç anlamıyorum. Annelik içgüdüsel bi'şey zaten herkesin yavrusunu yetiştirme tarzı farklı.

Mrb yorumlarınız için teşekkrler bazıları kv sevmiyosundur ondan rahatsız oluyosundur falan demiş.Sevmeseydim hamilelikte anne sen bak çocuğumuza demezdim. Hatta önceden para biriktirmeye başlardım ücretsiz izin için. Aklımda hiç ücretsiz izin almak yokken bebeğime bu şekilde davranılmasından dolayı aylık çok fazla borcumuz olduğu halde ücretsiz izin alacam. Rabbimiz yardımcımız olsun inş. Bende inş alışırım. Çünkü alışmaktan başka çarem olmadığını gördüm.O yaştaki kadını ben nasıl değiştiryim :(( ama ilerde güzel bi şekilde yanlış söylenen kelimelere babaannen şöyle dedi diye çocuğuma söyler o şekilde düzeltirim. Allahtan kv ile yakın oturmuyoruz. 2 otobüslük yer. Çocuk olduktan sonra değişti herşey :(

arkadaşa yüklenen fazla olmuş
bence konu sahibi haklı
bazı kv ler gelini sadece taşıyıcı anne gibi görüyor
dogurduktan sonra torunlarının annesini kendileri sanıyorlar
ha herşeyin en iyisinide onlar biliyor onlara göre
yorum yapan arkadaşların yeni dogmuş bebegi varmı acaba benim bebegim var arkadaşının anlattıgın fazlasını yaşadıgım için anlıyorm
kendi annen yapsa kızmazsın diyen olmuş ben onada kızarım fark etmez kişi ayırımı degil bu
çocugunu düşünmek bu

Katiliyorum size benim kv de 2 günlük lohusayken kizimi şöyle seviyordu: amonn kizim bu gari seni doyuramiyormu ?
Bana da diyorki dun iyiydin bugun noldu (3. Gunuydu sezeryanin) allahim böyle erkek annelerine vicdan nasip et

Back
X