Su kesesi yırtıldığı için 20 haftalık bebeğimi kaybettim :(((

benim bebeğime pataloji yapıldı bebek sağlıklıydydı.ama çok bilen doktor sende servikal yetmezlik var dikiş atılmadan çocuğu rahim taşımaz dedi.6 ay sonra bi daha hamile kaldım şebnem hanıma gittim ve kendisi beni çok iyi akip etti şu an 40. haftanın içindeyim dikiş falanda atmadı kendisi büyük ihtimalle basit bir enfeksiyondan bebeğimi kaybettim.diğer doktor boşuna bana dikiş atıp 3-5 milyar fazla para kazanmanın peşindeymiş.o yüzden bir kaç doktorla konuşup en güvebdiğinizle devam edin .bir tek idrar yolları antiseptiği ve rahim içine her gün koyduğum bir kapsülle halloldu sırun.o yüzden moralinizi bozmayın tahmininizden çok basit çözülebilecek sorunlar olabiliyor.yardımcı olzbileceğim bir konu olursa seve seve sorabilisin.

Umarım bizimkide öyle kolayca çözülebilecek birşeydir.Allah bağışlasın canım bebeğini...Aklıma yerli yersiz bir sürü soru takılıyor şu ara.Sen büyük ölçüde giderdin sorularımı.Tekrar sorularım olduğunda,sorabilme samimiyetini gösterdin çok sağol.Artık sende,bebişinden vakit bulduğun zamanlarda cavaplarsın )

bu konuda çok hassasım herzaman vakit bulurum iyi düşün pozitif ol gerisi hallolur

canım bende aynı acıyı yaşıyorum.. 14+5 günlük bebeğimi kaybettim.. 16ekim akşamı suyum geldi ve hemen hastaneye gittik.bebeğim yaşıyodu ama hiç su kalmamıştı ve artık yaşaması imkansızdı.. suni sancıyla doğum yaptım..benim bebeğimde erkekti.. benim 3gün önce ağrım olmuştu gittiğimde idarar tahlili yaptırdım ama temiz çıktı.yani bende iltihap olmadığı halde ben ne zorluklarla sahip olduğum yavrumu kaybettim..benimde göğüslerim süt doldu,ağrısından uyuyamadım bile.sonra dr u aradım dostinex diye bi ilaç verdi,sıkı sütyen giy ve sıvı alımını azalt dedi..

rabbim bidaha göstermesin.

büyük geçmiş olsun bende bebeğimi kaybettiğim gün idrar tahlili yaptırmıştım temiz çıkmıştı ama idrar yolları dışında vajinal enfeksiyonlar idrar tahlilinde çıkmıyormuş kültür alınması gerekiyormuş umarım sebebini bulursun ve en kısa zamanda bir bebek sahibi olursun

canım sanada çok geçmiş olsun.gerçekten çok zor.kimseyle göz göze gelemiyorum.hamileliğimi bilen birileri sorunca daha da kötü oluyorum.canım üzülmemeye çalışıyorum.hala umudumuz var.

Rabbim hepimize sağlıklı güzel bebişler nasip etsin inşallah.

canım kelebeklerime söyledim.üzüldüler ama onlara komiklikler yaptım.bakarsınız üst üste 5 tane yaparım falan dedim.güldürdüm.fazla üzülmelerine izin vermedim.şimdi onlarla daha kolay atlatması sanırım.cıvıl cıvıllar.:) azda olsa acımı unutturuyorlar.birde bana olan sevgileri hayatta tutuyor beni.:)

şuan antibiyotik kullanıyorum canım.ama çok tedirginim.bu süreçte bir şeyi eksik ya da yanlış yapmaktan korkuyorum.doktoruma güveniyorum ama kafamda hep amalar var.acaba başka doktorada gitmelimiyim.acaba ne yapmalıyım gibi şeyler.şuan bildiğim tek şey ağır kaldırmamam, üşütmemem , hijyenik tutmam gibi şeyler.ama başka ne yapacağım.sen şimdiden bana anlatırmısın neler yapmam gerektiğini.tıbbi acıdan da.kocaman öptüm seni.

sen hangi şehirdesin canım.
benim kesem yırtıldığı için gebeliğe son verdik.bebek ölmemişti ,ciğerleri gelişmediği için doğumda öldü.

beni düşük tanım : emr .yani erken su kesesi yırtılmasıymış.bunu netten de araştırdım bir ihtimal idrar yolları veya vajinal enfeksiyonlar olabilirmiş.bende yoğun idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı.o yüzden patalojiye falan göndermedik.yada kimse bize öyle bişey demedi.biz gömdük oğlumuzu.

kanamam ara ara kesiliyor.ara ara geliyor.ama yoğun değil.böle gelsemmi gelmesemmi diye düşünüyor.:)
süt çekildi ağrılarım geçti sayılır.suyu çekilmiş limon gibi kaldılar.pörsük pörsük:) yani hamilelik halimden eser kalmadı.göbeğim yavaş yavaş iniyor.göz altlarımda ağlamaktan oluşan siyah halkalar yavaş yavaş kayboluyor.

düşük sonrası ne yapacağımı bende bilmiyorum.doktor 1 ay sonra gel dedi.başka yapmam gereken ne var bilmiyorum.sen öğrenirsen bana da haber verirmisin canım.

kocaman öptüm.üzülme emi(diyene bak).onlar bizi cennette bekliyorlar.

merhaba bende 15 ekim aksamı 15+4 de kızımı kaybettim tarifsiz bi acı Allah hepimize sabır versin bende idral yolu enfoksiyonu olabilr diye tahlil yaptırmıstım o gun sonucu alamadım bile nasıl oldugnu anlamdım bile içimden kaydı düştü benim göğüslerimde süt olmadı hiç ağrısınıda hisetmedim bende mi bi anormallik var acaba

Hatta tam yaşadıklarımı buradaki arkadaşlara da yardımcı olur diye paylaşmıştım , okumak istersen linke tıkla

http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/472510-lutfen-doktorunuzu-iyi-secin.html

canım okudum yazını.hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız.çok doğru söylüyorsun.bende nefret ediyorum bir sürü tüccarın elinde oradan oraya savrulmaktan.ve ne yapacağımı bende bilmiyorum.gün geçtikçe yapılmakta gecikilmiş bir durum yoktur umarım diyorum kendi kendime.
birde doktora birşey söylesen kaçamak kaçamak konuşuyor.şöyle oturup isteğini dile bile getiremiyorsun.ne yapacağız diye soramıyorsun.bir ay sonra gel . bu kadar.

uff hemşirelerden , ebelerden ve kadın doğum doktorlarından da nefret ediyorum.

merhaba bende senin gibi kaybettim kızımı o gun hafif kanam ve ağrı var diye doktora gittim doktor bebeğimin iyi oldugnu söyledi kalp atışlarını duyduk herşe normaldi idral yolu enfeksiyonu olabilr diye tahlil aldı eve gönderdi aksamında karnıma kramplar girmeye bşaldı inanılmz sancılar birden kanama hızlandı ve lavobada düştü yavrum hasteneye gittiğmde bebk dışardaydı eşiğ için kürtaj yaptılar başka bi doktor tarafında daha sonra doktorumla eşim konuştu anlattığna göre demiş rahimağzı kasları gevşemiş ve rahim kendi kendini açmış demiş 2. hamilelikte bunu bilin tedavi yaptın demiş sonra ben netten araştırdım rahimağzı yetersizliğ diyolar hamileliğin 12-14 haftaları arasında rahim ağzını dikiyolarmış kendimi buna hazırladım aam bilemiyorum tabi kürtaj olalı yaklaşık 1 ay olcak bu konuda uzman bi doktora gitmeyi düşünüyrum Allah hepimize sabır versin

büyük geçmiş olsun aman iyi araştır.iyi bir doktorla görüş bol şans bundan sonrası için

merhabalar bende geçen sene 15 temmuz 2010da sabah suyumun gelmesiyle birlikte doğru istanbula hastaneye gittim 1. tüp bebek denememdi 21. hftlık oğluma hamileydim 19 temmuzda da kese kendini onarmadığı ve enfeksiyon riski olduğu için suni sancıyla normal doğum yaptım. benim göğüslerimi doğum masasında doğrulmama bile izin vermeden lastikli geniş bandajlarla sıkı sıkı sardılar ve süt gelmesin diye de antibiyotik verdiler 1 hft sürekli sardım göğüslerimi fakat buna rağmen 4-5 gün süt geldi felaket acıyorlardı gece uykumdan uyanıyordum allahım kimseye böyle bir acı yaşatmasın çok zor. birde rahmin daha çabuk toparlanması için her sabah ve akşam göbek deliğimin altından başlayıp kasıklarıma doğru bastırarak masaj yapmamı söylemişlerdi.
şimdi 2. tüp bebek tedavisiyle 7 haftalık hamileyim üzülmeyin diyemem biliyorum ki imkansız ne hissediyorsanız dışarıyada onu yansıtın inanın insanın duygularını saklaması ayrı bir acı. malesef unutulmuyor yaşananlar ama sürekli geriye dönük te yaşanmıyor allahım 2. bebeklerimize sağlıklı ömür nasip etsin hepinizin başı sağ olsun

aynen bizide ertesi gün tahlil yapmak üzere gönderdi doktor.ama suyum gelince dayanamadı bebeğimde...5 sebep varmış zaten bu su kesesının patlamasını tetikleyen.Troit,enfksiyon,ağır kaldırma,karına bir darbe,rahim ağzı yetersizliği...dün gittiğim doktor böyle söyledi.birkaç tahlil yaptı bişey yok.senin bişeyin yok,bu durumda ya enfeksiyn kapmışsın yada servikal yetmezlik var dedi.tabi enfeksiyonu şuan tespit edmeyiz,rahim ağzı için yapılacak şeyde hamileliğin 12. haftasında dedi.şuan için yapacak birşey yokmuş.Umarım Allah hayırlı evlatlar nasip eder hepimize,sağlıkla bebeklerimiizi kucaklarız dilerim.

Biz eşmin işi sebebiyle Mardindeyiz cnm.Hep aynı açıklamalar ve teşhisler.interneete bile yazınca kendini teşhisini koyuyor insan.bu kdar kolay şeylerse neden kaybettik bebeklerimizi diye düşünmekten alamıyor insan kendini.Ama Allahın hiketinden sual olunmaz diyoruz.Allah başka acılarla imtihan etmesin yeterki.Banada dün gittiğim doktor enfeksiyon yada rahim ağzı yeterszliğidir dedi.ikisinid şuan tespit edemezmişiz.ikinci hamilelikte önlem alınırımış.Herkes bize sormuştu patolojşiye gittimi diye
bende yanlış birşey yaptık sandım.Meğer gitmesi gerekmiyormuş doktorun soylediğine göre.Bu tarz 19 20 hafta ddüşükleri bebekten değil tamamen annenin vicudundan kaynaklanırmış.Kanama konusundada aynıyız,sütler konusundada.Gitti demek bebişlerimizin nasipleride.Doktor yapmam gereken birşey olmadığını soyledi bana,yanlızca 1 ay boyunca ilişkiyi önermediğini söyledi(enfeksiyona karşı) 1 ay sonrada istediğim zaman hamile kalabileceğimi.Tekrar kontrole gel falanda demedi...Ne yapacağınıda bilmiyor insan...Ben öğrendiğim şeyler oldukça yazarım canım sana.Sende bana yaz.Üzülmemeye çalışıyorum ama bazen sanki evimizde biri eksilmiş gibi hissediyrum.Öyle yerleştirmişimki bebeğimi bu dört duvarın içine.Her odada onun hayalleri var.Ve iki kişi yaşamaya öyle alışmışımki,bazen kendimi çok yalnız hissediyorum.Atlatıcaz,sabrınıda veriyor Allah.Dediğin gibi onlar annelerini babalarını cennette bekliyorlar.Allahın melekleri oldular...(ki biz bu yüzden adınıda Melek koyduk) Onlar oradan koruyacaklar bizi.Sende üzülme,ne kadar mümkünse üzülmemek.Konuşmak istedğindede ben burdayım.Bak senin açtığın konu sayesinde ne kadar kalabalık olduğumuzu gördük ve herkes içini döküp bişrşeyler öğrenme şansı buldu...İyi tarafından bakmak lazım bazen...0000

canım çok geçmiş olsun sana da.ama Allah a şükür yeni bebeğin olmuş.inşallah Allah bu gebeliğinde yardım eder.sağlıklı ve mutlu bir şekilde bebişine kavuşursun.

yaşananları herkesten saklamaya çalışmak gerçekten çok daha üzüyor insanı.dün gece 4 te uyudum.yatağa gidemiyorum.oğlumla hep gece yatakta konuşurdum.gittiğimde de ağlamaktan gözlerim balon oluyor.Allah a şükrediyorum.ama yüreğim acıdımı sızısı geçmek bilmiyorum.bağıra bağıra ağlamak geliyor içimden.((

nazcığım neden yazmıyorsun kaç gündür.merak ediyorum seni.topiğim var demiştin.sonra cevap yazmadın.iletimi görürsen mutlaka yaz oldumu.kocaman öptüm seni.

canım benim doktorum bir ay sonra kontrol dedi.2 ay sonra hamile kalabilirsin uzun süreli korunmanıza gerek yok rahim hazır olur olmaz yapabilirsiniz dedi.benim kasıklarıma toplu iğne batırır gibi sancılar giriyor.ara ara da daha şiddetli.giriyor gidiyor giriyor gidiyor.bazende alttan şiş sokuyorlar gibi oluyor.sende de oluyor mu.ara ara ağlamalarım oluyor birde.eşim en ufak birşey dese başlıyorum ağlamaya.sen ne durumdasın.

birde biz evimizi taşıdık henüz net bağlanmadı.bu hafta inşallah bağlanacak.annemden yazıyorum.o yüzden hergün giremiyorum siteye.eve bağlanınca hergün yazarım.kendine iyi bak oldumu.bu arada sen çalışıyormusun.kocaman öptüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…