senin böyle yazman bana büyük bi ümit oldu ozlemcim.inşallah bebeğini sağ salim kucağına alır,sağlıcakla büyütürsün.senin adına çok sevindim. şebnem tandoğan izmirde demişsin,biz malesef eşimin işi sebebiyle mardinde yaşıyoruz.eşim eskişehirli bense ıspartalıyım.eskişehir yada ankarada iyi bir doktora gitmyi düşünüyoruz iznimizde kısmetse.ama izmirede yolum düşerse kesinlikle aklımda olucak bi gözükmek.şu aşamada ne yapılır bilmiyorum.bebeğimiz elimizden kayıp gitti,Allah verdi,Allah aldı.ama oyle birşeyki,hamileliğimde hiçbir sorun yokken neden boyle birşey oldu anlayamıyorum.ve dahada kötüsü ne patalojide nede otopsi yapaılmadı.çünkü pataloji labaratuvarı yok burda.tamamen bir belirsizlik içindeyim.neden diye düşünmekten başka birşey yapmıyoryumm.o yüzden şu aşamada olabileceğim kontroller varmı merak ediyorm,ya da ne yapmam gerekir...
peki sen meleklerini kaybettikten ne kadar sonra hamile kaldın canım ?
benim bebeğime pataloji yapıldı bebek sağlıklıydydı.ama çok bilen doktor sende servikal yetmezlik var dikiş atılmadan çocuğu rahim taşımaz dedi.6 ay sonra bi daha hamile kaldım şebnem hanıma gittim ve kendisi beni çok iyi akip etti şu an 40. haftanın içindeyim dikiş falanda atmadı kendisi büyük ihtimalle basit bir enfeksiyondan bebeğimi kaybettim.diğer doktor boşuna bana dikiş atıp 3-5 milyar fazla para kazanmanın peşindeymiş.o yüzden bir kaç doktorla konuşup en güvebdiğinizle devam edin .bir tek idrar yolları antiseptiği ve rahim içine her gün koyduğum bir kapsülle halloldu sırun.o yüzden moralinizi bozmayın tahmininizden çok basit çözülebilecek sorunlar olabiliyor.yardımcı olzbileceğim bir konu olursa seve seve sorabilisin.
Umarım bizimkide öyle kolayca çözülebilecek birşeydir.Allah bağışlasın canım bebeğini...Aklıma yerli yersiz bir sürü soru takılıyor şu ara.Sen büyük ölçüde giderdin sorularımı.Tekrar sorularım olduğunda,sorabilme samimiyetini gösterdin çok sağol.Artık sende,bebişinden vakit bulduğun zamanlarda cavaplarsın)
merhaba akadaşlar.
27.10.2011 de akşam yemeğinde suyum geldi.3 gün hastanede yattım.serum ve antibiyotikler verdiler.idrar yollarımda yoğun enfeksiyon varmış.sonra hastanede su gelmeye devam edince mecburen 29.10.2011 de gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık.( su geldiğinde ve doğum anına kadar bebeğim yaşıyordu .ama ciğerleri gelişmediği için yaşama tutunması için hiç şansı yoktu.suni sancıyla normal doğum yapmak zorunda kaldım. (( şimdi lohosayım ama ellerim bomboş.isyan etmek istemiyorum ama içimdeki acıda hiç kolay değil.Allah böyle taktir etmiş demekten başka çarem yok. ((
Benim anlamadığım idrar yolları iltihabı yüzünden çocuk düşebiliyorsa neden testler yapılmıyor. ilk testlerim hamile kaldığımda yapıldı.sonuçlar iyi çıkmıştı.sonra bir daha hiç test istemedi doktor bizden.şimdi araştırınca %10 oranında bu olay görülüyormuş.neden ihmal ediliyor bu oran küçük bir oran değil ki.((
inanamıyorum bu yaşadıklarımı benim yaşadığıma.sanki kabustayım ve uyanacağım.nefes almak bile güçleşiyor zaman zaman.((
oğlum olacaktı.kendimi suçlamaya çalışıyorum.bir tane sebep bulamıyorum.yok işte bomboşum.göğüslerime süt indi.gergin ve acıyor.
benimle aynı acıyı yaşayanlar lütfen yazsın.
canım bende aynı acıyı yaşıyorum.. 14+5 günlük bebeğimi kaybettim.. 16ekim akşamı suyum geldi ve hemen hastaneye gittik.bebeğim yaşıyodu ama hiç su kalmamıştı ve artık yaşaması imkansızdı.. suni sancıyla doğum yaptım..benim bebeğimde erkekti.. benim 3gün önce ağrım olmuştu gittiğimde idarar tahlili yaptırdım ama temiz çıktı.yani bende iltihap olmadığı halde ben ne zorluklarla sahip olduğum yavrumu kaybettim..benimde göğüslerim süt doldu,ağrısından uyuyamadım bile.sonra dr u aradım dostinex diye bi ilaç verdi,sıkı sütyen giy ve sıvı alımını azalt dedi..
rabbim bidaha göstermesin.
izmirde sen hangi şehirdesin canım
canım bende aynı acıyı yaşıyorum.. 14+5 günlük bebeğimi kaybettim.. 16ekim akşamı suyum geldi ve hemen hastaneye gittik.bebeğim yaşıyodu ama hiç su kalmamıştı ve artık yaşaması imkansızdı.. suni sancıyla doğum yaptım..benim bebeğimde erkekti.. benim 3gün önce ağrım olmuştu gittiğimde idarar tahlili yaptırdım ama temiz çıktı.yani bende iltihap olmadığı halde ben ne zorluklarla sahip olduğum yavrumu kaybettim..benimde göğüslerim süt doldu,ağrısından uyuyamadım bile.sonra dr u aradım dostinex diye bi ilaç verdi,sıkı sütyen giy ve sıvı alımını azalt dedi..
ben evde duramıyordum ertesi gün dışarı çıktım 4-5 gün kendi evimde kalmadım kalamadım.sosyal yaşantıdan kopma hayata devam oğullarımız bizi görüyor üzülmesinler.33 kelebeğine bazen bebekler doğmaz melek olurlar dersin.inan bana çok yeni yaşadığın çok iyi anlıyorum seni.tamamen talihsizlik .ben bazen acaba allah beni çok daha üzüleceğim bişey denmi korudu diye düşündüm .bebeğimle ilgili daha üzücü birşeyimi yaşatmadı acaba diye düşündüm.allah bu acıyı yaşayanın yanında hiçbirşey olmaz hayata devam tedavi kendinde sen bunu yaşamış bir kadın olarak güçlü bir kadınsın artık .biraz daha kendini iyi hissetiğinde tıbbi olarak ta konuşsbiliriz 1 sene boyunca herşeyi araştırdım .çok şey öğrendim kendini iyi hissettiğinde bir sonraki hamileleiğinlin rahat geçmesi için çok yardımcı olabilirim sana .çok öptümmm
gittim canım gittim,bebeğimiz elimize doğduktan sonra hemen gittik hastaneye.plesantayı falan hastanede aldılar,o gün gece hastanede kaldım.sabah ultrasonda baktılar parça kaldımı diye.antibiyotiği ilk birkaç gün kullaandım şuan kullanmıyorum.kanamamda bugün yok denecek kadar azaldı,bilmiyorum bu şekilde mi devam edecek.sütümde bitti sayılır.sadece hafif bir ağrı var o bölgede.arada sırada oluyor.benim doktora gitmedinmi diye sormaktan kastım,bu düşük sonrası kontrol falan amacıyla diye sormak istedim,bide buradaki imkansızlıklar nedeniyle bizim bebeğimiz ne patolojiye ne otopsiye gidbildi,yani neden düşük olduğu tamamen belirsiz durumda,birde ilk bebeğim ve ilk düşüğüm olduğu için araştırmaya gerek görmediler.seninkinin neden olduğu bellimi,yada bu düşük sonrası yapılması gereken şeyler varmı onu sormak istiyorum sana? bu arada senin göğüslerin ve kanaman ne durumda,rahatsızlıkların varmı ?
Hatta tam yaşadıklarımı buradaki arkadaşlara da yardımcı olur diye paylaşmıştım , okumak istersen linke tıkla
http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/472510-lutfen-doktorunuzu-iyi-secin.html
Öncelikle büyü geçmiş olsun.01 kasım gecesi sabaha karşı aynı şeyi biz yaşadık. 19 haftalık bebeğimizi kaybettik.Akşam saatlerinde su kesem patladı.Eşim iş sebebiyle yoktu evde,zaten gurbetçiyiz yeni taşındık bulunduğumuz yere.Kramplarımla bekledim eşimin gelmesini.Ne olacağınıda bilmiyordum.İlk hamileliğim,ve bebeğim kurtulur diye ümitlyidim.Eşim bir kaç saat sonra geldiğinde,eşimle birlikte lavaboya normal doğum şeklinde bebeğimi düşürdüm.Daga o günün sabahında bebeğimizin kalp atışlarını dinlemiştik.HAmileliğim sorunsuzdu...Şimdi lohusayım ama ellerim bomboş.Benimde sütüm geliyor.Bebeklerimizin nasipleri geliyor ama onlar yoklar.Çok acı geliyor bazen dayanamıyorum bir boşluğa düşüyorum.Ama bu acılarda bizler için.İsyan etmeden yüreklememiz ve bu imtihanı atlatmamız gerekiyor.SEnin sayende,başkalarının yazdığı yorumları,yaşadıklarını ve boyle birşey yaşayıp şu an bebebğini kucaklayanları okudum ve bu bana büyük bir moral oldu.Çünkü içimde oyle bir korku varki bundan sonra ne olacağına dair.Boyle burada yazanları senin saynde okudum ve korkularım morale dönüştü.İçinde olduğun durumu çok iyi anlıyorum.Umarım krkularımız ümide ve mutluluğa dönüşür en kısa zamanda.Bu arada ben daha doktora gitmedim.Gitmeyi düünüyorum kısa zamanda.TEstler yapılması gerekiyor falan demiş bazı arkadaşlar bazı forumlarda,sen naptın bu durumdan sonra doktora gittinmi...Ben hiçbirşey bilmiyorum ve çok çaresiz hissettiriyor kendimi.Eğer gittiysen doktora,napılması gerektiğine dair bilgin varsa öğrenebilirmiyim?Seninde bana sormak istediğin birşey varsa yardımcı olmak istedrim.Tekrar çok geçmiş olsun,Allah bizlere ve tü isteyenlere sağlıklı uzun ömürlü bebekler nasip etsin.Meleklerimizi önce Allah bize emanet etti şimdide biz Allahıma...
merhaba bende senin gibi kaybettim kızımı o gun hafif kanam ve ağrı var diye doktora gittim doktor bebeğimin iyi oldugnu söyledi kalp atışlarını duyduk herşe normaldi idral yolu enfeksiyonu olabilr diye tahlil aldı eve gönderdi aksamında karnıma kramplar girmeye bşaldı inanılmz sancılar birden kanama hızlandı ve lavobada düştü yavrum hasteneye gittiğmde bebk dışardaydı eşiğ için kürtaj yaptılar başka bi doktor tarafında daha sonra doktorumla eşim konuştu anlattığna göre demiş rahimağzı kasları gevşemiş ve rahim kendi kendini açmış demiş 2. hamilelikte bunu bilin tedavi yaptın demiş sonra ben netten araştırdım rahimağzı yetersizliğ diyolar hamileliğin 12-14 haftaları arasında rahim ağzını dikiyolarmış kendimi buna hazırladım aam bilemiyorum tabi kürtaj olalı yaklaşık 1 ay olcak bu konuda uzman bi doktora gitmeyi düşünüyrum Allah hepimize sabır versin
bu konuda çok hassasım herzaman vakit bulurum iyi düşün pozitif ol gerisi hallolur
merhaba bende senin gibi kaybettim kızımı o gun hafif kanam ve ağrı var diye doktora gittim doktor bebeğimin iyi oldugnu söyledi kalp atışlarını duyduk herşe normaldi idral yolu enfeksiyonu olabilr diye tahlil aldı eve gönderdi aksamında karnıma kramplar girmeye bşaldı inanılmz sancılar birden kanama hızlandı ve lavobada düştü yavrum hasteneye gittiğmde bebk dışardaydı eşiğ için kürtaj yaptılar başka bi doktor tarafında daha sonra doktorumla eşim konuştu anlattığna göre demiş rahimağzı kasları gevşemiş ve rahim kendi kendini açmış demiş 2. hamilelikte bunu bilin tedavi yaptın demiş sonra ben netten araştırdım rahimağzı yetersizliğ diyolar hamileliğin 12-14 haftaları arasında rahim ağzını dikiyolarmış kendimi buna hazırladım aam bilemiyorum tabi kürtaj olalı yaklaşık 1 ay olcak bu konuda uzman bi doktora gitmeyi düşünüyrum Allah hepimize sabır versin
sen hangi şehirdesin canım.
benim kesem yırtıldığı için gebeliğe son verdik.bebek ölmemişti ,ciğerleri gelişmediği için doğumda öldü.
beni düşük tanım : emr .yani erken su kesesi yırtılmasıymış.bunu netten de araştırdım bir ihtimal idrar yolları veya vajinal enfeksiyonlar olabilirmiş.bende yoğun idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı.o yüzden patalojiye falan göndermedik.yada kimse bize öyle bişey demedi.biz gömdük oğlumuzu.
kanamam ara ara kesiliyor.ara ara geliyor.ama yoğun değil.böle gelsemmi gelmesemmi diye düşünüyor.:)
süt çekildi ağrılarım geçti sayılır.suyu çekilmiş limon gibi kaldılar.pörsük pörsük:) yani hamilelik halimden eser kalmadı.göbeğim yavaş yavaş iniyor.göz altlarımda ağlamaktan oluşan siyah halkalar yavaş yavaş kayboluyor.
düşük sonrası ne yapacağımı bende bilmiyorum.doktor 1 ay sonra gel dedi.başka yapmam gereken ne var bilmiyorum.sen öğrenirsen bana da haber verirmisin canım.
kocaman öptüm.üzülme emi(diyene bak).onlar bizi cennette bekliyorlar.
merhabalar bende geçen sene 15 temmuz 2010da sabah suyumun gelmesiyle birlikte doğru istanbula hastaneye gittim 1. tüp bebek denememdi 21. hftlık oğluma hamileydim 19 temmuzda da kese kendini onarmadığı ve enfeksiyon riski olduğu için suni sancıyla normal doğum yaptım. benim göğüslerimi doğum masasında doğrulmama bile izin vermeden lastikli geniş bandajlarla sıkı sıkı sardılar ve süt gelmesin diye de antibiyotik verdiler 1 hft sürekli sardım göğüslerimi fakat buna rağmen 4-5 gün süt geldi felaket acıyorlardı gece uykumdan uyanıyordumallahım kimseye böyle bir acı yaşatmasın çok zor. birde rahmin daha çabuk toparlanması için her sabah ve akşam göbek deliğimin altından başlayıp kasıklarıma doğru bastırarak masaj yapmamı söylemişlerdi.
şimdi 2. tüp bebek tedavisiyle 7 haftalık hamileyim üzülmeyin diyemem biliyorum ki imkansız ne hissediyorsanız dışarıyada onu yansıtın inanın insanın duygularını saklaması ayrı bir acı. malesef unutulmuyor yaşananlar ama sürekli geriye dönük te yaşanmıyor allahım 2. bebeklerimize sağlıklı ömür nasip etsin hepinizin başı sağ olsun
ewet insan başına gelebileceğini düşünemiyor hç ama kader bn mart ayında kaybettm 50 gn kanamam olmuştu zaten o kanama sürdükçe kndimi ii hissedemedim çok zor gnlerdi herkes lohusa muamelesi yapıyo ellerin boş olsada öle ama 50 gn snr kndimi toparlamaya başladım dr kontrollerine gittim dr 3 ay snr tekrar bebk düşünebileceğimi söledi ama bz ona hazır değildik eşimde bende
kendimi bi spor salonunda buldum 4 ay gittim bu arada acın tabiiki tamamen gitmesede hafifliyo yerini yeni umutlar alıyo
we eylülde korunmamız bitti çok şükür allahıma aratmadan 2. bebeğimi werdi bana şiuan 8 haftalık hamileyim bu sefer tek.
allah bu sefer yüzümü güldürsün işlhhh
yanii bzler canlı örnekleriz acılarımız kaderlerimiz aynı bnm bi topiğim war oraya gel gzl dostluklar war orda zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın sende......
Biz eşmin işi sebebiyle Mardindeyiz cnm.Hep aynı açıklamalar ve teşhisler.interneete bile yazınca kendini teşhisini koyuyor insan.bu kdar kolay şeylerse neden kaybettik bebeklerimizi diye düşünmekten alamıyor insan kendini.Ama Allahın hiketinden sual olunmaz diyoruz.Allah başka acılarla imtihan etmesin yeterki.Banada dün gittiğim doktor enfeksiyon yada rahim ağzı yeterszliğidir dedi.ikisinid şuan tespit edemezmişiz.ikinci hamilelikte önlem alınırımış.Herkes bize sormuştu patolojşiye gittimi diye
bende yanlış birşey yaptık sandım.Meğer gitmesi gerekmiyormuş doktorun soylediğine göre.Bu tarz 19 20 hafta ddüşükleri bebekten değil tamamen annenin vicudundan kaynaklanırmış.Kanama konusundada aynıyız,sütler konusundada.Gitti demek bebişlerimizin nasipleride.Doktor yapmam gereken birşey olmadığını soyledi bana,yanlızca 1 ay boyunca ilişkiyi önermediğini söyledi(enfeksiyona karşı) 1 ay sonrada istediğim zaman hamile kalabileceğimi.Tekrar kontrole gel falanda demedi...Ne yapacağınıda bilmiyor insan...Ben öğrendiğim şeyler oldukça yazarım canım sana.Sende bana yaz.Üzülmemeye çalışıyorum ama bazen sanki evimizde biri eksilmiş gibi hissediyrum.Öyle yerleştirmişimki bebeğimi bu dört duvarın içine.Her odada onun hayalleri var.Ve iki kişi yaşamaya öyle alışmışımki,bazen kendimi çok yalnız hissediyorum.Atlatıcaz,sabrınıda veriyor Allah.Dediğin gibi onlar annelerini babalarını cennette bekliyorlar.Allahın melekleri oldular...(ki biz bu yüzden adınıda Melek koyduk) Onlar oradan koruyacaklar bizi.Sende üzülme,ne kadar mümkünse üzülmemek.Konuşmak istedğindede ben burdayım.Bak senin açtığın konu sayesinde ne kadar kalabalık olduğumuzu gördük ve herkes içini döküp bişrşeyler öğrenme şansı buldu...İyi tarafından bakmak lazım bazen...0000
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?