aynen bizide ertesi gün tahlil yapmak üzere gönderdi doktor.ama suyum gelince dayanamadı bebeğimde...5 sebep varmış zaten bu su kesesının patlamasını tetikleyen.Troit,enfksiyon,ağır kaldırma,karına bir darbe,rahim ağzı yetersizliği...dün gittiğim doktor böyle söyledi.birkaç tahlil yaptı bişey yok.senin bişeyin yok,bu durumda ya enfeksiyn kapmışsın yada servikal yetmezlik var dedi.tabi enfeksiyonu şuan tespit edmeyiz,rahim ağzı için yapılacak şeyde hamileliğin 12. haftasında dedi.şuan için yapacak birşey yokmuş.Umarım Allah hayırlı evlatlar nasip eder hepimize,sağlıkla bebeklerimiizi kucaklarız dilerim.
sağol canım..vajınal enfekisyon varsa devam ediyomu acaba.. acaba şimidmi yoksa hamilelik olduğundamı bakmak lazım.. sanırım ilk kayıpları çok fazla öenmsemeyip normal görüyolar bu doktor bozuntularıbüyük geçmiş olsun bende bebeğimi kaybettiğim gün idrar tahlili yaptırmıştım temiz çıkmıştı ama idrar yolları dışında vajinal enfeksiyonlar idrar tahlilinde çıkmıyormuş kültür alınması gerekiyormuş umarım sebebini bulursun ve en kısa zamanda bir bebek sahibi olursun
ahh ahh bayram sebebiyle mecburen çıktım kabuğumdan.. telefonlara bile bakmıyoken hemen herkezle görüşmek zorunda kaldım..ama napalım en büyük acımız bu olsun..canım sanada çok geçmiş olsun.gerçekten çok zor.kimseyle göz göze gelemiyorum.hamileliğimi bilen birileri sorunca daha da kötü oluyorum.canım üzülmemeye çalışıyorum.hala umudumuz var.
Rabbim hepimize sağlıklı güzel bebişler nasip etsin inşallah.
cnm hiç bi belirti yokken mi kayebttin sen yavrunu? süt olmamasıda normaldir bence çünkü zamanında olan doğumdan sonra bile sütü gelmeyenler var..merhaba bende 15 ekim aksamı 15+4 de kızımı kaybettim tarifsiz bi acı Allah hepimize sabır versin bende idral yolu enfoksiyonu olabilr diye tahlil yaptırmıstım o gun sonucu alamadım bile nasıl oldugnu anlamdım bile içimden kaydı düştü benim göğüslerimde süt olmadı hiç ağrısınıda hisetmedim bende mi bi anormallik var acaba
cnm benimkide tüp bebektimerhabalar bende geçen sene 15 temmuz 2010da sabah suyumun gelmesiyle birlikte doğru istanbula hastaneye gittim 1. tüp bebek denememdi 21. hftlık oğluma hamileydim 19 temmuzda da kese kendini onarmadığı ve enfeksiyon riski olduğu için suni sancıyla normal doğum yaptım. benim göğüslerimi doğum masasında doğrulmama bile izin vermeden lastikli geniş bandajlarla sıkı sıkı sardılar ve süt gelmesin diye de antibiyotik verdiler 1 hft sürekli sardım göğüslerimi fakat buna rağmen 4-5 gün süt geldi felaket acıyorlardı gece uykumdan uyanıyordumallahım kimseye böyle bir acı yaşatmasın çok zor. birde rahmin daha çabuk toparlanması için her sabah ve akşam göbek deliğimin altından başlayıp kasıklarıma doğru bastırarak masaj yapmamı söylemişlerdi.
şimdi 2. tüp bebek tedavisiyle 7 haftalık hamileyim üzülmeyin diyemem biliyorum ki imkansız ne hissediyorsanız dışarıyada onu yansıtın inanın insanın duygularını saklaması ayrı bir acı. malesef unutulmuyor yaşananlar ama sürekli geriye dönük te yaşanmıyor allahım 2. bebeklerimize sağlıklı ömür nasip etsin hepinizin başı sağ olsun
benim içimde resmen bi balon patladı ve 1-2saniye içinde foşş diye boşaldı suyum..tam olarak miktarını bilmiyorum sanki 2-3literydi..ve gittiğimde hiç suyum kalmamıştı..inşallah Allah nasip eder yanlız bu su olayını ben pek hatırlamıyorum direk su mu boşaldı?yoksa akıntı şeklinde mi?benim gün için kahve rengi akıntı ve kanamam oldu sadece düşmeden yaklaşık 2 dakka önce içimden bişeyler boşaldığnı hissettim çamaşırıma baktığmda kan olmuştu ya fark edemedim suyu mutlaka gelmesi gerekiyor değil mi?
nazcığım neden yazmıyorsun kaç gündür.merak ediyorum seni.topiğim var demiştin.sonra cevap yazmadın.iletimi görürsen mutlaka yaz oldumu.kocaman öptüm seni.
sağol canım..vajınal enfekisyon varsa devam ediyomu acaba.. acaba şimidmi yoksa hamilelik olduğundamı bakmak lazım.. sanırım ilk kayıpları çok fazla öenmsemeyip normal görüyolar bu doktor bozuntuları
ahh ahh bayram sebebiyle mecburen çıktım kabuğumdan.. telefonlara bile bakmıyoken hemen herkezle görüşmek zorunda kaldım..ama napalım en büyük acımız bu olsun..
aminn cnm inşş en kısa zamanda anne olmak nasip olur..
cnm hiç bi belirti yokken mi kayebttin sen yavrunu? süt olmamasıda normaldir bence çünkü zamanında olan doğumdan sonra bile sütü gelmeyenler var..
cnm benimkide tüp bebekti( inşş hayırlısıyla kucağına alıp miss kokusunu doya doya koklarsın..
bende ağrı ile kalkmıştım benimde suyum bitmişti ama benim birden falan hiç gelmedi nasıl bitti bilmiyorum özlüyorum özledim bu gece çok oğlumu
çok geçmiş olsun yaşayan anlar bunu bende kızımı çok özlüyorum şimdi onlar melek Allah nasip ederse cennetine orada kavuşuruz acısı dinermi bilemem ama 2. bir bebek teselli eder belki
bi gece öncesi sancıyla uyandım karnımda bişeyin sıcradığnı hissettim 2damlada kan geldi sabaha kadar uyumadım kanama olmadı sancım hafifleşti sabah doktorumu aradım ge l didi gittm utrasyondan baktım bebeğime kımıldıyordu kalbi atıyordu doktor iyi dedi içim rahatladı sancılarımın bebek buyudukce olacgnı söledi kanam için tahlil istedi eve gönderdi korkarak gittiğim hastaneden içim rahat bi şekilde eve döndüm bi kaç saat sonra sancılar arttı doktor normal dedi ya yerimden kımıldamadım düşeceği aklıma bile gelmedi birden içimden bişey boşaldı ama kandı su olsa pijamam ıslanırdı laobaya gittimbebeğim orda cıktığnı hissettim ama korkudan bakamdım bacaklarımın arasındaydı bakamdım bakanlarada söylettirmedim bugun tam 29 gün oldu ve regli oldum bu iyi bişey herhalde bir an evvel rahimi toparlayıp bu annelik duygusunu yeniden yaşamak istiyorum başak türlü kendime gelemem herhalde rabbim hepimizn gönlüne göre versin...
bizde bebeğimizi patalojiye göndermedik yada otopsi yaptırmadık zaten doğum anında 5 tane dr. vardı (prematüre bebek dr, 2 kdoğumcu, 2 çocuk dr.) onlarda göndersenizde bir sonuç alamazsınız nedeni pek bilinmiyor fln dediler. o andan sonra artık yapılcak birşey kalmıyor malesef drlar bana en azından hamile kalabileceğini biliyorsun yeterki sen ve eşinin sağlığına birşey olmasın dediler. bizler yeni doğacak olan bebeklerimizi düşünüp güçlü olmalıyız bence. bu arada benimde 4 yılım geçti mardinde.Biz eşmin işi sebebiyle Mardindeyiz cnm.Hep aynı açıklamalar ve teşhisler.interneete bile yazınca kendini teşhisini koyuyor insan.bu kdar kolay şeylerse neden kaybettik bebeklerimizi diye düşünmekten alamıyor insan kendini.Ama Allahın hiketinden sual olunmaz diyoruz.Allah başka acılarla imtihan etmesin yeterki.Banada dün gittiğim doktor enfeksiyon yada rahim ağzı yeterszliğidir dedi.ikisinid şuan tespit edemezmişiz.ikinci hamilelikte önlem alınırımış.Herkes bize sormuştu patolojşiye gittimi diye
bende yanlış birşey yaptık sandım.Meğer gitmesi gerekmiyormuş doktorun soylediğine göre.Bu tarz 19 20 hafta ddüşükleri bebekten değil tamamen annenin vicudundan kaynaklanırmış.Kanama konusundada aynıyız,sütler konusundada.Gitti demek bebişlerimizin nasipleride.Doktor yapmam gereken birşey olmadığını soyledi bana,yanlızca 1 ay boyunca ilişkiyi önermediğini söyledi(enfeksiyona karşı) 1 ay sonrada istediğim zaman hamile kalabileceğimi.Tekrar kontrole gel falanda demedi...Ne yapacağınıda bilmiyor insan...Ben öğrendiğim şeyler oldukça yazarım canım sana.Sende bana yaz.Üzülmemeye çalışıyorum ama bazen sanki evimizde biri eksilmiş gibi hissediyrum.Öyle yerleştirmişimki bebeğimi bu dört duvarın içine.Her odada onun hayalleri var.Ve iki kişi yaşamaya öyle alışmışımki,bazen kendimi çok yalnız hissediyorum.Atlatıcaz,sabrınıda veriyor Allah.Dediğin gibi onlar annelerini babalarını cennette bekliyorlar.Allahın melekleri oldular...(ki biz bu yüzden adınıda Melek koyduk) Onlar oradan koruyacaklar bizi.Sende üzülme,ne kadar mümkünse üzülmemek.Konuşmak istedğindede ben burdayım.Bak senin açtığın konu sayesinde ne kadar kalabalık olduğumuzu gördük ve herkes içini döküp bişrşeyler öğrenme şansı buldu...İyi tarafından bakmak lazım bazen...0000
teşekkür ederim güzel dileğin için amin canım allah isteyen herkesin yüreğine göre versin inşallahcanım çok geçmiş olsun sana da.ama Allah a şükür yeni bebeğin olmuş.inşallah Allah bu gebeliğinde yardım eder.sağlıklı ve mutlu bir şekilde bebişine kavuşursun.
yaşananları herkesten saklamaya çalışmak gerçekten çok daha üzüyor insanı.dün gece 4 te uyudum.yatağa gidemiyorum.oğlumla hep gece yatakta konuşurdum.gittiğimde de ağlamaktan gözlerim balon oluyor.Allah a şükrediyorum.ama yüreğim acıdımı sızısı geçmek bilmiyorum.bağıra bağıra ağlamak geliyor içimden.((
tüp bebek olunca insan birde ona üzülüyorbizde bebeğimizi patalojiye göndermedik yada otopsi yaptırmadık zaten doğum anında 5 tane dr. vardı (prematüre bebek dr, 2 kdoğumcu, 2 çocuk dr.) onlarda göndersenizde bir sonuç alamazsınız nedeni pek bilinmiyor fln dediler. o andan sonra artık yapılcak birşey kalmıyor malesef drlar bana en azından hamile kalabileceğini biliyorsun yeterki sen ve eşinin sağlığına birşey olmasın dediler. bizler yeni doğacak olan bebeklerimizi düşünüp güçlü olmalıyız bence. bu arada benimde 4 yılım geçti mardinde.
teşekkür ederim güzel dileğin için amin canım allah isteyen herkesin yüreğine göre versin inşallah
cnm benimkide tüp bebekti( inşş hayırlısıyla kucağına alıp miss kokusunu doya doya koklarsın..
aynen bilmiyoruz canım herşeyi var ama kuzum yok ALLAH tan yapacak bişeyimiz yok yapamadık işte bişey anlamadım bile anlasamda zaten kuzum melek olacakmış saati gelince ben 2 hamile kalınca hergün ağlarım o kesin doktora gitcem bakalım korkuyorum çok[/QUOT
Allah verdi Allah aldı hayırlısı buymuş tek tesellim bu başka türlü baş edemiyorsun....2.hamile kalınca bu seferyine bebeğini düşüncen o nasıl kıycan olmaz öle şey öle düşünme
benimde bugün 29gün oldu ve bende regl oldum.. ayenen cnm bende hemen en kısa zamanda yeniden yaşamak istiyorum.. belki yüreğim ağzımda olacak hep,gülmekten,hapşurmaktan korkucam ama çok istiyorum başka türlü kendime gelemicem..
rabbim hepimize hayırlısıyla tekrardan nasip etsin,kucağımıza alalım,mis kokusunu çekelim içimize inşş..
aynen bilmiyoruz canım herşeyi var ama kuzum yok ALLAH tan yapacak bişeyimiz yok yapamadık işte bişey anlamadım bile anlasamda zaten kuzum melek olacakmış saati gelince ben 2 hamile kalınca hergün ağlarım o kesin doktora gitcem bakalım korkuyorum çok[/QUOT
Allah verdi Allah aldı hayırlısı buymuş tek tesellim bu başka türlü baş edemiyorsun....2.hamile kalınca bu seferyine bebeğini düşüncen o nasıl kıycan olmaz öle şey öle düşünme
çok canım yanıyor o kadar acıyor ki içim anlatamam çok korkuyorum
ben bu cumartesi gitmeyi düşünüyorum bugun bebeğimin patolojı sonucu aldık onu da göstercem hem çok istiyorum bir an evvel vakit gecsin çalışmalara başlamk için sabırsızlanıyorum hemde çok korkuyorum bir daha hamile kalırsam 9 ay nasıl gecer bende bilemiyorum çalışıyorum ben dogumdan sonrada çalışcaktım ama iş güç umrumda değil artık hamile kalırsam bırakcam işi dotor o zman çalışma deseydi bırakırıdm demedi ama ....
çok geçmiş olsun şekerim ben de 4,5 ay önce 27 haftalık sezeryan yaptım bebeğim 3 gün yaşadı acımız ortak.ben hastanedeyken dr süt çekilsin diye ilaç vermişti adını hatırlayamıyorum.küçük bir şişe içinde iki minik hap 60 tlydi bi hafta sora aynısından yine kullandım iyi geldi sütüm çekildi rahatladım.yan etki de olmadı.6 ay korunma sürecinden sora hamile kalabilirsin.ve inanki acın yavaş yavaş hafifleyecek hiçbir acı ilk günkü gibi kalmaz o zaman insanlar yaşayamazdı.düşün analar aslanlar gibi evlatlarını bir kurşunla şehit veriyolar onların acısıyla bizimki bir olabilirmi? bizim acımız yaşamadıklarımızla ilintili,hayallerimiz yıkıldı çünkü.ama en azından hiç anımız yok emzirmedik bile.ya besleyip büyütseydik sora kaybetseydik? daha kötü olurdu.gerçi bu da alınyazısı o da..elimizden ne gelir sabretmekten başka...
allah sabır versin..alan allahım tekrardan nasip eder ...annesi başınız sağolsun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?