benim annem 39 yaşında beni doğurdu hiçde sakat değilim çok şükür bir çok insandan daha sağlıklıyım doktora bile nadiren giderim .neyin genellemesi bu pardon doktormusunuz nesiniz bu ne kendine bilmezlik . burda 40 yaş üstü hamile olanlar var . neden insanların moralini bozuyorsunuz .
Engelli anne ve babalar bize bir şey olursa bu çocuğa kim bakar kaygısı taşırlar. 2.çocuklarını da ve diğerlerini de bu şekilde yapmışlardır. Anne babadan sonra gerçekten candan olarak kardeş bakabilir.
arkadaşlar benim görümcem üç çocuğu olduğu ve büyümüş oldukları halde bile bile 4.bebeği dünyaya getirdi. malesef özürlü doğdu.
çocuğu düzenli olarak doktora götürüyorlar şehirden şehire taşıyorlar profesörlere gösteriyorlar falan.üzülüyorlar da tabi..
şimdi bunları anlattım çünkü sıkıntım: bazen şeytan beni dürtüyor. ne gerek vardı keşke bu bebeği yapmasaydınız diyesim geliyor.
aslında kötü niyetli biri değilim kendilerini de severim ama bu lafı söyleme isteği bazen geliyor ne yalan söyliyim ağzımdan çıkarsa
kötü olur herhalde. ömür boyu akıllarından çıkmayan bişey olur.
bunun sebebi biraz da şey sanırım; bunlar benim fazla çocuk istemediğimi biliyorlar ama bana sürekli 3.cüyü yap şeklinde
lafları sözleri oluyor.kaynanam görümcelerimden bazen bıkıyorum bu huylarından. ne kadar çocuk bakmayı seviyorlar.
insan bu yaştan sonra kendini eve bağlar mı? ben bağlamam şahsen ama kültürleri görenekleri bu şekilde.fazla da bişey denmiyor.
kızlar sizden ricam benim bu düşüncemi rahatlatacak birşeyler yazın. onlarla görüşme durumumuz yaklaştığında bu fikir düşüveriyor aklıma.
belki söylemem ama aslında söyleyip rahatlasam daha mı iyi olucak diyorum. ama hayır bunu aklımdan çıkarmalıyım. kötü bişey bu. inancımıza da ters.
fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim. ben neden bu düşünceye saplandım.
benim sölemek istediğim genel ve tıpda yeri olan bişey tabikide illa herkesin 38 den sonra Allah korusun engelli bebek dünyaya getirecek diye bişey yok bi ihtimalden bahsediyorum bunu herkesde bilir elbette erkes aynı olmayabiliyor ama buda risklerden biri kimse alınmasın ve yanlış anlamasın anlatabildiğimi düşünüyorum
belin eğer sölediğim şeyin yanlış olduğunu idda ediyorsan bu genellemenin doğru olduğunu herkes bilir canım senin cevrende yok olabilir ama benim eşimin krabası 3. cocuğu sakat oldu ve öldü yaşamıyor anladınmı başımızda n gecti ki ben ihtimalden bahsediyorum ne alakası var doktor olup olmamla herkes öğrendiği bilgiyi sölediğinde doktormu esiliyor çok keskin cevap veriyorsun canım ne se
hamileliğin riskli olmasının nedeni düşük tehlikesi bu cümlede anlatmak istediğini çözemedim :))
Belirli bir yastan sonra dogacak cocugun engelli olma riski tasidigini kucucuk cocuklari bile biliyor. Bunun icin doktor olmaya gerek yok, gundemi takip etmek yeterli. Polemige degmeyen bir gercek bu. Ayrica konu bu degil arkadaslar, polemikle konuyu dagitiyorsunuz.
Engelli anne ve babalar bize bir şey olursa bu çocuğa kim bakar kaygısı taşırlar. 2.çocuklarını da ve diğerlerini de bu şekilde yapmışlardır. Anne babadan sonra gerçekten candan olarak kardeş bakabilir.
tanımadığın için salla yorumları Allah dan engelin yok herkes yorumunda özgürdür lütfen sende yazma artık doktor değil ama hemşireyim
git araştır yada bir bilene sor öyle gel senle tartışmayacağım . 38 yaşında oğrumuş bir annenin kızıyım hiç bir yerimde sakat değil hasta bile olmam . genellemelerini kendine sakla . hayır sakat doğan çocukların anneleri 38 yaşında hepsi sanki allahım ya . neyse sana artık yazmak istemiyorum cahile laf anlatmak hesabı çok zor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?