şu laf ağzımdan kaçacak diye çok korkuyorum.

Ne kadar yanlış bir düşünce çok çocuk istemeleriyle özrü nasıl bağdaştırdınız anlayamadım? Çok çocuk diyorsun? Ne gereği vardı al gör işte demek gibi birşey bu..
Bir insanın ilk çocuğu da engelli olabilir, bunun 3.4.5. çocukla ilgisi yok ki, üstelik ne kadar üzüldüklerini de görüyorsunuz!

Allah askina sizin keske bu bebegi yapmasaydiniz demenizin kimseye bir hayri mi dokunacak da yok "rahatliyim", yok "ama uzuluyorlar hep" diyorsunuz? Sanki yol gostereceksiniz de onu dusunuyorsunuz. Ne kadar sinir bozucu bir konu bu ya. Size 3.'yu yap denmesiyle ama siz de keske bu cocugu yapmasaydiniz demek ayni sey mi? resmen bel alti vurmak sizinkisi, birilerini en zayif noktasindan nasil vururum diye oturmus plan yapiyorsunuz. Fesatlik akiyor kelimelerinizden fesatlik.

Cok sevdigim bir ablamin ufak bir cocugu var engelli. Ben interneti altust ediyorum sadece cocuga degil ailesine bile nasil gucendirmeden yaklasilir diye, nasil bu kiza yararim olur, nasil yarasini sarabilirim, elimden ne gelir diye. Sonra da gelip bu konuyu okuyorum. cildirdim ya burda! Sizin gibi akrabasi varken insanin dusmana ihtiyaci yok. Dusunemiyorum boyle birsey nasil soylemeyi planlarsiniz. Allah sizin gibileri bu annelerden uzak etsin ne diyim. Kimsenin sizin keskelerinize ihtiyaci yok, dusuncelerinizi kendinize saklayin. Daha cok sey yazardim, ama yazdikca geriliyorum.
Silkelenin kendinize gelin. O aileden de uzak durun, mazallah agzinizdan birsey firlar, kimsenin acisini desmeyin!

anne karnında durumu biliyorlardı sanırım
bence bu onların seçimiydi, sana ne oluyor ki?

hem söylesen ne olacak?
sanırım rahatlamıs olacaksın, bu kadar dert ettıgıne göre.

benim sölemek istediğim genel ve tıpda yeri olan bişey tabikide illa herkesin 38 den sonra Allah korusun engelli bebek dünyaya getirecek diye bişey yok bi ihtimalden bahsediyorum bunu herkesde bilir elbette erkes aynı olmayabiliyor ama buda risklerden biri kimse alınmasın ve yanlış anlamasın anlatabildiğimi düşünüyorum

arkadaşlar,kimse %100 kötü değildir.%100 iyi olmadığı gibi,
ben burada derdim var başlığı altında açtım ve derdimi üslubunca yazdım.
hepinizi çok teşekkürler.

ne amaçla yaptıklarını hiç sormadım açıkcası, ama 4 engelli evlada sahip olmak çok büyük bir sorumluluk, kaldıramayacakları bir yükün altına girmişler şu an 4 kız da pislik içinde yaşıyor, kızların ne beslenmesine ne kişisel temizliğine özen gösterilmiyor, bütün gün sokaktalar, başlarına her an her şey gelebilir... benim kızdığım nokta bu, yoksa neden doğurduklarını sorgulamak ne benim ne de bir başkasının haddine düşmez.

kesinlikle böyle şeyler söylemeyin
herkes istediği kadar çocuk yapar
siz muhtemelen size baskı yaptıkları için kafanızda böyle düşünceler kuruyorsunuz
aklınızdan bak sen yaptında 4.yü noldu diye geçiyor anlıyorum
Ama tercih onların isterse 5 çocuk yapar
ayrıca derdi veren Allah elbet dermanını da verir
siz gelinleri olarak istanbula geldiklerinde en güzel şekilde ağırlayın
Gerisi teferruat

benim görümcemin ilk çocuğu spastik engelli doğmuş 7 yaşında vefat etmiş şuan 2 çocuğu var 3.ye hamile 38 yaşında
Maddi olarak da çok sıkıntılar çekiyorlar
Ama çok çocuk seviyor geniş aile seviyor hatta ısrarla bana da tek çocukla kalınmaz vs. diyor. tercih meselesi
Şimdi ben kalkıp ne gerek vardı bak paranız pulunuz yok bi de çocuk yapmışsınız desem üzülmez mi?

sen bir doktor değilsin ve böle bir yorum yapamazsın sen nerden alıyorsun böyle bir yetkiyi . evet doktorlar bunu söylüyor . burda hamile kadınlar var 38 yaş üstü . yok mu var . birşey söylerken nereye gittiğini bilin . saçma sapan üstünüze vazife olmayan şeylere yorum yapmayın . tıpta yeri olan birşeymiş söyle bakalım o zaman kadın doktorlar neden geç doğuruyor madem tehlikeli birşey . benim annem ve bir sürü kadın aileden tanıdıklarımdan geç yaşta anne oldu ve hiçbirimizde özürlü değiliz .
bu konu sahiine gelince allah ıslah etsin ya sizi . sizde hiç utanma arlanma yok mu ?hiç vicdan yok mu ?sana üçüncüyü doğur dedikleri için hırs yapıp sakat çocuğundan kadını vurmaya çalışıyorsun ağzımdan çıkıcak diye korkuyorum lafa bak .insanlığa gel yaa yazıklar olsun .

milletin derdi seni mi gerdi arkadaşım..
zaten başlarında sıkıntıları var bir de sen içini rahatlatıp keyifleneceksin diye üzme insanları..
arkadaşımın kızı ameliyata sapasağlam girdi 13 yaşındaki çocuk bebek zekasıyla çıktı oksijensizlikten..
çocukların demeye dili,m varmıyor da senin başına gelmeyeceği ne malum..
vicdanın nereye düştüyse ara bul lütfen..

belin eğer sölediğim şeyin yanlış olduğunu idda ediyorsan bu genellemenin doğru olduğunu herkes bilir canım senin cevrende yok olabilir ama benim eşimin krabası 3. cocuğu sakat oldu ve öldü yaşamıyor anladınmı başımızda n gecti ki ben ihtimalden bahsediyorum ne alakası var doktor olup olmamla herkes öğrendiği bilgiyi sölediğinde doktormu esiliyor çok keskin cevap veriyorsun canım ne se

bi kere ben senin canın değilim . ikincisi doktor değilsin hayır böle konuşamazsın . ilerlemeyen yaşlarda hamile kalıp sakat çocuk doğuran binlerce insan gösteririm . hamileliğin riskli olmasının nedeni düşük tehlikesi birşeyi iyice bilmeden konuşma . doktor değilsin . kesin konuşmuyorum bilhassa kesin konuşan sensin . artık çoğu kadın ilerleyen yaşlarsa çocuk dğuruyor o zaman herkes sakat çocuk doğururdu . neyin ne olduğunu bilmeden yorum yapanlara sinir oluyorum . bilir kişi bunlar sanki .

hamileliğin riskli olmasının nedeni düşük tehlikesi bu cümlede anlatmak istediğini çözemedim :))

hamileliğin riskli olmasının nedeni düşük tehlikesi bu cümlede anlatmak istediğini çözemedim :))

git araştır yada bir bilene sor öyle gel senle tartışmayacağım . 38 yaşında oğrumuş bir annenin kızıyım hiç bir yerimde sakat değil hasta bile olmam . genellemelerini kendine sakla . hayır sakat doğan çocukların anneleri 38 yaşında hepsi sanki allahım ya . neyse sana artık yazmak istemiyorum cahile laf anlatmak hesabı çok zor .

Belirli bir yastan sonra dogacak cocugun engelli olma riski tasidigini kucucuk cocuklari bile biliyor. Bunun icin doktor olmaya gerek yok, gundemi takip etmek yeterli. Polemige degmeyen bir gercek bu. Ayrica konu bu degil arkadaslar, polemikle konuyu dagitiyorsunuz.

tanımadığın için salla yorumları Allah dan engelin yok herkes yorumunda özgürdür lütfen sende yazma artık doktor değil ama hemşireyim

o engelli riski her yaşta var . yüzde ellidir her zaman . bir çocuk ya sakat doğar yada doğmaz . doktor olman lazım evet bir bilimsel açıklama yaparken ki doktorlar bile kendi içlerinde tartışıyorlar . hepimiz okumayalım 17 mizde doğuralım evet sizde haklısınız . o zaman sakat da doğmaz bebekler hayat ne güzel cahil cahil doğururuz en az üç tane dimi

bir velimin 3 tane engelli çocuğu var biri benim öğrencim..görüşme sırasında "hocam aklınızdan geçen soruyu biliyorum neden doğurmaya devam ettiğimi düşünüyorsunuz değil mi" dedi.."belki engelli olmayan bir kardeşi olur da çocuğuma bakar diye hamile kaldım hep ama olmadı" dedi.

yani o insanların neyi nasıl yaşadığını bizler bilemeyiz..uzaktan konuşmak hep çok kolay gelir..yazdıklarına katılıyorum..

tanımadığın için salla yorumları Allah dan engelin yok herkes yorumunda özgürdür lütfen sende yazma artık doktor değil ama hemşireyim

bak kızım sen cahil birisin . konunu okudum . senle tartışmak istemiyorum . hemşire falanda olduğuna inanmıyorum . 15 inde evlenmiş bir kadın ne zaman okudu hemşire oldu yalancılığın bu kadarına pes

ben de erken olmayan yaşta anne olmuş ve 2. de 35 yaş üstü doğurmayı planlayan bir anne adayı olarak bir konuda sizi aydınlatmak istedim.
20 yaşında bir anne adayının down sendromlu bir bebek doğurma ihtimali 1/1200 ken 40 yaşında bu oran 1/100 e çıkar, tüm diğer kromozom bozukluklarında bu böyledir, sizin ya da bir yakınınız başına böyle bir şey gelmemiş olması bu bilimsel gerçeği değiştirmez.
şu sayfayı okumanızı tavsiye ederim:
http://............/dosyalar/anomaliler/trizomi21tani.html

link çıkmamış

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…