şu laf ağzımdan kaçacak diye çok korkuyorum.

kınayan kınadığını yaşar derler. ben buna çok inanıyorum. söyleyin isterseniz, içinizde kalmasın. biri de gün gelir size söyler nasılsa

bu olay senin sinirini bozuyor çünkü millet düşünmeden çocuk yaptı neden bize dert oluyor diyorsun çünkü doktora gelip günlerce senin evinde kalıyorlar bu senin için eminim ki çok yıpratıcı onlara da allah yardım etsin çok üzücü. ama ister 4 çocuk yapar ister 5 çocuk ayrıca 4. çocuk özürlü olur diye bir kuralda yok kadıncağız bile bile bunu yapmazdı heralde.çok üzücü sen yıpranıyorsan eşine söyle sen birşey söyleme kimseyi kınama

konu sahibi sana nacizane bir tavsiyem olacak ve genel olarak bir tavsiye aslında; kimseyi ama kimseyi ne kadar kızarsanız kızın çocuğu ile vurmaya çalışmayın sakın..ister engelli olsun ister olmasın bir anneyi çocuğu konusunda vurmak çok berbat bişeydir..bu,en son yapacağınız şey bile olmasın.

hayat bu,bizlerin ya da çocuklarımzın ne olacağı belli mi?

çok yanlış bir düşünce tarzı. tabiki insanlar bakabilecekleri kadar çocuk yapmalılar ama hayatta insanın başına ne gelecek belli mi sizde belki 3. yü yapabilirsiniz istem dışıda oluyor böyle şeyler büyük konuşmamak lazım hem çocuğun engelli olması 4. çocuk olduğundan değil ki demmek ki kaderleri böyleymiş böyle bi evlat yazıldıysa kaderlerini 2. dede olabilirdi ilkde de hem hangimizin ne olacağı belli ki. sizde kalmalarını istemiyosanız rahatsız olduğunuzu söyleyin o zaman onlarda böyle düşündüğünüzü bilse eminim gelmek istemezler bidaha

Bu ne kendini bilmezlik. Size ne yahu, ister 4. yü yapar ister 14.yü. Siz mi veriyosunuz rızkını, siz mi bakıyosunuz çocuğa. Özürlü doğduysa da vardır bi hikmeti, 4. oldu diye mi özürlü oldu sanıyosun? 7-8 ve daha üstü kardeş olan var.
Bu insanların, başkalarına ''ne gerek vardı da çocuk yaptın'' gibi söylemleri neyden kaynaklanıyor anlamış değilim. Kime ne ya, isteyen istediği kadar çocuk yapar, anası belli babası belli. İStemeyen de yapmaz, herkesin kendi kararı neticede.

Nolacak ömür boyu akıllarından çıkmayacak bişey olunca? Başınız göğe mi erecek? Vah vah, x yenge söylemişti, biz ne salaklık yapıp da çocuk yaptık mı diyecekler ömür boyu? Cidden böyle olacağını mı sanıyosunuz?
Ayrıca isteyen kendini eve bağlar, istemeyen bağlamaz, size ne ki bundan? Siz mi bakıcaksınız görümcenize de tasası size düştü?

3. yapın 3. yapın diyip dursunlar istediği kadar. Siz yapmadıktan sonra, onlar 3. yapın diye çocuğun olacak hali yok değil mi? Yaptığım zaman sen mi bakıcaksın dersin çekilirsin köşeye bi daha söylemezler.

Çok merak ettim eğer çocuk sağlıklı olsaydı geçermiydi bunu söylemek aklınızdan?

Bakabiliyosa doğursun istediği kadar size ne?
Bir de engelli yavrucak. Kadının evladı hasta ve siz tutup niye doğurdun demeyi mi düşünüyorsunuz.
Bir de ne güzel evlatları için uğraşıyolarmış. Şehir şehir dolaşıyolarmış Allah sabır versin onlara..
Destek olmayı düşüneceğinize söylemeyi düşündüğünüz lafa bakın.

Bence durumlarına üzüldüğûn için o düşünceni söyleme

Gereği duyuyorsun gayet insancıl ,bizim ailede de var ama bu kuzen evliliinden dolayı bazende bile ,bile lades ayrıca
Kadın yaşlandıkça yumurta kalitesi düşüyor

sakın söylemeyin böyle birşeyi sizi yanlış anlamaları bir yana kırılıp üzülürler...
çocuk engellide olsa onların çocuğu bu sizi ilgilendirmez...
sizin kaç çocuğunuz olduğuda onları ilgilendirmez...
bu rahatsızlığı söylemek için en uygun kelime ben istemiyorum yapmıycam kimseyi ilgilendirmez olur...

kusura bakmayin ama şu an sinirlerim tepeme çikti sizin konunuzu ve bazi yorumlari okuyunca!!ne demek bu size ne? ister 4 çocugu olsun ister 14, yani size karişilmasini istemiyorsunuz ama siz karişmak için can atiyorsunuz, pes dogrusu!

üstelik şunu unutmayinki, insan kaderinde özürlü bir çocuk sahibi olmak varsa, ilk çocuguda sakat olur, eger kaderinde böyle birşey yoksa, 15 tane olsada hiçbiri sakat olmaz..

birde bazilari 4. çocugu ne yapacakti diye yazmiş, kendisi bakabilecek durumdaki yapmiş, bize laf söylemek düşmez!

Bır. Zihinsel engelli daha var eşimın ailesinde doğuştan değil bebekken
Bakıcı havale geçiRen bebekle ilgilenmedi diye annesi oğlu hakkında yapılan olumsuz yorum veya
Davranişa asla onaylamıyor direk kavga sebebi kı haklı neler çektiğine şahittim,

Çok fazla katılmadığım yer var. Onlara göre 3. Çocuk gerekli olabilir ama sana göre olmayabilir.bana göre 2. De fazla iş hayatımı egale etmek istemiyorum diye de bilirim. Bunlar tamamen kişilerin tercihleri.. kendini eve bağlamak deyimini hiç beğenmedim. Keşke ben de kendimi eve çocuğum için bağlayabilsem diyorum bazen. Sen çalışıyor musun? Çalışmıyorsan neden çalışmıyorsun benim kültürüme ters diyebilirim.
İkinci konu da büyük konuşmamak lazım bence. Onlar öyle olacağını biliyor muydu? Kaldı ki hayatta neler olacak biliyor muyuz? Yarın senin de Allah korusun da arabanın altında kalıp felç kalmayacağını kimse garanti altına alamaz. Kaldı ki çocuklarımız için de hayatı ipotek edemiyoruz.
Bence söyleyip söylememe ikileminden çok bu düşüncenden sıyrılmaya bak. Herkesin bir sınavı var hayatta. En zor olanı da tartışmasız evlatla olandır.

Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu biliyor muydunuz? Hiç kimse sağlıklıyım yada sevdiklerim sağlıklı diye garanti verebiliyor mu?

aynı şeyi bende düşündüm bi de ''hakkın tabi de'' diyenler olmuş onları da lütfen kınama butonu olsun

o annenin imtihanı da o yavrucaktır belki de günahlarına kefaret olacaktır burada çektiği sıkıntılar
belli mi olur öbür tarafta sen onun yerinde olmak istersin

Her aklımıza gelen dilimize düşerse neler olurdu neler.
Fakat sizin aklınıza düşen dilinize düşmese de fena çok fena.

Muhteşem bir filmdir.
Benim üzerimdeki etkisi büyük olmuştur.
İzlemek isteyenler için Türkçe altyazılı tamamını eklemek istedim.

Black 2005 Full | Türkçe Altyazılı - YouTube

şu özürlü kelimesi yerine ENGELLİ kelimesini kullansak.
dünyaya gelen hiçbir varlık sağlığındaki engeller nedeniyle böyle ifade edilmeyi hak etmiyor.

Bence de cıkmasın o cümle ağzınızdan cünkü SANA NE cevabıyla karşılaşabilirsiniz. İster 4. yapar ister 5.yi, cocuk istedi diye engelli olmasına nasıl bağladınız anlamadım.

Sizin rahatlamanız mı daha önemli yoksa insanların psikolojisi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…