şu laf ağzımdan kaçacak diye çok korkuyorum.

tabiki söylemeyin, onlar size 3. çocuğu yap diye ısrar ediyor olabilirler,
ama sizde sırf bu ısrarları yüzünden onların canını acıtacak bir laf konuşmayın,
Allahın kime ne vereceği belli olmaz, hepimiz engelli adayıyız, yarın ne olacağımız bilinmez.

uzun zamandır bu kadar hastalıklı bir düşünce okumamıştım. insanın gönlü engelli olmasın derler ya cuk oturuyor sanırım buraya. bunu düşünmüşsünüz yetmiyor gibi gidip insanlara söyleyip söylememenin hesabını yapıyorsunuz. o insanlar emin olun kendilerini yeterince suçlamışlardır. zaten zor bir mücadele içindeler bir de sizin gibilerin zehirli düşüncelerine ihtiyaçları yoktur. söyleseniz ne olacak yüzyılın tespiti ödülünü mü verecekler size?

Oncekı cocukları engellı dogmus olup da ınadına yenı cocuk yapsalar oncekılerle de ılgılenmeseler neyse de bu durumda sıze ne yanı ıstese on cocuk yapar. Bunu degıl soylemek, dusunmek bıle ne kadar ayıp. Cocuk yaptın ozurlu oldu oh ıste der gıbı

Siz de bir annesiniz.. Nasıl ki siz de çocuğunuzun engelli olmasını istemezseniz, görümceniz de çocuğunun öyle doğmasını istemezdi.
Üstelik daha bebek.. Büyüdüğünde yaşayacağı sıkıntıları tahmin edebilir misiniz?
Belki o da ilerde, böyle doğduğu için yaşamak istemeyecek..
Hem "doktor doktor geziyorlar, çok üzülüyorlar bu duruma" demişsiniz.. Kendinizi hiç onların yerine koydunuz mu?
Aile fakir de olsa ve çocukları normal doğmuş olsaydı bile; sırf size baskı yapıyorlar diye " kendiniz açsınız, o çocuğa nasıl bakacaksınız" tarzında bir yaklaşım hiç hoş değil..
Üstelik herkes kendi çocuğuna elinden geldiğince, en iyi şekilde bakar..
Ben, henüz bekar ve anne bile olmamış biri olarak böyle düşünürken; bir annenin "söylesem mi, söylemesem mi" diye düşünmesi çok üzücü..!!
Madem size baskı yapıyorlar, siz de restinizi çekin.. "Çocuğu doğuracak, bakıp-büyütecek olan benim, siz karışmayın" dersiniz olur biter..!!
Akrabanız olsun-olmasın.. Cevap vermek adına, başka bir aile ve çocuk üzerinden saldırmak hiç kimseye yakışmaz.!!

Son düzenleme:
kötülük de iyilik de insanın içindedir, size çok karışmışlar belli ki sizde bir laf edeyim bunları alt edeyim çocuk yapmadığım için ne kadar akıllı olduğumu; onlarınsa ne kadar cahil olduğunu göstereyim diyorsunuz içinizden, karşıdaki insanın ne düşüneceğini ne kadar kırılacağını düşünmeden laf eden insanların karşısındakinin de Allah ın bir kulu olduğunu unutması ne acı, Allah ın yolundan, iylik yolundan dönmeyin özürlü bir çocuğu üstünlük kurma malzemeniz haline getirmeyin, ne onların cahilliği ne de sizin yüksek zekanız böyle birşeye sebep olamaz ve çözüm de olamaz ve unutmayın sizin çocuklarınızın sağlıklı doğması ömür boyu sağlıklı olacakları anlamına gelmez, kalp kırmayın ve kimseyi bu sebeple (özürlü bir çocuk sahibi olduğu için) kınamayın ki yarın ahh benim başıma bunlar neden geldi demeyin, işinize çok karışırlarsa ben bakamıyorum, zorlanıyorum, ilerde düşünüyoruz falan deyin geçin.

Son düzenleme:
kendimi çok kötü hissettim.obsesif kompülsif bozukluk olduğumu daha iyi vurgulamalıydım belki.
yani hiçbirzaman bunu söylemem. sadece söylemekten korkuyorum. bir de düşündüğüm için vicdan azabım var.
yorumlar için herkese teşekkür ederim

Muhteşem bir filmdir.
Benim üzerimdeki etkisi büyük olmuştur.
İzlemek isteyenler için Türkçe altyazılı tamamını eklemek istedim.

Black 2005 Full | Türkçe Altyazılı - YouTube

film tavsiyenize teşekkürler. Helen Keller'in hayat hikayesi zaten beni çok etkilemişti. bu filmi de izliyeceğim.

OKB nin arkasına saklanmayın ben de OKB yim ama vicdan ile OKB aynı kefede durmaz.

eşimin halası akraba evliliği yapmış, 4 kızı var dördü de zihinsel engelli, bazen aklımdan geçiyor, hadi gittin kuzeninle evlendin, bir tane doğurdun engelli, bir tane daha, bir tane daha ve bir tane daha... şimdi de bakamıyor 4 engelli kıza (kızlar 30 lu yaşlarındalar) yazık değil mi diyorum, ama ona bile söylenmez, sanane der zaten, gerçekten de sanane

Çok çocuk olmasının kültürle ne alakası var anlayamadım:26:4 tana çocuğum var ama yine de eve kapatmam kendimi,
alır çocuklarımı çok da güzel gezerim.
Evet, maddi olarak çok iyi bir durumda olmasakda, kendi ihtiyacımdan kısıp çocuklarımın her ihtiyacını eksiksiz karşılamaya çalışırım.
Siz ne derseniz deyin, Allah "ol" derse olur.

bence söyle kurtul . söylemek istiyorsun belli neyin intikamını alıyorsun anlamadım . ama hepimiz engelli adayıyız . yarın kaza geçirip sakat kalmayacağın ne malum ?söyler misin bana . küçücük bir bebekle onlara olan hırsını bu şekilde acımasızca al ne diyeyim yazık insanlık ölmüş .

Her insan sizin ve bizim sağlıklı evlâtlarımız dahil bizler dahil birer özürlü adayıyız bunu hiç düşündünüz mü?

yanlız akadaşlar ileri yaş gebeliği riskli diye bas bas bağırıyorlar heryerde 38 den büyük yaş çoçuk yapmak riskli bebek için bunuda hatırlayalım lütfen .Ama sölemek istersende onlar için bişey fark emez bence kültür farkı var kişilik farkı var canım

Engelli çocuk Allah'ın bir vergisi...İster 1.çocuk olsun; ister 10.çocuk...Olacağı varsa oluyor işte...Kimsenin kimseye bu konuda bir şey söylemeye de, yorum yapmaya da ve acımaya da hakkı yok. Herkes kendine acısın bence...Obsessiflik bir şey söyleme dürtüsü oluşturuyor olabilir ama daha genele yayarsak bir toplantıda çok alakasız bir şey söyleme ihtiyacıda hissedebilirsiniz. Bu dürtü bozukluğunu önemsemelisiniz.

benim annem 39 yaşında beni doğurdu hiçde sakat değilim çok şükür bir çok insandan daha sağlıklıyım doktora bile nadiren giderim .neyin genellemesi bu pardon doktormusunuz nesiniz bu ne kendine bilmezlik . burda 40 yaş üstü hamile olanlar var . neden insanların moralini bozuyorsunuz .

Engelli anne ve babalar bize bir şey olursa bu çocuğa kim bakar kaygısı taşırlar. 2.çocuklarını da ve diğerlerini de bu şekilde yapmışlardır. Anne babadan sonra gerçekten candan olarak kardeş bakabilir.

herkesin yorumuna katılmakla beraber kendinizi nasıl engelleyeceğinizi sormuşsunuz ya, hemen söyleyeyim.. siz okb hastası olduğunuz için akrabanız annenize gelip "keşke Mevcut'u hiç yapmamış olsaydın, böylece bu hastalıkla uğraşmazdı(nız)" dese anneniz ve siz ne hissedersiniz? bunu düşünün yeterli.. kınamayın ve eleştirmeyin artık sevgili üye..

haaa bu arada 3-4 çocuğu Angelina Jolie yapınca "modernlik,çocuk sevgisi, bla bla bla" olur ama bizim insanımız yapınca "kültürsüz" olur.. ne çifte standart ama

konunu okudum
sonra alta yazdığın bir kaç yorumunuda okudum
anladımki senin hiç umrunda değil o çocuğun özürlü oluşu,üzülmüyorsun bile
doktora geldiklerinde sende kaldıkları için yakınıyorsun.sonuç iyi çıkmayınca üzülüyorlar diyorsun,üzülüyoruz demedin hiç
senin derdin sadece kapak olacak bir laf söylemek,inan biraz vicdanın olsaydı eğer o lafı ağzından çıkarmayı bırak,ruhunun bile böyle bir laf barındırdığından haberi olmazdı
4çocuk yaptı geleneği göreneği diyorsun ama gelenek görenek birtek 4çocuk yapınca olmuyor.birde farklı türlüsü var.vicdan,duygusuzluk,umursamazlık belkide bunlarda başkalarının gelenegini göreneğini gösterir dimi.
neyse ya sen söylede kurtul bu lafı

ALLAH HERKESE MERHAMET HIDAYET VERSIN INSALLAH(AMIN)
Konu sahibi fikirlerinize hakim olun bence cocuk engelli diye boyle dusunuyorsunuz,
ama annenin tercihi degildi RABBIM oyle nasip etmis ALLAH YARDIMCILARI OLSUN INSALLAH(AMIN)
sizde destek olun köstek degil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…