şu laf ağzımdan kaçacak diye çok korkuyorum.

Tabii ki söylememelisiniz... Nedenine ilişkin birçok sebep sayabilirim . Sizi ilgilendirenini söyleyeyim : Madem özel hayatınızla ilgili müdahale ve yorumlardan hoşlanmıyorsunuz, siz de karşı tarafın özel hayatına müdahale etmeyeceksiniz ve yorumda bulunmayacaksınız. Siz böyle bir söz söylerseniz, kendi hayatınızın kapılarını da karşı tarafa açmış olursunuz.

arkadaşım sen anlamıyorsun galiba . ben bu kadının burdan durup duruken böle bir açıklama yapmasına sinir oldum . urda hamile ve yaşı ilerde insanlar var ben sizin için diyorum banane ben 25 yaşına bir insanım . insanların moralini bozuyor . evet riskleri var muhakkah ama illa böle birşey olucak diye birşey yok .ben hiç görmedim çevremde ama buda bir gerçek

arkadaşlar şu tartışmasız olan bi konu zaten;bazı anomoli türlerin de annenin yaşının büyük olması olumsuz bir etkendir.
yani bunu tartışmaya dahi gerek yok çünkü tıbben kanıtlanmış bir durumdan bahsediyoruz.

Son düzenleme:

o zaman burdan böyle bir açıklama yapmamalısın dersiniz olur biter, ama doğruları söyleyen birini hatalı bir genelleme yapmakla hatta cehaletle suçlayamazsınız.
ayrıca 35 yaş üstü hamile kalan ve aktif internet kullanıcısı olan, gebelik takibi yaptıran her kadın bu riskleri bilir, sizin dert etmenize gerek yok.

belin hayat hikayemi okuduğuna sevindim ama öetesini bilmiyosun 15 yaşında eğitimim yarım kaldı ama ben hem okudum dışardan hemde calıştım 2 yıldır kpps ile atanmayı bekliyorum sağlık meslek yüksek oluku ebeb hemşire mezunuyum ister inan ister inanama diğer sorunlarımla beni eleştiremezsin

bir doktor çıksın konuşsun o zaman doktor olan yok mu kadın doğum uzmanı anlatsın . . ben risksiz demiyorum evet riski var düşük riski çok bunu bizde biliyoruz ama burda pat diye bunu söylemek çok saçma . hemde bu konuyla alakası olmayan insanlar tarafından neyse banane ya çok sıkıtı bu konu . o riskler sadece yaşı ilerde olan insanlarda olmuyor ayrıca herkeste var . herkes engelli adayıdır .şu oran fazla bu oran az beni ilgilendirmez . yüzde ellidir herkes için yarın sakat kalmayacağın ne malum yani .

ebe hemşire olarak herşeyi çok iyi biliyorsun aferin . valla canım hayat hikayen zaten neyse birşey demiyorum . ne yani senin gibi 15inde doğurup ikinci kocayı mı alalım ne yapalım çocuklarımız sakat doğmasın diye . tey allahım ya kimlerle konuşuyorum neyse

konunun gidişatı iyi değil çünkü karşılıklı garip bi atışmaya dönmek üzere..kızlar yapmayın ya,bir konu daha kapanmasın bari.

kimi cahillikle suçlayacağma sen karar veremezsin . sana ne oluyor pardon . 15 yaşında evlenip çocuk doğuran kadın çok entellektüel evet burda ahkam kesiyor birde . bilimsel gerçeği söylüyormuş hangi sıfatla . hepimiz bayılıyoruz doktorculuk oynamaya . herkes doktor herkes uzman mübarek amann banane ya siz düşünün o zaman ben değil

kendi ağzınla söylüyosun yanlış olduğunu illa senin gibi yüzünemi vuralım sanane insanın çocuk çoluğundan allah nasip etmese oda olmazdı zaten sana al bak yada yardım et denmiyorsa sana bişey düşmez insanların hayatını eleştirmeyi bırakın allah aşkına sizin gibiler yüzündden zaten insanın psikolojisi bozuluyo acaba ne derler diye kusura bakma sinirimi bozdun söyleyin dedin diye söylüyorum yoksa kalp kırmak istemezdim

Sen nerden biliyosun bunu, doktor değilsin ki inanalım

bak kızım sen cahil birisin . konunu okudum . senle tartışmak istemiyorum . hemşire falanda olduğuna inanmıyorum . 15 inde evlenmiş bir kadın ne zaman okudu hemşire oldu yalancılığın bu kadarına pes

Bi başkasına doktor değilsin konuşma diyemezsin öncelikle. Bir bilgiye sahip olup savunmak için doktor olmak şart değil, köründen cavlamışsın.
Konu zaten başlı başına insanlıktan yoksun bir konu, bir de sen çıkıp ''doktor değilsin onu bunu diyemezsin'' diyemezsin. Doktor değilim, sana burda bir sürü şey söyleyebilirim sağlıkla ilgili, bu seni hiç mi hiç ilgilendirmez, kendine gel lütfen.

Konuya kaldığınız yerden devam ediniz lütfen...

az önce siz değil miydiniz biraz oku, araştır diyen, okuyup araştırmak için doktor mu olmak lazım? rutin sağlık kontrollerini yaptırıp doktoruyla görüşen, biraz araştırma yapan herkesin bildiği rutin şeyleri kaynağıyla birlikte paylaşan biriyim sadece, ben kaynak olarak bilimsel araştırmaları gösteriyorum siz annenizi, aramızdaki fark burdan bile belli oluyor.
Ayrıca çok normal olduğunuzu iddia ediyorsunuz ya, asabiyet sorununuz var bence, belli mi olur belki bu da ilerki yaşta gebeliğin olumsuz etkilerinden biridir, siz de bunu araştırın bakalım

bu nasıl bi yorum nasıl bir kafa yapısı ??? 4 çocuk yapmak neden karacahillik ? demekki güvenmişler ki kendilerine yapmışlar çocuğun engelli olmasını neden maddiyata bağladınız. ayrıca '' Bunu söylemek hakkın: "ne gerek vardı?" diye yüzlerine söylemelisin '' ne demek hakkın kim vermiş o hakkı ? yorumunuzu görünce konu sahibini geçtim size yazmak istedim.

konu sahibi arkadaşım bakın diğer arkadaşlar yazmış zaten çocuğun engelli doğması Allah ın takdiridir anne babayla yada 4. çocuk olmakla alakası nedir ki niye bu kadar taktınız. sizinde iki çocuğunuz varmış allah sağlık sıhhat versin siz görümcenize destek olun bu düşünceleri çıkarın aklınızdan başınıza gelir yoksa

öncelikle bir insanın yüzüne bir şeyi vurmak için onun istenerek yapılmış olması gerekmez mi?
yani bir seçim olmalı.

hangi kadın, hangi anne, hangi eş çocuğunun engelli doğmasını ister?

kimse.

yüzüne vurmak yerine onlara yardımcı olmanı önerirm.

baskılarına da sizin çocuğunuz da benim diğer evladım sayılır bu kadarı da bana yeter demek belki bir nokta koyar.

burda çok sinirlendiğim 2 konu galiba ya o insanların evladı özürlü evet ama bu bir intiham ve öbür dünyada müfakatlandırıcaklar senin ise kızma ama düşüncelerin ve kalbin özürlü acaba sonun ne olacak merak ediyorum....o meleğe o kadar üzüldüm ki belki evinizde mecburi kalıyor o bebecik size istem dışı gülüyor ve yengesi teyzesi vs ne iseniz artık onu istemiyor bu dünyada fazlalık hissediyor onu söyle düşünelim siz düğüne gitmek istediniz eşiniz gitme dedi ve gittiniz allah korusun kaza geçirdiniz ve felç kaldınız eşiniz sunu dese nasıl olur banane ya ben sana gitme dedim bak gittin ne oldu özürlü kaldın engelli bende sağlam birini istiyorum dese ne olcak rabbim o çocuktan önce sizin beyninizi ve kalbinizi düzelsinde köstek yerine belki o aileye destek olurdunuz cidden çok kızdım rabbim o aileye yardım etsin biraz daha sağ duyu lütfen

Yani aslında kimseye böyle şeyler söylenmez ama görümceniz bu haliyle hala size 3.çocuğu yap diye baskı yapıyorsa biraz kaşınmış oluyor tabiri caizse.Çok çocuğa karşıyım ben aslında ama kimsenin kimseye kaç çocuk yapması gerektiğini söylemeye hakkı yok.Yalnız görümcenizin yaşı ilerlediyse çocuğun özürlü olma riski olduğunu bilmeliydi bu da onun hatası.Fakat siz yine de birşey söylemeyin onlar hayatlarındaki en büyük acıyı yaşıyorlardır şu an zaten.Siz de vicdan azabı çekersiniz sonra.Sadece size karşı çocuk yap baskıları devam ederse "seni ilgilendirmez ben sana karışıyor muyum" deyip geçin.

Pardonda size ne yaaa
bakan onlar buyuten onlar cocugun engelli olmasi allahin takdiridir 4. Oldugu icin degil

Size çocuk baskısı yaptıklarında sanırım bunu söylemek istiyorsunuz. Ne diyeceksiniz, "sen 4. yü doğurdun bak sakat doğdu" şeklinde mi?

Vicdanınız böyle bir şeyi nasıl kabul eder aklım almıyor. Hangi anne evladı engelli olsun ister?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…