arkadaşlar benim görümcem üç çocuğu olduğu ve büyümüş oldukları halde bile bile 4.bebeği dünyaya getirdi. malesef özürlü doğdu.
çocuğu düzenli olarak doktora götürüyorlar şehirden şehire taşıyorlar profesörlere gösteriyorlar falan.üzülüyorlar da tabi..
şimdi bunları anlattım çünkü sıkıntım: bazen şeytan beni dürtüyor. ne gerek vardı keşke bu bebeği yapmasaydınız diyesim geliyor.
aslında kötü niyetli biri değilim kendilerini de severim ama bu lafı söyleme isteği bazen geliyor ne yalan söyliyim ağzımdan çıkarsa
kötü olur herhalde. ömür boyu akıllarından çıkmayan bişey olur.
bunun sebebi biraz da şey sanırım; bunlar benim fazla çocuk istemediğimi biliyorlar ama bana sürekli 3.cüyü yap şeklinde
lafları sözleri oluyor.kaynanam görümcelerimden bazen bıkıyorum bu huylarından. ne kadar çocuk bakmayı seviyorlar.
insan bu yaştan sonra kendini eve bağlar mı? ben bağlamam şahsen ama kültürleri görenekleri bu şekilde.fazla da bişey denmiyor.
kızlar sizden ricam benim bu düşüncemi rahatlatacak birşeyler yazın. onlarla görüşme durumumuz yaklaştığında bu fikir düşüveriyor aklıma.
belki söylemem ama aslında söyleyip rahatlasam daha mı iyi olucak diyorum. ama hayır bunu aklımdan çıkarmalıyım. kötü bişey bu. inancımıza da ters.
fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim. ben neden bu düşünceye saplandım.
ben de erken olmayan yaşta anne olmuş ve 2. de 35 yaş üstü doğurmayı planlayan bir anne adayı olarak bir konuda sizi aydınlatmak istedim.
20 yaşında bir anne adayının down sendromlu bir bebek doğurma ihtimali 1/1200 ken 40 yaşında bu oran 1/100 e çıkar, tüm diğer kromozom bozukluklarında bu böyledir, sizin ya da bir yakınınız başına böyle bir şey gelmemiş olması bu bilimsel gerçeği değiştirmez.
şu sayfayı okumanızı tavsiye ederim: http://............/dosyalar/anomaliler/trizomi21tani.html
arkadaşım sen anlamıyorsun galiba . ben bu kadının burdan durup duruken böle bir açıklama yapmasına sinir oldum . urda hamile ve yaşı ilerde insanlar var ben sizin için diyorum banane ben 25 yaşına bir insanım . insanların moralini bozuyor . evet riskleri var muhakkah ama illa böle birşey olucak diye birşey yok .ben hiç görmedim çevremde ama buda bir gerçek
belin hayat hikayemi okuduğuna sevindim ama öetesini bilmiyosun 15 yaşında eğitimim yarım kaldı ama ben hem okudum dışardan hemde calıştım 2 yıldır kpps ile atanmayı bekliyorum sağlık meslek yüksek oluku ebeb hemşire mezunuyum ister inan ister inanama diğer sorunlarımla beni eleştiremezsin
o zaman burdan böyle bir açıklama yapmamalısın dersiniz olur biter, ama doğruları söyleyen birini hatalı bir genelleme yapmakla hatta cehaletle suçlayamazsınız.
ayrıca 35 yaş üstü hamile kalan ve aktif internet kullanıcısı olan, gebelik takibi yaptıran her kadın bu riskleri bilir, sizin dert etmenize gerek yok.
bi kere ben senin canın değilim . ikincisi doktor değilsin hayır böle konuşamazsın . ilerlemeyen yaşlarda hamile kalıp sakat çocuk doğuran binlerce insan gösteririm . hamileliğin riskli olmasının nedeni düşük tehlikesi birşeyi iyice bilmeden konuşma . doktor değilsin . kesin konuşmuyorum bilhassa kesin konuşan sensin . artık çoğu kadın ilerleyen yaşlarsa çocuk dğuruyor o zaman herkes sakat çocuk doğururdu . neyin ne olduğunu bilmeden yorum yapanlara sinir oluyorum . bilir kişi bunlar sanki .
git araştır yada bir bilene sor öyle gel senle tartışmayacağım . 38 yaşında oğrumuş bir annenin kızıyım hiç bir yerimde sakat değil hasta bile olmam . genellemelerini kendine sakla . hayır sakat doğan çocukların anneleri 38 yaşında hepsi sanki allahım ya . neyse sana artık yazmak istemiyorum cahile laf anlatmak hesabı çok zor .
bak kızım sen cahil birisin . konunu okudum . senle tartışmak istemiyorum . hemşire falanda olduğuna inanmıyorum . 15 inde evlenmiş bir kadın ne zaman okudu hemşire oldu yalancılığın bu kadarına pes
bir doktor çıksın konuşsun o zaman doktor olan yok mu kadın doğum uzmanı anlatsın . . ben risksiz demiyorum evet riski var düşük riski çok bunu bizde biliyoruz ama burda pat diye bunu söylemek çok saçma . hemde bu konuyla alakası olmayan insanlar tarafından neyse banane ya çok sıkıtı bu konu . o riskler sadece yaşı ilerde olan insanlarda olmuyor ayrıca herkeste var . herkes engelli adayıdır .şu oran fazla bu oran az beni ilgilendirmez . yüzde ellidir herkes için yarın sakat kalmayacağın ne malum yani .
kimi cahillikle suçlayacağma sen karar veremezsin . sana ne oluyor pardon . 15 yaşında evlenip çocuk doğuran kadın çok entellektüel evet burda ahkam kesiyor birde . bilimsel gerçeği söylüyormuş hangi sıfatla . hepimiz bayılıyoruz doktorculuk oynamaya . herkes doktor herkes uzman mübarek amann banane ya siz düşünün o zaman ben değil
İnancımıza ters filan değil. Belli ki 4. çocuğu yapan bu aile, karacahil bir aile. Bu çocuklara bakacak, büyütecek, istediklerini karşılayacak bir durumları var mıydı ki inadına çocuk yapıyorlar? Nedir bu uğraş? Tabii ki diyeceksin, üstelik sana da baskı yapıyorlarmış. Bunu söylemek hakkın: "ne gerek vardı?" diye yüzlerine söylemelisin. Ki bunu birilerinin söylemesi lazım. Yazık değil mi o çocuğa? O kadına? Çok yazık, çok... Cehaletin gözü kör olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?