E ben öyle biriyim işte. Öyle bir günde dünyaları yapamayacağım gibi kimseyi de emrivakiyle evime almam. Ben buyum, siz osunuz. Herkes farklı. Neyi tartışıyoruz bu durumda?
Doğru söylüyorsunuz. Art niyeti ben de gördüm de akıntıya kapılıp gidiyor işte insan. Burayı eğlence aracı olarak kullanan çok insan var. Birbirlerini sinirlendirip bundan keyif alıyorlar. Ben de çanak tütmüş oluyorum her cevap verişimde tabii.Bazi yorumlara cok guluyorum bdv de kotu kaynana diye konu acanlar ya da gelini gazlayanlar sayende ne hikmetse kaynanalarina can ciger kuzu sarma kesildiler. Sen ne kotu, ne hadsiz bi gelinmissin dusman basina
Bence artik kendini anlatmaya calisma cunku israrla laflari farkli algilamaya calistiklarini dusunuyorum,art niyet seziyorum. Senin esin bile konu annesi olmasina ragmen hakliyi haksizi gorup bu konuda senin yanindaysa bence baska bir seyi dusunme.
ama gelınlerı annesıne aynısını yapsa ıyı gorumcelık yapar kardesım bız kayınvelıdecı kesılmedık dogrusunu soyledık bızde dort dortluk ınsan degılız bızde kotu gecınırız bızde buraya basımızdan gecenı yazsak sızde yorumlar dogrusunu yazarsınız. Yazanı poh pohlamak ne kadar dogru. Ben annem uzerınden gıdıyorum ınsan kendıne yapılmasını ıstemedıgını baskasına yapmasa sorun kalmaz. Benım esım adeletlı ve yanlıs kımde ıse soyler dogru olanda bu ne benı savunur ne annesını gercekten art nıyetlı yuva yıkmaya calısan kv gorumce olsa haklı ama buyuk sehırlerde artık ılıskıler boyle ne zaman buyuk sehırde bır akrabama gıtsem ne muhabbet olur ne sofra duzenı herkes robot gıbı herkesın keskın kuralları var her seyın bır zamanı var sımdı daha anlıyorum ınsanlar neden kosarak kasabalarına koylerıne donuyor. Buyuk sehırlerde yaslılar evlerınde oluyor kokusu duyulmayınca olusunu bulan yok. Aslında bızım eserımız yasananlar. Ben konu sahıbınde suc bulmuyorum belkı kayınvalıdesıne degıl herkese boyle ve bu daha da uzucu bır durum. Yakınlarımda da boylelerı var mısafıre hos geldın demez bıle. Buna ızın veren anne babada sorun var.Yok ya cidden kendimle savasiyorum suan.
Cidden butun kadinlar olarak bu kadar mukemmelliyetci, iyi niyetli, vicdan sahibi,merhametli kayinvalideci olduk da biz azinlik mi kaldik. Abartmayin arkadas. Oldu olacak konu sahibini canavar ilan edin.
Yaptigi kotuluktuyse onun bile hakkini veremedi.
Once msji atsam mi diye dusundu sonra atti sonra pisman oldu silmeye kalkti sonra stresten onu da beceremedi msj gitmis oldu okudu mu okumadi mi diye kendini yedi bitirdi vs vs.
.. Ki en buyuk dipnot gecmisi pek de parlak olmayan kotu anilar biriktirdigi kisi icin bu panigi stresi yasadi.
Bi zahmet siz de en az onun kadar birileriyle kotu seyler yasayin bi msji dahi atarken bu kadar stres yasayip kendinizle mucadele edin o zaman tartisalim sizin de insanliginizi.
Konu içinde yalnız konu sahibiyle mi konuşulabiliyor? Ben de bir bunu görmemiştim burda sanırım. Sizi muhatap almamakla ne ilgisi var arkadaşın yorumunu okurken onu alıntıladım.Pardon kiminle konuşuyorsunuz? Konuma yazıp beni muhatap görmemek. Bir bunu görmemiştim burda o da oldu. Hey allahım
Siz ne demiştiniz de ben ne demiştim. Ya da biz ne demiştik de sonra böyle olduk? Valla bilmiyorum turuncu pijama. Tek bildiğim gereksiz yere bana kızıp fevri davrandığını ve tanımadığınız halde karakterimi yerden yere vurduğunuz. Ben sizi şaşırtacak bir çıkış yaptıysam şayet buradaki 0 empati ve 0 anlayış neden olmuştur buna. Olayın evveliyatı var. Her şeyi okumadan gelip ciddi yorumlar yapmayın bence. Bu çok vicdanlı bir davranış değil. Size yakışmıyor.e zaten siz ‘siz’seniz asıl siz neyi mesele ettiniz?
ben buyum diyorsanız öyledir zaten.
yok genelde bu işin oluru nedir, toplumsal doğrular nedir? çoğunluğun görüşü nedir diye merak ediyorsanız öğrenmiş oluyorsunuz, savunmaya geçmenize gerek yok.
siz böyle olabilirsiniz, haftada bir, iki haftada bir, bir gün önceden geleceğim diyen anneye ayar verilir mi? diye soruyorsanız, ben de verilmez diyenlerdenim. yok mental olarak hazır değilim, yok kek börek yapamam diye kendinizi darlamanıza gerek yok. siz böyleymişsiniz böyle olun madem.
ayrıca emrivaki falan çok büyütüyorsunuz...
kadın hastaneye gelmişken uğrayacağım demiş. müsait değilim dediniz de kadın ısrar etti sanki. bir gel bir gelme diyen de kendiniz.
ister beğenin ister beğenmeyin,evlendiğiniz zaman aile oluyorsunuz. çocuğunuz olduğunda, torunu onun da canı oluyor. görmek için kırk yabancıya gider gibi 1 hafta öncesinden randevu alması bana göre fiyasko. benim evim benim evim diye sahiplenmelere doyamadığınız ev sizin değil. kapısından içeri almaya erindiğiniz kadının oğlunun da evi.
neyse siz şimdi buna da ben böyleyim yazarsınız, evet tam olarak böylesiniz. bana göre hayat tecrübesi sığ, gelecek konusunda düşüncesiz, insanlarla ilişki kurma becerisi zayıf birisiniz.
art niyet veya saldırı da yok mesajımda şaşkınım valla ne yalan söyleyeyim. aynen devam.
Son cümlenizi içimden geçiriyordum şimdi. Ya da ona benzer bir şeyleri işte. Maalesef durum böyle. Ne bekliyoruz ki aslında? Dünya böyle, hayat böyle, e burası da böyle haliyle.Konu sahibinin, kayinvalidesinin gelmeden birkaç gün önce haber vermesi gerektiğini yazmasına takmış cogu kişi. Hayrola, neden bu kadar taktiniz ki?
Siz de mi ileride gelininize yarın geliyorum diyip gideceksiniz. Bu kadar açık bir konuyu ısrarla anlamak istemediginize göre siz de böyle yapacaksınız. Ondan sonra gelinleriniz de yakınacak sizden. Çocuk var, ev daginik, ikramlik vs diye düşünüp stres olacak insanlar.
Bir de çay koyun gelsin ne olacak diyenler var. Cay tamam da ev daginik olduğunda olmuyor işte. Birini evine kabul edeceksen evin temiz olacak ki kafan rahat etsin. Kaynanadan bahsediyoruz arkadaşlar. Geçmişinde kaynanasiyla çok sorun yaşamış bir insanın konusundasiniz. Kadın belli ki evin müsait olmamasıyla kaynanasina malzeme vermek istemedi. Bu anne değil ki kaynana. Dört dörtlük şeylere bile kusur bulmayı marifet sayan insanlardan bahsediyoruz. Kaldı ki ev daginik vs olacakta kaynana bunu not etmeyecek beynine. Birkez daha anladım ki, bizim gibi herşeyi olması gerektiği gibi isteyen, bunun için çırpınan insanların anlaşılması ve mutlu olması çok zor bu dunyada.
Ne bileyim yav. Ben size biraz yüklendim mi acaba? O kadar insanla karışıklı yüklendik ki birbrişmşe devrelerim yandı. Error vermiş olabilirim ahahEk olarak da bir sürü insan birbirini alıntılamış, siz niye bir bana şaştınız o da garip :/
Valla pes. Tanışıyor muyuz biz hanımefendi? Ne bu laubalilik? Üslubunuz ve yazım tarzınız öyle kötü ki hepten asosyal olasım gibi geliyor sizin gibi
Benım gıbı ınsanlara kurban olun bence cunku dogruları duymak hosunuza gıtmıyor. Cok ıyı egıtımler aldım emın olabılırsınız ben ıhtımaller uzerınden yorum yaptım laubalılık mı oluyor bu. Bılmıyordum ben kayınvelıdenıze kafası guzel gıbı yorumlar yapmak ahlakı mı oluyor? Pekı tartısmak ıcın yazmadım bu da son mesaj asosyal degılsınız zaten BENCEValla pes. Tanışıyor muyuz biz hanımefendi? Ne bu laubalilik? Üslubunuz ve yazım tarzınız öyle kötü ki hepten asosyal olasım gibi geliyor sizin gibi insanları gördükçe.
Heh o mesele. Tamam tamam hatırladım. Lütfen bir daha benle konuşun direkt. Başkalarıyla da konuşun da benden bahsederken gözlerime bakarak konuşun rica ederim ahahKonu içinde yalnız konu sahibiyle mi konuşulabiliyor? Ben de bir bunu görmemiştim burda sanırım. Sizi muhatap almamakla ne ilgisi var arkadaşın yorumunu okurken onu alıntıladım.
Fikrimi doğrudan size de yazsam aynı ifadeleri kullanırdım.
Mesafeli biri olan ben bile yaptığınız davranışı yakışıksız buldum.
Size gelineceği zaman günler öncesinden haber verilmesini istemeniz de bence garip,gelen altı üstü bir kişi, kayınvalide, yanında orduyla geliyor gibi davranıyorsunuz.
Ama görüldüğü üzere siz bunu anlamıyorsunuz ve size hak verilmedikçe de şaşırıyorsunuz.
Tamam sakinleşin, yarın konuşuruzBenım gıbı ınsanlara kurban olun bence cunku dogruları duymak hosunuza gıtmıyor. Cok ıyı egıtımler aldım emın olabılırsınız ben ıhtımaller uzerınden yorum yaptım laubalılık mı oluyor bu. Bılmıyordum ben kayınvelıdenıze kafası guzel gıbı yorumlar yapmak ahlakı mı oluyor? Pekı tartısmak ıcın yazmadım bu da son mesaj asosyal degılsınız zaten BENCE
Valla gelip günlerce kalmışlığı da var. Gitmeyi bilmemişliği de var. Elini verince kolun komple omuzla beraber gitmişliği de var. Var da var...Cok sacma mesajiniz. Gelsin nolurki size hic sormadan cat kapida gelebilirdi...gelipte gunlerce kalmayacak ya
ama gelınlerı annesıne aynısını yapsa ıyı gorumcelık yapar kardesım bız kayınvelıdecı kesılmedık dogrusunu soyledık bızde dort dortluk ınsan degılız bızde kotu gecınırız bızde buraya basımızdan gecenı yazsak sızde yorumlar dogrusunu yazarsınız. Yazanı poh pohlamak ne kadar dogru. Ben annem uzerınden gıdıyorum ınsan kendıne yapılmasını ıstemedıgını baskasına yapmasa sorun kalmaz. Benım esım adeletlı ve yanlıs kımde ıse soyler dogru olanda bu ne benı savunur ne annesını gercekten art nıyetlı yuva yıkmaya calısan kv gorumce olsa haklı ama buyuk sehırlerde artık ılıskıler boyle ne zaman buyuk sehırde bır akrabama gıtsem ne muhabbet olur ne sofra duzenı herkes robot gıbı herkesın keskın kuralları var her seyın bır zamanı var sımdı daha anlıyorum ınsanlar neden kosarak kasabalarına koylerıne donuyor. Buyuk sehırlerde yaslılar evlerınde oluyor kokusu duyulmayınca olusunu bulan yok. Aslında bızım eserımız yasananlar. Ben konu sahıbınde suc bulmuyorum belkı kayınvalıdesıne degıl herkese boyle ve bu daha da uzucu bır durum. Yakınlarımda da boylelerı var mısafıre hos geldın demez bıle. Buna ızın veren anne babada sorun var.
Himm tabi yaşayan bilir. Fazla yuz vermeye gelmiyor desenizeValla gelip günlerce kalmışlığı da var. Gitmeyi bilmemişliği de var. Elini verince kolun komple omuzla beraber gitmişliği de var. Var da var...
Ay benı kale alıp yarın konusmanız cok ınce. Bana benı kale alana cevrenızdekılerı alın daha yararlı olurTamam sakinleşin, yarın konuşuruz
Kale almak ne bilmiyorum ama ben herkese cevap veririm. Aksini saygısızlık olarak görüyorum. İyi gecelerAy benı kale alıp yarın konusmanız cok ınce. Bana benı kale alana cevrenızdekılerı alın daha yararlı olurıyı geceler
Sızın tutumunuz daha guzel bence konu sahıbınden tesekkurler. Konu sahıbı hararetlı bır sekılde yorum yaptıgı ıcın oma gelen yorumlarda malesef oyle oluyorDe
Anneniz uzerinizden dusunmeniz iyi bir ornek konu sahibinin hayatindan yola cikacak olursak benim annem de gelinine o tarz seyler yasatsa gelinin anneme bu sekildeki tutumunu ne yazikki yargilayamam.
E hos bir de gelinin zaten halihazirda emrivakilerden hoslanmayan bir karakteri ve suan tam anlamiyla kendine evine bebegine yetemeyen bi psikolojisi var.Bunlari da goz ardi etmeyelim.
Yahu asil konunun muhattabi kayinvalide bile bu kadar kinlenmemistir gelinine.(sizi kastetmiyorum)
Bir kez daha dusunun lutfen bir msj bu kadar kotu yorumu haketti mi sizce de?
Siz ne demiştiniz de ben ne demiştim. Ya da biz ne demiştik de sonra böyle olduk? Valla bilmiyorum turuncu pijama. Tek bildiğim gereksiz yere bana kızıp fevri davrandığını ve tanımadığınız halde karakterimi yerden yere vurduğunuz. Ben sizi şaşırtacak bir çıkış yaptıysam şayet buradaki 0 empati ve 0 anlayış neden olmuştur buna. Olayın evveliyatı var. Her şeyi okumadan gelip ciddi yorumlar yapmayın bence. Bu çok vicdanlı bir davranış değil. Size yakışmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?