Şu saat oldu, ama sinirden uyuyamıyorum.

Bugünki misyonunuz vicdanımın sesi olmak diyebilirim Kesinlikle katılıyorum her sözünüze.

Kayınvalideniz, senin böyle böyle olmanı, böyle hareket etmeni istiyorum dese hemen isyan bayrağını çekersiniz.
Annemiz babamız akraba ve çevremiz bizim beklediğimiz gibi davranamaz. Mümkün değil
Olması gereken gibi davranmasını beklemek yerine olduğu durumu kabullenip ona göre yaşamak en doğrusu. Çevreyi düzeltemezsiniz, bu kadar kasmayin, kaş, ev, dağınıklık vs bunları dert etmeden gelene bir bardak çay gerekirse açsa peynir zeytin reçel yanına ekmek tamam. Belki misafire o şekil ikram çıkarmazsiniz normalde ama o anı kurtarın sadece. Yarını yarın düşünün.
Benim kv kayınpederim hastaneden çıkınca bize gelirdi,simit poğaça vs alırdı babam sağolsun, çay kahvaltı ( aç gittikleri için kahvaltı hazırlardım ve ayda bir iki hastane işi olurdu ) sofradan kalkar torunu ile oynayıp evine giderdi (evleri 100 MT ileride) hastane ortamı hastalık canları sıkılırdi ve torun ile o halleri gidip rahat bir şekilde eve gecerdiler,ve babam vefat etti, genç ve zamansız.

Ben olsam yerinizde planımı iptal ederim. Ararım ne zaman gidiyorsun? Bende işimi halledip oraya geleyim. Sonra bize geçeriz veya dışarıda çay kahve/ yemek ısmarlayayım. Değişiklik olur" deyin. Ancak böyle kıvırırsınız belki.

Ai böyle anlatınca yarın gözüme daha kolay göründü. Ama durum sadece bu değil. Tek istediğim bana günler öncesinden hastaneye gideceğim şu gün. Uygunsan sana da uğramak istiyorum demesi. Atla deve değil ki yahu. Ben ona böyle yapıyorum.

Kıvırayım mı peki sizce ? Anlamış mıdır zaten anlayacağını? Benim derdim biraz da anlaması. Arayıp düşündüğümden daha iyiyim. Siz gelin bugün. Ama bir daha önceden haber verin ne olur mu diyeyim. Ben bunları yazarken eşim yazdı. Demişsin işte direkt. Derdini anlatmışsın. Yabancı değil. Anlar seni yazmış.

Başınız sağolsun bu arada.

Tamam sakin ve sogukkanli ol. Olan oldu. Dedin ve bitti.
Bazen bu sekilde demek gerekir. Diger yollari denemissin zaten.

Bakın sizin yapınız böyle ve bu şekilde davranıyorsun uz yani bu size özel sizin yapacağınız bir eylem yada incelik kibarlık diyelim, ama bunu karsinizdan beklemeyin size özel çünkü, evet olsa çok iyi olur çünkü çocuklu ev ne olacagi meçhul sürpriz dolu. Fakat kayınvalideniz sizi önemsiyor bunu unutmayin. Ama kayınvalide böyle ince ve düşünceli değil, onun zamanı öyleymiş o düzene alışmış onu bilmiş 60 yıl sonra istese de değiştiremez eğreti durur, yada yapmaya çalıştıkça yanlış yapar oda stres olur gerilir, belki yüzü asılır tedirgin olur bu sefer siz farklı düşünüp kafaya takarsiniz.
Siz kendiniz olun mutlu olun, gelirse oturup bir güzel halinizi anlatin ki gelmez büyük ihtimal.

Tamam sakin ve sogukkanli ol. Olan oldu. Dedin ve bitti.
Bazen bu sekilde demek gerekir. Diger yollari denemissin zaten.
Doğru söylüyorsunuz. Olması gereken bu aslında da işte yine de üzmeyeyim hiç yoktan karşımdakini diyorsun. İstiyorum ki ne ben üzüleyim böyle davranıyor diye. Ne o üzülsün aşırı tepki verdiğimi düşünerek.

İlk aradığında hayır demediğiniz için mesaj atmanız hatalı olmuş. Şöyle izah edeyim. Benim kv katmerlisi. Ben hastaneye randevu alıp giderken o bana sormadan evime misafir çağırıp arayıp "biz bilmem kimle sana geliyoruz" diyen, "anne ben hastanedeyim önceden neden haber vermiyorsun gelemem işimi bitirmeden" dediğim halde gel diyen bir kadın. Emrivakisinin sınırı yoktur. Her seferinde önceden haber ver dediğim halde ta köyden yola çıkıp kapıma 5 dk kala haber veren insan. Buna rağmen senin yaşadığın olayı kendi kayınvalidemle yaşasam dahi sana yazdığımı yaparım. Her insan hata yapabilir. Demem o ki haklısınız ama hata yapmışsınız. Telafi edin. Eşinizle problemde yaşamayın. Bir sonraki hayır müsait değilim dediğinizde kıymeti olsun.

Ama sorun şu ki ben mutsuz oluyorum o bu şekilde sormadan emrivakiyle geldikçe. Kendisinin hiç kayınvalidesi olmamış. Dolayısıyla da bu yollardan hiç geçmemiş. İlk kez benimle yaşıyor kayınvalide-gelin ilişkisini.

Bence geri adim atma. Sakin ol. Baktin cok kirilmis o zaman anlatirsin birde daha kolay olur.

Kv ile görüşüp görüşmemek size kalmış da bu çat kapı gelmek olmuyor yalnız.
Bence bir ev hanımına 1 gün önceden söylemek oldukça uygundur.

He "müsait misin?" diye sormaması onun üslup sorunudur. Bunun için yüzyüze gelince bir şey denilebilir. Ama bu derece mesaj atacak kadar delirmek çok aşırı.
Ayrıca her zaman gidip beğendiği hastahane oradadır belki. Böyle düşünmek çok kötücül. Dışarı çıkmışken size de gelmek ister gayet doğal?

Belli ki kv nin ayağını sosyal biri değilim diye tümden kesmek istiyorsunuz. Ama ekstrem durumlar olmadıkça (hakaret, kavga, şiddet gibi) kendi eviniz olsa bile buna hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Zira o evde oğlu ve torunu da var..

Ben çalışan biriyim. Benim de çok misafirim olmaz. Sosyal biri sayılmam yani. Hatta özenirim çalıştığı halde sık arkadaş ağırlayanlara.
Cumartesi akşamı eşimin kuzeni "yarın size çaya gelmek istiyoruz daha erken yazacaktım unuttum" yazmış.
Ben de o gün elektrikler kesikti çocuğu dışarı çıkardım falan derken süpürge bile açmamıştım düşünün.
Ama buna rağmen geri çeviremezdim. Çünkü bana göre ayıp. Sabahtan eşimle birlikte iş bölümü yaparak hallettik.
Ama haftaiçi akşam misafir kabul etmem mesela. Bu da gayet normal bir sınır..

Bazı şeyleri tolere etmek insanlığın gereğindendir. 1 gün önceden haber verilmesi de normaldir. Başka işiniz yoksa arada bir olur böyle şeyler abartmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…