- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
Haydaa. Beterin beteri var gerçekten. Sizi tebrik ediyorum böyle bir şeyle baş edebildiğiniz için. Evet sonradan mesaj atmak yerine baştan söylemeliydim. Ama beni gafil avladı. O ana kadar bir sürü yöntem denemiştim anlaması için. Hala anlamamış olduğunu görmenin şokuyla geri çeviremedim. Durum müsait olup olmama durumunda çok onun bu ihtimale saygı duymaması. Ben sanki bütün gün evde oturup onun gelmesini bekliyormuşum gibi davranıyor. Benim derdim buna bir çözüm bulmak. Eşim neyseki aynı fikirde. Yoksa daha zor olurdu her şey. Bu haliyle bile zorluyor beni.İlk aradığında hayır demediğiniz için mesaj atmanız hatalı olmuş. Şöyle izah edeyim. Benim kv katmerlisi. Ben hastaneye randevu alıp giderken o bana sormadan evime misafir çağırıp arayıp biz bilmem kimle sana geliyoruz diyen, anne ben hastanedeyim önceden neden haber vermiyorsun gelemem işimi bitirmeden dediğim halde gel diyen bir kadın. Emrivakisinin sınırı yoktur. Her seferinde önceden haber ver dediğim halde ta köyden yola çıkıp kapıma 5 dk kala haber veren insan. Buna rağmen senin yaşadığın olayı kendi kayınvalidemle yaşasam dahi sana yazdığımı yaparım. Her insan hata yapabilir. Demem o ki haklısınız ama hata yapmışsınız. Telafi edin. Eşinizle problemde yaşamayın. Bir sonraki hayır müsait değilim dediğinizde kıymeti olsun.
Bazen haftada bir bazen 2haftada bir hastanede randevu ayarlayıp aynı şeyi yapıyor. Mesaj konusunda da haklısınız. Konuşarak söylesem daha iyiydi. Ama tutamadım kendimi. Hemen yazmak istedim sabahın o saatinde.Yerinizde olsam bu konuyu mesajla degil de yüzyüze iken konuşurdum.
Bir de önce gel diyip sonra gelme demeniz sizi haksiz çıkarabilir.
Birde ne sıklıkla gelmek istiyor?
Ayda bir filansa bana cokta uygunsuz gelmedi açıkçası.
Evet insan değilim ben hanımefendi. Kayınvalideme giderken günler önce haber verdiğim ve aynı nezaketi ondan da beklediğim için yazıklar olsun bana.İnsanlık ölmüş artık. Yazık kadına.
Ohoo siz daha meseleyi anlamamışsınız ki. Eksik okumuşsunuz muhtemelen. Ama olur öyle. Kaş yaptırma meselesiyle ilgisi yok durumun. Zaten kaşlarım yapıldı. O bambaşka bir mevzu. Zamanınız varsa daha detaylı okuyun lütfen. Yoksa da meseleyi bilmeden yorum yapmayın.sizinle neyin empatisini kuracağım kaşlarımı yaptıracağım çok önemli gelmesin kadıncağız oldu mu
Evet haftada bir olması sinir bozucu olabilir.Bazen haftada bir bazen 2haftada bir hastanede randevu ayarlayıp aynı şeyi yapıyor. Mesaj konusunda da haklısınız. Konuşarak söylesem daha iyiydi. Ama tutamadım kendimi. Hemen yazmak istedim sabahın o saatinde.
Herkes (lütfen)Ölsun demedim,hayirli uzun omurlu olsun anneniz.ama herkez bigun ölecek.arkada kalanlar iyi insanmis derler dedim.
Evet haftada bir olması sinir bozucu olabilir.
Konuylada alakasiz ama bu kadar sık neden hastaneye gidiyor ki ?
hayrola turkce ogretmenimisiniz?Herkes (lütfen)
Eğer mesele çok taze, yeni bir mesele olsaydı ben de hakverirdim size ve acelen neydi be kadın derdim kendime. Ama maalesef ki 5yıldır süren ve çocuktan sonra tavan yapan bir mesele bu. Evet çocuktan sonra daha tahammülsüz biri oldum. Eşim de yanımda değil. Tek başıma büyütüyorum zaman zaman ailemin desteğini alarak. Dolayısıyla çok sağlıklı bir ruh haline sahip olmayabilirim. Yorgun’um, gerginim, tahammülsüzüm.Mevzu karışık ve çok boyutlu.
Yorumlarınızda dikkatimi çeken iki şey oldu.
-Ben kv'me böyle yapmıyorum,o da yapmasın.
Keşke hayat bu kadar kolay olsaydı,
keşke herkes bize bizim istediğimiz gibi davransaydı.
Ne yazık ki bu mümkün değil,eşyanın tabiatına,insanın fıtratına aykırı.
-Ben mutsuz oluyorum,hazır değilim,
fiziksel ve duygusal olarak hazır olmam için
en az üç gün lazım bana.
Keşke hayat hep bu kadar planlı,programlı olsa ve bize göre yaşansa.
Ne yazık ki bu da mümkün değil.
Hayatın ritmine,dünyanın döngüsüne aykırı.
Hayat rutin devam eden,dalgasız bir deniz değil ki.
Kaliteli insan ilişkileri içinde bulunmak ve duygusal anlamda daha az yıpranmak için kendinize bu kadar odaklanmamanızı öneririm.
Bir de tepkilerinizi doğru zamanda,doğru üslupla vermeyi alışkanlık haline getirmenizi.
Doğru zamanda tepki veremediyseniz;
'artık olan oldu,bu defalık akışına bırakayım,
bir dahaki sefere anında tepkimi gösteririm' diyebilmeli insan.
Konuyu,bu kadar içinden çıkılmaz bir hale getirmek gerçekten ayrı bir beceri.
Bu becerinizi kaosa değil,
çözüme yönlendirebilirsiniz.
Hayır degilim elbette, ama yazım yanlışını görünce uyarmak istedim sadece..hayrola turkce ogretmenimisiniz?
Bende sizin gibi düşünüyorum anneye illaki zaman ayırılır gelip acaba saatlerce mi kalacak sizde sanmıyorumAnnenız gelse kal bile dersınız. Be ara bu hale geldik ben esınıde suc buluyorum gerci bir kadının onune kahvaltılık koysan ne olur bir cay demler ıcersınız karsınızdakı kadın herseyden once anne yabancının evıne gıtmıyor oglunun evı tabıkı torununu gormek ıster sız sanıyor musunuz yaslanınca oyle olmayacaksınız. Pes dıyorum ne ara bu kadar bencıl olduk asosyal olduk. Biz hala yakın akrabamız olmasa bıle rahatca gırıp cıkıyoruz bırının evıne aksam ustu arayıp caya gelcez dıyebılıyorız. Bence oturup dusunun bu guzellikleri nasıl kaybettık.
Aslında hastane bahane evet. Bu gibi bir çok şeyi bahane ediyor yıllardır. Yalan söyleme huyu da vardır maalesef. Ne gerçek ne doğru hepsi birbirine karışır onunlayken. Yanında çok mutlu olduğum da söylenemez haliyle. Ama görüşüyorum. Ona kibar davranıyorum. Evine gidiyorum. Çünkü eşimin annesi ve sevmediğim bir sürü özelliği de olsa orta yolu bulmak zorundayım.Bence hastaneyi bahane ediyor.. Disari cikmak icin bahanesi.. Gecerkende ugruyor diye kilif bulmus işte
Yani düşünüyorum da bir insan haftada 1 hastaneye niye gider ki , içi sıkılır yahu insanın.Bence hastaneyi bahane ediyor.. Disari cikmak icin bahanesi.. Gecerkende ugruyor diye kilif bulmus işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?