Biz bunları bir çok kez yaşadık zaten. İlk kez yaşayıp da aşırı tepki veriyor değilim ki. 5yıldır böyleyiz. Dediğiniz gibi de yaptığım oldu. Ama sonuç değişti mi hayır. Yıprandım açıkcasıBende sizin gibi düşünüyorum anneye illaki zaman ayırılır gelip acaba saatlerce mi kalacak sizde sanmıyorum
Baştan gelme deseydiniz o zaman çocuk değilki karşınızdaki önce gel deyip sonra gelme demek cok kırılırdım ben geldiğinde müsait bir dille diyebilirdiniz sonuçta anlardı daha önceden size haber vererek gelirdi 1 2 gün önceden unutmayın sizde kayınvalide olacaksınız.
Işte en baştan müsait değilim desyedi , gel deyip sabaha karşı gelme demek olmuyor. Bu kv icin değil baska kisiler içinde gecerli. Tabiki olur cok acil durumlar eyvallah. Ama ben sabaha kadr bekleyip yazilmasini doğru bilmiyorum. Yoksa kendini iyi hissetmediği zaman desin demesin diyen yokKadın güzel güzel açıklıyor kendisine nasıl davranılması gerektiğini. Psikolojik destek ne alaka? Kaynanası geleceğim dediğinde yorgun olsa bile, kimseyle görüşecek ruh halinde olmasa bile, buyur gel deseydi psikolojisi düzgün mu olacaktı. Kaldı ki zaten gelin demiş ama sonradan kendini buna hazır hissetmemis iste. Bunu anlamak neden bu kadar zor? Orası oğlunun evi değil ki sadece. Gelen misafiri gelinler ağırlıyor ve gelinin de evi. Ben kayınvalide olsam bunlara çok dikkat ederim. Anlayışlı olmak lazım ya. Ne devir eski devir ne de gelinler eski gelinler. Simdi insanlar çocuklarını gözünden sakinıyor büyütürken. Rahat etsin diye evlendiriyor. Sadece fiziksel değil, beyin olarak da rahat olmaktan bahsediyorum. Bu kadar kırıcı olmak yerine anlamaya çalışın insanları biraz.
Ben mesleğim gereği,hangi ruh halinde olduğunuzu,neler hissettiğinizi,az çok tahmin edebiliyorum, istedim ki siz de durumu daha net tahlil edebilin.Eğer mesele çok taze, yeni bir mesele olsaydı ben de hakverirdim size ve acelen neydi be kadın derdim kendime. Ama maalesef ki 5yıldır süren ve çocuktan sonra tavan yapan bir mesele bu. Evet çocuktan sonra daha tahammülsüz biri oldum. Eşim de yanımda değil. Tek başıma büyütüyorum zaman zaman ailemin desteğini alarak. Dolayısıyla çok sağlıklı bir ruh haline sahip olmayabilirim. Yorgun’um, gerginim, tahammülsüzüm.
Gelmesin mi demişim ki ben yahu? Geliyor da zaten. Ama haber versin. Müsait misin o gün kızım desin. Saygı göstersin.Yazık ya çok yazık. Kv haftada bir bile gelemeyeck mi? Kadının oğlunun evi ya torunu özlemiştir. İlerde çocuklarınızın eşleri size de böyle sepet havası yapınca hiç üzülmeyin zamanında ben de yapmıştım dersiniz.
Aslında hastane bahane evet. Bu gibi bir çok şeyi bahane ediyor yıllardır. Yalan söyleme huyu da vardır maalesef. Ne gerçek ne doğru hepsi birbirine karışır onunlayken. Yanında çok mutlu olduğum da söylenemez haliyle. Ama görüşüyorum. Ona kibar davranıyorum. Evine gidiyorum. Çünkü eşimin annesi ve sevmediğim bir sürü özelliği de olsa orta yolu bulmak zorundayım.
Yani düşünüyorum da bir insan haftada 1 hastaneye niye gider ki , içi sıkılır yahu insanın.
super birde esin cok mantikli. sikinti yok kuzumBen mi fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum. Belki de çoktan açık açık konuşmalıydım, kendimi üzüp sıkacağıma... Ama nasıl yapmalıyım bilemedim. Kırmadan kibar bir dille nasıl anlatılır karar veremedim. (Bunları iyice uykum kaçmasın diye tek gözüm açık şekilde yazıyorum bu arada.)
Konu kayınvalidem ve emrivaki hareketleri... Dün akşam vakti kayınvalidem aradı ve her zaman yaptığı gibi “Yarın sizin o tarafta bir doktor randevum var. Sonrasında da size geleceğim. “ dedi. Dr randevularının çoğunu hep bizim eve yakın hastanelerden alır ve her seferinde bize gelme isteğini son anda ve bana uygun olup olmadığımı sormadan emrivaki bir şekilde bildirir. Önceden daha da beterdi. Geleceği gün bildirirdi, bugün sana geleceğim diyerek. Bir şekilde uygun olmadığımı belirterek durumu bu seviyeye getirebildim zaman içinde. Ama daha iyi hale getiremiyorum. Tek istediğim birkaç gün öncesinden hastane randevusunu söyleyip “Uygunsan sana da uğramak istiyorum hastaneden sonra.” Demesi. Çok şey mi istiyorum yahu? Konuyu eşimle de konuştum birkaç defa, o da hakveriyor bana. Hatta ne yapabilirim dediğimde bana yol da gösterdi zamanında. İşte o gün değil de şu gün müsait olduğunu söyle ve gününü değiştir ya da dışarda görüşmeye çevir. Zamanla anlayacaktır dedi. Ben de bunların hepsini yaptım. Ama maalesef anlamadı zaman içersinde... Akşam da boşta bulunup gelebileceğini söyledim. Ama uygun falan değilim aslında. Ne ev uygun buna ne de ben uygunum mental olarak. Kendimi üzüp duracağıma ona yazıp söyleyeyim dedim. Ama olmuyor. Bir saattir yazıp çiziyorum ama yollayamadım yazdıklarımı.
Aslında yakınmak için açmıştım konuyu. Biraz dırdır eder rahatlarım diyordum. Ama madem size konuyu açtım yol yordam da isteyeyim. Ben şu şekilde bir şeyler yazdım. Ama uygun mudur karar veremedim. Siz ne diyorsunuz? Hem mevzuya hem de bu satırlara ne diyorsunuz yani? Hemen kopyalıyorum. Kısa gerçi ama yılların sıkıntısını dillendiriyor.
“Merhaba anne, Çocuk uyutmadığı için bu saatte yazıyorum.(Tabii tabii) Kusura bakmayın. Sizi kırmamak için yarın gelin dedim ama aslında hiç uygun değilim yarın. Biz haftaya bir gün ayarlayalım en iyisi. Bir de sizden bir ricam olacak. Gelmek istediğinizde bana bikaç gün öncesinden haber verirseniz çok sevinirim. Her zaman uygun olmayabiliyorum çünkü. “
İyi de o an kırmamak için kabul ettim zaten. Anne oluna sabahın körü de gayet normal bir saat dilimi oluyor ayrıca. Ne kadar erken haber versem o kadar iyiydi her açıdan. Uyuyamadım zaten gecenin 3ünden beri. Kendisi bana gecenin yarısı, sabahın körü gibi zamanlarda yazıyor. Bunun mesele olacağını düşünmedik. Mesele içerikte olur diye endişe ettim sadece biraz.Işte en baştan müsait değilim desyedi , gel deyip sabaha karşı gelme demek olmuyor. Bu kv icin değil baska kisiler içinde gecerli. Tabiki olur cok acil durumlar eyvallah. Ama ben sabaha kadr bekleyip yazilmasini doğru bilmiyorum. Yoksa kendini iyi hissetmediği zaman desin demesin diyen yok
Bir keresinde uğramadığı ortaya çıktı ama onu bozmadım. Çok fazla takan söyleyince birbirine karışabiliyor işte.Belkide hastaneye bile ugramiyordur.. Kim bilir:)
Haydaa. Beterin beteri var gerçekten. Sizi tebrik ediyorum böyle bir şeyle baş edebildiğiniz için. Evet sonradan mesaj atmak yerine baştan söylemeliydim. Ama beni gafil avladı. O ana kadar bir sürü yöntem denemiştim anlaması için. Hala anlamamış olduğunu görmenin şokuyla geri çeviremedim. Durum müsait olup olmama durumunda çok onun bu ihtimale saygı duymaması. Ben sanki bütün gün evde oturup onun gelmesini bekliyormuşum gibi davranıyor. Benim derdim buna bir çözüm bulmak. Eşim neyseki aynı fikirde. Yoksa daha zor olurdu her şey. Bu haliyle bile zorluyor beni.
Eşim kadar mantıklı olabilsem daha az tartışırdıksuper birde esin cok mantikli. sikinti yok kuzum
Kara kaşları dkdkkddkkfjdŞey de dikkatimi çekti.. Çocuk olunca daha çok gelmeye başlamış.. Öncesinde demekki bu kadar gelmiodu.. Demekki senin o kara kaşların için gelmiyorgayet torunu için geliyor.. Buradan bile anlaşılır sana değer verip vermediği.. Gayet torununa değer veriyor.. Gelinine değil.. Bir de psikolojik rahatszligi var sanrm ilac kullaniyor demistnz.. Bence ondan kendini disari vuruyor.. Herkeste farkli gosteriyor bu hastaliklar kendini.. Onun ki de sosyal yönü ağır basmış demekki.
hayrola turkce ogretmenimisiniz?
Mesajlar ne kadar iyi niyetli olursa olsun bu tip durumlarda soğuk ve sert anlaşılır . bence arayın gülümseyerek samimi bir şekilde konuşun o zaman aklıma gelmedi ama şu şu işim var yarın eğer sana da uyarsa başka bi gün belirleyelim derim ben . Bana da biri böyle bir şeyi mesajla bildirse kırıcı gelir ki inanın bir çok insanın kurulacağı şeye kırılmayan alıngan olmayan bir insanımBen mi fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum. Belki de çoktan açık açık konuşmalıydım, kendimi üzüp sıkacağıma... Ama nasıl yapmalıyım bilemedim. Kırmadan kibar bir dille nasıl anlatılır karar veremedim. (Bunları iyice uykum kaçmasın diye tek gözüm açık şekilde yazıyorum bu arada.)
Konu kayınvalidem ve emrivaki hareketleri... Dün akşam vakti kayınvalidem aradı ve her zaman yaptığı gibi “Yarın sizin o tarafta bir doktor randevum var. Sonrasında da size geleceğim. “ dedi. Dr randevularının çoğunu hep bizim eve yakın hastanelerden alır ve her seferinde bize gelme isteğini son anda ve bana uygun olup olmadığımı sormadan emrivaki bir şekilde bildirir. Önceden daha da beterdi. Geleceği gün bildirirdi, bugün sana geleceğim diyerek. Bir şekilde uygun olmadığımı belirterek durumu bu seviyeye getirebildim zaman içinde. Ama daha iyi hale getiremiyorum. Tek istediğim birkaç gün öncesinden hastane randevusunu söyleyip “Uygunsan sana da uğramak istiyorum hastaneden sonra.” Demesi. Çok şey mi istiyorum yahu? Konuyu eşimle de konuştum birkaç defa, o da hakveriyor bana. Hatta ne yapabilirim dediğimde bana yol da gösterdi zamanında. İşte o gün değil de şu gün müsait olduğunu söyle ve gününü değiştir ya da dışarda görüşmeye çevir. Zamanla anlayacaktır dedi. Ben de bunların hepsini yaptım. Ama maalesef anlamadı zaman içersinde... Akşam da boşta bulunup gelebileceğini söyledim. Ama uygun falan değilim aslında. Ne ev uygun buna ne de ben uygunum mental olarak. Kendimi üzüp duracağıma ona yazıp söyleyeyim dedim. Ama olmuyor. Bir saattir yazıp çiziyorum ama yollayamadım yazdıklarımı.
Aslında yakınmak için açmıştım konuyu. Biraz dırdır eder rahatlarım diyordum. Ama madem size konuyu açtım yol yordam da isteyeyim. Ben şu şekilde bir şeyler yazdım. Ama uygun mudur karar veremedim. Siz ne diyorsunuz? Hem mevzuya hem de bu satırlara ne diyorsunuz yani? Hemen kopyalıyorum. Kısa gerçi ama yılların sıkıntısını dillendiriyor.
“Merhaba anne, Çocuk uyutmadığı için bu saatte yazıyorum.(Tabii tabii) Kusura bakmayın. Sizi kırmamak için yarın gelin dedim ama aslında hiç uygun değilim yarın. Biz haftaya bir gün ayarlayalım en iyisi. Bir de sizden bir ricam olacak. Gelmek istediğinizde bana bikaç gün öncesinden haber verirseniz çok sevinirim. Her zaman uygun olmayabiliyorum çünkü. “
Ben zaman derken sabah vurgusu cok erken saat diye demedim. Ilk denilen şeyden sonra sıcağı sıcağına denilmesiyle sabah yazılması anlam olarakta farkli geliyor . Yoksa zaman olarak neden sabah değil deme amacım . Olan olmuş artik yapacak bisey yokİyi de o an kırmamak için kabul ettim zaten. Anne oluna sabahın körü de gayet normal bir saat dilimi oluyor ayrıca. Ne kadar erken haber versem o kadar iyiydi her açıdan. Uyuyamadım zaten gecenin 3ünden beri. Kendisi bana gecenin yarısı, sabahın körü gibi zamanlarda yazıyor. Bunun mesele olacağını düşünmedik. Mesele içerikte olur diye endişe ettim sadece biraz.
Saygı duyulmamak, sizin de ayrı bir hayatınız olduğunu kabul etmemek umursamamak falan filan yaptıkları. İnsanı çok kötü hissediyor.
Derdinin çözümü yüzüne karşı açık açık söylemek. Sonra duruma göre ne yapacağına karar verirsin.
Mesela ben söylediğim halde beni dikkate almıyordu.Tek dikkate aldığı oğluydu. Cahil insan.
Kafa şöyle çalışıyor: ona göre benim ipimi oğlu tutuyor. Oğlunun ipini kendi tutuyor. Doğal olarak benim ipimi de tutuyor olarak düşünüyor. Düşünce tarzı bu. Kadın bana besleme ve hizmetçi gözüyle bakıyor. Gelin demek bu onun için. Benim başa çıktığım söylenemez. Psikolojimi bozdu kadın. Tamamen koptu ilişkim. Mecburiyet dışında görüşmüyorum.
Aklımda zaten. Gündüz arayıp bir de sesli olarak anlatıcam durumu. Ben her şekilde rahatsız olacağını düşünüyorum ama. Çünkü bu şekilde emrivaki yapmak hoşuna gidiyor bence. Kontrol etmeyi seviyor insanları. Edemeyince rahatsız oluyor.Mesajlar ne kadar iyi niyetli olursa olsun bu tip durumlarda soğuk ve sert anlaşılır . bence arayın gülümseyerek samimi bir şekilde konuşun o zaman aklıma gelmedi ama şu şu işim var yarın eğer sana da uyarsa başka bi gün belirleyelim derim ben . Bana da biri böyle bir şeyi mesajla bildirse kırıcı gelir ki inanın bir çok insanın kurulacağı şeye kırılmayan alıngan olmayan bir insanım
Gelmesin demem zaten. Gelsin torununu görsün zaman geçirsin tabii ki. Daha geçen hafta ben götürdüm hatta sevsin, zaman geçirsin diye. Ondan önce beraber parka götürdük oğlumu. Ne kadar kusurları, hataları da olsa eşimin annesi, oğlumun babannesi. Çok ikilemde kaldım arayıp aramama konusunda.Bence durumu toparlamaya çalışmayın artık olan olmuş belki olması da gerekiyormuş.Buradan okuyunca genelde herkes kötü gelin damgası vurmuş ama demek ki öncesinden gelen bir usanmışlık var,oğlunun evi denmiş e oğlu da eşine hak veriyor :)
Aranızda çok büyük sorunlar yoksa hiç gelme demek olmaz tabii,biraz kırıcı ama anlaşılır olmuş.Toparlayayım diye başa sarmaya gerek yok.
Kırmaktan hep çok korkmuş bir insan olarak evlendiğimde şunu anladım,bazı insanların bir şeyleri anlayabilmesi için birazcık kırılmaları gerek yoksa ömür boyu kırılan sadece siz olursunuz.
Şimdi siz nasıl bir konuşma geçtiğini bilmiyorsunuz tabii. Ben uygun olmadığımı belirttik aslında başta konuşurken. Ev dağınık, böyle gelip görmenizi istemem dedim. Yabancı mıyım dedi. Yine de istemem dedim. Bir şey olmaz dedi. Ben de peki toparlamaya çalışırım elimden geldiğince o zaman dedim ve çağırdım. Gece de hem içime sinmedi bu sürekli devam eden emrivaki hali hem de be kendimi ne Evi toplayacak mecal bulamıyorum kendimde. 3ten beri de ayaktayım vs vs.Ben zaman derken sabah vurgusu cok erken saat diye demedim. Ilk denilen şeyden sonra sıcağı sıcağına denilmesiyle sabah yazılması anlam olarakta farkli geliyor . Yoksa zaman olarak neden sabah değil deme amacım . Olan olmuş artik yapacak bisey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?