Haydaaa buradaki insanların bazılarına kalsak fazladan yaşıyoruz. Ben bir gidip öleyim en iyisiGarip olan sizsiniz... bence psikolojik destek almalısınız hiç normal değil yazdığınız şeyler...
Ölsun demedim,hayirli uzun omurlu olsun anneniz.ama herkez bigun ölecek.arkada kalanlar iyi insanmis derler dedim.Nasıl bir bakış açısı yahu? Niye ölsün annem? Yaşasın uzun bir ömür. Az biraz da mutlu olsun. Böyle yaşamaktan dolayı hiç mutluluk nedir bilmedi çünkü. Ben de kötü biri değilim sonuçta. Abartmayın her şeyi bu kadar. Sizin gibi olmayan herkes kötü mü?
Heh işte aynen durum bu. Mesajınız güneş gibi doğdu valla. Benim istediğim bu işte yahu. İyi mesajı ben yazsam aynen böyle yazardım herhalde. Yoksa siz ben misinizSiz de kendimi gordum. Mesajınızı yanlış anlayıp, size tavır alabilir kayinvalideniz ama size başka çare bırakmayan da kendisi aslında. İki üç gün önceden arayıp, müsaitsen hastaneden sonra sana da uğrayacağım demek hiç de zor olmasa gerek. Öyle olsaydı siz de mesajla ugrasmayip evinizi, kendinizi, kafanızı, geleceği güne hazırlamak için zaman bulurdunuz.
Çocuklu insanlarız, bazen bırak kaynanayi, kendi ailemizi görmek istemeyecek kadar yorgun oluyoruz. Ben size çok hak verdim. Kendinizi suclamayin, mesajinizin arkasında durun. Olgun bir insansa zaten buyutmez değilse de kendi bilir.
Evet derken de şaibeli bir evet dedim aslında. Aslında evde dandini. Baya toparlamam gerek dedim. Sorun değil dedi. Ama bence sorun. Çocuktan fırsat bulamadım demek istemedim ben orda. Çocuk uyandırdı da uyanığım şu saatte demek istedim.Bence yaptığınız hic olmadi , kadin dün aradi diyorsunuz siz o an evet demissiniz madem öyle dedikten 1-2 saat sonra yasaydınız bence oda olmazdi ama siz resmn sabaha karşı yazmışsiniz cocuktan firsat bulamadim dediginiz sabahın 5 i, cok ayip olmuş . Hem gel deyip geleceği gun uygun değilim
eşin de bir hoşmuş, komşu mu, uzaktan akraba mı bu pessssBen mi fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum. Belki de çoktan açık açık konuşmalıydım, kendimi üzüp sıkacağıma... Ama nasıl yapmalıyım bilemedim. Kırmadan kibar bir dille nasıl anlatılır karar veremedim. (Bunları iyice uykum kaçmasın diye tek gözüm açık şekilde yazıyorum bu arada.)
Konu kayınvalidem ve emrivaki hareketleri... Dün akşam vakti kayınvalidem aradı ve her zaman yaptığı gibi “Yarın sizin o tarafta bir doktor randevum var. Sonrasında da size geleceğim. “ dedi. Dr randevularının çoğunu hep bizim eve yakın hastanelerden alır ve her seferinde bize gelme isteğini son anda ve bana uygun olup olmadığımı sormadan emrivaki bir şekilde bildirir. Önceden daha da beterdi. Geleceği gün bildirirdi, bugün sana geleceğim diyerek. Bir şekilde uygun olmadığımı belirterek durumu bu seviyeye getirebildim zaman içinde. Ama daha iyi hale getiremiyorum. Tek istediğim birkaç gün öncesinden hastane randevusunu söyleyip “Uygunsan sana da uğramak istiyorum hastaneden sonra.” Demesi. Çok şey mi istiyorum yahu? Konuyu eşimle de konuştum birkaç defa, o da hakveriyor bana. Hatta ne yapabilirim dediğimde bana yol da gösterdi zamanında. İşte o gün değil de şu gün müsait olduğunu söyle ve gününü değiştir ya da dışarda görüşmeye çevir. Zamanla anlayacaktır dedi. Ben de bunların hepsini yaptım. Ama maalesef anlamadı zaman içersinde... Akşam da boşta bulunup gelebileceğini söyledim. Ama uygun falan değilim aslında. Ne ev uygun buna ne de ben uygunum mental olarak. Kendimi üzüp duracağıma ona yazıp söyleyeyim dedim. Ama olmuyor. Bir saattir yazıp çiziyorum ama yollayamadım yazdıklarımı.
Aslında yakınmak için açmıştım konuyu. Biraz dırdır eder rahatlarım diyordum. Ama madem size konuyu açtım yol yordam da isteyeyim. Ben şu şekilde bir şeyler yazdım. Ama uygun mudur karar veremedim. Siz ne diyorsunuz? Hem mevzuya hem de bu satırlara ne diyorsunuz yani? Hemen kopyalıyorum. Kısa gerçi ama yılların sıkıntısını dillendiriyor.
“Merhaba anne, Çocuk uyutmadığı için bu saatte yazıyorum.(Tabii tabii) Kusura bakmayın. Sizi kırmamak için yarın gelin dedim ama aslında hiç uygun değilim yarın. Biz haftaya bir gün ayarlayalım en iyisi. Bir de sizden bir ricam olacak. Gelmek istediğinizde bana bikaç gün öncesinden haber verirseniz çok sevinirim. Her zaman uygun olmayabiliyorum çünkü. “
Kırıcı olmamaya özen gösterdim ama işte insan ister istemez kırıcı olabiliyor galiba böyle durumlarda.Bence düşüncelerimizi net bir sekilde söylemeliyiz. Kimse kimse için birsey yapmak zorunda değil. Konu sahibi sanki bagırmıs, cagırmıs gbi algılanmıs. Kibar bir dille haber ver denilmiş. Büyütecek birsey oldugunu sanmıyorum. Kayınvalideniz sizi anlayısla karsılamaz belki bilemiyorum ama siz isteğinizi belirttiniz sonucta gerisi ona kalmıs.
Hoş insandır gerçekten. Severimeşin de bir hoşmuş, komşu mu, uzaktan akraba mı bu pessss
Garip olan sizsiniz... bence psikolojik destek almalısınız hiç normal değil yazdığınız şeyler...
İsteklerimizi söylemek ne zamandan beri kırıcı oldu anlamıyorum. Bu kayınvalide gelin ilişkileri ayrı zor zaten ama zorlastırmamak için net olmak lazım bence. En basında müsait değilim gelmeyin 2 gün sonra gel deseydiniz su an uykularınız kacmazdı gbi duruyor...Kırıcı olmamaya özen gösterdim ama işte insan ister istemez kırıcı olabiliyor galiba böyle durumlarda.
Bu işler çok zor gerçekten. Ama durum genel olarak abartılıyor. Ben kadına bana gelme demiyorum ki. Daha geçen hafta aldım oğlumu ben gittim ona. Ama nasıl gittim? Günler önceden haber verdim. Uygunsanız şu gün gelmek istiyorum dedim. Böyle olmalı bence bu işler. Tek istediğim biraz saygı ve anlayış.Siz de ileride gelininize el pence divan durun.bakalim yaranacakmisiniz... Simdiki nesile cook zor.yani simdi ekin ki,yarın lazım olurr..
Mesele anlasildi.esim zaten takmiyor.bana tozlu yollHoş insandır gerçekten. Severim☺ Şaka bir yana annesiyle çok iyi değildir zaten araları. Onun da etkisi vardır belki. Öfkelidir hep annesine karşı. Haksız da değil aslında.
Sen geleceksin diye ozel bisey yapmismi peki..Bu işler çok zor gerçekten. Ama durum genel olarak abartılıyor. Ben kadına bana gelme demiyorum ki. Daha geçen hafta aldım oğlumu ben gittim ona. Ama nasıl gittim? Günler önceden haber verdim. Uygunsanız şu gün gelmek istiyorum dedim. Böyle olmalı bence bu işler. Tek istediğim biraz saygı ve anlayış.
Tabii canım bunun çok öncesi var. 5senelik mevzu. Ne yapmalıyım sizce. Arayıp daha kibar bir dille şakaya vurarak mı durumu anlatayım? Aslında gelmesini kabul ederken de isteksizliğimi belirtmiştim ev uygun değil va diyerek. O önemli değil vs diyerek geçiştirince bir şey diyemedim. Sonradan da içime sinmedi tabii.Ben sizi anladım ama buradaki çoğu kişinin anlayacağını zannetmiyorum.
Bu gelme gitme önceden arama muhabbeti bu olaya mahsus değildir. Evveli vardır.
Fakat hatalısınız. Gel dedikten sonra gelme diye mesaj atmanız yanlış olmuş. Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.
Bence hatanızı telafi etmelisiniz.
Ne diyeyim ki. İnsanlar türlü türlü işte. Ben türlü siz türlü. Az biraz saygı lütfen. Çok zor değil karşıdaki insana saygı duyarak iletişim kurmak. Eşlerle de bu yüzden sorun yaşanıyor işte. Taraflardan en az biri saygısız olunca işler çıkmaza giriyor. İletişim bitiyor.Mesele anlasildi.esim zaten takmiyor.bana tozlu yoll
Ölsun demedim,hayirli uzun omurlu olsun anneniz.ama herkez bigun ölecek.arkada kalanlar iyi insanmis derler dedim.
Yapmış tabii yapmaz mı. Sağolsun evinde iyi ağırlar beni. Evi temiz, yemeği çeşitli olur.Sen geleceksin diye ozel bisey yapmismi peki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?