Evet işte, benim derdim bu. Sonuçta eğer hastaneye geliyorsa bu dün belli olmadı ki. Günler önceden bellidir. Bana bunu daha önce söyleyebilirdi. Ama emrivaki yapmayı tercih ediyor bunun yerine.Ben konuyu anladım. Sorun kayınvalidenin gelmesi değil, haber vermemesi. İnsanlık hali ev dağınık olur, biz hasta oluruz. Bir de kayınvalideler anne gibi değil. Ev dağınık olsa, yatsak dinlensek bunu saygısızlık olarak algılayabilir. Ha ayrıca konu sahibesi dışarıda olabilir, böyle olsa daha ayıp olur bence.
O halde haftada bir gün belirleseniz? Benim öyleydi mesela. Kayınvalideme, "Anne cuma günleri müsaitseniz gelip her hafta kalmak istiyorum, müsait olmazsan haber verirsin" demiştim.Konu bu değil ki ama. Konu emrivaki yapılması ve bunun 5senedir düzenli olarak yapılıyor olması. Yoksa görülüyoruz biz. Geçen hafta aldım oğlumu gittim saatlerce zaman geçirdik. Ben gelmesin demiyorum. Lütfen dikkatli okuyun.
Ya işte diyemedim o an diyemedim. Daha kapatırken içime oturdu zaten pişmanlık ve rahatsızlığı. Gece de hem çocuktan hem de bunları düşünmekten yedim bitirdim kendimi uyuyamadım. O kafayla da mesaj atarak söylemek çok mantıklı göründü. Arasam daha iyiydi aslında. Bence benim tek hatam bunları mesajla söylemiş olmak.
Küçük bir düzenleme yaptım da mesajdaEvet işte, benim derdim bu. Sonuçta eğer hastaneye geliyorsa bu dün belli olmadı ki. Günler önceden bellidir. Bana bunu daha önce söyleyebilirdi. Ama emrivaki yapmayı tercih ediyor bunun yerine.
Valla ben de heyecan endişe arası duygularla sana geri dönüşü bekliyorum...benim kayınvalidem 4 saat uzaklıkta ki mesafeden haber vererek bize gelmekten rahatsızlık duyduğunu belirtti (bana haber vermiyor oğlu ile karar veriyorlar) ...bundan sonra kapımı calacagini ve kapıyı açınca onu göreceğini soylediYolladım valla. İçimi bir heyecan sardı. Böyle bir rahatlama geldi. Muhtemelen ilerleyen saatlerde kaygı ve endişeye dönüşür
Okuyan da kayınvalideme zulmediyorum, torununu göstermiyorum sanırNe enteresan insanlar var ya bir gün önceden haber vermiş daha ne yapsın ilk başta gel sonra gelme ne demek ne kadar ayip sen görüşmek istemeyebilirsin ama o oglunu torununu görmek ister bu en doğal hakkı kk da ne kadar empati yoksunu insan var ya
O biri değil ki esinizin annesi ya. Ne hayalleri vardı oğlu için belki. Tabiki girip çıkacak oğlunun evi. O oğlunu o yasa getirmiş büyütmüş. O bir anne bırakın girsin çıksın oğlunun evine. O gelince sen de git odanda soluklaniyon mu nefes mi aliyon napiyosun yap. Eşini de kadını da üzmeBöyle yorumlar geleceğini de tahmin ediyordum tabii. Her insanın karakteri farklıdır. Ben çok sosyal ya da aşırı dışa dönük biri değilim sizin gibi. Eşim de benim gibi biri neyseki de çok sorun yaşamıyoruz. Ben bana çat kapı gelinmesinden hoşlanmam. Biriyle çok sık görüşmekten de hoşlanmam. Özel bir alanım olmalı ve orda soluklanabilmeliyim. Ben herkesin benim gibi düşünmesini beklemiyorum. Siz de bu şekilde düşünseniz ve tanımadığınız insanlara bu derece agrasif yaklaşmasanız. Hatta kimseye böyle agrasif yaklaşmasanız. Hayat bayram olsa; kelebekler, çiçekler, böcekler... Hayattan çok şey bekliyorum evet☺
Bence tavriniz yinede yanlış en başta gel deyip sonra gelme demek doğru değil bı gün önceden aramış zaten madem o an anne programim var müsait değilim diyebilirdin biz uzaktan akraba bile olsa evdeysek reddedemiyoruz bi yere cikicaksak yeri geliyor iptal ediyoruz değerler gerçekten unutulmuş oglumuzun kizimizin evine de her seferinde 4 gün önceden randevu alacaksak yandık zatenOkuyan da kayınvalideme zulmediyorum, torununu göstermiyorum sanırvalla kendimi bilmesem ben de şüphe edicem durumdan. Daha geçen hafta aldım oğlumu gittim. Saatlerce beraber zaman geçirdik. Ondan önce beraber parka gittik vs. Biz zaten görüşüyoruz. Sorun bu değil ki. Sorun yapılan emrivaki.
Yok benim kayınvalidem asla benle karşı karşıya gelmez. Muhtemelen tamam kızım deyip diş bileyecektir.Valla ben de heyecan endişe arası duygularla sana geri dönüşü bekliyorum...benim kayınvalidem 4 saat uzaklıkta ki mesafeden haber vererek bize gelmekten rahatsızlık duyduğunu belirtti (bana haber vermiyor oğlu ile karar veriyorlar) ...bundan sonra kapımı calacagini ve kapıyı açınca onu göreceğini soylediverdiğim cevap karşılıklı ağız dalaşına dönüştü. Bakalım sen neler yaşayacaksın
Oğlunuz var ve siz bu hayaller kırıyorsunuz sanırım. Ki o ev sadece oğlunun evi değil. Benim çocuğum da olacak da hayalim pat diye her gün sana geliyorum demek değil mesela. Kızım müsait misin hadi bi kahve içelim, kahvaltı yapalım işin yoksa demek benim hayalim. Böyle sıkıyorlar iyice itiyorlar, halbuki serbest bıraksalar her şey ne kadar da güzel olacak.O biri değil ki esinizin annesi ya. Ne hayalleri vardı oğlu için belki. Tabiki girip çıkacak oğlunun evi. O oğlunu o yasa getirmiş büyütmüş. O bir anne bırakın girsin çıksın oğlunun evine. O gelince sen de git odanda soluklaniyon mu nefes mi aliyon napiyosun yap. Eşini de kadını da üzme
Ev müsait değil dedim zaten. Uygun olmadığımın farkındaydı aslında. Bir şey olmaz, yabancı mıyım dedi. Ama öyle olmuyor işte bu işler. Ev uygun değil, ben uygun değilim. Ben 3 gün önceden haber veriyorum yıllardır. Hatta seçenek sunuyorum. İlle o gün olması şart değil şu gün de olur diye. Ondan da istediğim “yarın sana geliyorum” demek yerine, perşembe günü sizin ordaki hastanede randevum var. Uygunsan sana da gelmek istiyorum. Demesi. Bu neden garip geliyor anlamış da değilim.Bence tavriniz yinede yanlış en başta gel deyip sonra gelme demek doğru değil bı gün önceden aramış zaten madem o an anne programim var müsait değilim diyebilirdin biz uzaktan akraba bile olsa evdeysek reddedemiyoruz bi yere cikicaksak yeri geliyor iptal ediyoruz değerler gerçekten unutulmuş oglumuzun kizimizin evine de her seferinde 4 gün önceden randevu alacaksak yandık zaten
Yanlış anlamayın ama neden bu kadar eş ailesinden kaçma cabasindasiniz.Ben mi fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum. Belki de çoktan açık açık konuşmalıydım, kendimi üzüp sıkacağıma... Ama nasıl yapmalıyım bilemedim. Kırmadan kibar bir dille nasıl anlatılır karar veremedim. (Bunları iyice uykum kaçmasın diye tek gözüm açık şekilde yazıyorum bu arada.)
Konu kayınvalidem ve emrivaki hareketleri... Dün akşam vakti kayınvalidem aradı ve her zaman yaptığı gibi “Yarın sizin o tarafta bir doktor randevum var. Sonrasında da size geleceğim. “ dedi. Dr randevularının çoğunu hep bizim eve yakın hastanelerden alır ve her seferinde bize gelme isteğini son anda ve bana uygun olup olmadığımı sormadan emrivaki bir şekilde bildirir. Önceden daha da beterdi. Geleceği gün bildirirdi, bugün sana geleceğim diyerek. Bir şekilde uygun olmadığımı belirterek durumu bu seviyeye getirebildim zaman içinde. Ama daha iyi hale getiremiyorum. Tek istediğim birkaç gün öncesinden hastane randevusunu söyleyip “Uygunsan sana da uğramak istiyorum hastaneden sonra.” Demesi. Çok şey mi istiyorum yahu? Konuyu eşimle de konuştum birkaç defa, o da hakveriyor bana. Hatta ne yapabilirim dediğimde bana yol da gösterdi zamanında. İşte o gün değil de şu gün müsait olduğunu söyle ve gününü değiştir ya da dışarda görüşmeye çevir. Zamanla anlayacaktır dedi. Ben de bunların hepsini yaptım. Ama maalesef anlamadı zaman içersinde... Akşam da boşta bulunup gelebileceğini söyledim. Ama uygun falan değilim aslında. Ne ev uygun buna ne de ben uygunum mental olarak. Kendimi üzüp duracağıma ona yazıp söyleyeyim dedim. Ama olmuyor. Bir saattir yazıp çiziyorum ama yollayamadım yazdıklarımı.
Aslında yakınmak için açmıştım konuyu. Biraz dırdır eder rahatlarım diyordum. Ama madem size konuyu açtım yol yordam da isteyeyim. Ben şu şekilde bir şeyler yazdım. Ama uygun mudur karar veremedim. Siz ne diyorsunuz? Hem mevzuya hem de bu satırlara ne diyorsunuz yani? Hemen kopyalıyorum. Kısa gerçi ama yılların sıkıntısını dillendiriyor.
“Merhaba anne, Çocuk uyutmadığı için bu saatte yazıyorum.(Tabii tabii) Kusura bakmayın. Sizi kırmamak için yarın gelin dedim ama aslında hiç uygun değilim yarın. Biz haftaya bir gün ayarlayalım en iyisi. Bir de sizden bir ricam olacak. Gelmek istediğinizde bana bikaç gün öncesinden haber verirseniz çok sevinirim. Her zaman uygun olmayabiliyorum çünkü. “
Çok doğru anlamışsınız beni gerçekten. Teşekkür ederim. Ben de anlayıp ve saygı istiyorum işte kendisindenAsıl oğlunun evi girsin çıksın diyenler bi acayip. Aynı evde yaşamadığın bir insan bu aynı evde yaşasa mesela yatak odana pat diye girilsin ister mi kimse? Şuan da evi özel ve pat diye gelinmez. Kim olursa olsun aranır bu çok mu zor yani? Kızım şu gün müsaitsen sana gelicem, he perşembe mi uygun tamam o zaman geleyim desin ne var yani. Herkes her an müsait olmak zorunda değil. Konu sahibi haklı. Ayda yılda bir gelse bu kişi zaten kimse sesini çıkarmaz. Benim de kv yan dairemde her dk gelsin pat diye o zaman ki yapıyordu. Tepkimi koydum çok şükür. Az anlayışı olsun insanlar...
Serbest bıraksalar var ya daha onları sittin sene görmek istemezsiniz hiç kendinizi kandırmayın.Oğlunuz var ve siz bu hayaller kırıyorsunuz sanırım. Ki o ev sadece oğlunun evi değil. Benim çocuğum da olacak da hayalim pat diye her gün sana geliyorum demek değil mesela. Kızım müsait misin hadi bi kahve içelim, kahvaltı yapalım işin yoksa demek benim hayalim. Böyle sıkıyorlar iyice itiyorlar, halbuki serbest bıraksalar her şey ne kadar da güzel olacak.
Ben de sizi anlamıyorum. Ama saygı duyuyorum. Diyorum ki demek ki böyle insanlar da var hayatta. Bu insanların özel hayatı yok, özel bir alana ihtiyaçları yok. Her an her şeye müsait bu insanlar. Karakterleri de, enerjileri de psikolojileri de müsait demek ki buna diyorum. Öyle ki istediğiniz zaman gelip gidiyorsunuz evlerine. Sormaya, fikir almaya gerek yok. Her zaman uygunlar ve bundan da mutlular. İlginç ama saygı duyuyorum evet.Yanlış anlamayın ama neden bu kadar eş ailesinden kaçma cabasindasiniz.
Gerçekten burda ki konuları gördükçe Erkek ailelerine özellikle annelerine üzülüyorum.
Mental olarak hazır olmamak ne ayrıca?
Yani kendi anneniz olsa kahvaltı tabakları havada uçuşur. Esin annesine Ayda yılda bir bir bardak çay çok görülür.
Siz bir aile olamamışsınız. Kayinvalideyi de anne gibi görmelisiniz eşinizin hatri da mı yok!
Kadın gelir anne çok yorgunum bebeğimle biraz ilgilensen diyip dinlenmeye bile geçebilirsiniz. .
O da belki hastane bahanesiyle sizleri özlüyor görmek istiyor neden bu yönden bakmak istemiyorsunuz?
Size zaten bir gün önceden haber veriyor illa ki özel randevu mu almalı. .
Dilerim bir gün aynısını yaşamazsınız!
Konuyu nerelere getirdiniz. Hakikaten çok ilginç.Serbest bıraksalar var ya daha onları sittin sene görmek istemezsiniz hiç kendinizi kandırmayın.
Aslında büyükler dengeyi kurmak istiyor ama biz gençler var ya biz gençler. .
Evde pasaklı pasaklı oturalım, elimizde telefon,karşımızda televizyon bir allahın kuluna kapı açmayalim..
Hafta sonu oluncaya esin başının etini yiyip Alışveriş merkezlerinde yanlizlasalım istiyoruz.
Yaşlanınca da etrafımda bir Allahın kulu yok diye dövünüp dururuz artık.
Çünkü çocuklarımız da bizleri örnek alacak bize ne kapı açarlar ne bizimle bir bardak çay içmek isterler..
Kelebek ve böcekleri art niyetli düşüncelerinizle kovalarsanız hayattan daha çok beklersiniz.Böyle yorumlar geleceğini de tahmin ediyordum tabii. Her insanın karakteri farklıdır. Ben çok sosyal ya da aşırı dışa dönük biri değilim sizin gibi. Eşim de benim gibi biri neyseki de çok sorun yaşamıyoruz. Ben bana çat kapı gelinmesinden hoşlanmam. Biriyle çok sık görüşmekten de hoşlanmam. Özel bir alanım olmalı ve orda soluklanabilmeliyim. Ben herkesin benim gibi düşünmesini beklemiyorum. Siz de bu şekilde düşünseniz ve tanımadığınız insanlara bu derece agrasif yaklaşmasanız. Hatta kimseye böyle agrasif yaklaşmasanız. Hayat bayram olsa; kelebekler, çiçekler, böcekler... Hayattan çok şey bekliyorum evet☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?