En çok bedenim yorgun zaten. Çok az uykuyla çocuğuma çok zaman ayırmaya çalışıyorum. Ama bunu yaparken kendime ne kadar zaman ayırıyorum tartışılır. Kvimi bu gibi çıkışlar yapmadıkça çok düşünmüyorum aslında. Çünkü zamanım yok onu düşünmeye. Kendimi düşünmeye bile zaman bulamıyorum işte. Mesele bu. Teşekkür ederim bana odaklandığınız için. Keşke ben de dönüp duygularıma şöyle bir odaklanabilsem.Ben mesleğim gereği,hangi ruh halinde olduğunuzu,neler hissettiğinizi,az çok tahmin edebiliyorum, istedim ki siz de durumu daha net tahlil edebilin.
Son yazdığınız üç duyguya odaklanın.
Bu duyguları neden yaşıyorsunuz?
Bu duygular size bedensel olarak nasıl etki ediyor? (Duyumlar yani duyguların bedenimizde hissettirdikleri)
Bu duygular düşünce sisteminizi nasıl etkiliyor?
Bu duygularda kv'nizin etkisi düşündüğünüz kadar çok mu?
Kv geri dönüş yaptı mı size baya sayfa geçmiş okuyamadımEn çok bedenim yorgun zaten. Çok az uykuyla çocuğuma çok zaman ayırmaya çalışıyorum. Ama bunu yaparken kendime ne kadar zaman ayırıyorum tartışılır. Kvimi bu gibi çıkışlar yapmadıkça çok düşünmüyorum aslında. Çünkü zamanım yok onu düşünmeye. Kendimi düşünmeye bile zaman bulamıyorum işte. Mesele bu. Teşekkür ederim bana odaklandığınız için. Keşke ben de dönüp duygularıma şöyle bir odaklanabilsem.
Maalesef ki aynı düşüncedeyim epeydir...Bana hastaneyı size yakın olanı seçmesi bilinçli gibi geldi.. sırf dönuste size gelebilmek için.. reddetmemenız icin de bir gün önceden söyluyor
Son durum şu: Mesajı silme şansımı yok ettim. Belki de böyle olması gerekiyordu. Kayınvalidem henüz uyanıp da Whatsappa girmedi. Eşim de “iyi yapmışsın. Direkt söyledin işte. Yalan söylemekten iyidir” dedi. Kadınların bazıları hakverdi, bazıları çok azını okuyup anlamadı ve yargıladı. Bazıları da anladığı halde taşa tuttu. Ama genel olarak durum iyi gibi duruyor.son durum ne merak ettim cnm
Rica ederim.En çok bedenim yorgun zaten. Çok az uykuyla çocuğuma çok zaman ayırmaya çalışıyorum. Ama bunu yaparken kendime ne kadar zaman ayırıyorum tartışılır. Kvimi bu gibi çıkışlar yapmadıkça çok düşünmüyorum aslında. Çünkü zamanım yok onu düşünmeye. Kendimi düşünmeye bile zaman bulamıyorum işte. Mesele bu. Teşekkür ederim bana odaklandığınız için. Keşke ben de dönüp duygularıma şöyle bir odaklanabilsem.
Tam da altta cevabını vermiş oldum.Kv geri dönüş yaptı mı size baya sayfa geçmiş okuyamadım
Çocuğunuz varsa ve bu dediklerinizi uygulayabiliyorsanız ne mutlu size. Kesinlikle haklısınız söylediklerinizde. Ben de sizden farklı düşünmüyorum. Ama düşünmekte onu eyleme dökmek aynı olmuyor genelde. Çocuğum kötü oluyor bazen ben iyi olsam da olmasam da. Ne bileyim babasını özlüyor, diş çıkarıyor ya da gün içinde bir şeyden korkuyor belki ve kötü oluyor. O kötü olunca ben de kötü oluyorum. Ben kötü olunca o daha da kötü oluyor. Böyle bir döngüde kaybolabiliyorum bazen.Rica ederim.
Benim bu konuda şöyle bir prensibim var.
Ben iyiysem çoçuğum iyi,
ben mutluysam çocuğum mutlu.
Uçak türbülansa girdiğinde oksijen maskesini önce kendimize takmamız gibi düşünün bu durumu da.
Lütfen kendinize,bedensel ve ruhsal sağlığınıza odaklanın,uykunuzdan fazla feragat etmeyin, günlük 7 saatin altına düşmek yaşam kalitemizi olumsuz etkiliyor.
Çocuğunuza ayıracağınız zamanın süresinden çok kalitesi ve içeriği önemli.
Yarın sana geliyorum dedi evet. Ama müsait olup olmadığımı sormadı. Aslında çok da uygun olmadığımı belirttiğimde bunu önemsemedi. Saygı duyulmamak sizin için normal bir şey mi? Sanmıyorum. Gözüme de çarpan bir üyeydiniz. Şaşırdım böyle şeyler okuyunca. Ben günler önceden haber veriyorum ve bu şekilde davranılmasını bekliyorum Herkesin hayattan ve insanlardan farklı beklentileri var işte. Kuzu çevirmeden de konuşmak mümkün bunları.E bir gün öncesinden haber vermiş işte
Vize mi alacak gelmek için?
Ya da kaç gün öncesinden izin alması makbul
Sanıyorum kuzu falan cevirip, baklavalar açıyorsunuz ki bu telâşınız ondan...
Hele sabahın 4 unde mesaj atmak
18 yaşında bir oğlum var ve çocuklarla çalışıyorum.Çocuğunuz varsa ve bu dediklerinizi uygulayabiliyorsanız ne mutlu size. Kesinlikle haklısınız söylediklerinizde. Ben de sizden farklı düşünmüyorum. Ama düşünmekte onu eyleme dökmek aynı olmuyor genelde. Çocuğum kötü oluyor bazen ben iyi olsam da olmasam da. Ne bileyim babasını özlüyor, diş çıkarıyor ya da gün içinde bir şeyden korkuyor belki ve kötü oluyor. O kötü olunca ben de kötü oluyorum. Ben kötü olunca o daha da kötü oluyor. Böyle bir döngüde kaybolabiliyorum bazen.
Konu bu değil ki ama. Konu emrivaki yapılması ve bunun 5senedir düzenli olarak yapılıyor olması. Yoksa görülüyoruz biz. Geçen hafta aldım oğlumu gittim saatlerce zaman geçirdik. Ben gelmesin demiyorum. Lütfen dikkatli okuyun.Eğer kötülük yoksa içinde, çekirdek ailemle arama fesatlık sokmuyor, huzurumu bozmuyorsa haftada bir gelmesinden rahatsızlık duymazdım. Torununu özlediği için bir şeyleri bahane ediyor olabilir.
Ben büyük kızım 2 yaşına gelene dek her hafta gider bir gece kayınvalidemde kalırdım. Kreşe başladıktan sonra haftada bir akşam götürmeye başladım. Bebekten sonra bir dönem 15 günde bir gittim, bazen haftada bir. Şimdi eşimle 15 günde bir beraber gidiyoruz. Ben yine her hafta gitmeye başlamayı düşünüyorum çünkü hem torunlarına çok düşkünler hem büyük kızım çok istiyor hem de bebiş dedesini çok yabancılıyor ona alışsın maksat. Sizin bu durum çocuktan sonra mı oldu acaba?
Cok tatliydi bu mesaj gulumsetti beni cok:) sıkıntıniza gelince bence cok iyi yapmissiniz yazmakla. O size her seferinde emrivaki yaparak geliyorsa artik sınırınızı cizmenin vakti gelmis demektir. Baskasi ( bu esimin annesi de olsa) uzulecek kirilacak diye kendim her seferinde strese girip taviz vereceksem nerde kaldi benim kendime verdigim deger?Yolladım valla. İçimi bir heyecan sardı. Böyle bir rahatlama geldi. Muhtemelen ilerleyen saatlerde kaygı ve endişeye dönüşür
Ah işte ben iyimser olamıyorum. Yapım gereği hep olumsuzu düşünüyorum ve çağırıyorum da biraz galiba. Önünüzde saygıyla eğiliyorum bu arada. Bunları söylemek kolay uygulamak zor. Ve siz ikisini de başarmışsınız.18 yaşında bir oğlum var ve çocuklarla çalışıyorum.
Döngüde kaybolmamak hatta o döngüyü kırmak sizin elinizde.
Bir yerden başlamak lazım.
Babası aylarca uzakta olan bir çocuğu tek başına büyütmek kolay değil elbette.
Bununla birlikte iflah olmaz bir iyimser olarak ben duruma şöyle bakardım.
Allah ölüm ayrılığı vermesin,
en azından oğlumun babası hayatta.
Hay ağzınıza sağlık. Siz de beni desteğinizle gülümsettinizCok tatliydi bu mesaj gulumsetti beni cok:) sıkıntıniza gelince bence cok iyi yapmissiniz yazmakla. O size her seferinde emrivaki yaparak geliyorsa artik sınırınızı cizmenin vakti gelmis demektir. Baskasi ( bu esimin annesi de olsa) uzulecek kirilacak diye kendim her seferinde strese girip taviz vereceksem nerde kaldi benim kendime verdigim deger?
Ne enteresan insanlar var ya bir gün önceden haber vermiş daha ne yapsın ilk başta gel sonra gelme ne demek ne kadar ayip sen görüşmek istemeyebilirsin ama o oglunu torununu görmek ister bu en doğal hakkı kk da ne kadar empati yoksunu insan var yaSadece Dr ziyaretlerinde görüşüyor olsaydık belki haklı olabilirdiniz. Böyle yorumları görüne de kendimi hepten yabani hissediyorum yahu. Ben sizden daha garip biriyim belki de. Ama insanlarla çok sık görüşmeli sevmiyorum. Çocuk konusunda yardımcı olmasa annemle bile görüşmek istemem her hafta. Hatta kendimle bile belli zamanlarda görüşebilsem keşke. O kadar hanımım işte. Ne demek anlamadım gerçi☺
Ya işte diyemedim o an diyemedim. Daha kapatırken içime oturdu zaten pişmanlık ve rahatsızlığı. Gece de hem çocuktan hem de bunları düşünmekten yedim bitirdim kendimi uyuyamadım. O kafayla da mesaj atarak söylemek çok mantıklı göründü. Arasam daha iyiydi aslında. Bence benim tek hatam bunları mesajla söylemiş olmak.Kusura bakmayın ama hata yapmışsınız, aradığında gelebilirsin deyip sonrasında mesaj atmak doğru bir hareket değil. Kaldı ki 1 gün önceden haber vermek yeterlidir diye düşünüyorum. Sizin için yeterli bir süre değilse aradığında anne kusura bakma ama yarın müsait değilim başka zaman beklerim demeliydiniz. Söyledim her yolu denedim yine anlamadı diyorsanız mesajla da anlamayacaktır emin olun ve bir an önce kalkıp kahvaltınızı hazırlayın birazdan kayınvalideniz kapıda belirebilir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?