Subat 2009'da hamile kalanlar buraya lutfen...

masalllahh cook sevindimmkaydirigubbakcemile3
herseyin guzel olmasi iyi 8+1 haftasi mi oluyor?

arkadaşlar ben şimdi öğrendim benim gibi aşırı bulantılardan şikayetçiyseniz zencefil çok iyi geliyomuş.ama dikkatli kullanım gerekiyor. 1 gr dan fazlası alınmayacak günde. ben şimdi hemen aktara koşuyom.toz olanı tavsiye ediyolar. amman dikkatli kullanın kızlar. daha detaylısını aktardan öğrenicem.deneyen olursa yazsın olmazmı

slm arkadaşlar...benimde son adetim altı ocak:ecrin_bebek:dün kontrole gittim ve bebeğin keseciğini gördüm...çok mutluyum :CüvCüv:14 aydan sonra bende:CüvCüv:

hamarat33 mide bulantilarin fazlace mii?zencefili bende simdi arastirdim baya sitede tavsiye ediliyor ins.sana bir faydasi olur

BİTKİ ÇAYLARI NE KADAR MASUM?
Bazı bitki çaylarının içindeki etken maddeler özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda sorunlara neden olabilir. İlaçların içerdikleri etken maddelerin her biri ve miktarları net olarak bilindiği halde bitki çaylarında bu maddelerin miktarı ve yoğunluğu kesin olarak saptanamıyor. Üstelik her köşe başında açılmış aktarlardan ya da büyük marketlerden bunları edinmek mümkün. Ama asıl sorun neye ihtiyacımız olup olmadığını bilmememiz. Bu konuda özel eğitim almış uzmanlara başvurmamız gerek. İlaç yerine bitkisel tedaviyi tercih ediyorsanız, mutlaka doktorunuza ya da bir uzmana başvurmalısınız
.
2 FİNCANI GEÇMESİN...

Kadınlar rezene, zencefil, ıhlamur, papatya, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını özellikle hamilelik döneminde bulantıyı ve sıvı ihtiyacını gidermek ve sakinleşmek için kullanıyorlar. Ayrıca loğusalık döneminde süt üretimini arttırmak için papatya, ısırgan ve rezene sıklıkla kullanılıyor. Ancak bu çaylardan günlük tüketim miktarı 2 fincanı geçmemeli.

dusuk riskine sebep olanlarAdaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum yapma riskini yükseltebilir. Özellikle ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri biliniyor. Hatta ebeler bu çayı gecikmiş doğumları başlatmak için kullanmaya devam ediyor.

Fesleğen, biberiye, lavanta, yaban mersini, sarı kantaron, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba gibi bitkiler gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle uzak durulması gerekenler listesinde. Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bulgular bile var.

Kefir, eski bir ürün olsa da tıp dünyasına yeni girmeye başlamış bir içecek. Faydalı olduğu düşünülse de hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz kesin bir araştırma sonucu yok. Kesin olarak güvenliği kanıtlanmamış şifalı olduğu ileri sürülen ot ve bitkileri hamileliğinizin ilk ve son dönemlerinde tüketmemeniz yararlı olacaktır.

kaynak: Anne Olunca Anladım - HAMİLELİKTE BİTKİ ÇAYI VE ŞİFALI OT KULLANIMINA DİKKAT!

bir derdim var arkdaslar yaaa
annemin son bebegi (kardesim) spina bifida hastaligiyla dogdu iste sirt acikligi ismiylede bilinen hastalik sirtinda kocaman yara gibi birsey vardi basi su topluyordu ve ayaklari tutmuyordu ve 2 aylikkende Hakki rahmetine kavusmustu
simdi bende de ya benim bebegimdede bu hastalik olursa korkusu sardi
folik asit kullanmamizin sebebide iste bu hastaligin olmamasi icin ancak ben nette arastirdim bu folik asit gebe kalmadan 3 ay once kullanilirsa bu hastaligin olma ihtimalini %70 azaltiyormus.
fakat benim gebeligim oplanli olmadigi ve ben adetim geciktigi icin hamile oldugumu ogrendigim icin bu 3 aylik zamani kaybettim ve 4haftalikken Hamile oldugumu ogrendim, 1 ayda boyle gitti simdi beni aldi bir karamsarlik kac saat arastirdim ve benim ailemde bu hastalik oldugu icin benim bebegimde de bu hastaligin olma riski ,ailesinde hic olmayana gore daha yuksekmiss (((
VE bebegimde bu hastaligin olup olmadigida (eger doktor gorebilirse bazi beceriksiz doktorlar anlamiyormus)15 ve 18 haftalarda belli oluyormus
bir yandan da kendime kizihyorum evham yapiyorsun sonucta hersey ALLAH tan diyorum ama iste vesvesede iyice sardi beni

fakaaaatt bir sey oldu ben bunlari dusunurken bu aksam gittigim misafirlikte bir arkdasla tanistim kendisi laborant ve suan doktora yapiyor bana sey dedi ilk denemenizdemi bu durum oldu ve gercektende esimin ilk dikkatsizligiyle hamile kaldim ve oda soyle soyledi :folik asit bir kadinin yumurtasinin degerini gosterir eger se ilk denemede hamile kaldiysan demek kisenin folizyumun yuksektir dedi icini rahat tut dedi biz bunu derste ogrendik dedi ve icim acayip sekilde rahatladi

ama ben pazartesi hastaneyi arayip durumumu anlatacagim ins.arkdaslarrr lutfen moralll desteek epey ihtiyacim var.... :mymeka:

selam arkadaslar benımde son adetım 15 ocaktı 4 gun once test yaptım pozıtıf cıktı bakalım bugun bırseyler olmazsa yarın tekrar test yapıcam benıde ozaman eklersınız.kaydirigubbakcemile5

pozitif ciktiysa sekerim hamilesin demektir hadi gozun aydin yarinda pozitif cikar:)ins.

QUOTE=secdenur;5321288]selam arkadaslar benımde son adetım 15 ocaktı 4 gun once test yaptım pozıtıf cıktı bakalım bugun bırseyler olmazsa yarın tekrar test yapıcam benıde ozaman eklersınız.kaydirigubbakcemile5[/QUOTE]

merhaba arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza. sat tarihim 12 ocak 2009 muhtemel doğum tarihim 19 ekim 2009. beni de eklermisiniz listeye.sevgiler.. herkese sorunsuz huzurlu ve sağlıklı hamilelik dilerim :CüvCüv::CüvCüv:

Hayırlısı olur inşallah canım tebrik ederim:))

aslında 2 ocak ve 3 ocak sat olanlar yani bende ocak ayında hamile kalmış oluyozz... çünkü 14 ocak ve 20 ocak tarihleriarası çok büyük ihtimalle yumurtlama günlerimiz....

hamis gunlugum:17subatta biraz mide bulantisi ve halsizlik vardi 18 subat:mide yanmasi istahsizlik var ve gozumden uyku akiyor

merhaba son periyot 13 ocak ti gebelik testine gore 4-5 haftalik hamileyim doktor kontrolum 3 martta selamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…