• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Kraftin hem portbebe hem anakucagi seklinde cift yonlu kullanilabilen ve takilip cikarilabilen araba modelini begendik canim biz hepsi birarada ve fiyatida ortalama bi seviyede..

canım fiyatları,modeli nasıl. travel sistem senin dediğin

Ben bugün geç kaldım sanırım=)Neyse yazayım yarına kalsın.Bugün randevumuz vardı,ilk defa devlet hastanesine gittik,ultrasonu güzel demişlerdi ve bilmeyenler için söyleyeyim 182 ile randevu alınıp hiç beklenmeden muayene olunabiliyor.Ben çok memnun kaldım doktor da çok iyiydi,özel hastanede gittiğimiz doktor zorla gereksiz bir sürü test yapıyor,üçlü testten kaçtım biraz da=)3lü testte 2liden farklı sadece bir değer varmış,yaptırmasan da olur dedi doktor.
Oğluşumuz olacağı kesinleşti:16: 124gram olmuşuz,boyunu sordum,o küçükken ölçülüyordu dedi doktor,artık ağırlığı söylenir dedi ama siz hep yazıyorsunuz boylarını bebişlerin,çelişki yaşadım bi an:44:

Evet canım nerelerdesin:) Maşallah oğluşuna, devlete ben de bikaç kez gittim ama hep acil bölümüne. Randevu alıp gitmedim hiç, aslında bigün denemek istiyorum belki özelden daha iyidir:)
En son 15.haftamda gittim. diğer randevuya da haftaya gideyim diyorum daha çok var:( Bebişim iyidir inş.

Kızlar bişe soracam, wc de farkettim bikaç gündür azıcık sıvısu gibi bişe geliyo normal mi acaba.Dr.da arayıp sormadım,muayene zamanını bekliyorum ama korktum dün,Allah korusun kesenin içindeki sıvı olmasın

Gunaydin canim ben 5. Ayima girdim 2 kilo aldim valla ben diyetisyen dusunuyorm hamilelikten hemen sonra
iki kilo aldın diye mi üzülüyorsun
ben 4 kilo aldımve doktorum gayet normal olduğunu söyledi
sadece bu aydan itibaren hamur işi ve tatlıyı azalt dedi daha hızlı kilo alınırmış

bugün 3 lü test için kan verdim kızlar bebeğimi gördüm büyümüş maşallahh yüzünü gösterdii çok tatlıydı :)) cinsiyette kesinleşti Allah nasip ederse dünyalar güzeli kızım olucak rabbim isteyen herkesin gönlüne göre versinn 18.5 cm 206 grammışş miniğimm :16: ben artık hissediyorumm hergün aynı yerlerde pıt pıt vuruyor nette hissetmem mümkün doktor 20.haftalarda hissedeblirsin dio ama o bebek bence gaz falan deill eminimmm

Güzel sonuçlarla gelirsin inşallah canım.
Sağlıklı büyüsün güzel kızım inşallah :nazar:
Bende sanmam gaz olduğunu çünkü fark ediliyor tepikleri :)

kızlar bu aralar çok oturunca bende kasık ağrıları oluşuyor magnezyuma başladım biraz iyi geldi gibi ama bilemiyorum normal midir? sizin de var mı böyle şikayetleriniz?

Aklıma magnezyum hiç gelmemişti :( Bende de aynı sıkıntı mevcut.Ani hareketlerde hapşırmada hele fena sancı geliyor :(

Evet.. Bizimde sabah uyandigimizda yada uzun sure uzanip ayaga kalktigimizda kasiklarimiz agriyo.. Bi de komik bisey daha var, is yrrinde surekli oturdugum icin totocuum aciyo :1: minder goturmek istiyorum ama utaniyorum :9:

Sürekli aynı şekilde oturmamaya çalışıyorum ama gene de resmen kemikleri batıyor :)

Ben bugün geç kaldım sanırım=)Neyse yazayım yarına kalsın.Bugün randevumuz vardı,ilk defa devlet hastanesine gittik,ultrasonu güzel demişlerdi ve bilmeyenler için söyleyeyim 182 ile randevu alınıp hiç beklenmeden muayene olunabiliyor.Ben çok memnun kaldım doktor da çok iyiydi,özel hastanede gittiğimiz doktor zorla gereksiz bir sürü test yapıyor,üçlü testten kaçtım biraz da=)3lü testte 2liden farklı sadece bir değer varmış,yaptırmasan da olur dedi doktor.
Oğluşumuz olacağı kesinleşti:16: 124gram olmuşuz,boyunu sordum,o küçükken ölçülüyordu dedi doktor,artık ağırlığı söylenir dedi ama siz hep yazıyorsunuz boylarını bebişlerin,çelişki yaşadım bi an:44:

Öncelikle oğluşun sağlıcakla gelsin canım:) Sen şanlıymışsın ben zeynep kamile gittim ve ne yazık ki bir daha gitmeyi pek düşünmüyorum.Çok kötü davranıyorlar ve hiçbir açıklama dahi yapmıyorlar.Muatap doktor bile bulamadım ne yazık ki :(

galiba ben hızlı kilo alıyorum,57 ile başladım şimdi 60,5
bende doğumu zorlaştırır diye korkuyorum ve ekmeği azaltmam lazım
zaten kilolu hamile kaldım ilk doğumdan sonra 4kilo kalmıştı fazladan
çok kilo almayanlar nasıl besleniyor acaba bir kaç bişi yazabilirler mi

Boyunu bilmiyorum ama başlangıç kilon fazla gelmedi bana.Doktorlar ilk 3 ay almamanın daha iyi olduğunu söylüyorlar ama elden bişey gelmiyo.Bende 2,50 kilo aldım bu zamana kadar.
2 kilosu ilk ay, yarım kilo 3 haftada :( Bebeklerimiz sağlıklı olsun da gerisi çözülür diye düşünüyorum.

günaydın şimdiye kadar kaç kilo aldınız ve bu kiloları doğumdan sonra nasıl vereceksiniz

Diyetisyene gitmeyi planlıyorum :17:

iki kilo aldın diye mi üzülüyorsun
ben 4 kilo aldımve doktorum gayet normal olduğunu söyledi
sadece bu aydan itibaren hamur işi ve tatlıyı azalt dedi daha hızlı kilo alınırmış

Yok uzulmuyorum yanlis anladin sen :) normal aldigim kilo zaten ilk 3 ayda almamistim bir ayda aldim bu kiloyu ve istahim acildi cok biraz alicak gibiyim oyuzden diyetisyenle saglikli veriyim die dusunuyorum

kızlar

bugun 3 te doktor kontrolüm var çok heyecanlıyım. Bebişimin sağlığını cinsiyetini çok merak ediyorum. Hep soracagım seylerı unutuyorum bebısımı gorunce. Not alayım kenara dıyorum:DD

Evet canım nerelerdesin:) Maşallah oğluşuna, devlete ben de bikaç kez gittim ama hep acil bölümüne. Randevu alıp gitmedim hiç, aslında bigün denemek istiyorum belki özelden daha iyidir:)
En son 15.haftamda gittim. diğer randevuya da haftaya gideyim diyorum daha çok var:( Bebişim iyidir inş.

Kızlar bişe soracam, wc de farkettim bikaç gündür azıcık sıvısu gibi bişe geliyo normal mi acaba.Dr.da arayıp sormadım,muayene zamanını bekliyorum ama korktum dün,Allah korusun kesenin içindeki sıvı olmasın

evet ben de bi ara buna benzer bir soru sordum da arada kaynadı=)bende de akıntı oluyor,dr.a onu sormayı unuttum ama bu amniyon sıvısının azalmasını engelleyebiliyor muyuz dedim,dr. hayır dedi,hani su içmeyle beslenmeyle ilgili olabilir mi diye düşündüm,alakası yokmuş.Çevremde bu yüzden erken doğum yapanlar vardı çünkü.
Ben çok sabredemiyorum,15günde bir gidiyorum,sen iyi sabrediyorsun maşallah=)dr.1 ay sonra gel dedi,bakalım dayanabilirsem beklicem 1 ay:61:

Öncelikle oğluşun sağlıcakla gelsin canım:) Sen şanlıymışsın ben zeynep kamile gittim ve ne yazık ki bir daha gitmeyi pek düşünmüyorum.Çok kötü davranıyorlar ve hiçbir açıklama dahi yapmıyorlar.Muatap doktor bile bulamadım ne yazık ki :(

Sağol canım hepimiz sağlıkla alırız inşallah bebişlerimizi kucağımıza.Şans biraz da belki canım haklısın,bir de burası küçük bir yer ve 1 tane kadın doğumcu var hastanede,buna rağmen 5-10 dakika içinde muaneye alındım ve doktor dakikalarca ultrasonla baktı,ölçümler yaptı,hiç öyle baştan savma değildi yani.
Bir de bu 182'ye şikayet edebiliyorsunuz randevu geciktiği zaman veya herhangi bir olumsuzlukta,bizim bir arkadaş şikayet ettikten 5 dakika sonra hastanenin başhekimi girmiş devreye hemen almışlar muayeneye.Ben de yeni duydum bu uygulamayı,bir deneyin derim.

kızlar

bugun 3 te doktor kontrolüm var çok heyecanlıyım. Bebişimin sağlığını cinsiyetini çok merak ediyorum. Hep soracagım seylerı unutuyorum bebısımı gorunce. Not alayım kenara dıyorum:DD

Doktor günleri heyecandan insanın eli ayağına dolanıyor :) Güzel haberlerle gell

evet ben de bi ara buna benzer bir soru sordum da arada kaynadı=)bende de akıntı oluyor,dr.a onu sormayı unuttum ama bu amniyon sıvısının azalmasını engelleyebiliyor muyuz dedim,dr. hayır dedi,hani su içmeyle beslenmeyle ilgili olabilir mi diye düşündüm,alakası yokmuş.Çevremde bu yüzden erken doğum yapanlar vardı çünkü.
Ben çok sabredemiyorum,15günde bir gidiyorum,sen iyi sabrediyorsun maşallah=)dr.1 ay sonra gel dedi,bakalım dayanabilirsem beklicem 1 ay:61:

Sağol canım hepimiz sağlıkla alırız inşallah bebişlerimizi kucağımıza.Şans biraz da belki canım haklısın,bir de burası küçük bir yer ve 1 tane kadın doğumcu var hastanede,buna rağmen 5-10 dakika içinde muaneye alındım ve doktor dakikalarca ultrasonla baktı,ölçümler yaptı,hiç öyle baştan savma değildi yani.
Bir de bu 182'ye şikayet edebiliyorsunuz randevu geciktiği zaman veya herhangi bir olumsuzlukta,bizim bir arkadaş şikayet ettikten 5 dakika sonra hastanenin başhekimi girmiş devreye hemen almışlar muayeneye.Ben de yeni duydum bu uygulamayı,bir deneyin derim.

AMin canım inşallah. Şikayet olayını bilmiyordum canım, bunu söylemen çok iyi oldu :38: Çünkü ilk gittiğimde detaylı ultrason için gün vermişlerdi eğer özelde pahalıysa mecbur gitmem gerekecek.Ararım gene aynı durum olursa mecburen.

Belfü canım detaylı ultrason için zeynep kamile mi gidicen. orda yapılıyor mu acaba. Ve eşler de girebiliyormu:( Özele okadar para baymak istemiyorum,herne kadar eşim özel diye tuttursa da.

galiba ben hızlı kilo alıyorum,57 ile başladım şimdi 60,5
bende doğumu zorlaştırır diye korkuyorum ve ekmeği azaltmam lazım
zaten kilolu hamile kaldım ilk doğumdan sonra 4kilo kalmıştı fazladan
çok kilo almayanlar nasıl besleniyor acaba bir kaç bişi yazabilirler mi

Galiba bünyeyle alakalı bir durum canım,ben 52 ile hamile kalmıştım her sabah tartılıyorum,10 gündür 51-52 arasında gidip geliyorum,bugün de 51.3tüm.Birkaç gündür iştahım da çok açık ama kilomda bir değişiklik yok,ama şöyle bir durum var,fazla tatlı yiyemiyorum,çok nadir tüketiyorum tatlıyı,belki onun etkisi vardır.Ekmeği azaltmak da mantıklı çünkü pek bir besleyici değeri yok,benim canım sürekli tost istiyor mesela onun için ekmeği de hatırı sayılır şekilde tüketiyorum.Sanırım ben de bir anda alıp çatlıcam:50:
Ayrıca 57 kilo olan birine muhtemelen dr. 10-15 kilo arası önerecektir toplamda ki sen de kötü bir durumda değilsin bence şu an.:128:

Kızlar bakın ne güzel magnetler buldum bebeklerimiz için.Hatıra maksatlı akrabalarımıza verebiliriz, misal mevlüt sonrası :)

$1.webp $2.webp

Bu adresten bakabilirsiniz halecetasarımlar

Belfü canım detaylı ultrason için zeynep kamile mi gidicen. orda yapılıyor mu acaba. Ve eşler de girebiliyormu:( Özele okadar para baymak istemiyorum,herne kadar eşim özel diye tuttursa da.

Ceyzimm evet zeynep kamilde yapılıyor.Ama içeri eşler giremiyor :( çünkü aynı anda 2-3 kadın alıyorlar içeri :( Yanyana yatıyor tüm hamişler.Dediğim gibi doktorda çok nemruttu.
Ama çok abartıysa rakam mecburen devlete kalıyoruz. Zeynep kamili düşünüyorsan bu hafta randevu alıp gitmelisin gün almak için aklında bulunsun.
Ben 2,5aylıkken Ekim 10 a verdiler haftayı hesaplıyıp.

Galiba bünyeyle alakalı bir durum canım,ben 52 ile hamile kalmıştım her sabah tartılıyorum,10 gündür 51-52 arasında gidip geliyorum,bugün de 51.3tüm.Birkaç gündür iştahım da çok açık ama kilomda bir değişiklik yok,ama şöyle bir durum var,fazla tatlı yiyemiyorum,çok nadir tüketiyorum tatlıyı,belki onun etkisi vardır.Ekmeği azaltmak da mantıklı çünkü pek bir besleyici değeri yok,benim canım sürekli tost istiyor mesela onun için ekmeği de hatırı sayılır şekilde tüketiyorum.Sanırım ben de bir anda alıp çatlıcam:50:
Ayrıca 57 kilo olan birine muhtemelen dr. 10-15 kilo arası önerecektir toplamda ki sen de kötü bir durumda değilsin bence şu an.:128:
Karbonhidratı gereksiz diye düşünmeyin, hamileyken bir miktar tüketmek gerekiyor. Bir yerde okumuştum karbonhidrat ve yağ tüketmeyip protein ağırlıklı beslendiğinde anne, vücut yağ yakıyormuş o esnada ortaya çıkan bir enzim bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiliyormuş. Hamilelik esnasında karbonhidrata da ihtiyaç var. Ama şekerli tatlı şeylerden uzak durmak gerek. Doktor bana şekerin ne sana ne bebeğine bir faydası yok demişti.

Karbonhidratı gereksiz diye düşünmeyin, hamileyken bir miktar tüketmek gerekiyor. Bir yerde okumuştum karbonhidrat ve yağ tüketmeyip protein ağırlıklı beslendiğinde anne, vücut yağ yakıyormuş o esnada ortaya çıkan bir enzim bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiliyormuş. Hamilelik esnasında karbonhidrata da ihtiyaç var. Ama şekerli tatlı şeylerden uzak durmak gerek. Doktor bana şekerin ne sana ne bebeğine bir faydası yok demişti.

Haklısın tabi canım karbonhidrat gereksiz değil ama sadece ekmekte yok karbonhidrat pirinç,süt,yoğurt,meyve hepsinde var,gerekli olan kadarını bu besinlerden almak daha sağlıklı,hem kilo almayı önlüyor hem de bebek için faydalı.

bugün 3 lü test için kan verdim kızlar bebeğimi gördüm büyümüş maşallahh yüzünü gösterdii çok tatlıydı :)) cinsiyette kesinleşti Allah nasip ederse dünyalar güzeli kızım olucak rabbim isteyen herkesin gönlüne göre versinn 18.5 cm 206 grammışş miniğimm :16: ben artık hissediyorumm hergün aynı yerlerde pıt pıt vuruyor nette hissetmem mümkün doktor 20.haftalarda hissedeblirsin dio ama o bebek bence gaz falan deill eminimmm

bebekleriniz hayırlı olsun kızlar :nazar: :nazar:
cinsiyetler netleşiyo ne güzel :emir_bebek:

hareketlerini hissetmek çok güzel
dün gece 1 dk ya yakın hissettim bende,kıpır kıpırdı içimde
yok böle güzel bi duygu ya
kocamda koydu elini ama dışarıdan çok net hissedilmiyo
içimde kıpırdaması harika bişey:nazar: :nazar::nazar:

kızlar selam nasılınız bakalım çok giremiyorum nete ama girdiğimde hemen takip eiyorum neler yaptığınızı çoğu kişi cinsiyetini öğrenmiş ne güzel bende gittim kan verdim üçlü test için sonrada bebişimi gördüm kıpır kıpır maşallah pek bi hareketli kuzum benim :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:doktorum cinsiyetine %90 kız dedi ama haftaya sonuç almaya gittiğimde tekrar bakıcak bakalım o zaman kesinleşir inşallah :16::16::16:

bu arada kilolardan bahsedilmiş ben daha hiç kilo almadım hamişliğim boyunca tam 5,5 kg verdim :16::16::16::16::16:ama bebişime zararı yok o kilo alıyor maşallah :16::16::16::16:

kızlar

Dün ben de aynı heyecanı yaşıyordum=)umarım güzel haberlerle dönersin:nazar:

bebekleriniz hayırlı olsun kızlar :nazar: :nazar:
cinsiyetler netleşiyo ne güzel :emir_bebek:

hareketlerini hissetmek çok güzel
dün gece 1 dk ya yakın hissettim bende,kıpır kıpırdı içimde
yok böle güzel bi duygu ya
kocamda koydu elini ama dışarıdan çok net hissedilmiyo
içimde kıpırdaması harika bişey:nazar: :nazar::nazar:

Sağol canım.Şimdi sıra aile içi isim kavgalarında=) "Çağan" ismini beğendiremedik babamıza bir türlü:57:
Ben de heyecanla bekliyorum ilk hareketlerimizi,ilk çocukta geç hissediliyor diye biliyorum ama umarım çok da geç olmaz:16:

Back
X