bende dun dr gittim cinsiyetini ogrenicez diye gittik ama dr kiza benziyor dedi sadece kesin degil alisveris falan yapmayin dedi. 16 haftalik ama hala kesinlesmedi 1 ay daha beklemek cok uzun geliyor bana ya. bebegim iyiymis cok sukur onemli olan o tabiiki 1 haftadir kanamam yok diye duphastonu kestik. ins tekrar olmaz tedirgin ediyor insani. 2li 3lu testleri bende yaptirmadim dr aldirmayi dusunmuyorsaniz sadece merakinizi gidermis olursunuz onun disinda bi tedavi yada bi mudahele yapilamaz dedi. oda gerek gormedi. tetanoz asisini sordum. iyi olmayan hast. kotu kosullarda gereklidir eger dogumu bu hastahanede dusunuyorsan asi olmana gerek yok dedi. bide ben genel anestezi ile sezeryan olsun istiyorum. dogumdan cok korkuyorum bazen geceleri dusunmekten uykularim kaciyor. dr ile konusayim belki rahatlarim diye dusundum. dr spinal anestesi ile sezeryanin genel anestesiden daha az riskli oldugunu bebek icin daha iyi oldugunu soyledi. belden vurulan ignenin sonrasinda bir zarari olmayacagini soyledi. ben ameliyat sirasinda ayik olmaktan urkuyorum o anlara sahit olmak istemiyorum yani bu aralar cok erken olmasina ragmen acayip bi korku sardi icimi. dr eger ben istersem spinal anestezi ile bebegi alip bebek ciktiktan sonra seni genel anesteziyle uyutabiliriz dedi. sanirim bebege narkoz gecmemesi icin gelen yapmak taraftari degil. sonuc olarak dr konusmak beni rahatlatmadi kafam allakbullak oldu. biraz cesaretim olsa normal olsun dicem ama onu dusunmek ayri bi korkutuyor beni aklima herseyin kotu yanlari geliyor. bu kadar erken bunlari dusunmek cok yersiz nasil kafami rahatlatacagim bilemiyorum... her anlamda sikintili bir donemdeyim rahata erince dogum korkularimda gecicek kendimi once Allaha sonra drlara birakacagim diye dusunuyorum. ins oyle olur bebegimi hissetmeye baslasam bunlar aklima bile gelmez bence simdi bosluktan boyle oldum...
Korkunu cok iyi anliyorum. Ama kimsenin benim kadar dogum korkusu olamaz. Buna ragmen daha konusmamis olsakta, DOktoruma Normal dogum icin israr edicem. Cünkü bir Pedagog olarak söylüyorum, normal dogumun cocugun üzerinde ki etkisi cok büyük. Psikolojik ve sosyal gelisim acisindan, normal dogan cocuklar, her yönden hayata 1 - 0 önden basliyorlar. Dogarken vajinanin darligindan sürtünerek cikmasi, ona ilk andan itibaren annesini daha kolay benimsemesini sagliyor. Ayrica ilerdede bu cocuklar cok daha özgüvenli olduklarindan anaokul gibi annelerinden ayrilma sürecini daha iyi bi sekilde kaldirabiliyorlar vs. Bunlar sadece bazilari...
Son düzenleme: