• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
herkese merhabaaaa, bugün çoookkkk yorgunum:(( millet bir tanesi ile uğraşamazken kırk tanesiyle uğraşmak hem de iki canla.....

bizim de şeker yüklememiz 24. haftada.... gece 12den sonra hiçbir şey yenmiyormuş diye biliyorum. hatta bir arkadaşım gece kalkıp 1 tane haşlanmış patates yediği için şekeri 3 kat fazla çıkmış, dr. tekrar yaptırmış.....

CeYzi merak ediyorum detaylı ultrasonu nasıl geçti?? haberi olan var mı? umarım bebişi iyidir...

Kizlar selamlar nasilsiniz?,

ailem Almanya'da oldugu icin bugün bana telefon actilar. Kendi aralarinda bana sürpriz yapmak istemisler ve bayrami orada gecirmem icin bana cuma günü icin ucak bileti almislar.
Benimde Cuma günü doktora randevum vardi, sekretere zar zor Persembeye aldirdim. Yalniz 3 hafta kalacagim icin biraz endiseliyim.
3 hafta kontrole gitmemis olucam. Bugün tam 20 haftalik oldum, döndügümde 23 haftalik olucam. Bu aralarda yapilmasi gereken ve gecikilmemesi gereken birsey var mi??
( Tetanoz asisi icin 25. haftaya randevu verildi )
Ayrica ucak yolculugu bi zarar vermez dimi bebegime? DOktoruma sorucam persembe günü ama ne bileyim. Tecrübeli olaniniz var mi?

biz iyiyiz cnm seninde keyfin yerindedir aileni göreceksin bayramda ne güzel keşke bende görebilsem...bayram benim için çok buruk geçecek tek başıma kaldım buralarda...cnm kontrollerin zaten ayda bir değilmi...ben o şekilde gidiyorum ama bu sefer dr. şeker yüklemesi için 20 gün sonra gel dedi.endişlenme Allah'ın izniyle bişi olmaz.uçak konusundada ben hamileliğimin ilk ayında bindim hiç bir sıkıntı olmadı...28 haftaya kadar raporsuz.28-36 hafta arası dr raporuyla binebiliyorsun uçağa...tabi çoğul gebelik ve düşük riski yaşamıyorsan...bende doğum için tekrar binecemde uçağa araştırdım baya...bu dediğim aralıklar thy için.diğer şirketlere değişiyomu bakmadım onlara..gönül rahatlığıyla binelirsin cnm uçağa..bu arada yaptıracağın benim bildiğim bir test falan yok

Bugün tetanos aşımızı da yaptırdık,hiç hissetmedim bile yapılırken,ateşim falan da yok şimdilik,korktuğum gibi olmadı,diğer aşımız da 24.haftada olacakmış.

Selam kızlarrr ben yeni katıldım aranıza umarım kabul edersiniz :3::3::3:

Selam kizlar uzunnnn zamandir yazamadim size
doktora gidebildim 12. haftamda
13. haftamda sonogramam girdim olcumlerim felan yapildi
olcumler guzel cikti testleriminde sonuclari guzel cikti masallah bebisimiz cok saglikli
malesef bir daha utrasona giremedim :(
gecen persembe doktor randevum vardi yine ultrasona giremedim cinsiyet icin sokacaklar zaten ama doktor hala erken oldugunu soyledi
Hemsire kasim 5 dedi ultrason gunu icin ama doktora sirinlik yaptik 18 ekime aldi :) Doktorum cok seker yaa hayirda diyemiyor :)
Simdi zaman gecsin diye bekliyorum hem cinsiyeti ogrenecegiz hemde bebisimi gorecegim :) kocaman olacak benim sebegim ultrasona girdigimizde :)
16. haftadan itibaren hareketleri hissediyorum ben kizlarrrr ozellikle bugunlerde daha net hafiften pit pit vuruyor dalgalanma gibi oluyor cokkk guzel yaaa
Rabbim herkese yasatsin bu guzel duyguyu insallahhh

dün akşamdan beri kızım kıpırdamıyo ya,1 haftadır halbuki hep hissederdim,tüm vücudumda,karnımda,belimde,sırtımda da inanılmaz ağrılar var.korkuyorum

dün akşamdan beri kızım kıpırdamıyo ya,1 haftadır halbuki hep hissederdim,tüm vücudumda,karnımda,belimde,sırtımda da inanılmaz ağrılar var.korkuyorum

havvam87 canım hiç korkma allahım izniyle hiç bişey yoktur.bazen öyle yapıyor minikler .dinleniyorlar sanırım.yada çok hafif hareket ediyorlar ve biz anlamıyoruz.sen istirahat etmeyeçalış biraz eğer yorgunluğun varsa ondanda sessiz kalmış olabilir prensesimiz.

havvam87 canım hiç korkma allahım izniyle hiç bişey yoktur.bazen öyle yapıyor minikler .dinleniyorlar sanırım.yada çok hafif hareket ediyorlar ve biz anlamıyoruz.sen istirahat etmeyeçalış biraz eğer yorgunluğun varsa ondanda sessiz kalmış olabilir prensesimiz.

evet dün çok yorucu bi gün geçirdim,nasıl yattım naptım hiç bilmiyorum,artık tempolu çalışmak bitiriyo beni.inşallah bişeyi yoktur kuzumun,bi kıpırdasa

Günaydınlar herkese,

Canım ara ara oluyor böyle, bebişler sakinleşebiliyor.Bende yaşamıştım geçenlerde.Bir günleri birgünlerini tuttumuyor.:38:

Selam kızlarrr ben yeni katıldım aranıza umarım kabul edersiniz :3::3::3:
Hoşgeldin canım aramıza umarım senin için de faydalı olur bu topik, ben hamilelik ve bebekle ilgili herşeyi burdan öğrendim.

Öncelikle telaş yapma, ben de pek hissetmiyorum hatta hissettiğim zamanlar çok az bugün kontrolüm var umarım herşey yolundadır. Ağrılarının nedeni de yorgunluk olabilir mi? Yine de içinin rahat etmesi için doktora gidebilirsin.

kızlar günaydın bende pazartesi doktora gittim ayrıntılı baktı çok şükür herşeyi iyi bebegimin yanlız ben biraz fazla kilo almısım doktorum uyardı 60la hamile kaldım şuan 23haftamdayım ve 65.5 olmuşum ilk 3ayımda hiç almamıstım okulda öyle araları yürüyüşe basladım yarım saat nasıl başardım bilmiyrm karnımda cok belli degil birde doktora 4boyutlu renkli ultrasonu sordum bizde var bizim için önemli degil aileler bazen tercih ediyolar dedi fark olarak 30tl miş burdaki rakamları duyunca şaşırdım açıkçası bi farkımı var acaba bilgisi olan varmı ? bebişlerinize iyi bakın :)

Bebişimin durumunu merak edenler olmuş, çok teşekkür ederim öncelikle. Dün çok kötü bir gün geçirdik ama iyi haberler aldık çok şükür.Detaylı olarak anlatacam sıkmam sizi inş.

Muayenelerim için özele gitmeme rağmen 2.düzey için devletten randevu almıştım yaptığım en büyük hata oldu, doktor çok ilgisizdi ve geç kaldığımı,2.düzey ultrasonun 3 ay dolu olduğunu söyledi. Benim de bu hafta gitmem lazım,24.haftadan sonra yapılmıyor. Kendi doktorumu aradım, “ozaman pahalı ama mecburen Sonomedde yaptıracaksın, ben aynı gün bile bizim hastanemizde yaptırabilirdim 2.düzeyi ya da farklı yerlere yönlendirirdim ama böbrekte sorun olma ihtimali var diye bu 2 yerden birinin bakmasını istedim.Başka yerler çok anlayamaz,araştırılması lazım” dedi.

Allahtan yanımda annem vardı çok ağladım fenalaştım. Eşim izin almaya çalıştı, bu sefer patronu Sonomede göndermem sizi demiş. Eşini hamileyken oraya götürmüşler az daha ameliyat olacakmış,yanlış teşhis koymuşlar. Madem o kadar para vereceksiniz 500tl Ermeni hastanesine verin demiş, Türkiyenin en iyi görüntüleme merkezi orasıymış. Biz napacağımızı bilemedik. eşim Ermeni hastanesinden randevu almaya çalışırken ve Sonomedi araştırırken ben de ümraniyeden bir hastaneden randevu aldım, o da baksın tek doktora bağlı kalmayalım dedim. Bu doktor daha beter moralimi bozdu.Hem böbrekte sorun gördü hem de kafası büyük dedi.

Ya anlayacağınız dün berbat bir gündü ama Allahtan sonu güzel bitti, eşimin patronu istinyede çok metedilen bir doktorla konuşmuş,prof hocalar da var detaylı olarak herşeyi inceliyormuş. Apar topar oraya gittik eşim annem ben. Hem de annemin de patronunun akrabası çıktı doktor, zamanında annemi ameliyat ediyolarmış,o adam sayesinde kurtulmuş annem.
Hala şaşkınım ama Dr.yarım saat baktı ultrasonla,bütün organlarını inceledi çok memnun kaldık, herşeyini açıkladı tek tek.Ne kafası büyükmüş ne detaylı araştırılması gereken bir durum varmış.Sadece benm kendi doktorumun söylediğini doğruladı, bebek idrarını geç yapıyormuş,ama amniyo sıvısı içinde olduğu için hiçbir zararı yokmuş.İncelenecek doğuma kadar. Yine devam ederse doğduktan sonra ufak bir müdahale gerekebilir dedi. Doktorların ultrason ısrarının sebebiyse eşlik eden farklı bir hastalık var mı diye emin olamamışlar. Hiç gerek yok yaptırmanıza aynı şeyleri söyleyecekler dedi. Keşke yakın olsa doğuma da aynı kişiye giderdim.Yine de takipler için arasıra gidecem ona da.

Bebeğim sağlıklıymış ama düşük ihtimal de olsa tek bir sorun olabilirmiş karnımdayken,idrarını geç yaptığı için amniyo sıvısı azalabilirmiş. bunu da hareketinden anlarmışız.Hareketleri durursa acilen mudahale gerekirmiş. 30.haftalarda bile doğum yaptırabiliyoruz bu durumda dedi.

Benim bi tanecik ve tembel kızım:) tam 23.haftalık 522 gr olmuş. Gözüm hiçbişe görmüyor.Ne elbise alayım ne oda yapayım derdim gitti. Sadece sağlıklı olsun varımı yoğumu dökeyim diye düşünüyorum.Sağlık ne önemliymiş,dün anladım ilk defa. Aşı da oldum kolum çok fena ağrıyo dün hiç hissetmemiştim halbuki :)

boğdum sizi de kızlar hakkınızı helal edin:) Ama herşeyimi en detaylı sizle yaşıyorum ailem dışında. O yüzden her ayrıntısını anlatmak istedim.

Tatlım telaş yapma öncelikle bazen hareketlerde azalma oluyor, inş. önemli bişey yoktur. Yakın zamanlarda muayene oldunmu ya da olacakmısın bilmiyorum ama dr.una muhakkak bebeğin içinde yüzdüğü amniyotik sıvının durumunu sor. Benim durumundan dolayı öğrendim, amniyo sıvısı çok önemliymiş

ceyz canım çok geçmiş olsun, bir sorun olmamasına çok sevindim inşallah sağlıcakla kucağına alırsın kızını, güzel düşün ki herşey güzel olsun.

Canım çok yogun geçirdigim gunlerde bazen ben de oyle hıssedıyorum, gonlunu ferah tut, inşallah hiçbir sıkıntı yoktur.

Bebişimin durumunu merak edenler olmuş, çok teşekkür ederim öncelikle. Dün çok kötü bir gün geçirdik ama iyi haberler aldık çok şükür.Detaylı olarak anlatacam sıkmam sizi inş.

Muayenelerim için özele gitmeme rağmen 2.düzey için devletten randevu almıştım yaptığım en büyük hata oldu, doktor çok ilgisizdi ve geç kaldığımı,2.düzey ultrasonun 3 ay dolu olduğunu söyledi. Benim de bu hafta gitmem lazım,24.haftadan sonra yapılmıyor. Kendi doktorumu aradım, “ozaman pahalı ama mecburen Sonomedde yaptıracaksın, ben aynı gün bile bizim hastanemizde yaptırabilirdim 2.düzeyi ya da farklı yerlere yönlendirirdim ama böbrekte sorun olma ihtimali var diye bu 2 yerden birinin bakmasını istedim.Başka yerler çok anlayamaz,araştırılması lazım” dedi.

Allahtan yanımda annem vardı çok ağladım fenalaştım. Eşim izin almaya çalıştı, bu sefer patronu Sonomede göndermem sizi demiş. Eşini hamileyken oraya götürmüşler az daha ameliyat olacakmış,yanlış teşhis koymuşlar. Madem o kadar para vereceksiniz 500tl Ermeni hastanesine verin demiş, Türkiyenin en iyi görüntüleme merkezi orasıymış. Biz napacağımızı bilemedik. eşim Ermeni hastanesinden randevu almaya çalışırken ve Sonomedi araştırırken ben de ümraniyeden bir hastaneden randevu aldım, o da baksın tek doktora bağlı kalmayalım dedim. Bu doktor daha beter moralimi bozdu.Hem böbrekte sorun gördü hem de kafası büyük dedi.

Ya anlayacağınız dün berbat bir gündü ama Allahtan sonu güzel bitti, eşimin patronu istinyede çok metedilen bir doktorla konuşmuş,prof hocalar da var detaylı olarak herşeyi inceliyormuş. Apar topar oraya gittik eşim annem ben. Hem de annemin de patronunun akrabası çıktı doktor, zamanında annemi ameliyat ediyolarmış,o adam sayesinde kurtulmuş annem.
Hala şaşkınım ama Dr.yarım saat baktı ultrasonla,bütün organlarını inceledi çok memnun kaldık, herşeyini açıkladı tek tek.Ne kafası büyükmüş ne detaylı araştırılması gereken bir durum varmış.Sadece benm kendi doktorumun söylediğini doğruladı, bebek idrarını geç yapıyormuş,ama amniyo sıvısı içinde olduğu için hiçbir zararı yokmuş.İncelenecek doğuma kadar. Yine devam ederse doğduktan sonra ufak bir müdahale gerekebilir dedi. Doktorların ultrason ısrarının sebebiyse eşlik eden farklı bir hastalık var mı diye emin olamamışlar. Hiç gerek yok yaptırmanıza aynı şeyleri söyleyecekler dedi. Keşke yakın olsa doğuma da aynı kişiye giderdim.Yine de takipler için arasıra gidecem ona da.

Bebeğim sağlıklıymış ama düşük ihtimal de olsa tek bir sorun olabilirmiş karnımdayken,idrarını geç yaptığı için amniyo sıvısı azalabilirmiş. bunu da hareketinden anlarmışız.Hareketleri durursa acilen mudahale gerekirmiş. 30.haftalarda bile doğum yaptırabiliyoruz bu durumda dedi.

Benim bi tanecik ve tembel kızım:) tam 23.haftalık 522 gr olmuş. Gözüm hiçbişe görmüyor.Ne elbise alayım ne oda yapayım derdim gitti. Sadece sağlıklı olsun varımı yoğumu dökeyim diye düşünüyorum.Sağlık ne önemliymiş,dün anladım ilk defa. Aşı da oldum kolum çok fena ağrıyo dün hiç hissetmemiştim halbuki :)

boğdum sizi de kızlar hakkınızı helal edin:) Ama herşeyimi en detaylı sizle yaşıyorum ailem dışında. O yüzden her ayrıntısını anlatmak istedim.

canım benim seni çok iyi anlıyorum,ben bunların önemini amniyosentezde anladım.kızmı erkekmi diye meraktayken bi de anomali riski beni bitirmişti.şimdi ben de herşeyini alır yaparım diyorum bişeycik almadım daha bi eşim hevesle parkyatak aldı o kadar.Allahım acılarını yaşatmasın,doktor çok çok önemli...

Allah gecmis etsin guselim ve gizunuz aydin olsun ki prensesinizin cok sukur cok ciddi bi sorunu yokmus Allahin izniyle hic bisey olmadan saglikla gelir insallah yaniniza :nazar: kesinlikle saglik herseyden onemli canim Allahim hepimizi yavrularimiza saglikla kavustursun insallah yeter ki kuzularimiz saglikli sihhatli olsun gerisi bi sekilde hallolur canim :34: buarada ben butun goruntulume islemlerini sonomedde yaptirdim simdiye kadar hamile arkadaslarimin ve dr.umun tavsiyesi ile cok sukur bi sorun yasamadim Allah iyi ve dogru insanlarla karsilastirsin cumlemizi insallah :nazar:
Canim tekrar cok gecmis olsun Allah beterinden korusun, meleklerimiz saglikla buyuyup saglikla dogsunlar insallah aminnnn :nazar::nazar::nazar:

Canım çok geçmiş olsun, inşallah doguma kadar da o minik problemi hallolur bebişinin, sen gönlünü ferah tutmaya çalış.

Haklısın valla saglıktan otesı yalan yani, saglıklı olsunlar da varsın eşyaları eksik olsun.

inşallah öyledir canım.dua edin nolur,gebelerin duaları kabul olur Allahın izniyle

canım inan bana bende aynı duyguları yaşıyorum zaman zamn.korku.ümit.umutsuzluk.heyecan.unutma rızkı olan yaşayacak.bize emanet onlar ve yavrularımı ziçin istirahat etmeliyiz en iyi şekilde korumalıyız onları.ben işi bıraktım yavrum için.ve iyikide diyorum.çünkü çalışırken konuşmaya bile fırsatım olmuyordu.ama şimdi hem dinleniyorum bol bol hemde laf atıyorum sıpama oda bana cevap veriyor tekmeliyor :)

sen içini ferah tut.dinlenirken nasılda kıpırdayacak ben gör :)

Back
X