Bebişimin durumunu merak edenler olmuş, çok teşekkür ederim öncelikle. Dün çok kötü bir gün geçirdik ama iyi haberler aldık çok şükür.Detaylı olarak anlatacam sıkmam sizi inş.
Muayenelerim için özele gitmeme rağmen 2.düzey için devletten randevu almıştım yaptığım en büyük hata oldu, doktor çok ilgisizdi ve geç kaldığımı,2.düzey ultrasonun 3 ay dolu olduğunu söyledi. Benim de bu hafta gitmem lazım,24.haftadan sonra yapılmıyor. Kendi doktorumu aradım, “ozaman pahalı ama mecburen Sonomedde yaptıracaksın, ben aynı gün bile bizim hastanemizde yaptırabilirdim 2.düzeyi ya da farklı yerlere yönlendirirdim ama böbrekte sorun olma ihtimali var diye bu 2 yerden birinin bakmasını istedim.Başka yerler çok anlayamaz,araştırılması lazım” dedi.
Allahtan yanımda annem vardı çok ağladım fenalaştım. Eşim izin almaya çalıştı, bu sefer patronu Sonomede göndermem sizi demiş. Eşini hamileyken oraya götürmüşler az daha ameliyat olacakmış,yanlış teşhis koymuşlar. Madem o kadar para vereceksiniz 500tl Ermeni hastanesine verin demiş, Türkiyenin en iyi görüntüleme merkezi orasıymış. Biz napacağımızı bilemedik. eşim Ermeni hastanesinden randevu almaya çalışırken ve Sonomedi araştırırken ben de ümraniyeden bir hastaneden randevu aldım, o da baksın tek doktora bağlı kalmayalım dedim. Bu doktor daha beter moralimi bozdu.Hem böbrekte sorun gördü hem de kafası büyük dedi.
Ya anlayacağınız dün berbat bir gündü ama Allahtan sonu güzel bitti, eşimin patronu istinyede çok metedilen bir doktorla konuşmuş,prof hocalar da var detaylı olarak herşeyi inceliyormuş. Apar topar oraya gittik eşim annem ben. Hem de annemin de patronunun akrabası çıktı doktor, zamanında annemi ameliyat ediyolarmış,o adam sayesinde kurtulmuş annem.
Hala şaşkınım ama Dr.yarım saat baktı ultrasonla,bütün organlarını inceledi çok memnun kaldık, herşeyini açıkladı tek tek.Ne kafası büyükmüş ne detaylı araştırılması gereken bir durum varmış.Sadece benm kendi doktorumun söylediğini doğruladı, bebek idrarını geç yapıyormuş,ama amniyo sıvısı içinde olduğu için hiçbir zararı yokmuş.İncelenecek doğuma kadar. Yine devam ederse doğduktan sonra ufak bir müdahale gerekebilir dedi. Doktorların ultrason ısrarının sebebiyse eşlik eden farklı bir hastalık var mı diye emin olamamışlar. Hiç gerek yok yaptırmanıza aynı şeyleri söyleyecekler dedi. Keşke yakın olsa doğuma da aynı kişiye giderdim.Yine de takipler için arasıra gidecem ona da.
Bebeğim sağlıklıymış ama düşük ihtimal de olsa tek bir sorun olabilirmiş karnımdayken,idrarını geç yaptığı için amniyo sıvısı azalabilirmiş. bunu da hareketinden anlarmışız.Hareketleri durursa acilen mudahale gerekirmiş. 30.haftalarda bile doğum yaptırabiliyoruz bu durumda dedi.
Benim bi tanecik ve tembel kızım:) tam 23.haftalık 522 gr olmuş. Gözüm hiçbişe görmüyor.Ne elbise alayım ne oda yapayım derdim gitti. Sadece sağlıklı olsun varımı yoğumu dökeyim diye düşünüyorum.Sağlık ne önemliymiş,dün anladım ilk defa. Aşı da oldum kolum çok fena ağrıyo dün hiç hissetmemiştim halbuki :)
boğdum sizi de kızlar hakkınızı helal edin:) Ama herşeyimi en detaylı sizle yaşıyorum ailem dışında. O yüzden her ayrıntısını anlatmak istedim.