• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Günaydın kızlar,
Kızımla keyfimiz yerinde bir sıkıntımız yok çok şükür.Bu sabah karnımının daha da büyüdüğünü hissettim.Bariz dünden farklıydı.Böyle ani değişiklikler yaşayanlar var mı?

Kızlar bebişleriniz hangi pozisyonda duruyor karnınızda? Bizim küçük hanım dimdik duruyor! Kafası yukarıda olduğu için kaburgama ve mideme yaptığı baskıyı kelimelerle ifade edemem. Çok zorlanıyorum gerçekten. Mesaneme attığı tekmelerden bahsetmiyorum bile.. İşe gidip gelmek benim için kabus oldu, çünkü öğleden sona kendimi iyi hissettiğim hiç olmuyor göğsümün altındaki baskı yüzünden. O kadar ki göğüs altım hep uyuşuk o baskı olduğu zaman. Sanki kaburgam kırılmış da akciğerime saplanıyor.. Çok rahatsız edici bir his. Tabiki öncelik bebeklerin sağlıklı olmasında ama daha kaç hafta bu şekilde devam eder, büyüdükçe daha rahatsız hale gelecek bu durum diye düşünmekten kendimi alamıyorum..
Bir de üstüne etraftakilerin "ooooo sende bu kadar erken başladıysa sonra naapacaksın?" Konuşmaları.. Sanki ben uyduruyorum ya da böyle olsun istermişim ya da elimdeymiş gibi.. Allahım im ne konuşacağını gerçekten bilmiyor..
Var mı benzer durumlar yaşayan?

Nasıl durduğunu ayırt edemiyorum canım.Doktora gittiğimizde öğrenmiştim ters duruyor başı aşağıda.Bizim kuzu da çok hareketli hatta doktora sorduğumuzda ne kadar hareketliyse o kadar sağlıklı demektir sorun yok demişti.Ben de gün içerisinde hareketlerinden rahatsız oluyorum bazen dur bi kız diyorum ama sonra pişman oluyorum :) at kızım diyorum:))
Etraftakileri dinleme kuzu, içinde olduğumuz durumu pek algılayamıyorlar ve düşüncesiz konuşabiliyorlar.

Canım sanırım aynı durumdayız:( benim kızımda 27.haftada ama çok sert vuruyo,konusurken,yürürken veya bişi yaparken o kadar çok vuruyoki konsantre bile olamiyorum.bi gün tam hiç durmadan 11 saat hareket etti oturup ağlayasım geldi!
Etrafımdakilerde aynı şekilde daha dur bu bişi değil diyolar ama ablam 2 tane doğurdu bu kadar şiddetli ve acıtmadı diyor.
Allah sonumuzu hayır etsin canım,ben içimi ferah tutmaya çalışıyorum.
2 saat hareket etmesin çok telaşlanıyorum,hemen hareket etsin istiyorum Allah sağlık versinde hareket etsin napalım:)
Bende birde rahim dışında 4 cm ile başlayan şimdi 6 cm olan bi MİYOM var oda bebeğimin yerini daraltıyo diyede dünüyorum???

Bol hareket iyidir tatlım.Zamanla bu koca tekmelere de alışırız:) Miyom konusu doktoruna sor bence bakarsın seni rahatlatır tatlım.

arkadaşlar sizin cinsel hayatınız ne durumda.eşim artık benimle abi kardeş gibi yaşamaya başladı.nadiren haftada 1; 10 günde bir anca oluyo.oda sanki öylesine.eskiden kurlaşırdık, şimdi o kur yapmaları falan kesildi.2-3 aydır hep ben istekli oluyordum ama artık bende sıkıldım.istenmediğim halde kendimi zorla birlikte olmaya sürüklüyo gibi hissetmeye başladım. zaten ben harekete geçmek istediğimde çoğu zaman beni durdurıyordu. bende artık ondan soğumaya başladım. zaten çokta ahım şahım değildi hayatımız.sağolsun kayın pederle kayınvalde bizi kardeş zannedip hep dizimizin dibinde durunca yalnız kalma şansımızda olmadı.daha 1 aylık evli iken adamlar kışı bizde geçirmeye kalktılar.evde hamile olduğum halde artık hizmetçi gibi hissediyorum.kocamın cinsellik hariç tüm ihtiyaçlarını görüyorum.ev işlerini yapmayı sevmez, tv karşısına geçer. kitap okur nete takılır. sabah kahvaltı bile sipariş edebiliyo.her önüne 2,500 lira koyuyorum ohh adam napsın gerisini. Ahh Alllaaahım ahhh.

Canım bizde aynı durumdayız.Bazen çok kötü hissediyorum kendimi ama yapacak bişey yok.Biz aylardır herhangi birşey yaşamıyoruz.Ben zaten çok istekli değildim şimdi de o tedirgin zaten.Ara ara kafama takıyorum ama geçici şeyler bunlar:)

kızlar havuzlu han cumartesi açıkmı acaba

Açık canım ama kalabalık olur haberin olsun:)

Kizlar objektif fikirlerinize ihtiyacim var.
Tardu Berk dusunuyoruz oglumun ismini sizce nasil tardu ismini duyanlarib yorumu canimi siktI da bide sizlere danismak istedim

Anlamı güzelse ve sana hitap ediyorsa bence tamamdır.Benim kızımın adı da Afra çoğu kişi beğenmiyor.Ama bizim için çok anlam yüklü.
Karar senindir :)

Günaydın kızlar

Benm bebişin duruşunu eskiden şıp diye anlardım ama artık anlayamıyorum çünkü heryeri tekmeliyor.Bir de içerde çok fazla dönüp duruyor.Akşamları elimi koyunca, kafası bacağı poposu elimi oynatıyor. Korkuyorum ya o öyle dönerken Allah korusun kordon boynuna dolanmasın. :(

Günaydın ceyzimm.Allah korusun ceyzim hiç bişeycik olmaz düşünme öyle.Maşallah kuzuna :nazar:

Günaydın herkese bilgisayarda 40. Haftada doğum tarihimizi gösteriyo ama doktor 38. Haftada olur dedi sizin hangi zamana geliyo

Günaydın kızlar,
Kızımla keyfimiz yerinde bir sıkıntımız yok çok şükür.Bu sabah karnımının daha da büyüdüğünü hissettim.Bariz dünden farklıydı.Böyle ani değişiklikler yaşayanlar var mı?

Belfücüm aynı durum bende de var,haftasonu kayınvalidemlere gittik.Cıuma tartıldım 75 kiloydum pazartesi tekrar tartıldığımda 77yi gördüm ve şok oldum.Haftasonu bariz karnım büyümüştü.sanırım boğazıma sahip olamadım:((onların büyüdğünü görmek çok güzel,her ne kadar bu kilo alma pahasın a olsa da:))

Bir de cinsellik konusu.Maalesef benim de takıldığım konulardan.Eşim çok tedirgin ve çocuğa bişey olacak diye hiç yakınlaşmak istemiyo.Ben de kendimde bir tedirginlik hissediyorum:((En iyisi bu 3 ayı böyle sakin sakin arakadaşçasına geçirmek sanırım:)
Bir de kızlar benim kafamı karıştıran bir konu var.Ben bebeğimin beni duyup duymadığını öğrenmek istiyorum,sizlerde duyduğuna dair belirtiler yakalıyor musunuz?Benim ailemde genetik işitme problemi var maalesef:(Ve beni çok korkutuyor,bunun tanısı ancak doğumdan sonra konabiliyor ama ben bi ipucu arıyorum işte.Rabbim bizi yavrularımızla imtihan etmesin inş.

Nasil anlasilir bilmiyorum canim ama ben düğüne gitmistim, dugun salonuna girip oturdugum andan itibaren deli gibi hareket etmeye baslamisti benim sipa.. Bilmiyorum yuksek sesle alakali midir ama dikkatimi cekmisti. Zaten biyerde okumustum. Oyle dusuk sesleri henuz anlayamazlarmis su icinde olduklari icin. Işığa ve yuksek seslere tepki verirmis.

Selm kızlar Allah hepimizin bebeklerine şifalar versin sağ salim sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah. Ben bebeğimin sesleri duyduğuna inanıyorum yüksek tv sesinde falan hareketleniyor eşim karnımla konuşuncada tabiki sadece bir frekans olarak algılıyor sesi ne denildiğini duyamıyor.

Bunun dışında dün eşimle alışveriş merkezine gittik orda bayağı yürüdüm şimdide arkadaşla dışarı çıktık ve 1 saat yürüyüş yaptık duşumu aldım çok şükür kızlar spor yapın yürüyüş yapın inanın hamile olduğumu unutuyorum artık hem vücut esniyor hem kilo almıyorsunuz öpüyorum hepinizi.

Günaydın kızlar,

Belfücüm aynı durum bende de var,haftasonu kayınvalidemlere gittik.Cıuma tartıldım 75 kiloydum pazartesi tekrar tartıldığımda 77yi gördüm ve şok oldum.Haftasonu bariz karnım büyümüştü.sanırım boğazıma sahip olamadım:((onların büyüdğünü görmek çok güzel,her ne kadar bu kilo alma pahasın a olsa da:))

Bir de cinsellik konusu.Maalesef benim de takıldığım konulardan.Eşim çok tedirgin ve çocuğa bişey olacak diye hiç yakınlaşmak istemiyo.Ben de kendimde bir tedirginlik hissediyorum:((En iyisi bu 3 ayı böyle sakin sakin arakadaşçasına geçirmek sanırım:)
Bir de kızlar benim kafamı karıştıran bir konu var.Ben bebeğimin beni duyup duymadığını öğrenmek istiyorum,sizlerde duyduğuna dair belirtiler yakalıyor musunuz?Benim ailemde genetik işitme problemi var maalesef:(Ve beni çok korkutuyor,bunun tanısı ancak doğumdan sonra konabiliyor ama ben bi ipucu arıyorum işte.Rabbim bizi yavrularımızla imtihan etmesin inş.

Bence çok kafana takma bunu kuzum.İçini ferah tut sağlıkla gelicektir miniğin.Net bir sonuç yakalamak doğum öncesi çok zor.Daha yeni yeni duyu organları tamamlanıyor.Söylenen yüksek sese tepki verdikleri ama vermedi diye de net bişey diyemezsin.Sağlıkla gelsin miniğin canım.

Selm kızlar Allah hepimizin bebeklerine şifalar versin sağ salim sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah. Ben bebeğimin sesleri duyduğuna inanıyorum yüksek tv sesinde falan hareketleniyor eşim karnımla konuşuncada tabiki sadece bir frekans olarak algılıyor sesi ne denildiğini duyamıyor.

Bunun dışında dün eşimle alışveriş merkezine gittik orda bayağı yürüdüm şimdide arkadaşla dışarı çıktık ve 1 saat yürüyüş yaptık duşumu aldım çok şükür kızlar spor yapın yürüyüş yapın inanın hamile olduğumu unutuyorum artık hem vücut esniyor hem kilo almıyorsunuz öpüyorum hepinizi.

Işılayım maşallah diyorum sana :) Ben de bişeyler yapıyorum ama bu aralar aksatıyorum.Yürüyüş gerçekten çok iyi geliyor kiloya da etkisi büyük.Haftasonları bol bol yürümeye çalışıyorum.
Şimdilik 7 kilodayım bu ay ekstradan almak istemiyorum ama bakalım.

Belfücüm Canım Benim bende 7 kilodayım almak istemiyorum şu şekeri düşürmek istiyorum arada bir kaçamak yapıyorum şekere ihtiyacım var dün browni yedim arada bir ekmekte reçel yediğim oldu ama dengede tutmaya çalışıyorum eskiden hergün yerdim şimdi 15 gündür yemedim sayılır bakalım 10 gün sonra neler olacak sende iyi gidiyorsun maşallah ama şu yürüyüş olayı tüm bacak kaslarımı açtı yok çorap giyinemyorum nefes alamıyorum diye şikayet etmıyorum şükür bunun için ısrarla yuruyun hiç değilse evde diyorum yoksa doğuma kadar mahvoluruz :)

Kızlar ya bu göbek deliğinin altından başlayıp aşağı doğru inen dik çizgi varya o herkeste var mı. Annem h.sonu karnımı gördü şaşırdı.Eskiler cinsiyeti şu şekilde anlarlarmış,sadece oğlu olanlarda çizgi olur ve göbek deliği aşağı doğru dönük olurmuş.Ama benm prensesim olacak. Siz de durumlar nasıl

bende çok hafif bir hat var sadece. Oğlum olacak :)

Kızlar bu siyah beyaz değil de renkli olan ultrason görüntüleri varya onların ismi renkli ultrason diye geçmiyor mu? Bizim hastanede yok bikaç hastane araştırdım da doppler diye anlıyorlar,doppler detaylı ult.un diğer adı diye biliyorum. Bilgisi olan var mı, kızımın renkli resmi de olsun istiyorum bir tane ama verdikleri fiyatlar çok pahalı,detaylı yaptırmak istediğimi sanıyolar galiba:)

4D diye de geçiyor bildiğim. Benim doktorumda var 2 seferdir oğluşumun fotografını basıyor.Her seferinde de normal ultrason görüntülerini cd de veriyor.

slmm annişlerrr. geçmişi okudum bir güzel herşeyler yolunda maşş. sizlere :nazar::nazar: doğumu konuşmussunuz ben epidural anestezili normal doğum istiyorum, bakalım bir dahaki gittiğimde doktorumla konuşacağım neler söylicek... bu arada karnımın altındaki çatlaklarım belirginleşmeye ve yayılmaya başladılarrr........ napalım canları sağolsun :emir_bebek::emir_bebek:

ben çatlak kremi olarak hep chiccoyu ''mama donna'' kullandım ama pek etkili değilmiş anlaşılan... bu çatlaklar iyice belirmeye başlayınca dün eczaneden badem yağı aldım, bakalım ona devam edicem. badem yağı kullanan var mı aranızda kızlar :3: birde bu badem yağının sanki bir acısı birde tatlısı oluyordu eskiden hafızamda kalmış, ama dün eczanede söyleyince yok canım acı tatlı diye bişi yok sadece badem yağı var dedi eczacı.. bende peki bu badem yağını ne için alıyorlar çatlak için alıyorlar mı dedim yooo sadece saçları güçlendirmek için alıyorlar dedi :37::37: ama yinede aldım :49:

ben çatlak kremi olarak hep chiccoyu ''mama donna'' kullandım ama pek etkili değilmiş anlaşılan... bu çatlaklar iyice belirmeye başlayınca dün eczaneden badem yağı aldım, bakalım ona devam edicem. badem yağı kullanan var mı aranızda kızlar :3: birde bu badem yağının sanki bir acısı birde tatlısı oluyordu eskiden hafızamda kalmış, ama dün eczanede söyleyince yok canım acı tatlı diye bişi yok sadece badem yağı var dedi eczacı.. bende peki bu badem yağını ne için alıyorlar çatlak için alıyorlar mı dedim yooo sadece saçları güçlendirmek için alıyorlar dedi :37::37: ama yinede aldım :49:

tatlım dikkat et tüylenme yapar badem yağı kakao yağı iyi diyorlar birde mustela oluşan çatlakları giderici kremi var ama pahalı ben başından beri lierac kullanıyorum bademyağını ben ojelerimi çıkartıkdan sonra tırnakların cilasını aldığı için aseton mahvediyor badem yağı sürerim biryerde okumuştum

Kızlar bebişleriniz hangi pozisyonda duruyor karnınızda? Bizim küçük hanım dimdik duruyor! Kafası yukarıda olduğu için kaburgama ve mideme yaptığı baskıyı kelimelerle ifade edemem. Çok zorlanıyorum gerçekten. Mesaneme attığı tekmelerden bahsetmiyorum bile.. İşe gidip gelmek benim için kabus oldu, çünkü öğleden sona kendimi iyi hissettiğim hiç olmuyor göğsümün altındaki baskı yüzünden. O kadar ki göğüs altım hep uyuşuk o baskı olduğu zaman. Sanki kaburgam kırılmış da akciğerime saplanıyor.. Çok rahatsız edici bir his. Tabiki öncelik bebeklerin sağlıklı olmasında ama daha kaç hafta bu şekilde devam eder, büyüdükçe daha rahatsız hale gelecek bu durum diye düşünmekten kendimi alamıyorum..
Bir de üstüne etraftakilerin "ooooo sende bu kadar erken başladıysa sonra naapacaksın?" Konuşmaları.. Sanki ben uyduruyorum ya da böyle olsun istermişim ya da elimdeymiş gibi.. Allahım im ne konuşacağını gerçekten bilmiyor..
Var mı benzer durumlar yaşayan?

Benimki de genelde dik o mesaneye tekmelerden bende yedim çok iyi anlıyorum.

Belfücüm Canım Benim bende 7 kilodayım almak istemiyorum şu şekeri düşürmek istiyorum arada bir kaçamak yapıyorum şekere ihtiyacım var dün browni yedim arada bir ekmekte reçel yediğim oldu ama dengede tutmaya çalışıyorum eskiden hergün yerdim şimdi 15 gündür yemedim sayılır bakalım 10 gün sonra neler olacak sende iyi gidiyorsun maşallah ama şu yürüyüş olayı tüm bacak kaslarımı açtı yok çorap giyinemyorum nefes alamıyorum diye şikayet etmıyorum şükür bunun için ısrarla yuruyun hiç değilse evde diyorum yoksa doğuma kadar mahvoluruz :)

Aynen ışılayım bende almak istemiyorum.Bu şekilde şeker düşer canım hem arada kaçamak olur elbette hamişiz olcak o kadar.Bende tatlı yesem de azcık köreltmek için yiyorum.Yoksa kiloları getiren tatlı ve hamurişleri zaten :( Seni dinlicem ve akşama kocişimle uzun bir yürüyüş yapıcam tatlım:38:

slmm annişlerrr. geçmişi okudum bir güzel herşeyler yolunda maşş. sizlere :nazar::nazar: doğumu konuşmussunuz ben epidural anestezili normal doğum istiyorum, bakalım bir dahaki gittiğimde doktorumla konuşacağım neler söylicek... bu arada karnımın altındaki çatlaklarım belirginleşmeye ve yayılmaya başladılarrr........ napalım canları sağolsun :emir_bebek::emir_bebek:

Bende epidural normal düşünüyorum tatlım.Ama ne zaman konuşmak gerek bilmiyorum.Gene de 32.haftamda sorsam mı acaba diyorum.

Doğru hatırlamışsın canım.İki türü var tatlı badem yağını alın derler genelde.Ama badem yağı tüylenme yapar.Kakao yağını öneriyorlar genelde.Lierac kullanıyorum şimdilik bişey yok gibi.
Sonra ne olur bilmiyorum.

Kızlar bu aralar adet olucam gibi hafif sancım var bu normalmiydi.Kafam karıştı iyice sanki biryerlerde okudum ama kafa gitti:((

Back
X