• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    229
hadi sen bi dene bende deniyim h.sonu normal suyla dneyelim basta :) suyun içine atıp 10dk kaynaticakmısız jel gibi oluyomus kıvamı.. yarın denedikten sonra haber ver merak ederim :)

kaynatıyoruz haaa abooo ben salak gibi içine atıp bekletecektim :9::9::9:
diyoru dururken nasıl jele dönüşür diyeee
 
brcylmz:doğru söylüosun canım ya çocuklar büyüünce beğenmez oluyolar arkadaşlarından gördüklerini istemeye başlıyolar.ilerde zaten değiştices


canım maalesef o kabızlık olayından bende çok çektim..eşim kullandığım demir hapından olduğunu söyledi(ferrum ford) doktoruma sorduğumda doğru demir hapı yapar dedi şimdi demir hapımı bir gün arayla alıyorum.doktorum bi şurup bi bişi verdi acayip iyi geldi şimdi çok rahat çıkıorum adı 'Duphalac' tadı flnda çok iyi ballı bişi zaten.sen yinede doktoruna sor ama bana çok iyi geldi.benim bide bağsurum flnda var yani aynı kanamalar ağrılar bende de oluodu şimdi çok şükür geçti.

Canım Allah razı olsun ya ilaç adı da vermişsin,yazdım kağıda mutlaka sorucam doktora. ben de önceden ferrum fort içiyordum,koyu renk yapıyordu ama kabız olmuyordum böyle. 3 hafta önce de kan değerim düşük diye Gynoferon diye bir kan ilacı verdi.Sen söyleyince dikkat ettim de gerçekten onu içtiğimden beri sorun yaşıyorum.kesinlikle o ilaç yaptı:(

Günaydın kızlarr,

Bugün sağlık ocağı günümüzdü.Kızımın güpgüplerini duydum :) Kan verdim.Sonuçlar perşembe ye artık.

belfüm selam, inş. sonuçların iyi çıkar. beni de dün sağlık ocağından hemşire aradı çok heyecanlandım çünkü aile hekimimi adrese yakın yere almıştım,ilk defa arıyorlar. ilgilenilmek güzel şeymiş:) yarın sabah gidicem, kan, tansiyon kalp ritmi vs rutin takip yapılacakmış. kan değerime bakılmasına çok seviniyorum inş. yükselmiştir.
 
canım aslında beyaz olanın şöyle bir artısıda olabilir ilerde ikinci bebek kız olursa aksesuarlarla flnda kız odası yapılabilir yani.bende eşime anlatmaya çalıştım ama hesapta daha az para verip kar ediceğini sanıyo ama haberi yok iki iş yapıcak e çocuk onu maksimum 3 yaşına kdr kullanabilecek mecbur bi oda hada almak zorunda kalıcak.bunu onada anlattım ama amaan sonra yine alırıs onun zevkine göre dedi.bende artık bişi demiyorum açıkcası.ama meltem de çok güselmiş.güle güle kullansın oğluşun :)

saol canım senin de şimdiden hayırlı olsun bebeklerimiz huzurla yaşarlar inş.
 
hadi sen bi dene bende deniyim h.sonu normal suyla dneyelim basta :) suyun içine atıp 10dk kaynaticakmısız jel gibi oluyomus kıvamı.. yarın denedikten sonra haber ver merak ederim :)

Kaynatmaya gerek yok suya koyup bir gece bekletin o jel oluyor. Bunu cilt için tv vermişlerdi yüze sürmek için :))
 
merhaba canım maşallah kızına
ne için kan vermiştin rutin mi?
ben de sağlı ocağından gedim biraz önce
idrar tahlili verdim yine 5-6 tane lökosit çıktı ama doktor çok normal dedi
cuma da zaten kendi doktoruma gideceğim
gel cuma gell
büyüdü mü oğlum kaç kilo kaç cm olsu sağlıklı mı çok meraktayım:18:
bir de sezeryan için gün verecek:18:

Merhaba canımcım,
Rutin kontrol için çağırmışlardı.Kan değerlerine bakmaları gerekmiş esktra ilaca felan gerek var mı diye.Umarım herhangi birşeye gerek kalmaz.

Benim doktorum o kadarcık lökasit normal demişti akıntıdan kaynaklı çıkabiliyormuş canım.
Hadi bakalım oğluşundan güzel haberler getir bize:) Bakalım ne kadar olmuş.Sizinle aynı gidiyor kilomuz boyumuz genelde :)

Earwen canım ben yarın pazardan alıp önce normal suyla bir deneyeceğim bakalım
buaralar başlanırsa daha iyiymiş
bir de çekirdeği direkt suyun içine atıyoruz olduğu gibi dimi

Bende gülsuyu ile kaynatıldığını okudum canım.Ama denemekten zarar gelmez suyla yapılsada deneyim deneyimdir :))

Canım Allah razı olsun ya ilaç adı da vermişsin,yazdım kağıda mutlaka sorucam doktora. ben de önceden ferrum fort içiyordum,koyu renk yapıyordu ama kabız olmuyordum böyle. 3 hafta önce de kan değerim düşük diye Gynoferon diye bir kan ilacı verdi.Sen söyleyince dikkat ettim de gerçekten onu içtiğimden beri sorun yaşıyorum.kesinlikle o ilaç yaptı:(



belfüm selam, inş. sonuçların iyi çıkar. beni de dün sağlık ocağından hemşire aradı çok heyecanlandım çünkü aile hekimimi adrese yakın yere almıştım,ilk defa arıyorlar. ilgilenilmek güzel şeymiş:) yarın sabah gidicem, kan, tansiyon kalp ritmi vs rutin takip yapılacakmış. kan değerime bakılmasına çok seviniyorum inş. yükselmiştir.

Sağol ceyzim inşallah.Yakın olması süper birşey ya benim de hemen arka sokağımda.Şimdi olmasa da soğuklarda bebeklerimiz için çok iyi.Gerçekten ilgilenmeleri ayrı mutlu ediyor :) Oldukça yakın ve sevecenler sağolsunlar. Yarın kızından güzel haberler getir bize canım:38:
 
Doğal doğum için doktorla yapılan bir program buldum.Faydalı olabilir bizler için.

1. Anne ve bebeğin birbirleriyle en sağlıklı iletişim kurma yolunun öncelikle doğal doğumdan başladığına inandığım için doğal doğumu destekleyen ve ekibinin de buna hazırlıklı olduğu bir hastanede doğumumu gerçekleştirmek istiyorum.

2. Tıbbi bir gereklilik olmadığı sürece bebeğimi normal doğum yöntemi ile gerçekleştirmek ve bu konuda başta doktorum Prof.Dr. Engin Oral’ın gözetiminde güvende olduğumu bilerek kendisinin fikirlerine saygı duyduğumu belirtmek istiyorum.

3. Bebeğimin suyu yeterli olduğu sürece, kasılmalarımın doğal seyrinde ilerlemesini, doğumumun kendi ritmini yakalamasını istiyor, damardan ilaçlarla doğumumun erken başlatılmasına veya hızlandırılmasına sıcak bakmıyorum. Her doğumun sürecinin farklı işlediğini biliyor, dolayısıyla benim ve ailemin bu süreçte gereken sabrı göstereceğine inanıyorum.

4. Açılma döneminde bebeğin doğum kanalına rahat girebilmesi için kasılmalar boyunca hareket etmekte özgür olmayı, serum veya diğer cihazlara yatar vaziyette sürekli bağlı kalmayı tercih etmiyorum.

5. Doğumumun bütün evreleri boyunca gerekli olan fiziksel ve duygusal destekçimin ve doğum koçumun eşim olduğunu ve doğumla ilgili tüm konuların açıklıkla kendisiyle paylaşılabileceğini belirtmek istiyorum.

6. Doktorumun tavsiyesi doğrultusunda lavman yapılmasını kabul ediyor, fakat aynı zamanda ilk fazda tansiyon ve kan şekerimin düşmesini engellemek için tuzlu veya şekerli (bisküvi,kraker vb.) gıdaları alabilmeyi talep ediyorum.

7. Kasılmalar sırasında anestetik ilaçlar yerine derin gevşeme, nefes teknikleri, masaj gibi yöntemler kullanarak ilk fazı tamamlamayı istiyor, öte yandan epidural anestezinin de çok gerekli olduğu durumda benim yararıma olan bir ağrı kesici yöntem olduğunu destekliyorum.

8. Doğumum esnasında doğumhanede yarı yatarak doğumumu gerçekleştirmek istiyor, ıkınmalar esnasında bedenimin verdiği sinyallere ve doktorumun sözel desteklerine riayet edeceğimi belirtmek istiyorum.

9. Bebeğimin kordon kanından elde edilen kök hücreleri kordon kanı bankasında saklamak istediğimden dolayı, kordonun bu prosedüre uyacak şekilde kesilmesini rica ediyorum.

10. Doğumdan hemen sonra anneyle bebek arasında kurulacak olan ilk ten temasının doğumun en güzel kazancı olduğuna inanarak, bebeğimin temizlenmeden, yıkanmadan veya testleri yapılmadan once göğsüme verilmesini talep ediyor ve ilk sütümü o esnada bebeğime vermek istiyorum.
 
slm kızlar nasılsınız
bizde aldık bebeğimizin bebek odasını
$66090318492732612.webp
bizim bebek odamızda bu
bir hafta kadar sonra yeni aldığımız evimize geçicez o zaman kurulcak inşallah
eşyalarımızı yerleştirmek için sabırsızlanıyoruuum
 
kızlar fikirlerinize ihtiyacım var ben son olarak çilek mobilya cocuk odası almaya karar verdim yanınada park yatak alıcam. sizden ricam split blue ve ocean arasında karar veremiyorum. bana yardımcı olurmusunuz bebek odası almaktan vazgectim değiştirmem gerek diye en azından bunu baya bi kullanır diye düşünyrm fikirlerinize paylasırsanız sevinirim.
 
slm kızlar nasılsınız
bizde aldık bebeğimizin bebek odasını
Eki Görüntüle 562913
bizim bebek odamızda bu
bir hafta kadar sonra yeni aldığımız evimize geçicez o zaman kurulcak inşallah
eşyalarımızı yerleştirmek için sabırsızlanıyoruuum

güle güle kullanın cnm odanızı
bizimkide böle
beyaz renk bide büyümeyen beşik
parmaklıkları dalgalı kndden desenli

ne güzel bi heyecandır yarabbim Nazar
 
1-BİLGİLENİN
Doğurmaktan korkuyoruz çünkü, beynimiz doğuran kadın ile ilgili yanlış bilgi yükleriyle dolu. İzlediğimiz filmlerden, dizilerden tutun, son yıllarda duyduğumuz çoğu doğum hikayesi korkunç. Bilgi korkunun düşmanıdır.Peki nasıl bilgineceğiz?
Doğum ile ilgili kitaplar okuyabilir, doğuma hazırlık kurslarına katılabilir, doğal doğum hikayeleri okuyabilir, konu hakkında doğru film ve videoları izleyebilirsiniz.Tabi eşiniz yada doğumda size destek olacak kişininde bu konularda bilgilenmesi, size daha kolay destek olması için oldukça gereklidir.
2-GEVŞEME EGZERSİZLERİ
Rahat doğurmak için gevşemeyi öğrenmelisiniz. Gergin bir ruh, gergin bir bedeni peşinden sürükler.Yoga yapın, youtube da kolayca bulabileceğiniz meditasyonlar var,onları deneyin.Gözlerinizi kapatın,ellerinizi karnınızın üzerine koyun ve tam bebeğinize kocaman bir nefes yollayın. Nefesinizi burnunuzdan alın ve ağzınızdan sanki kocaman bir pastanın mumlarını üflüyormuşsunuz gibi verin. Nefesiniz karnınıza dolsun,karnınızda sanki balon şişiyormuş gibi hayal edin. Nefes aldığınızda bebeğinizin gülümsediğini, onu tertemiz oksijenle beslediğinizi hayal edin. Bu nefes egzersizini yaklaşık 1 dak ya da 10 nefes kadar yapın, gevşemenin ne kadar kolay olduğunu görün.
Kendi yönteminizi de oluşturabilirsiniz.Dua etmek, tespih çekmek, mantra tekrarlamak, şarkı söylemek, masaj yaptırmak...
Gevşemek için pek çok yöntem bulabilirsiniz.
3-NEFES VE İLAÇ DIŞI AĞRI KESİCİ YÖNTEMLER
Doğumda nefes kullanımı konusunda eminim pek çok şey duymuşsunuzdur. Eğer bir doğuma hazırlık kursuna giderseniz, çeşitli nefes tekniklerini öğrenebilirsiniz. Bu tür çalışmaları ücretsiz alabileceğiniz kurslar da var, ama en önemlisi öğrendiğiniz bu teknikleri doğumunuza kadar sık sık çalışmak,hayatınıza geçirmek.
Pam England'ın "İçgüdüsel Doğum" isimli kitabında da, ilaç dışı ağrı kesici yöntemlerle ilgili açıklayıcı bilgiler bulabilir, kendi yöntemlerinizi de oluşturabilirsiniz.
4-KESİNTİSİZ DESTEK
Anne adaylarının doğumda en çok ihtiyaçları olan şey kesintisiz destektir. Doğumda yalnız olmadığını bilen ve doğru desteklenen annelerin doğumları çok daha kolay geçer.
Doğuran kadın ne ister, nasıl davranmalı, sancı sırasında ne yapmalı, ne demeli...Anne adayına destek olan kişi bunların hepsini ve daha çoğunu öğrenmesi gerek.
Profesyonel destek almakta bir seçenek. Doğumunuzdan önce bir doula ile tanışabilir, beraber çalışmalarınızı yapabilir, doğum sürecinizde doulanızdan kesintisiz destek alabilirsiniz.
5-UFAK ATIŞTIRMALAR VE SU İÇMEK
Doğumunuzun başladığını fark ettiğinizde, hastaneye gitmeden karnınızı doyurun. Aç aç doğum gibi bedeninizi oldukça zorlayacak bir eylemi yapmanız çoooook daha zordur. Zaten doğum ilerledikçe, sancılar sıklaşıp, rahim ağzının açılması arttıkça canınız hiçbir şey yemek istemeyecek.
Doğum, kocaman bir dağa saatler boyu tırmanmak kadar zorlu, güç gerektiren bir mucize. Doğum öncesi yediğiniz yemek size güç verecek,unutmayın.
Su içmekte çok önemli, tüm doğum sürecinizde su için.Unutursanız yanınızdaki destekçi ara ara size su vermeli.Azıcık ta olsa, sadece ağzınızı ıslatacak kadar da olsa su için. Eğer susuz kalmamanız için serum takılmak istenirse, zaten su içtiğinizi hatırlatıp serumu taktırmayabilirsiniz.
6-HAREKET EDİN,YATMAYIN
Doğum sürecinde kendi haline bırakılan, içgüdülerini takip etmesi sağlanan hiçbir kadın sürekli olarak yatakta yatmaz. Ara arada olsa, ayağa kalkıp yürümek, sallanmak, dans etmek, çömelmek isteyebilirsiniz.
Bedenini özgür bırakan kadın, doğum sancılarını daha kolay karşılar, onlara uyum sağlar.
Bebek doğmak için optimum pozisyonunu daha kolay bulur, pelvisten daha kolay geçer.
7-DOĞUM PLANINIZ OLSUN
Unutmayın doğuran kadın hasta değildir, dolayısıyla hastane prosedürlerinin çoğu onlar için geçerli olmayabilir. Doktorlar doğum yapacak her anneye gereksiz olarak rutin müdahalelerde bulunmamalılar.
Sizde bir doğum planı hazırlayabilir (internette bir dolu örnek bulabilirsiniz), doğum tercihlerinizi bu listeye ekleyebilirsiniz.Tabi unutmamak gerekir ki,doğum planlanabilen bir süreç değildir. Sizin listenize yazmadığınız, hiç istemediğiniz müdahaleleri doktorunuz yapmak zorunda kalabilir. Sonuçta önemli olan sizi ve bebeğinizin sağlığı...
8-DOKTORUNUZLA NET KONUŞUN
30. haftalara gelmeden doktorunuzla doğum hakkında konuşun. Onun genel olarak doğuma bakış açısını anlayabileceğiniz genel sorular sorun. Doğum planınızı mutlaka doktorunuzla paylaşın, bir örneğini ona bırakın. Kafanıza takılan her soruyu sorun. En önemlisi doktorunuzdan çekinmeyin.
9-DOĞUMA KALABALIK GİTMEYİN
Doğum sürecinde yanınızda ne kadar az kişi varsa o kadar iyidir. Mümkünse size acıyan gözlerle bakmayacak, size güç verecek, doğru kelimeleri seçerek size yardımcı olacak bir ya da iki kişi yeterlidir. Emin olun sancı sırasında odada yüksek sesle konuşan, tıkır tıkır dolaşan, telefonu çalan, birşeyler atıştıran, kendi doğumlarından övgüyle bahseden hiç kimseyi yanınızda istemeyeceksiniz.
10-KENDİNİZE, BEBEĞİNİZE, DOĞAYA GÜVENİN
Her şeyden önemlisi bedeninize güvenin. Minicik bir spermin yumurtanızı döllemesiyle oluşan mucize bebeğiniz, sağlıkla bedeninizde büyüdü ve kolaylıkla doğacak. Bedeniniz nasıl doğuracağını biliyor. Sizin yapmanız gereken gevşeyip bebeğinizin geçtiği yolları rahatlatmak. Akışa bırakın ve nasıl adlandırıyorsanız Allah'a,Tanrı'ya,Doğa'ya,Toprak Ana'ya güvenin.
Mucizeleri uzaklarda aramayın...
Sevgiler
Özge
 
slm kızlar nasılsınız
bizde aldık bebeğimizin bebek odasını
Eki Görüntüle 562913
bizim bebek odamızda bu
bir hafta kadar sonra yeni aldığımız evimize geçicez o zaman kurulcak inşallah
eşyalarımızı yerleştirmek için sabırsızlanıyoruuum

Çok güzel canım sağlıkla kullansın kuzucuğunn:)
Keyifle tüm ciclerini koyarsın :)
 
Back
X