• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
slm kızlar nasılsınız
bizde aldık bebeğimizin bebek odasını
Eki Görüntüle 562913
bizim bebek odamızda bu
bir hafta kadar sonra yeni aldığımız evimize geçicez o zaman kurulcak inşallah
eşyalarımızı yerleştirmek için sabırsızlanıyoruuum

Güle güle kullanın çok şirinmiş. yeni ev yeni bebek ne güzel telaşlar içindesin cnm Allah güle güle oturmayı nasip etsin.

İzlerken mest oldum:) allah bize de göstersin o günleri hayırlısıyla

Thalasso Bain Bebe par Sonia Rochel - YouTube!

1-BİLGİLENİN
Doğurmaktan korkuyoruz çünkü, beynimiz doğuran kadın ile ilgili yanlış bilgi yükleriyle dolu. İzlediğimiz filmlerden, dizilerden tutun, son yıllarda duyduğumuz çoğu doğum hikayesi korkunç. Bilgi korkunun düşmanıdır.Peki nasıl bilgineceğiz?
Doğum ile ilgili kitaplar okuyabilir, doğuma hazırlık kurslarına katılabilir, doğal doğum hikayeleri okuyabilir, konu hakkında doğru film ve videoları izleyebilirsiniz.Tabi eşiniz yada doğumda size destek olacak kişininde bu konularda bilgilenmesi, size daha kolay destek olması için oldukça gereklidir.
2-GEVŞEME EGZERSİZLERİ
Rahat doğurmak için gevşemeyi öğrenmelisiniz. Gergin bir ruh, gergin bir bedeni peşinden sürükler.Yoga yapın, youtube da kolayca bulabileceğiniz meditasyonlar var,onları deneyin.Gözlerinizi kapatın,ellerinizi karnınızın üzerine koyun ve tam bebeğinize kocaman bir nefes yollayın. Nefesinizi burnunuzdan alın ve ağzınızdan sanki kocaman bir pastanın mumlarını üflüyormuşsunuz gibi verin. Nefesiniz karnınıza dolsun,karnınızda sanki balon şişiyormuş gibi hayal edin. Nefes aldığınızda bebeğinizin gülümsediğini, onu tertemiz oksijenle beslediğinizi hayal edin. Bu nefes egzersizini yaklaşık 1 dak ya da 10 nefes kadar yapın, gevşemenin ne kadar kolay olduğunu görün.
Kendi yönteminizi de oluşturabilirsiniz.Dua etmek, tespih çekmek, mantra tekrarlamak, şarkı söylemek, masaj yaptırmak...
Gevşemek için pek çok yöntem bulabilirsiniz.
3-NEFES VE İLAÇ DIŞI AĞRI KESİCİ YÖNTEMLER
Doğumda nefes kullanımı konusunda eminim pek çok şey duymuşsunuzdur. Eğer bir doğuma hazırlık kursuna giderseniz, çeşitli nefes tekniklerini öğrenebilirsiniz. Bu tür çalışmaları ücretsiz alabileceğiniz kurslar da var, ama en önemlisi öğrendiğiniz bu teknikleri doğumunuza kadar sık sık çalışmak,hayatınıza geçirmek.
Pam England'ın "İçgüdüsel Doğum" isimli kitabında da, ilaç dışı ağrı kesici yöntemlerle ilgili açıklayıcı bilgiler bulabilir, kendi yöntemlerinizi de oluşturabilirsiniz.
4-KESİNTİSİZ DESTEK
Anne adaylarının doğumda en çok ihtiyaçları olan şey kesintisiz destektir. Doğumda yalnız olmadığını bilen ve doğru desteklenen annelerin doğumları çok daha kolay geçer.
Doğuran kadın ne ister, nasıl davranmalı, sancı sırasında ne yapmalı, ne demeli...Anne adayına destek olan kişi bunların hepsini ve daha çoğunu öğrenmesi gerek.
Profesyonel destek almakta bir seçenek. Doğumunuzdan önce bir doula ile tanışabilir, beraber çalışmalarınızı yapabilir, doğum sürecinizde doulanızdan kesintisiz destek alabilirsiniz.
5-UFAK ATIŞTIRMALAR VE SU İÇMEK
Doğumunuzun başladığını fark ettiğinizde, hastaneye gitmeden karnınızı doyurun. Aç aç doğum gibi bedeninizi oldukça zorlayacak bir eylemi yapmanız çoooook daha zordur. Zaten doğum ilerledikçe, sancılar sıklaşıp, rahim ağzının açılması arttıkça canınız hiçbir şey yemek istemeyecek.
Doğum, kocaman bir dağa saatler boyu tırmanmak kadar zorlu, güç gerektiren bir mucize. Doğum öncesi yediğiniz yemek size güç verecek,unutmayın.
Su içmekte çok önemli, tüm doğum sürecinizde su için.Unutursanız yanınızdaki destekçi ara ara size su vermeli.Azıcık ta olsa, sadece ağzınızı ıslatacak kadar da olsa su için. Eğer susuz kalmamanız için serum takılmak istenirse, zaten su içtiğinizi hatırlatıp serumu taktırmayabilirsiniz.
6-HAREKET EDİN,YATMAYIN
Doğum sürecinde kendi haline bırakılan, içgüdülerini takip etmesi sağlanan hiçbir kadın sürekli olarak yatakta yatmaz. Ara arada olsa, ayağa kalkıp yürümek, sallanmak, dans etmek, çömelmek isteyebilirsiniz.
Bedenini özgür bırakan kadın, doğum sancılarını daha kolay karşılar, onlara uyum sağlar.
Bebek doğmak için optimum pozisyonunu daha kolay bulur, pelvisten daha kolay geçer.
7-DOĞUM PLANINIZ OLSUN
Unutmayın doğuran kadın hasta değildir, dolayısıyla hastane prosedürlerinin çoğu onlar için geçerli olmayabilir. Doktorlar doğum yapacak her anneye gereksiz olarak rutin müdahalelerde bulunmamalılar.
Sizde bir doğum planı hazırlayabilir (internette bir dolu örnek bulabilirsiniz), doğum tercihlerinizi bu listeye ekleyebilirsiniz.Tabi unutmamak gerekir ki,doğum planlanabilen bir süreç değildir. Sizin listenize yazmadığınız, hiç istemediğiniz müdahaleleri doktorunuz yapmak zorunda kalabilir. Sonuçta önemli olan sizi ve bebeğinizin sağlığı...
8-DOKTORUNUZLA NET KONUŞUN
30. haftalara gelmeden doktorunuzla doğum hakkında konuşun. Onun genel olarak doğuma bakış açısını anlayabileceğiniz genel sorular sorun. Doğum planınızı mutlaka doktorunuzla paylaşın, bir örneğini ona bırakın. Kafanıza takılan her soruyu sorun. En önemlisi doktorunuzdan çekinmeyin.
9-DOĞUMA KALABALIK GİTMEYİN
Doğum sürecinde yanınızda ne kadar az kişi varsa o kadar iyidir. Mümkünse size acıyan gözlerle bakmayacak, size güç verecek, doğru kelimeleri seçerek size yardımcı olacak bir ya da iki kişi yeterlidir. Emin olun sancı sırasında odada yüksek sesle konuşan, tıkır tıkır dolaşan, telefonu çalan, birşeyler atıştıran, kendi doğumlarından övgüyle bahseden hiç kimseyi yanınızda istemeyeceksiniz.
10-KENDİNİZE, BEBEĞİNİZE, DOĞAYA GÜVENİN
Her şeyden önemlisi bedeninize güvenin. Minicik bir spermin yumurtanızı döllemesiyle oluşan mucize bebeğiniz, sağlıkla bedeninizde büyüdü ve kolaylıkla doğacak. Bedeniniz nasıl doğuracağını biliyor. Sizin yapmanız gereken gevşeyip bebeğinizin geçtiği yolları rahatlatmak. Akışa bırakın ve nasıl adlandırıyorsanız Allah'a,Tanrı'ya,Doğa'ya,Toprak Ana'ya güvenin.
Mucizeleri uzaklarda aramayın...
Sevgiler
Özge

Videoyu izlerken ağladım yaa:( Ben de kavuşmak istiyorum bebeğime artıkkkk:(
Belfü yazını da dikkatle okudum çok doğru şeyler yazılmış,bu tarz yazılara ben de çok bakıyorum rahatlatıyor insanı. Bu arada sen yogaya devam ediyormusun canım.ben çok niyetlenmiştim ama kayıt olmadan gelmek istemedim sonradan da iyice unuttum kursu:)

Güle güle kullanın çok şirinmiş. yeni ev yeni bebek ne güzel telaşlar içindesin cnm Allah güle güle oturmayı nasip etsin.

Videoyu izlerken ağladım yaa:( Ben de kavuşmak istiyorum bebeğime artıkkkk:(
Belfü yazını da dikkatle okudum çok doğru şeyler yazılmış,bu tarz yazılara ben de çok bakıyorum rahatlatıyor insanı. Bu arada sen yogaya devam ediyormusun canım.ben çok niyetlenmiştim ama kayıt olmadan gelmek istemedim sonradan da iyice unuttum kursu:)

Ceyzim valla bende sabırsızlanıyorum kuzularımıza kavuşmaya artık çok az kaldı.Sağlıkla gelicekler inşallah mis kokularını çekicez içimize :38:
Ceyzim yoga devam ediyor.Sınıf nerdeyse yarı yarı azaldı.Bence kayıda takılma.Gel bu hafta gidelim beraber :)

kızlar fikirlerinize ihtiyacım var ben son olarak çilek mobilya cocuk odası almaya karar verdim yanınada park yatak alıcam. sizden ricam split blue ve ocean arasında karar veremiyorum. bana yardımcı olurmusunuz bebek odası almaktan vazgectim değiştirmem gerek diye en azından bunu baya bi kullanır diye düşünyrm fikirlerinize paylasırsanız sevinirim.

erkek ise bence mavi olan yani ocean daha hoş olur diye düşünüyorum digeri yeşil ve mavi kombini belki daha zor olur

belfü kullanıcısından alıntı
İzlerken mest oldum:) allah bize de göstersin o günleri hayırlısıyla

Thalasso Bain Bebe par Sonia Rochel - YouTube!

allahım o ne tatlı işeydi öyle yaaa bende o günleri bi an önce yaşamak istiyorum sağlıkla inşallah

kızlar en son kontrolde bebek ters dönmüştü:emir_bebek:
başı alttaydı ki ben zaten 10 gündür terse döndüğünü hissediyordum..
bu erken dogumu tetiklemez değilmi kızlar??

birde kızlar bu ara bebek sürekli hıçkırıyor..
hissediyorum ritmik ritmik alttan 2-4 dakika sürüyor
çok tuhaf korkuyorum :(:2:

Canım bence haline şükret, dönmüş olması hem normal hem de senin için iyi. Benim kızım kafasıyla kaburgalarımı kırabileceğini sanıyor galiba.. Bu gidişle başarabilir bile.
Dönmesi erken doğumu tetiklemez merak etme.
Bu arada dönmemiş olması da dönmeyecek demek değil, bazı bebekler sancı başladıktan sonra dönebiliyorlarmış. Umudu kaybetmemek lazım :)

Canım bence haline şükret, dönmüş olması hem normal hem de senin için iyi. Benim kızım kafasıyla kaburgalarımı kırabileceğini sanıyor galiba.. Bu gidişle başarabilir bile.
Bu arada dönmemiş olması da dönmeyecek demek değil, bazı bebekler sancı başladıktan sonra dönebiliyorlarmış. Umudu kaybetmemek lazım :)

neden korkuyosun tatalım bu çok normal deniliyor bence herşeyin normal olduğunun bi ıspatı erken doğum meselesine gelince kaçıncı haftandasın bilmiyorum ama belli bi ahaftadan sonra dönmesi gerekiyor zaten allahın izniyle hiç bişey olmaz

Yok canım bunun erken doğuma bir etkisi yok.Ben 28.haftamda gitmiştim tersti dediğin gibi.Ama gene başı yukarı dönebilirmiş doktorun dediğine göre.Ben hiç hıçkırık hissetmedim.
Tekmelerin yerini balık gibi kayması elini kolunu kafasını ittirmesi aldı.Bazen öyle itiyor ki kendini korkuyorum :(

Son düzenleme:

Aynen canım bebeklerin keyfi ne zaman isterse o zaman:)

Yok canım bunun erken doğuma bir etkisi yok.Ben 28.haftamda gitmiştim tersti dediğin gibi.Ama gene başı yukarı dönebilirmiş doktorun dediğine göre.Ben hiç hıçkırık hissetmedim.
Tekmelerin yerini balık gibi kayması elini kolunu kafasını ittirmesi aldı.Bazen öyle itiyor ki kendini korkuyorum :(

aynen bizim kız da tekmeleri unuttu artık kıvrak kıvrak dans ediyor kuzum öyle hoşuma gidiyoki hareketleri mest oluyorum kameraya çekişyorum hareketlerini o kadar belli ki akşam eşimle izleyim gülüyoruz doğunca ne yaparız bilmiyorum

aynen bizim kız da tekmeleri unuttu artık kıvrak kıvrak dans ediyor kuzum öyle hoşuma gidiyoki hareketleri mest oluyorum kameraya çekişyorum hareketlerini o kadar belli ki akşam eşimle izleyim gülüyoruz doğunca ne yaparız bilmiyorum

Valla doğunca öpülmedik yerlerini bırakmayacağız sanırım.Hele o minicik popocukları Allahım ya :))

Kızlar doğumla alakalı yeni bir dipnot okudum.Bakın ;
İnsanın ağzının ve çenesinin gevşek olması ,dışkılama sırasında anüsün, doğum sırasında da serviks ve vajinanın tam olarak açılmasını sağlar.Doğumlarında,ağızlarını ve boğazlarını serbest bırakan kadınların büyük bir kısmında yırtılma olmayacağından,doğumdan sonra dikişe gerek kalmaz. Öte yandan, ıkınırken dişlerini sıkan ve çene kaslarını kasan kadınların doğumda yırtık yaşama ihtimalleri daha yüksektir, çünkü perine kaslarını sıkmaktadırlar.

Valla doğunca öpülmedik yerlerini bırakmayacağız sanırım.Hele o minicik popocukları Allahım ya :))

Kızlar doğumla alakalı yeni bir dipnot okudum.Bakın ;
İnsanın ağzının ve çenesinin gevşek olması ,dışkılama sırasında anüsün, doğum sırasında da serviks ve vajinanın tam olarak açılmasını sağlar.Doğumlarında,ağızlarını ve boğazlarını serbest bırakan kadınların büyük bir kısmında yırtılma olmayacağından,doğumdan sonra dikişe gerek kalmaz. Öte yandan, ıkınırken dişlerini sıkan ve çene kaslarını kasan kadınların doğumda yırtık yaşama ihtimalleri daha yüksektir, çünkü perine kaslarını sıkmaktadırlar.

evet güzel bi bilgi insan vücudu başlı başına bi mucize zaten

walla kızlar şimdi bişe diyecem güzlersiniz belki doğum sancısından değil ama sonrasından daha çok korkuyorum ne bileyim dikişten mesela nasıl bakarım ben bilmiyorum sancı çekip bitecek bbeğin çıkış anı falan nasıl olacak onları sancıdan daha çok düşünüyorum ilk doğumum olacak korkuyorum yani çoğu insan hissetmiyosun bile diyo ama ben yaşamadığım için bilemiyorum

Ters olması bence de etkilemiyor ama göbek son zamanlar aşağı inermiş ya çıkacak gibi ben ondan tırsıyorum:D

Ceyzim valla bende sabırsızlanıyorum kuzularımıza kavuşmaya artık çok az kaldı.Sağlıkla gelicekler inşallah mis kokularını çekicez içimize :38:
Ceyzim yoga devam ediyor.Sınıf nerdeyse yarı yarı azaldı.Bence kayıda takılma.Gel bu hafta gidelim beraber :)

canım öledir belki de ne biliyim eşim de hevesimi kaçırmıştı zamanında:) kontrolüm var cnm bu hafta,sen öğrendiklerini bize de paylaş olur mu:(

slm kızlarr :kkk::kkk: vayy beee büyüdük sanırsam, artık bol bol doğumu konuşuyoruz... bakalım bende yarın doktora gitmeyi düşünüyorum. 1 aya yakın oldu gitmiyorum özledim iyice bakalım boyu kilosu ne olmuş oğluşumun :emir_bebek: artık doğumuda konuşucam. epidural normal doğum istediğimi söylücem. oda sezeryancı doktorlardan mı anlaşılır muhabbette :20:

walla kızlar şimdi bişe diyecem güzlersiniz belki doğum sancısından değil ama sonrasından daha çok korkuyorum ne bileyim dikişten mesela nasıl bakarım ben bilmiyorum sancı çekip bitecek bbeğin çıkış anı falan nasıl olacak onları sancıdan daha çok düşünüyorum ilk doğumum olacak korkuyorum yani çoğu insan hissetmiyosun bile diyo ama ben yaşamadığım için bilemiyorum

Canım benim çoğumuzun ilk doğumu.Korkular elbet oluyor.Yaşayanların deneyimleri var sadece elimizde.Hepimizin hikayesi de eminim farklı olacaktır.
Kadın vücudu bunun için yaratılmış.Hem ne diyorlar hatırlasana kuzucukları görünce hayat duruyormuş :)) 9 aylık bekleyiş son bulacak.Onlar mucizelerimiz bizim.Herşeyin üstesinden geliriz inşallah.Sen içini ruhunu ferah tut canım benim.

Ters olması bence de etkilemiyor ama göbek son zamanlar aşağı inermiş ya çıkacak gibi ben ondan tırsıyorum:D

canım öledir belki de ne biliyim eşim de hevesimi kaçırmıştı zamanında:) kontrolüm var cnm bu hafta,sen öğrendiklerini bize de paylaş olur mu:(

Canım benim ortamın büyük önemi var.Hevesini de sakın kırma.Ben hocanın dvdsini de aldım ama aynı ortam rahatlama olmuyor.Gelmende fayda var.
Sınıf oldukça boş.10-11 arası zaten.Senin kontrolün kaçta

Back
X