• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
bu hap icme olayini bende yapamiyorum ya hep unutuyorum. bende balik yemiyorum ve balik yagi kullaniyorum ama almayi hep unutuyorum. hafta bir iki haftada bir anca aliyorum. 3 hapi bi günde almak agir geliyo bana. bu arada arkadaslar demir hapini devamlimi kullanicaz. benim hapim bitio da bida almam gerekmi ki. doktora gitmeme daha var.

slm kıslarrr kamikaze evt canım geldi annemler çok şükür :10::10::10: o yüzden nete çok fazla giremiyorum eskisi gibi.. ama yazdıklarınızı okuyorum hep, hastane çantaları hazırlanmaya başlanmış ohh ohhh.. bizde bu haftasonu hazırlayalım diyoruz annemle, baklım. öpüyorum hepinizii :16::16:

slm kızlarr:) oğluşum hiç olmadığı kadar hareketli çok şükür son bi kaç gündür hele içerde şekilden şekile giriyo:) bugün eşimle ebebek e gittik hasır beşik aldık
Baby&Plus Hasır Bebek Sepeti Seti - e-bebek.com
umarım kullanışlıdır.ilk doğduğu anda yatağımın yanına koyucam sonra kendi odasında uyur artık.bide banyo küveni fln aldık.insan kullanmadanda bilemiyo tabiiki ama umarım aldıklarım kullanışlı şeylerdir.

slm kızlarr:) oğluşum hiç olmadığı kadar hareketli çok şükür son bi kaç gündür hele içerde şekilden şekile giriyo:) bugün eşimle ebebek e gittik hasır beşik aldık
umarım kullanışlıdır.ilk doğduğu anda yatağımın yanına koyucam sonra kendi odasında uyur artık.bide banyo küveni fln aldık.insan kullanmadanda bilemiyo tabiiki ama umarım aldıklarım kullanışlı şeylerdir.

Selam canım gule gule kullan. Biz de aynısının başka rengini almıştık, kurduk odada duruo şirin şirin :) açıkçası diğer beşikler 500tl+ baymak hiç işimize gelmemişti bizim de. Bir de yatak odamızda çok yer yok bu tam yatak yanı ve dolabım arasına sığar demiştim. İnşallah kullanışlıdır dediğin gibi :))

Yok canım gün aşırı,ve 1 tane.aslında sabah akşam almam gerek ama artık tiksinti veriyo tadı:( ve sırt ağrılarım arttı.Suda eritilenlerden alıcam belki o zaman nefes almadan içebilirim:)

Benim fazla bir ağrım yok canım ben günde 1 tane alayım en iyisi de içim rahat etsin :)

Kızlar magnezyum zaten gün aşırı alınıyor benim doktorum osteocare vardi gün aşırı içiyorum hatta dahiliyeciye söylediğimde dediki neden bu kadar magnezyum alıyorsun bebeğe zararllı dedi.
Ama ben doktorum ne derse yapmak zorundayım işin prof.u o sonuçta:17:

Selam canım gule gule kullan. Biz de aynısının başka rengini almıştık, kurduk odada duruo şirin şirin :) açıkçası diğer beşikler 500tl+ baymak hiç işimize gelmemişti bizim de. Bir de yatak odamızda çok yer yok bu tam yatak yanı ve dolabım arasına sığar demiştim. İnşallah kullanışlıdır dediğin gibi :))

Canım kurmak kolaymı bunu sallanıyormu? birde eni kaç cm ve kaç kg ya kadar kullanışlı?

Günaydın kızlar, isilaycım gece kuşu olmuşsun uyuyamadın mı canım:)

kızlar son 6-8 hafta bebeğin kilosu 2 katına çıkacak diyor kk da şu alttaki imzada 33. hafta yazısında..
cidden öylemi
tosuncukmu olacaklar şimdi bu 2 ay içinde :):9:

Nasıl yani acaba her bebek öyle mi oluyor 4ü geçecez desene:D

Kızlar aklıma takılan bir şey var, paylaşmak istiyorum sizinle. Bizim dün aylık kontrolümüz vardı, şükürler olsun yavrum iyi gülücükler attı dil çıkardı bize çoook tatlıydı :) Kilosu 1320 olmuş doktor gayet iyi dedi :) :nazar: Yalnız haftada 1 balık tüketebiliyorum ben midem kaldırmıyor fazlasını hergün mutlaka cevizimi yiyorum ama bana dün omega 3 verdi. Şimdi günde 1 tane elevit, demir ilacı, omega 3 ve günde 2 kez magnezyum kullanıyorum. Çok değil mi ya bu kadar hap içmek ilaca bugün başladım ama garip hissettim çok ilaç içmişim gibi, aklım karıştı :26:

Selam canım maşallah bebişe. Magnezyum neden 2 tane verdi acaba doktorun kramp vs çok mu oluyor, ben elevit kan ilacı ve magnezyum içiyorum 1er tane.Balık çok seviyorum bayadır yiyemiyorum. Dr. da ilaç verme taraftarı değil, ye diyo hep:(

Slm, ben de hazırladım bavulu ama bir kaç eksiğim var hala. Şu uzun ped meselesi kafamı karıştırıyor. Ben normalde hep orkid kullanıyordum. Acaba orkidin uzun ve ince olanları yeterli olur mu doğum sonrası için. Can bebe nin bir ürünü varmış ama göremedim nasıl bir şey. Sen hangi marka aldın canım? Bir de acaba uzun ped yeterli olmazsa 2 tane üst üste konulabilir mi?

Tatlım ben normal orkid gece aldım 1 paket ama ilk gün çok kanama olabiliyormuş,bir de hastaneye giderken de amniyon sıvısı gelmemişse arabayı batırmamak adına hasta bezi de alacam.hastane de veriyormuş ama nolur nolmaz.

Güle güle kullanın çok şekermiş beşik de:)

Canım kurmak kolaymı bunu sallanıyormu? birde eni kaç cm ve kaç kg ya kadar kullanışlı?

Işılaycım kurma konusunu eşim halletti ama hiç zor değil. Yalnız yıldız tornavida şart :) Sallanabiliyor evet. Ama o lüks mekanizmalı beşikler gibi değil. Bildiğin eski usul :)

Sepetin ölçüleri de şöyle;

Sepet Ölçüleri: 68 x 30 x 29 cm
İç yatak Ölçüleri: 67 x 28 x 3 cm

Tam bir tecrübesiz olarak kilo konusunda yorum yapamıyorum :( Ama içinde 4 aya kadar kullanılabileceği yazıyordu.
Bir de içinde bir iç yatağı var, eğer portbebe kullanmayı düşünüyorsan o da faydalı olabilir. Mesela iç yatak bendeki portbebeyle tam uydu, böylece en azından gece kalmalı bir yere gittiğimizde bile içinde yatıp uyuyabilir diye düşündüm.

Kızlar biz ilk aylar 2 tane siteye üye olmuştuk, numune ürünlerin olduğu hediye pkti göndermişlerdi. 2 arkadaşım da başvuracak ama unuttum ben hangi sitelerdi:(

slm kızlar baya sayfa birikmiş oku oku zor bitirdim...biz iyiyiz yavaş yavaş evi toparlıyorum ama korkuyorum bi taraftanda arkadaşım yazlık kışlık kaldıracamm dolap düzenleyecem diye baya uğraşmış nst de ağrısı yüksek çıkmış .dr fazla hareket etme 2 hafta dinlen yoksa erken doğm yaparsın demiş.bende o yüzden yavaş yavaş yapıyorum.anneannemiz torununun sağda solda yatmasına gönlü elvermemiş ve beşik almış haftasonu:) bende dün ebay dan biberon alıyım dedim fiyatları gayet uygundu tüm gün araşştırdım akşam alacaktım ama bizim kredi kartının paypal ile antlaşması yokmuş sinir oldum.markafoniden chicconun biberon emziğini aldım cam alacaktım ama eşim pes olanını alalım dedi...pes malzeme diğer biberonlara göre daha dayanıklı bir malzeme ve camdan bile pahalı umarım iyidir. $8003670892663_0_304x424.webp $8059147053464_0_304x424.webp
mrb doktor bebğimde yarık dudak olduğunu söyledi başta antalya olmak üzere en iyi doktor kim ve nerde tel bilen varsa lütfen yardım etsin
çok geçmiş olsun cnm umarım dr. yanılıyordur bence başka dr ile de görüş
Slm :)) bugün dr kontrolüm vardı ve geçen hafta 1200 olan bebeğim (bir hafta hiç kilo almamış haliydi) bugün 1760 gr çıktı bir hafta nasıl yedim nasıl yedim anlatamam kızlar sonunda yüzüm güldü bebeğim normale döndü:)) darısı benim gibi olanların başına inşaallah ......
cnm yediklerini bizimle paylaşırmısın bizde dikkat edelim bunları yemeye maşallah kuzuna bu arada
Ya kizlar bebegimin giyisilerini yikamistim özel deterjanla mis gibi kokuyorlardi, astim üc gündür kurumaya calisiyorlardi hava kötü diye. DÜn komsuya gittim, gec geldim eve. Bi baktim asagda mangal yakmislar tüm koku giyisilere sinmis:47: Sinir oldum yaa ne güzel yikamistim iki kere durulamistim, zaten renkleri akti diye moralim bozuktu, tüm beyazlar pembe olmus, salak gibi renklilerle beyazlari ayirmadan yikadim, bide bu cikti:41:
Neyse, bende sanki kokulu akinti var gibi ya, bilemedim tam simdi, normal mi degil mi.
Dün aksam bebegim cok hareketliydi ya, karnimi acip esimle resmen izledik bi sisiyor bi iniyor karnim, cok güzel bi görüntü:emir_bebek:
cnm geçmiş olsun bence dışarda kurutma bebeğin kıyafetlerini ben evin içinde kurutuyorum.akıntın kokuluysa dr.a söyle enfeksiyon oluşması erken doğuma sebep oluyor.
Yazmayı unuttum, kızıma unibaby ıslak mendil de koydum, bir de biberon ve emzik mi koysam ki?
bence al cnm emzik almasann bile biberon olmalı diye düşünüyorum bide bebek için aldığın kıyafetler çok fazla geldi bana ben bi hastane çıkışı alacam belki bi de kadife tulum onun dışında kıyafet almam zaten 10lu hastane çıkışının içinde 2 takım kııyafet var. havlu almanı öneririm.
kızlar bebişleriniz döndümü makat geliş olan varmııı hepimiz insalah sar saglim kucaklarız cok az kaldı bebişlerimizi görmeye insalah rabbim hepimize hayırlı saglıklı sorunsuz kolay dogum nasip eder insalah
bebeğimin pozisyonu hakkında dr.um hiç bişi söylemedi :( zaten ben sorarsam cvp veriyor bi dahaki gittiğime soriyim bende ama sanki hala ters dönmedi
Kızlar aklıma takılan bir şey var, paylaşmak istiyorum sizinle. Bizim dün aylık kontrolümüz vardı, şükürler olsun yavrum iyi gülücükler attı dil çıkardı bize çoook tatlıydı :) Kilosu 1320 olmuş doktor gayet iyi dedi :) :nazar: Yalnız haftada 1 balık tüketebiliyorum ben midem kaldırmıyor fazlasını hergün mutlaka cevizimi yiyorum ama bana dün omega 3 verdi. Şimdi günde 1 tane elevit, demir ilacı, omega 3 ve günde 2 kez magnezyum kullanıyorum. Çok değil mi ya bu kadar hap içmek ilaca bugün başladım ama garip hissettim çok ilaç içmişim gibi, aklım karıştı :26:
çok değil canım bence ama ben mg günde 1 kere alıyorum:26:
ızlar benim ikinci bebegim am ben ilk oglumda ne biberon kullandırdı hemsireler ne emzik süt zaten 3. gün gelio ona ragmen mama yasak verdirmiolar sadece gögsün bosta olsa sütün gelmesi için 2 saatte bir bebek agzında gögsün uyusada yarım saat uyuyarak gögsünüzü emdirceksiniz hem agız sütü alması lazımmıs bebebgin ilk anne sütü emmesi gerekiyormus oglum sarılık oldu aclıktan yine mama verdirmediler bebek anne gögsünü istemeyebilir miş hemde biberon emzik gi seyler verilmez önce gögsünüze alışıp baglansınlar sonra ilertde sayet sütünüz azalırsa bişberon kulllanırsınız. dr lar sarılık bile göze alıolar ilk anne sütü alsın die düsünün artık biede bence emzik kullanmamanızı öneririm bebegin damak ve diş yapısı bozulabiliomuss . ama ben oglumda sadece 6 ay kullandm oda agzına yakışıodu sıpanın heveslenio insan anne olunca
ben gerekiyorsa mama verilmesi gerektiğini düşünüyorum bir arkadaşımın doğum yaptığı hastanede de verdirmemişler ve bebek sarılık olmuş küveze alınmış bu nedenle..ben veririm muhtemelen uygun bir biberon kullanılırsa sorun olacağınıda sanmıyorum biberonun emzik deliği geniş olmamalı 0 ay olmalı anne memesine yakın bir emişi olmalı geniş delikli bir biberonda tabi bebek rahatlığa alışır memeyi red eder ama bu tamamen tercih meselesi diye düşünüyorum.

belfü hastane çantan gayet güzel ancak çıtçıtlı badiler yerine sadece zıbın alsan daha iyi gibi geldi göbek bağından dolayı onları giydirirmen daha iyi

Kızlar biz ilk aylar 2 tane siteye üye olmuştuk, numune ürünlerin olduğu hediye pkti göndermişlerdi. 2 arkadaşım da başvuracak ama unuttum ben hangi sitelerdi:(

Canım biri Hipp'ti sanırım. Bana hiçbişey gelmedi gerçi ama .. :)
Diğerini hatırlayamadım.

bu hap icme olayini bende yapamiyorum ya hep unutuyorum. bende balik yemiyorum ve balik yagi kullaniyorum ama almayi hep unutuyorum. hafta bir iki haftada bir anca aliyorum. 3 hapi bi günde almak agir geliyo bana. bu arada arkadaslar demir hapini devamlimi kullanicaz. benim hapim bitio da bida almam gerekmi ki. doktora gitmeme daha var.

demir,omega 3 ve vitamin emzirme döneminde de kullanılıyor:49:

radyoloji uzmanı daha ayrıntılı inveleyebilir canım detaylı ultrasonu çeken doktorlar..
akrabalık varmı eşinle senle
yarık dudak bildigim akdarıyla genelde akrabalık olunca oluyor
hayılrısı üzülme sakın sağlıklı doğsunda gerisi halledilir..

yok hiçbir akraba evliliğimiz ama bende şeker var ondan etkilendi dedi doktor

günaydın kızlar nasılsınız?

ben dün gece çok rahatsız hissettim kendimi nefesim çok daraldı,reflüm çok fazlaydı :( ve şekerim yükseldi (yediklerimle alakalı tabii biliyorum:(( )

bir de dün gündüz ayağıma çok fena kramp girdi yarım saat geçmedi çok acıdı:(
vitamin ilacının içinde magnezyum var zaten diye ben doktoruma söylememiştim ama ayrıca magnezyum mu kullanılıyormuş bunun için?:26:

slm kızlar baya sayfa birikmiş oku oku zor bitirdim...biz iyiyiz yavaş yavaş evi toparlıyorum ama korkuyorum bi taraftanda arkadaşım yazlık kışlık kaldıracamm dolap düzenleyecem diye baya uğraşmış nst de ağrısı yüksek çıkmış .dr fazla hareket etme 2 hafta dinlen yoksa erken doğm yaparsın demiş.bende o yüzden yavaş yavaş yapıyorum.anneannemiz torununun sağda solda yatmasına gönlü elvermemiş ve beşik almış haftasonu:) bende dün ebay dan biberon alıyım dedim fiyatları gayet uygundu tüm gün araşştırdım akşam alacaktım ama bizim kredi kartının paypal ile antlaşması yokmuş sinir oldum.markafoniden chicconun biberon emziğini aldım cam alacaktım ama eşim pes olanını alalım dedi...pes malzeme diğer biberonlara göre daha dayanıklı bir malzeme ve camdan bile pahalı umarım iyidir.Eki Görüntüle 574905 Eki Görüntüle 574906
Canım kendini sakın yorma bak zorlu haftalardayız Allah korusun.Ben de aynı biberonun camını ve aynı emziğin şeffafını aldım. İnş. memnun olur bebişler kullanırken,bizi emmeyi bırakmasınlar da:D

Canım biri Hipp'ti sanırım. Bana hiçbişey gelmedi gerçi ama .. :)
Diğerini hatırlayamadım.

Diğeri milupada banada gelmiyor hiçbişey ya kaç kere mesaj attım göndericez diyorlar foss

Kızlar evet bu 2 siteydi %95,çok sağolun:)

bir de dün gündüz ayağıma çok fena kramp girdi yarım saat geçmedi çok acıdı:(
vitamin ilacının içinde magnezyum var zaten diye ben doktoruma söylememiştim ama ayrıca magnezyum mu kullanılıyormuş bunun için?:26:

öyküm ben de magnezyumu içerken midem bulanıyor,1 kere içmemiştim o gece hep kramplarla boğuştum.Doktoruna mutlaka sor,diğer ilacın içindeki yeterli olmayabilir

selam kızlar, uzun süredir giremedim ve 3 gündür fırsat buldukça okumaya çalıştım yazdıklarınızı.Aşırı yoğundum , bebek partime az kaldı , bu pazar günü olacak.. fırsat buldukça onun süslemeleriyle hazırlıklarıyla uğraşıyordum.Baby shower dedinizmi organizasyon firmaları 2,500 - 3000 tl den ağzını açıyordu, ben de kendim yapmaya karar vermiştim. Herşey hazır şükürler olsun ki..bir tek yemek aperatif yani catering kısımları kaldı, onlar da cumartesi tamamlanır.
Bebek şekeri olarak ağaç fidanını uygun gördüm. Aynen bebek şekeri gibi kutu süslemeli şekilde sipariş veriliyor.Bugün o siparişi vericem,daha erken vermedim çünkü kurumasını istemiyordum. Oğlumla beraber büyüsün, dikili ağaçlarımız olsun hem de doğaya katkımız olsun.

bebek travel setimizi aldık onun dışında ufak tefek şeyler dışında yani çooooook hoşumuza gitmiş 1-2 kıyafet dışında birşey almadık , partide gelen hediyeleri değerlendiricem , eksik birşey kalırsa alıcam.

Dün doktor günümüzdü, normalde yani sat a göre 31 hafta 4 günlük olması gerekirken paşam 36 haftalık çıktı. 2580 kg ve 45 cm. Normalde riskli bir durummuş ama ben ve eşimin boyu ve yapısını dikkate aldığında korkulacak gibi değil dedi. ama bu ölçüler daha da ilerleyecek ve çok büyük sıkıntı yaşayabilirsin deyince korktum.. mesela kafa çapı 10 cm yi geçerse asla normal doğum yaptırmıyorum dedi.. benim tosunumunki 8,37 cm.ve hızla büyüyor , ki bu dönemler artık kilo alma dönemleriymiş. kafa aşağıda. yani sonuç olarak minik mucizem annesine kavuşmak için acele ediyor. 25 ocak gibi sezeryana alabilirim hazır ol dedi doktor. Ben normal yapmakta kararlıyım. Miniğim bana yardım edecek biliyorum. Şu son aylarda çok üzüntüler yaşadım , yardım derneğinde koşturmacalarım artık çok rahatsızlık vermeye başladı.. Bu hafta sonu itibariyle birsüreliğine bırakacağım.1 yıl yada birkaç ay bilemiyorum . Herşey insan için diyoruz ya , o kadar kötü şartlarda hayatlar ve o kadar dramatik hikayeler var ki.. Hepinize söylüyorum : yaşadığınız hayata muutttlaka şükredin !aslında hepimiz piyango vurmuş gibi harika bir hayata sahibiz ama farkında değiliz.. tatminsizliğimiz yüzünden saçma seçimler ve üzüntülerle kendi kendimize ekşın yapıyoruz.

Tosun paşam Allahtan üzmüyor beni. bazen tekmeleri inanılmayacak boyutlara ulaşsa da çok hoşuma gidiyor. Ben burdayım , yanındayım mesajı sanki.. Hele babası elini koyduğunda tam oraya vuruşu var ya ! minik prensim benimmmmmmm ♥
toplulukta dikkatle karşımdakine odaklanamıyorum artık, benimki dikkat çekmeye bayılıyor çünkü ve özellikle başkaları varken şiddetle vurmaya başlıyor =))bi bakıyorum karnımla ilgilenmeye başlamışım , diğer insanları ortamı unutmuşum.
Miniğim başladı gene, süt içme molası veriyorum , görüşürüz kızlar , herşey çok güzel olacak kızlar gereksiz vesveselere kaptırmayın kendinizi korkularınızı geriye atın, güçlü olmamız lazım miniğimizi koruyup kollamak zorundayız.nazlı gelin değil, bin kaplan gücünde olmamız gerekiyor
öptüm sizi, kaçtım ben

Back
X