• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Kızlar Boza acayip süt getiriyormuş ben hastaneye yanıma alacağım doktorum elevit ve kan ilacına doğumdan sonra devam edeceğimi söyledi ilaçlarımıda yanıma alıcam. Zemzem suyu ve hurma alacağım bebeğin damağına sürmek için hemşireler çaktırmadan eşime hurma sürdüreceğim ve kvdeme zemzem suyu damlattıracağım. Bebe şampuanı + kendime şampuan havlu saç düzleştirici + laptop + bebek çikolata ve tepsisi bebek eldiveni + emzirme önlüğü ziyaretçiler olduğu zaman için + havlu rulo peçete kolonya plastik bardak + çerez + kuru incir 9 bebek şekerleri kapı süsü + parfüm + termometre + tansiyon ve şeker ölçüm aleti + kendime tarak + kıyafet eşime ve kendime + göğüs krem ve pedi + biberon ve emzik + plastik çatal ve kaşık

Ceyzin listesini düşünerek farklı olan şeyleri yazdım kızlar geri kalanlar ceyzin listesinde belki aklınıza takılan olur

Son düzenleme:
bir de dün gündüz ayağıma çok fena kramp girdi yarım saat geçmedi çok acıdı:(
vitamin ilacının içinde magnezyum var zaten diye ben doktoruma söylememiştim ama ayrıca magnezyum mu kullanılıyormuş bunun için?:26:

krampların sık değilse maden suyu içebilirsin bana magnezyum hiç başlanmadı

bende avusturyadayim. burasinin almanyadan hic farki yok almanyanin bi sehri gibi bisi :)) konustugunuz zaman sorarsan memnun olurum canim simdiden tesekkür ederim.

Arkadaşım ablamla konuştum; üzerinde "Ohne Parfumstoffe, Farbstoffe, Konservierungszusatz" yazsın mutlaka dedi. Marka farketmez ama katkı maddesiz, parfümsüz, boyasız olması önemli dedi. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Yumuşatıcının resmini ekliyorum. Sevgiler

$yumuşatıcı.webp

Son düzenleme:
Selam canım gule gule kullan. Biz de aynısının başka rengini almıştık, kurduk odada duruo şirin şirin :) açıkçası diğer beşikler 500tl+ baymak hiç işimize gelmemişti bizim de. Bir de yatak odamızda çok yer yok bu tam yatak yanı ve dolabım arasına sığar demiştim. İnşallah kullanışlıdır dediğin gibi :))

aynen canım ya çok şirin hem sallanıyoda ama işte önemli olan kullanşlı olması tabi.bizim afacana oda yaptık ama oraya ancak 5.ayından sonra fln geçer heralde..bebekin iyi günlerde kullansın inşallah:)

Selam canım gule gule kullan. Biz de aynısının başka rengini almıştık, kurduk odada duruo şirin şirin :) açıkçası diğer beşikler 500tl+ baymak hiç işimize gelmemişti bizim de. Bir de yatak odamızda çok yer yok bu tam yatak yanı ve dolabım arasına sığar demiştim. İnşallah kullanışlıdır dediğin gibi :))

Canım kurmak kolaymı bunu sallanıyormu? birde eni kaç cm ve kaç kg ya kadar kullanışlı?

canım henüz bende kumadım hafta sonu kurucam ama sallanıyo orasını biliorum.kurması dediğin bi tek nevresimi sericeksin bide güneşliğini yerleştiriceksin.sepetin ayağı zaten kurulmuş veriliyo..4.ayına kadar kullanılabilir diyo sitede ama mağazadki kız bana 6.ayına kadar kullanabilirsiniz bende kız kardeşime aldım çok memnun fln dedi gerçi ben 6.ayına kadar sığıcağını zannetmiorum sonuçta 4.ayından sonra sağa sola dönmeye başlıycak o yüzden çok güvenli gelmiyo bana 4-5 ay idare etsin beni yeter.sen sorunca farkettim ben hiç en boy cmini öğrenmedim:)yatak odam geniş olduğu için sığar nasılsa diye sormadım ama bilmem gerekirdi tabi

Selam canım maşallah bebişe. Magnezyum neden 2 tane verdi acaba doktorun kramp vs çok mu oluyor, ben elevit kan ilacı ve magnezyum içiyorum 1er tane.Balık çok seviyorum bayadır yiyemiyorum. Dr. da ilaç verme taraftarı değil, ye diyo hep:(

Yok canım ya öyle kramplarım sırt ağrılarım yok denecek kadar az. Geceleri yatakta dönerken kramp giriyor karnımın içine bir de ayak bileklerime, anlık canım çok acıyor masaj yaparak dağıtıyorum. Ama bende günde 1 tane almaya karar verdim magnezyumu, çok ilaç içiyorum gibime geliyor :26:

Işılaycım kurma konusunu eşim halletti ama hiç zor değil. Yalnız yıldız tornavida şart :) Sallanabiliyor evet. Ama o lüks mekanizmalı beşikler gibi değil. Bildiğin eski usul :)

Sepetin ölçüleri de şöyle;

Sepet Ölçüleri: 68 x 30 x 29 cm
İç yatak Ölçüleri: 67 x 28 x 3 cm

Tam bir tecrübesiz olarak kilo konusunda yorum yapamıyorum :( Ama içinde 4 aya kadar kullanılabileceği yazıyordu.
Bir de içinde bir iç yatağı var, eğer portbebe kullanmayı düşünüyorsan o da faydalı olabilir. Mesela iç yatak bendeki portbebeyle tam uydu, böylece en azından gece kalmalı bir yere gittiğimizde bile içinde yatıp uyuyabilir diye düşündüm.

luflee süpersin valla:) baya bi bilgin var.yıldız tornavidayı ne için kullandınki altındaki ahşap ayakları hazır aldım ben normalde tek parça vermiyolarmı acaba?sen altına bişey daha sericekmisin peki bana sanki altındaki yetersizmiş gibi geldi belki battaniye fln sererim

bu hap icme olayini bende yapamiyorum ya hep unutuyorum. bende balik yemiyorum ve balik yagi kullaniyorum ama almayi hep unutuyorum. hafta bir iki haftada bir anca aliyorum. 3 hapi bi günde almak agir geliyo bana. bu arada arkadaslar demir hapini devamlimi kullanicaz. benim hapim bitio da bida almam gerekmi ki. doktora gitmeme daha var.

canım demir hapı kullanılacak daha
bitince al ilacını

luflee süpersin valla:) baya bi bilgin var.yıldız tornavidayı ne için kullandınki altındaki ahşap ayakları hazır aldım ben normalde tek parça vermiyolarmı acaba?sen altına bişey daha sericekmisin peki bana sanki altındaki yetersizmiş gibi geldi belki battaniye fln sererim

Canım ben internetten sipariş vermiştim, demonte geldi benim ayak kısmı. İçinden çıkan vidalar ancak yıldız tornavidayla sıkılabiliyordu.
İçinin örtüsü bana da çok yeterki gelmedi. Ben sanki önce içini serer üzerine de iç yatağını battaniyeye sara sererim gibi düşünmüştüm. Pratikte uygulayınca nasıl olur bilmiyorum :)

dün de tartışıldı sanırım burda
bebek hastaneden çıkarken nasıl taşınacak diye
oto koltuğu diyen arkadaşlar,bildiğimiz ana kucağından bahsetmiyor değil mi?
ben oto koltuğu almadım
ana kucağı ile taşınır mı?

ben oto koltuğu almadım

Canım ben daha almadım ama travel sistem bebek arabalarında varya ondan alacam. Ona ana kucağımı diyolar,oto koltuğumu bilmiyorum:)

ben oto koltuğu almadım

Canım 0 yaş grubu için oto koltuğu=ana kucağı. Kemerle bağlıyorsun arka koltuğa yüzü arkaya dönük olacak şekilde.

Doğrudur canım farklı galiba. benim baktıklarım linktekine benzer ürünler,ufak olanı hastanede yanıma alıp onla taşımayı düşünüyorum

Sunny Baby SB-700 Ultima Travel Sistem Bebek Arabası Puset New 2013 | Ayhan Çocuk Gereçleri

Oto koltukları bebeğin kilosuna göre sınıflanıyor.
Yenidoğanlar için elde taşınabilen ve travel sistem pusetlerle uyumlu olanlar uygun. Bunlar 13 kg a kadar bebekler için uygun. Sonrasında araca direkt monte edilen (Bazalı/Bazasız diye ayrılıyor bu tipler), devamlı araçta kalanlara geçiyor olacağız.
Şu an için ana kucağı dediğimiz şey aynı zamanda oto koltuğu yani kızlar.

Kizlarr az once kontrolden geldim oglusumu gordum yakisikli prensimi kocaman olmusuz 2030 gr masallah :) hersey yolunda dedi doktor artik her hafta kontrole cagiriyo.. Yine nst ye girdim o da normalmis.. Mutlu oldum :)

kızlar hepinize merhaba.:3:

geçmişe şööyle bir göz attım çantalar hazırlanmış biz çok tembeliz galiba henüz hiçbir şey yapmadık:17: ama listeleriniz bana çok yardımcı olacak teşekkürler:38: magnezyum konuşulmuş benim ilk üç ay düşük tehlikem vardı progestan kullandım 6 ay boyunca, sonra dr.um progestanı bırakıp magnezyumu günde 2ye çıkaracağız, bu senin erken doğumunu engelleyecek sakın ihmal etme dedi. şimdi 1 e düşürdük ama hergün mutlaka magnezyum içiyorum. mutlaka dr.larınızı dinleyin derim:20:

hasteneden çıkarken bende portbebe kullanacağım travel sisteminkini, 0+ olduğu için zararlı olacağını zannetmiyorum bebiş içine gömülürse altına battaniye falan sererim diye düşündüm:1::1:

ilkokul canım geçmiş olsun umarım yanlış teşhistir kahrolası şeker ne kadar zararlı... rabbim bebişlerimizi korusun.

aslında bende de kötü haberler var bebişim kalbi büyükmüş doğar doğmaz eko çektirin dedi dr.:14::14: kalbin çapı kaburgaların çapının en fazla yarısı olmalıymış bizim kuzunun kalbi de tam yarısıymış net bir şey diyemem ama siz yine önleminizi alın dedi. normalde çok pimpirikliyimdir ama aklıma kötü şeyler getirmedim inş. bir şey çıkmayacak kuzumda koca yürekli bebişim benim:emir_bebek::emir_bebek::16::16:

ben de 3 gündür raporluyum öksürük hapşırık derken kafamı kaldıramadım okulda konulardan da geri kaldım diye dr.dan bir gün rapor istedim öksürük yüzünden erken doğum yapan hastalarım var benim 3 gün okul yok dedi:18: tabi ki bebişim her şeyden önemli biz de dinleniyoruz kuzumla:31: hepinizi çok öptük:54::54:

çok konuştum hakkınızı helal edin:3:

Diğeri milupada banada gelmiyor hiçbişey ya kaç kere mesaj attım göndericez diyorlar foss

İnanmıyorum bugün geldi ama pek bişey 1poşet rezene çay 1 kullanımlık pişik kremi 1 kullanımlık saç ve vücut şampuanı 1 kullanımlık kremli mendil birde şampuan ve bez indirim kuponları var o kadar.

Son düzenleme:
Işılaycım kurma konusunu eşim halletti ama hiç zor değil. Yalnız yıldız tornavida şart :) Sallanabiliyor evet. Ama o lüks mekanizmalı beşikler gibi değil. Bildiğin eski usul :)

Sepetin ölçüleri de şöyle;

Sepet Ölçüleri: 68 x 30 x 29 cm
İç yatak Ölçüleri: 67 x 28 x 3 cm

Tam bir tecrübesiz olarak kilo konusunda yorum yapamıyorum :( Ama içinde 4 aya kadar kullanılabileceği yazıyordu.
Bir de içinde bir iç yatağı var, eğer portbebe kullanmayı düşünüyorsan o da faydalı olabilir. Mesela iç yatak bendeki portbebeyle tam uydu, böylece en azından gece kalmalı bir yere gittiğimizde bile içinde yatıp uyuyabilir diye düşündüm.

canım 4 ay çok az yaa :( ben 1 yaşa kadar idare edecek birşey istiyorum aslında ama Çilek'in bebek beşiğide 6 aya kadar onumu alsam acaba nevresim dahil 360 TL

Back
X