Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
iyi akşamlar dr aradı aminosentez temiz çıkmış o kadar mutluyumki allah dualarımızı kabul etti şimdi sadece yarık dudak damak kaldı ama zihinsel bişey olmamasına o kadar sevindimki anlatamam

gözünaydın canım benim cok sevindim darısı sarsaglim kucagına almana insalah

cnm doğru düzgün bir dr yok burada.başka ilçeye gidiyorum onunda pek iyi olduğu söylenemez...yeni mezun bir dr. geldi bizim ilçeyede ama hiç iyi değilmiş bebek ölümleri falan olmuş hatta. o yüzden gitmedim hiç ona da. gece eşim dedi acile gidelim diye ama biliyorum bişiden anlamıcaklar resmen gözümden yaşlar geliyo acıdan ve nefes alamamaktan ki cnm çok katıdır dayanilmaz bişi umarım yaşayan olmaz içinizde de

nerdesin sen ama bişey yapmalı böyle nasıl dayanacaksın ile gitme şasnsın yokmu

cnm çok geçmiş olsun.bende de benzer sıkıntılar var.acayip nefes darlığı.sanki astımım varmış gibi.yatakta rahat edemiyorum. rahat ettiğim pozisyonda oğlum rahatsız oluyo.kıpırdanıyo ki ne kıpırdanma.sanki kasıklarıma kramp giriyo.uyuşuyo gibi.doğurucam zannediyorum.alıştım artık 4 e kadar uyuyamıyorum. benimde otururken sıkıntı yok ama yan yatınca göğsüm kolum sanki bağrıma baskı yapıyo.ayaklarımın altına yastık, bacaklarımın altına yastık belime yastık.yatağın içi yastık doldu.artık eşimle ayrı yorganlarda yatıyoruz bizde

bende astım var. yürüyücce çok tıkanıyorum
ama Allaha şükür çok fazla etkilemedi beni
eşimde saolsun yürütmüyo akşam eve giderken eve karşıdan karşıya bile geçirmiyo gelip alıyo..
yoksa azcık yürüsem tıkanıyorum

selam kızlar nasılsınız
birkaç gündür bakamadım annem geldi yaa keyif çatıyorum:9:
35.haftaya giriyorum yaa inanaıyorumm:53::53:
c.tesi kontorlümüz var çok heyecanlıyım miniğim umarım sağlıklıdır kilo almıştır boyu uzamıştır
ve umarım sezeryan içiin gün verir doktor:23:

Ne güzel, özendim sana. Benim annem ben izne ayrılınca gelecek, yani doğuma 3 hafta kala:(
Benim de 2 ocakta randevum. 35+3 olacak yani. Gittiğimde çatı muayenesi yapmasını bekliyorum, 36. haftada yapıyoruz öncesinde yaparsak erken doğumu tetikliyor demişti. Ben de doktorun sezaryen günü vermesini umut ediyorum senin gibi:) Ama hayırlısı olsun yine de hepimiz için.

iyi akşamlar dr aradı aminosentez temiz çıkmış o kadar mutluyumki allah dualarımızı kabul etti şimdi sadece yarık dudak damak kaldı ama zihinsel bişey olmamasına o kadar sevindimki anlatamam

Ben de çooook mutlu oldum. Gözün aydın canım. Artık takma kafana, sağ salim doğsunlar da, Allah çözümsüz dert vermesin.

Mide bulantilarim tekrar basladi benim yaaa neden böyle oluyo ki.. :( normal mi acaba

bendede reflü oluyor ara ara
gaviscon şurup kullanıyorum hemen geçiriyor..
mide bulandın varsa kullanabilirsin sende mideyi sindiriyor.
bebekler artık büyüdü mideye baskı yapıyor az bişey yemeği fazla kaçırınca yada fazla yağlı yiyince mide rahatsız oluyor ondandır canm:emir_bebek:

Bu öksürük beni öldürecek kızlar. Bütün gece öksürmekten uyuyamadım. Karnımın içi acıyor artık, göğsüm, sırtım çok ağrıyor. Bugün sesim de kısıldı konuşamıyorum. Denemediğim şey kalmadı. Bugün aktara gittim. Ada çayı ve ebegümecini kaynatıp, gargara yap ama kesinlikle içme dedi. Akşamları daha da artıyor. Çok yorgunum. Mide bulantısı, reflü falan hiçbir şeymiş meğer. Artık dün gece dedim ki "şu öksürüğe çare bulan her kim olursa ayaklarını öpücem" Öksürük şurupları da içilemiyormuş. Bir de benim öksürüğüm kolay kolay geçmez, 2 sene önce öksürmekten kaburga kemiğimi kırmıştım. Çok kötüyüm yaa. Başka öksüren arkadaşlar da vardı. Siz ne yaptınız arkadaşlar, geçti mi biraz?

Kizlar dünden beri yazdiklarinizi okudum da, herkes hasta, herkesin bir yeri agriyor, herkes birseylerden sikayet ediyor, ay gülsem mi aglasam mi.
Bende araniza katilmak icin düsündüm düsündüm, evet, benim de reflüm cok kötü, geceleri sürekli yanmalarla uyaniyorum, 3 hafta icinde bir sise Rennie Duo'yu bitirdim ama banamisin demedi, oda son raddeye kadar direniyorum ama en sonunda dayanamiyorum, benim en büyük sikayetm bu baska sikayetim yok. Ha bide uzanip televizyon izledikten sonra kuyruk sokumum cok agriyor. Ama düsündüm baska da bisey yok :9:
Son zamanlaimiza yaklastik kizlar, ki ben hemen hemen en son doguracak olanlardanim, biraz tadini cikarin bu anlarin, yeni dogum yapmis olan arkadaslarim var, sadece uyu diyorlar.
Bizimde bu aksam saat 7de randevumuz, bugün tam 30 haftalik oldum, bakalim bebegimin kilosu boyu kac cok merak ediyorum:emir_bebek:

Bu öksürük beni öldürecek kızlar. Bütün gece öksürmekten uyuyamadım. Karnımın içi acıyor artık, göğsüm, sırtım çok ağrıyor. Bugün sesim de kısıldı konuşamıyorum. Denemediğim şey kalmadı. Bugün aktara gittim. Ada çayı ve ebegümecini kaynatıp, gargara yap ama kesinlikle içme dedi. Akşamları daha da artıyor. Çok yorgunum. Mide bulantısı, reflü falan hiçbir şeymiş meğer. Artık dün gece dedim ki "şu öksürüğe çare bulan her kim olursa ayaklarını öpücem" Öksürük şurupları da içilemiyormuş. Bir de benim öksürüğüm kolay kolay geçmez, 2 sene önce öksürmekten kaburga kemiğimi kırmıştım. Çok kötüyüm yaa. Başka öksüren arkadaşlar da vardı. Siz ne yaptınız arkadaşlar, geçti mi biraz?

çok geçmiş olsun canım benim aylarca geçmeyen öksürüğümü ayva yaprağı geçirmişti kuru ya da yaş yaprağı ıhlamur gibi kaynatıp iç tadı da ıhlamura benziyor güzel yani

ayrıca reflü öksürüğü tetikliyor ama nedense her doktorun aklına gelmiyor sen belki çok farketmiyorsundur reflün olduğunu bir ölçek gaviscon iç kana geçmediği için günde 8 ölçeğe kadar kullanabilirsin dedi benim doktorum ve ben gebeliğimin başından beri günde 3-4 ölçek içiyorum

not:ayağımı öpmene hiç gerek yok :49:

2 tavsiyem olacak sana
öncelikle 1 turpun başını kes içini oy kutu gibi olsun içine bal koy bir kaç gün beklet..
o kestiğin parçayıda kapak gibi üzerini kapat ..
o bal acı bir ilaç olacak..
öksürüğüne bire bir...

ikinci tavsiyem ise
bu turp karışımının olması bir kaç günü bulacagı için o arada balla zencefili kat..
kaşık kaşık ye..
çok faydasını görürsün..

ha bide bim markette zencefilli şekerler var
aklına geldikçe ondan at ağzına
oda faydalı..

bizim ailede astım bronşit genetik oldugu için öksürükten bütün aile çok çekmişizdir
ondan iyi bilirim öksürük kesici ilaçları :)

ha birde aktarlarda bulabileceğin birşey var
ama adı bizim buralarda "annik" diye geçiyor
normalde ismi ney bilmiyorum
mor birşey tavada tüpte eritiyosun değişik bir kokusu var mor şekerimsi bir kıvam alıyor eritince
bunu kaşık kaşık yemekte öksürüğe bire bir..
ama ismi bulundugun yerde aynımı bilmiyorum

çok geçmiş olsun canım benim aylarca geçmeyen öksürüğümü ayva yaprağı geçirmişti kuru ya da yaş yaprağı ıhlamur gibi kaynatıp iç tadı da ıhlamura benziyor güzel yani

ayrıca reflü öksürüğü tetikliyor ama nedense her doktorun aklına gelmiyor sen belki çok farketmiyorsundur reflün olduğunu bir ölçek gaviscon iç kana geçmediği için günde 8 ölçeğe kadar kullanabilirsin dedi benim doktorum ve ben gebeliğimin başından beri günde 3-4 ölçek içiyorum

not:ayağımı öpmene hiç gerek yok :49:

:)) Canım çok teşekkür ederim. Ayva yaprağını da deneyeceğim.Aslında ben epeydir reflü için renni duo kullanıyorum. 1 ölçek bile içsem hemen geçiyor. Benim boğaz enfeksiyonu oldu, antibiyotik de kullanıyorum. Boğaz acısı geçti ama öksürük kaldı:( Çok sorunlu bir hamilelik geçirmiyorum derken, az kaldı diye sevinirken öksürük canıma okudu. Bu günlerin kıymetini bilin çok uyuyun diyorlar ama uyumak ne mümkün. Öksürmekten yorgun düşüp 3-4 saat sızıyorum her gece. Çok kötü.

canım herhalde nane limon içebilirsin onun dışında ıhlamur ve ve evde ne meyve varsa limonla balla içebilirsin.

En etkilisini söyleyim ama bunu ben hamile değilken yapıyordum bu birebir kök zencefili alıyorsun rendeliyorsun bir tatlu kaşığı bal karıştır aç karnına yut ilk çok zorlanıp zamanla alışıyorsun normaldede yapabilirsin benim illet öksürüğümü bu kesmişti ama zencefil zarar vermesin ona emin ol ona göre yap.

Bunun dışında kestane balı hersabah bir kaşık yutup hergün zencefil ıhlamur karışımı içmiştim bronşit olduğumda tam 3 ay sürdü ama söküp aldı hastalığımı hamile değilken tabi.

2 tavsiyem olacak sana
öncelikle 1 turpun başını kes içini oy kutu gibi olsun içine bal koy bir kaç gün beklet..
o kestiğin parçayıda kapak gibi üzerini kapat ..
o bal acı bir ilaç olacak..
öksürüğüne bire bir...

ikinci tavsiyem ise
bu turp karışımının olması bir kaç günü bulacagı için o arada balla zencefili kat..
kaşık kaşık ye..
çok faydasını görürsün..

ha bide bim markette zencefilli şekerler var
aklına geldikçe ondan at ağzına
oda faydalı..

bizim ailede astım bronşit genetik oldugu için öksürükten bütün aile çok çekmişizdir
ondan iyi bilirim öksürük kesici ilaçları :)

ha birde aktarlarda bulabileceğin birşey var
ama adı bizim buralarda "annik" diye geçiyor
normalde ismi ney bilmiyorum
mor birşey tavada tüpte eritiyosun değişik bir kokusu var mor şekerimsi bir kıvam alıyor eritince
bunu kaşık kaşık yemekte öksürüğe bire bir..
ama ismi bulundugun yerde aynımı bilmiyorum

Canım sana da teşekkürler. Turp ve balı denedim, kesmedi maalesef:( Zencefil hamilelikte kullanılmamalı diye okumuştum internette o yüzden cesaret edemedim, deneyemedim yani. Yarın aktara soracağım annik diye biliyorlar mı bakalım. Çok sağol:)

canım herhalde nane limon içebilirsin onun dışında ıhlamur ve ve evde ne meyve varsa limonla balla içebilirsin.

En etkilisini söyleyim ama bunu ben hamile değilken yapıyordum bu birebir kök zencefili alıyorsun rendeliyorsun bir tatlu kaşığı bal karıştır aç karnına yut ilk çok zorlanıp zamanla alışıyorsun normaldede yapabilirsin benim illet öksürüğümü bu kesmişti ama zencefil zarar vermesin ona emin ol ona göre yap.

Bunun dışında kestane balı hersabah bir kaşık yutup hergün zencefil ıhlamur karışımı içmiştim bronşit olduğumda tam 3 ay sürdü ama söküp aldı hastalığımı hamile değilken tabi.

Canım sorun da hamile olmak zaten maalesef. 4-5 gündür limon-ıhlamur-nane-bal ile yaşıyorum nerdeyse hiç etki etmedi. İçerken anlık rahatlatıyor sonra yine aynı. Bir de çooook terliyorum. Gece 3 defa üstümü değiştiriyorum yine de sabah ıslak uyanıyorum. Kestane balını da deneyelim bakalım zararı yoksa. Teşekkür ederim tavsiyelerin için.

Ne güzel, özendim sana. Benim annem ben izne ayrılınca gelecek, yani doğuma 3 hafta kala:(
Benim de 2 ocakta randevum. 35+3 olacak yani. Gittiğimde çatı muayenesi yapmasını bekliyorum, 36. haftada yapıyoruz öncesinde yaparsak erken doğumu tetikliyor demişti. Ben de doktorun sezaryen günü vermesini umut ediyorum senin gibi:) Ama hayırlısı olsun yine de hepimiz için.

Ben de çooook mutlu oldum. Gözün aydın canım. Artık takma kafana, sağ salim doğsunlar da, Allah çözümsüz dert vermesin.
seni de Allah annene kavuştursun canım benım:16:
ben de ben de:D:D yarın 35.haftam cumartesi kontrol var çook heyecanlıyım:) 2500 kiloyu geçtimi acaba,ayın 1inde 2 kilo 9 grdı. inş. sağlıklıdır keyfi iyidir hepsinin de.
Çatı muayenesi yada nst ne zaman yapılıyor kızlar ya, ben hala rutin kontorllerdeyim de:(

canım valla benım miniğim seninkinden biraz daha zayıf sanırım o nedenle 2500 olsa keşke
31+2 de 1650 idi ama doktor çok normal dedi
yeter ki sağlıklı olsunlar
nts falan valla bana da daha hiç yapmadı acaba diyorum bu sefer yapar mı?
çatı hiç olmayacağım ben szeryan olacak nasipse çünkü
ALlah hepimizn bebğini sağlıkla kucaklarımızda göstersin:nazar:

off kızlar mrb ben çok üzgünüm :( buraya çok fazla girip konuşamıyorum ama beni en iyi siz anlarsınız sanırım doktorum kısalma olduğunu ve erken doğum olabilecegini söyledi çok korkuyorum

Canım gözün aydın çok ama çok sevindim. Yarık dudak estetik olayı artık sadece, internette biraz araştırma yap korktuğun gibi olmadığını göreceksin.

İlkokul çok ama çok sevindim ♥ dudağı düzelecek çok sıkma canını ,şu saatten sonra hele mümkün mertebe streslenmemen lazım , Allah korusun bir de erken doğum riski oluşmasın nolur çok dikkat et . burdan konuşması kolay biliyorum ama başka da seçenek yokki. telefonumu mesaj atıcam sana ne zaman istersen ara konuşalım görüşelim

teşekkür ederim. ama ocağın sonlarına bırakma , ağırlaşacakmışız o zamanlarda.ayrıca ben de yardımcı olabilirim sana ,biiiiirsürü fikirlerim var, istersen istişare yapabiliriz

layzy , ben de nem makinesi almalıyım galba. ufo ve klima ile ısınıyoruz ve havayı kurutuyor. ben de baksam iyi olacak .

Termessos çok sevinirim, bayılırım yeni fikirlereee :) bir de nem makinesi ben ebebekten Wollex marka almıştım 80 tl flndı indirimde. Arada çalıştırıyorum, memnunum bilgine.

Benim de mide bulantılarım geri döndü işkence gibi yaaa :((

Bir anda terliyorum ve midem bulanıyor, bugün toplantıda yine başıma geldi üstümü başımı yırtmak istedim :)

Back
X