Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Valla kızlar aman dikkat :( benim de korkulu rüyam düşmek :((
en kritik zamanlarda hava patladı:(

belfüm biz yine iyiyiz az kaldı izne çıkmamıza.doğumu martta olanların işi daha zor yaa izin de alamıyolar:( Allah korusun

Çok geçmiş olsun canım,çok üzüldüm:( Biliyorum ilaç almak vicdanen rahatsız ediyo.İstersen içini rahatlatmak için bi profösöre sor,telefonda bile sorabilirsin.

Allah korusun öyle şeyler getirme aklına canım.Tadı kötü ama bir sarmısağı da denesen. ben de bir tane dişimi feda ettim dolgu olması lazım,doğumu bekliyorum:(

çok geçmiş olsun canım, apseli ağrılarda bitkisel çözüm olarak karanfil yağını öneriyorlardı, ben de kullanmıştım ama hamile değildim, bu yüzden yine de zararı olup olmayacağını öğren önce derim. kulak çubuğuna yada pamuğa çok az karanfil yağı döküp ağrıyan dişinde bir süre tutuyorsun ve hemen ağrıyı kesiyor ama tabii bu geçici bir çözüm sadece bir süre ağrılı bölgeyi uyuşturmuş oluyor. nette araştırabilirsin zararı olup olmayacağını, tekrar geçmiş olsun...

benim dr. da ilk başta rennie duo vermişti ama sonradan sağlık ocağındaki ebe onun bir faydası olmaz gaviscon advance al dedi, ben daha önce de gastritim olduğundan gaviscon kullanmıştım, rennie içenlere kesinlikle gavisconu tavsiye ederim, 2-3 günde bir azcık dikiyorum kafaya idare ediyo beni şimdilik, hatta ferplex kan şurubunun tek içimlik şişesinin birini yıkadım, onunla da yanımda taşıyorum. :1:

Penisilin grubu antibiyotikler hamilelikte kullanılabiliyor ama doktoruna danışarak kullan. senin 20 yaş dişi gömülü olduğu için ceyzin söylediği sarımsak pek işe yaramaz :(

Bak dikkat et ama ayakları falan şişmiş onda başka bir problemde olabilir hemen antibiyotiğe bağlama

cnm benimde 5. ayımda 20lik dişim çıkıyordu tam cıkamadığı için senin gibi ağrı yaptı 2 hafta cektim sonra dayanamadım antibiyotik ve gargara verdiler zararı olmaz dediler insan korkuyor ama ben attım sadece bi kaç gün agrı yapınca ve gecti gitti

geçmiş olsun canım bende çok çektim 20 lik dişten ama gömülü değil benimki çıktı ama çektirmeye cesaret edemedim. sende bi doktoruna danış bişey olmaz stres yapma antibiyotikten inşallah.

çok saolun kızlar
doktorumu aradım onada sinir oldum güyam özel doktora gidiyoruz:25:
arıyorum sekreter görüştürmüyo
siz bana sorun ben iletiyim diyor.
Yarabbimm :47:
söyledim böyle böyle antibiyotik içmemi önerdi diş doktorum neyapıyım
olsun kullanabilir demiş
yine içim rahat etmedi
diğer bi kuzenim yurtdışında kadın dogumcu
onu aradım ona sordum
oda AUGMENTİN diye bi antibiyotik ismi verdi bunu kullan birzararı olmaz bebeğe dedi
ama keşke ilk ağrın oldugunda başlasaydın iltihap arttıysa geçirmezse mecburen lokal aneteziyle aldırman gerekebilir dedi
ama biz burada son ay 20 lik gömülü diş ameliyatı yapmıyoruz dedi mecbur kalmadıkça antibiyotikle dogum sonrasına erteliyoruz dedi.
güvendiğim insanlardan bunu duymak iyi geldi bana
inş faydası olur..

bu ara topic hep hastayız :(
sona yaklaştıkça hamilelik gerçekten zorlaşıyor :31:

edda canım çok geçmiş olsun diş ağrısı çok fena ben az çekmedim :( çok şanslısın kuzenlerden yana :)

gaviscon rennie duo dan çok çok daha iyi ben de yanıp tutuştuğumda gaviscon içiyorum...

kızlar pendikte kar 10 cmi buldu sanırsam yollar buz pisti gibii düşmemek için eşimle kol kola okula geldik şükür düşmeden evime ulaşabildim bu arada yarın okullar tatilmiş(istanbulda tabi) duymayanlara söyleyeyim :21:

aslında yarın tüm işyerlerinde hamileler engelliler falan izinli sayılmalı bu çile nasıl çekilir yahu:19::19:

Aman kizlar dikkat edin, ben bi eczaneye gideyim dedim kayiyordum yere, yerler cok kaygan, sizde dikkat edin, karsinizdakine de cok güvenmeyin.

Bizim de dün doktor kontrolümüz vardi, tam 30+0 da bebegim 1543 gr olmus, benim gibi zayif birisinden bu kadar iri bebek beklemezdim sahsen.
bebegim dönmüs, basi asagda, dogum konusunu konustum doktorumla ve hersey normal gittigi icin normal dogum yapabilirsin dedi.
Ben sezeryanci olacagindan korkuyordum ama degilmis. Normal dogum istememe ragmen korktugumuda söyledim, korkmana gerek yok, anlasma yapalim seninle dedi,
normal dogum olarak sen kendini hazirla, baktik hic dayanamiyorsun, iletisim bile kuramiyorsun bizimle, o zaman son anda sezeryana aliriz dedi ama o an bircok anneye bebek ön planda oldugu icin cok büyük bir güc geliyor, dayaniliyor yani merak etme dedi. Bizim analarimizda bizi normal epiduralsiz dogurmus hangisi acidan ölmüs dedi, ki bunu söyleyen doktor operatör doktor. Epidural icin evet cagimiz icin cok lüks ve güzel birsey ama olmasada olur, sen bilirsin dedi.

Kizlar bu arada Istanbul'da olanlar:

Pendik Bölge Hastanesinde dogum yapacak olan yada o hastaneyi taniyan bilen var mi ??

DOktorum iki hastanede dogum yaptiriyormus, biri Central Hospital digeri Pendik Bölge Hastanesi ve ikisinin arasinda fiyat olarak 400-500 tl oynuyormus.
Central cok lüks ve cok güzel ama sahsen bi gece icin o kadar cok para vermek istemiyorum.
Digeri nasil acaba? Sonucta ekip ayni ben gelip dogurtturucam dedi ama bilemedim:18:

Aman kizlar dikkat edin, ben bi eczaneye gideyim dedim kayiyordum yere, yerler cok kaygan, sizde dikkat edin, karsinizdakine de cok güvenmeyin.

Bizim de dün doktor kontrolümüz vardi, tam 30+0 da bebegim 1543 gr olmus, benim gibi zayif birisinden bu kadar iri bebek beklemezdim sahsen.
bebegim dönmüs, basi asagda, dogum konusunu konustum doktorumla ve hersey normal gittigi icin normal dogum yapabilirsin dedi.
Ben sezeryanci olacagindan korkuyordum ama degilmis. Normal dogum istememe ragmen korktugumuda söyledim, korkmana gerek yok, anlasma yapalim seninle dedi,
normal dogum olarak sen kendini hazirla, baktik hic dayanamiyorsun, iletisim bile kuramiyorsun bizimle, o zaman son anda sezeryana aliriz dedi ama o an bircok anneye bebek ön planda oldugu icin cok büyük bir güc geliyor, dayaniliyor yani merak etme dedi. Bizim analarimizda bizi normal epiduralsiz dogurmus hangisi acidan ölmüs dedi, ki bunu söyleyen doktor operatör doktor. Epidural icin evet cagimiz icin cok lüks ve güzel birsey ama olmasada olur, sen bilirsin dedi.

Pendik Bölge Hastanesinde dogum yapacak olan yada o hastaneyi taniyan bilen var mi ??

DOktorum iki hastanede dogum yaptiriyormus, biri Central Hospital digeri Pendik Bölge Hastanesi ve ikisinin arasinda fiyat olarak 400-500 tl oynuyormus.
Central cok lüks ve cok güzel ama sahsen bi gece icin o kadar cok para vermek istemiyorum.
Digeri nasil acaba? Sonucta ekip ayni ben gelip dogurtturucam dedi ama bilemedim:18:

canım ben pendik bölge hastanesinde doğum yapacağım kısmetse.. hastene güzel yeni bina zaten oldukça steril, sakin, yenidoğan yoğunbakımı da var 7/24 nöbetçi kadın doğumcu da var personel güleryüzlü ben memnunum sormak istediğin bir şey varsa yardımcı olabilirim.

Kızlar bugün İstanbul felaketti.okula zor gittim okulumun yolu yokuş aşağı arabamız kaydı mecbur inip yürümek zorunda kaldım velilerim koluma girdi.Çıkışım ise tam rezillikti eşime arabayla gelme dedim ama beni dinlememiş kaya kaya gelmiş bende önüne çıkayım dedim ne cesaretse tek başıma dua ede ede baya bi yokuş yukarı çıktım kabus gibiydi eve nasıl geldik bilmiyorum arabamız yolda resmen dans ediyordu.Ne yapacaz havalar böyle giderse bilmiyorum.Çocuklara yarın gelmeyeceğim sizde gelmeyin dedim allahtan çıkışta idare duyuru yaptım yarın bizim için tatil şükür:5:

Canım epidural konusunda haklisin belki ama,ben ablamın 2 doğumunada girdim.Epidural olduğundan hemen bebeği ile ilgilendi ve doğumdan 5 dakika bile gicmeden emzirdi.Yeni doğanin ilk 5 dakikada süt olmasa bile annenin göğsünü yalamasi bebeğin beyni için çok önemliymiş.Neyse bebek giyinirken annenin dikişi yapiliyor ve hemen odasina alinip bebeğiğle ilgilenebiliyor.
Tercih annenin tabi!

Kızlar bugün İstanbul felaketti.okula zor gittim okulumun yolu yokuş aşağı arabamız kaydı mecbur inip yürümek zorunda kaldım velilerim koluma girdi.Çıkışım ise tam rezillikti eşime arabayla gelme dedim ama beni dinlememiş kaya kaya gelmiş bende önüne çıkayım dedim ne cesaretse tek başıma dua ede ede baya bi yokuş yukarı çıktım kabus gibiydi eve nasıl geldik bilmiyorum arabamız yolda resmen dans ediyordu.Ne yapacaz havalar böyle giderse bilmiyorum.Çocuklara yarın gelmeyeceğim sizde gelmeyin dedim allahtan çıkışta idare duyuru yaptım yarın bizim için tatil şükür:5:

canım aynen benim okul da yokuşta Allah'tan tekerlekler yeniydi kaymadık da ama ödüm koptu bişey olacak diye. bu arada şimdi haberlerde duydum hamileler ve engelliler idari izinli sayılıyorlarmış yarın bi güzel dinleniriz evde... :52::52: bir de haberlerde okudum kar yüzünden maltepede 8 aylık hamile bir kadın düşüp kafasını taşa çarpmış Allahım hepimizi korusun çok üzüldüm:43::43:

Son düzenleme:
canım aynen benim okul da yokuşta Allah'tan tekerlekler yeniydi kaymadık da ama ödüm koptu bişey olacak diye. bu arada şimdi haberlerde duydum hamileler ve engelliler idari izinli sayılıyorlarmış yarın bi güzel dinleniriz evde... :52::52: bir de haberlerde okudum kar yüzünden maltepede 8 aylık hamile bir kadın düşüp kafasını taşa çarpmış Allahım hepimizi korusun çok üzüldüm:43::43:

tatlım arabamız sıfır ama nedense çok kaydık alibeyköydeyiz biz çok yokuşlu buralar:18:o haberi bende gördüm yazık kadıncağıza:5:Allah bu soğukta evsizlere yardım etsin..biz sıcak yuvamıza girdk şükür:31:

Hayırlı cumalar, inş. dün ve bugün kayan düşen olmadı kızlar ama dikkat edin.
Bugün hamilelere tatilmiş ben daha yeni öğrendim ve saf gibi işyerindeyim yaa:(

Kızlar 2 gundur soguk algınlıgı rahatsızlıgı ile yatıyorum evde...:(( Cok zor 2gundu bol meyve ve su tuketmeye çalışıyorum, ihlamur içiyorum dun zencefilin cok yararlı oldugunu duydum eşim dun aksam aldı cayını yaptık, içtim dun ve bugun sankı farkettirdi, cok sukur daha ıyıyım. Başka tavsıyenız var mı kızlar, artık iyileşmek istiyorum:((((

Bu arada çok sukur oğlumun hareketleri cok guzeldi bu surede, tek içime sinen o oldu yanı:)))Annesine destek oldu benım kujum:)):49:

Günaydın kızlar :)
Bugün evde olmak iyi geldi, yollar iyi görünsede ürkütüyor beni :(

Ceyzim en azından trafiğe kalma öğle yemeğini ye git eve bence:(

belfüm biz yine iyiyiz az kaldı izne çıkmamıza.doğumu martta olanların işi daha zor yaa izin de alamıyolar:( Allah korusun

Doğru söylüyorsun kuzum, biz gene onlara göre iyiyiz :(

Canım maşallah kuzuna :) sağlıkla kocaman olsun inşallah.
Doktorun normal doğum destekçisi olmasına senin adına çok sevindim :) İki hastane hakkında da bilgim yok ne yazık ki :(

kızlar dogum korkusu baslayan varmı tek benmi korkuyorum bu kadar yoksa benim 1. oglum sezeryandı genel anesteziydi uyanıiım cok kötüydü cok canım yandi uyandıgımda ve bende o korku takıntı hastalıgı yaptı bende 2. oglumu subat ilk haftası alcam insalah erken dogum olmazsa ve bu defa daha cok korkuyorum bu sitede 4 sene önce epidural sezeryan yapanlarn yazılarını okudum baya rahatladm cok rahat gectini bişi hissetmedklerini sölüolar ama yinede oan geldiginde cok korkacam galiba elimde degil ama insalah bu defa genel anestezi olmucam o kesin bi sorun cıkmazsa ama nette sezeryan dogum izledim neler yapılcanı bile bile gözüm acık kaldırabilirmiyim acaba bilmiyorum cok korkuyorum yaa anlatamam esim destek oluo ama yinede nede olsa biz girioz ameliyata bizi anlayamadklarını düsünüyorum neden bu kadar cesaretsizim anlamıyorm aranızda ben gibi olan varmı birbirimizin korkusunu yenerz belki

Hayırlı cumalar, inş. dün ve bugün kayan düşen olmadı kızlar ama dikkat edin.
Bugün hamilelere tatilmiş ben daha yeni öğrendim ve saf gibi işyerindeyim yaa:(

Ben akşam duyar duymaz yazdım foruma duymayan vardır diye. Sende dön eve öğlen akşamı bekleme

Son düzenleme:
Kızlar merhaba bugün sağlık ocağına gittim hemşire aramıştı rutin kontrol için. İdrar testinde +2 protein çıktı. doktorda yoktu hemşire haftaya tekrarlayalım dedi . böyle bi sonuç çıkan oldu mu kafama takıldı önemli bişey mi acaba

selam güzel anneler
nasılsınız?
İstanbuldakiler tatilmiş gözünüz aydın
valla benım de evimle okulum çok yakın ama kocaman bir yokuş inip çıkıyorum Allahtan iki gün eşimle gidip geliyorum cumaları da dersim yok
be her şeyden ötee son iki haftaaaaaaaa:52::52:
Allahım sağ salim şu iki haftayı atlatalım nolur:18:
yarın doktor amcamıza gideceğiz
oradan da son alışverişi oda süsleri alacağız nasipse
işte böyleee:23:

Kızlar merhaba bugün sağlık ocağına gittim hemşire aramıştı rutin kontrol için. İdrar testinde +2 protein çıktı. doktorda yoktu hemşire haftaya tekrarlayalım dedi . böyle bi sonuç çıkan oldu mu kafama takıldı önemli bişey mi acaba

canım bildiğimkadarıyla söyelyim
dün okulda bir arkadaşla konuşuyorduk onda da protein yüksek çıkmış bu haftalarda bir de tansiyon yükselmesi olmuş erken dğum riski demişler ama tek başına buna protein neden olur mu bilemiyorum
seni telaşlandırmak da istemiyorum ama istersen kendi doktorunu bir ara

Back
X