• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
kızlar saglık ocagıyla konustum sımdı kan aldırmıstım kan şekerim 127 cıkmıs ama gecen aykı seker yuklememde bırsey cıkmamıstı ,şimdi ne yapacagım moralım cok bozuldu

Bu tokluk şekeri mi ,kaçıncı saat bi de,eğer tokluk ise sınır 2. saatte 120 gebelikte. Bunun üzerinde çıkarsa yükleme testi istiyorlar. Siz kendiniz mi istediniz yaptırmayı yoksa şekere yatkınlık mık var?
Yükleme testi de 75 ya da 100 gr glukozla yapılıyor.

ya güzelim açlık 90 ise tokluk 125 ise ne dert ediniyon.sağlıklısın işte. ben geçende 5 zeytin, domates , peynir ve yanında sabahalrı 1 kaşık bal iyi gider diye 1 tatlı kaşığı balın içine az tereyağı koydumda yedim tokluk şekerim 195 oldu ilk saat,ikinci saat 170 oldu.diyete rağmen 1 küçük kaçamakla çıkıyo bizim şeker sen herşeyden yiyip içtiğin halde 125 çıkmış, dertsiz başına dert edinme tatlım sen bizim yerimize de ye:((

Maaşallah valla bize, benimde şeker böyle. Geçen sabah ablam almış simitleri gelmiş. 1 Simitten fazla yedim valla ne yalan sölim. ! tatlı kaşığıda bal. Çarpılmışa döndüm,elim kolum kalkmıyo,ölçtüm . 1. saat 165 2. saat 155 . Kendimi toparlayamadım. Hiç kaçamağa yer yok. Pazar sabahtı bu,pazartesi diyetisyene gittim. Kendime çok kızmıştım zaten bebişime de zarar veriyorum bu nasıl iştah böyle diye. Onunla da öyle bi konuştuk ki bebişle ilgili 3 gündür pür dikkat ediyorum. Ama kaç gün gider bilmiyorum. Zaten şekerle ilgili yasak olan herşeyi çok seviyorum. Yasaklanınca dah çekici oluyor sanırım. Allah kolaylık sabır versin bizlere bebişleimize de sağlık...

kızlar şimdi lavaboda az daha yüz üstü düşüyodum :))
Allahtan dizlerimin üstüne düştüm
işyerinin tuvaletleri normal yere oturmalı
oturamıyorum sizlerim ağrıyo azcık bi durdum zorlaaa bi anda dengem gitti öne dogru patt :9::9::9:

Çok geçmiş olsun, Kaslar bağlar herşey gevşiyo artık. Benimde ayağım burkuluyor sürekli olmadık yerlerde...

Kizlar bu aralar benim de moralim cok bozuk ve stresliyim.
Göya dogum icin memleketten gelen Kayinvalidem artik sürekli, ebediyen bizde kalicakmis. Kücük kaynimida almis gelmis memleketten, kaynimi Avcilarda ki görümcemin yaninda bi okula yazdirmis, kendisi de benim yanima Kartala geldi.
Kendisi kötü bir kaynana degil ama fikir olarak hic anlasamiyoruz, istemiyorum onu sürekli evimde, zaten evimde cok kücük ama esimde yalniz oldugu icin kayinpederimde olmadigi icin kalsin nolur ki diyo. Esim de dünya tatlisi birisi onu da kirmak istemiyorum ama ömür boyu kaynanayla ayni evde yasamayi düsününcede deliriyorum. Ben Almanya'da dogdum büyüdüm, ailemde orda, kaynanam ise tam bir köy kadini, iyi ama cok cahil fikirelrimiz hic uyusmuyor, napicam ben.

inanmıyorum yaa bu rahatlık ne böyle habersiz gelmeler... çok zor işin ama söylüyüm ev ev üstüne olmaz, bir eve iki hanım olmaz demişler çok zor, inş bir çözüm bulursunuz..

cnm korkma hıç.. ben de 18 kılo aldım hatta tok karnına 19 kılo görünüyo. sekerım falan da yok.. cok da yesek az da yesek malesef ınsan bünyesı ve fızyolojisi birbirinden cok farklı. doktorlar bunu kabul etmese de tek tıp ve sadece 10 kılo alan hastalar ısteseler de bu mümkün olmayabılıo. benım 3 ablam var. üçüde 20 kılo üzerı aldı. 1 ablam harıc dıgerlerı eskı kılosun
u 6 ayda yakaladı. merak etme. verıcez bu etlerı:))
benım de 3 gundur benı aglatacak kadar sol kaburgam yanı sırtım agrıyo. oturamıyorum bıle bırak ayakta kalmayı.. yemek bıle yapamıyorum. su anda da sırtımda sıcak su torbası.. yaslandım arkama... tv ızlıyorum. kocam gelecek mutfak halay cekıo... temız bı tabak kalmadı.. yemek desen esım yapıo..

dua edın kızlar soguk algınlıgı veya halk dılıyle kulunç gırmıs olasun:)) yoksa ben 1 ay böyle naparım ben yafff:((

içimi rahatlattın canım yaa inş bir sorun göstergesi değildir bu kadar kilo almak.. kiloları sonra vermek dert değil çok rahat veririm ben, hatta birazı kalsada olur, çok zayıftım ben ama bir zararımı varki diye korkuyorum bu kadar kilonun, hamilelik şekeri mi var, normal doğum zor mu olur vs.... ağrılar senide sıkıştırdı iyice anlaşılan, Allah yardımcın olsun, boşver yemeği canım yaa eşin yapsın tam naz yapıcağımız dönemler, bu günleri nerden bulucaz birdaha..

kzlar bu son ayda karnımızda sancılar normal değil miii?? benim bazen sancılarım oluyor çok korkuyorum nst dede 100 e yakın sancı çıktığı için acaba doğum sancısı mı diye ödüm kopuyor, ama herkes son ay sancılar normal doğuma hazırlık felan diyorlar rahatlıyorum biraz, sizdede karnınızda sancılar oluyor muu :24:

kızlar saglık ocagıyla konustum sımdı kan aldırmıstım kan şekerim 127 cıkmıs ama gecen aykı seker yuklememde bırsey cıkmamıstı ,şimdi ne yapacagım moralım cok bozuldu

Canım sağlık ocağı açlık kanı ölçüyor sen tam olarak nasıl ölçtürdün açmı tokmu? toksan kaçıncı saat? açlıksa evet 105 sınır ama tokluk 1. saatse normal ??? hangisi?

Kızlar ya bir bakarmısınız, hastanede dağıtmak için bikaç hafta sonra çikolata siparişi verecektim. Burda da konuşmuştuk link olarak burdan sipariş verecektim:
Size Özel Çikolata, Logolu çikolata, çikolata, Madlen çikolata, Firmalara özel, hediye çikolata, ucuz çikolata, kutulu çikolata, Resimli çikolata, Doğum Günü, size özel, Yılbaşı çikolatası, madlen

Şimdi görüştüm, 1 kilosu 48 adet civarındaymış ve 65 tl miş ama minimum 2 kilo satışı varmış o da 130TL. Ben okadar almak istemiyorum çok gelir sayı ve tutar olarak.
Önereceğiniz başka yerler var mı, normal pastaneler bu tarz çikolata yapıyomu acaba. magnetli,bebek biblolu süslerimden var ama onu mevlütte dağıtıcam hastanede düşünmüyorum,çikolata ikram edelim diyorum

Canım ozaman şu 140 adet 45 TL olandan yaptırırız bizde onu soralım oda güzel?

Size Özel Çikolata, Logolu çikolata, çikolata, Madlen çikolata, Firmalara özel, hediye çikolata, ucuz çikolata, Promosyon çikolata, Resimli çikolata, Doğum Günü, size özel

parmaktan ölcüm yapan arkadaslar malesef parmak ölcümlerinde yanilma payi olabiliyor. bilmiyorum siz hic denedinizmi ama parmaktan parmaga kan degeri degisebiliyor bile. mesela gecen ben yemegi fazla kacirdim farkindaydim ölcüm 150 küsür mü 160 küsür mü öyle bisi cikti tam hatirlamiyorum sonra baska parmaktan ölctüm aradan 1 dk gecmedi yani 138 mi ne cikmisti. bazen yüksek cikinca ben nerseyse bütün parmaklari deniyorum düsük cikana kadar :))))
genelde sol bas parmakta benim düsük cikiyo.
bilmiyorum sizinkilerde öyle mi ama benim öyle oluyo. yani herzaman olmasada yanilma payida oluyo malesef.
ama dedigm gibi herzaman degil. eger az yediginize inaniyor ve yüksek cikiyosa bida ölcün derdim.
hatta parmaginizi deldiginizde ilk kani silin ve birdaha elinizi sikip ikinci damla kani kullanin.
bunlar benim tecrübelerim.
günde 4 defa ölcüm yapiyorum ben.

bu arada en son kontrolümde sükür bebisim gayet normaldi. doktor hersey cok yolunda dedi kilosu ne fazla ne eksik haftasiyla uyumlu cikti.
tek sorunumuz bebegim dönmüyor. hala yan duruyo bi ara döndü sandim ama gene hareketleri ayni yerde sag tarafimda hissediyorum.
bebegi dönen arkadaslar hareketleri genelde nerde hissediyosunuz.

Parmak ölçümlerinde internetten araştırdım

başparmak ve işaret parmağından sakın ölçmeyin diğer 3 parmaktan ölçün birde sol el sanki 1 sayı falan daha düşük çıkıyor.

Merhaba arkadaşlar kötü bir gündü diet derken bebeğimi geride bırakmışım 32 + 5 1800 gr 2000 gr olması gerekirdi. Bende 1,5 kg vermişim doktorum diabet doktoruyla telde görüştü bir dietisyene göndersek nasıl olur beslenme şeklini düzene sokalım bir yerde hata var dedi ayrıca insülün versekmi dedi malum tüp bebek daha çok dikkat ediyoruz dedi diabetçi insülün birden düşürür diye şu an vermek istemiyorum bu hafta göreyim dedi sonra dietisyene yollarız olmazsa dedi.

Sonra beni aradı ama hanfendi sinirlenmiş biraz ben ilk defa rastladım bebek gelişmemesine kilo vermen iyi ama ne yiyip yemediğini tam bilemem falan 2 günlük tam listeni yazıp gel dedi. her ara öğünde meyva yanına süt veya yoğurt yiyeceğiz

Şimdi arkadaşlar moralmen eksilerdeyim ve yapmam gereken şu asla kaçamak yapmamak pilav makarna ve çorba asla yememek diet kepek ekmek yemek bunun dışında sebze aldım onu yapacağım balık ve tavuk yiyeceğim balık yapmadığım için balıkçının telini aldım 3 günde bir sipariş vereceğim tavuğu kendim yapacağım meyvaların yanına süt yoğurt yada ayran içeceğim ara öğünlerde birde her ana yemekte mutlaka salata yanına, bebeğimi besleyip hem yiyip hem şekeri düşürmemin tek yolu bu sanırım kadın doğumcum değerlerime yüksek diyor ve diabetçin nasıl acaba diyede çok endişede kaldı telde aradı konuştu direk bende diabetçim iyi ilgili dedim.

Bunun dışında beni aradı diabetçi konuşurken bayağı kızardım biraz asabi gibiydi ben senin ne yediğini bilemem falan eşim kızdı neden kendini ezdiriyorsun dünyanın parasını veriyoruz işi bu dedi ama ben doğru düzgün beslenmiyorum bişey diyemem dedim neyse bugün bayağı alışveriş yaptım yükleneceğim proteine bakalım.

Genitalin ağrıları yüzünden magnezyum gün aşırı iken hergün al dedi artık.

Bu şekilde arkadaşlar şimdi balık yedim ve ölçümümü yapacağım kalem kalem yazacağım yeterki bebeğim büyüsün.

kızlar ben napıcam bı akıl verın lutfen

lojmanda oturuyorum. tuvaletımız 1 m var yok. afedersınız ınsan zor sıgıyor dıyebılırım. el yıkamak ıcın lavobo bıle tuvalet dısında. klozet degıl.. ben de allah nasıp ederse sezaryen olacagım ıcın düşünmeden edemıyorum.ortası bosluk oturarak dıskınızı yapabılecegınız sandalyeler medıkalcılerde var ancak sıgmaz tuvalete..

sımdı tutuatum kaldım. sonucta dıkıs agrı sızı.. nası olacak yaaa

anlasılan herkesın evınde klozet var... bı ben mıyım mazlum:(

ben kılodan cok catlaklarımı takıyorum su an... catlamadık yerım kalmadı. ayak bıleklerıme yakın tombul etler var ya.. oralar bıle kırmızı kırmızı ...gögüslerım karnım ve arkalı önlü tüm bacaklarım... tek tük va ya azar azar degıl.. komple...cözümü de yok... neler sürdüm neler yaptım anlatamam... ama annende ablanda varsa cıldın kuruysa bı de zayıfken bırdeb bıre cok kılo alınca ne kullanırsan kullan.. nafıle..

Bende 56 ile hamile kadim (normal kilom 47 dir normalde) suan 75 kiloyum:( İmdattttttt

Kizlar benimde genelde ya geceleri uyurken yada sabahlari uyanmama yakin, hani yataktan kalkmadan önce bi geriliriz ya tam o sirada gögüs altimda yani gögüsümle karnimin arasina bir kasilma mi desem sanci mi desem öyle birsey oluyor, 5-10 saniye sürüp geciyor. Sizde de hic böyle birsey oldu mu? Onun disinda alt kisimlarda bi sanci, agri, kasilma yok simdilik.

Kizlar benimde genelde ya geceleri uyurken yada sabahlari uyanmama yakin, hani yataktan kalkmadan önce bi geriliriz ya tam o sirada gögüs altimda yani gögüsümle karnimin arasina bir kasilma mi desem sanci mi desem öyle birsey oluyor, 5-10 saniye sürüp geciyor. Sizde de hic böyle birsey oldu mu? Onun disinda alt kisimlarda bi sanci, agri, kasilma yok simdilik.

yok cnm bende öyle bısey. ben genelde tam o gerılme sırasında bacagıma kramp gırerken yakalayıp sıçrıyorum:) ama gecelerı ıkı gunde bır oluyo tas kesılıyorum yatakta. saga sola dönemıyorum. esımden tutunup dönüyorum.. ıkı gune bır rutın tekrarlıo... benım sırt agrım tavan yaptı. bugun 4. su degıstırmem. sıcak su torbası sırtımda battanıye uzerımde.. öyle rahatlatmaya çalısıyorum. suyu burakınca tekrar baslıo

iyi geceler kızlar nasılsınız bakalım

bende bugün itibariyle tam 3,5 kg almış bulunmaktayım toplam :16:

bende 4 kilo aldım ama keşke 20 kilo alaydımda oğlumla daha sağlıklı olaydım.izne çıktım tüm gün evde bn yiyeceklere bakıyorum onlar bana.eşim hapur hupur yiyo ben bakıyorum.streteyken hep bişiler yerdim ama artık onuda yapamıyorum.daha da geriliyorum.dediğim gibi keşke 20 kilo alaydımda keyfimce yeseydim.oğlmlada sağlıklı kalaydım

kızlar doğumu sanırım kendi evimde yapacağım.iyikötü bu doktoru idare edeceğim.kimsem gelmediğinde eşimle idare edebilirmiyimki.ben çocuk bakmayı biliyorum ama takat bulabilecekmiyimki.neden tüm sıkıntılar bizi bulmaya başladı kızlar.bir arkadaşın kayın valdesi emrivaki yapıyo,çoğumuzda şeker çıkıyo.çoğumuzun ağrıları arttı.kimimiz çatlak olmuş.kimimiz eminim maddi sıkıntılar yaşıyordur.gece gece girdim gene bunalıma Allah sonumuzu hayır etsin.ben doğum yaptıktan 2 gün sonra gelebilecek galiba bizim yakınlarımız.Allah büyük yaparız.

Merhaba arkadaşlar kötü bir gündü diet derken bebeğimi geride bırakmışım 32 + 5 1800 gr 2000 gr olması gerekirdi. Bende 1,5 kg vermişim doktorum diabet doktoruyla telde görüştü bir dietisyene göndersek nasıl olur beslenme şeklini düzene sokalım bir yerde hata var dedi ayrıca insülün versekmi dedi malum tüp bebek daha çok dikkat ediyoruz dedi diabetçi insülün birden düşürür diye şu an vermek istemiyorum bu hafta göreyim dedi sonra dietisyene yollarız olmazsa dedi.

Sonra beni aradı ama hanfendi sinirlenmiş biraz ben ilk defa rastladım bebek gelişmemesine kilo vermen iyi ama ne yiyip yemediğini tam bilemem falan 2 günlük tam listeni yazıp gel dedi. her ara öğünde meyva yanına süt veya yoğurt yiyeceğiz

Şimdi arkadaşlar moralmen eksilerdeyim ve yapmam gereken şu asla kaçamak yapmamak pilav makarna ve çorba asla yememek diet kepek ekmek yemek bunun dışında sebze aldım onu yapacağım balık ve tavuk yiyeceğim balık yapmadığım için balıkçının telini aldım 3 günde bir sipariş vereceğim tavuğu kendim yapacağım meyvaların yanına süt yoğurt yada ayran içeceğim ara öğünlerde birde her ana yemekte mutlaka salata yanına, bebeğimi besleyip hem yiyip hem şekeri düşürmemin tek yolu bu sanırım kadın doğumcum değerlerime yüksek diyor ve diabetçin nasıl acaba diyede çok endişede kaldı telde aradı konuştu direk bende diabetçim iyi ilgili dedim.

Bunun dışında beni aradı diabetçi konuşurken bayağı kızardım biraz asabi gibiydi ben senin ne yediğini bilemem falan eşim kızdı neden kendini ezdiriyorsun dünyanın parasını veriyoruz işi bu dedi ama ben doğru düzgün beslenmiyorum bişey diyemem dedim neyse bugün bayağı alışveriş yaptım yükleneceğim proteine bakalım.

Genitalin ağrıları yüzünden magnezyum gün aşırı iken hergün al dedi artık.

Bu şekilde arkadaşlar şimdi balık yedim ve ölçümümü yapacağım kalem kalem yazacağım yeterki bebeğim büyüsün.

Valla okurken içim sıkıldı bu duruma,ne zor iş şu diyabet.Allah kolaylık versin canım. Ben de diyetisyene gidiyorum . İlk gebelikte de çıkmıştı. Hacettepe mezunu birine gitmiştim, Acıbademde.Gitmeye başladıktan sonra bebeğin hızlı büyümesi sınırlandı ve benim kilo almam yavaşladı.Emzirmeyi bırakınca hipoglisemiye çevirdi.Düşüyor yani şekerim. Sonra farklı bi diyt.ile devam ettim. Ama bu hamilelikte 10.haftada çıktı gene şeker. Ve 1,5 yıldır gittiğim diyt. ile kilo kont.ü sağlayamadık. Gene eskisine döndüm. Yani yaklaşık 5 yıldır bununla uğraşıyorum.Bu diyt. bir iki önerisini yazayım.Belki işinize yarar. Kahvaltıda peynir zeytin yumurta tam buğday ekmek ve mutlaka yeşillik. Erken doğum riski varsa maydonoz dereotu yok. roka,tere,marul sınırsız.Aralarda meyve 1 porsiyon (1 elma,2 mandalina , 1 kivi vs)+süt grubu öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka salata ve yarım kase yoğurt, sabah kalkar kalkmaz kahvaltı etmiyorsanız 1 probiyotik yoğurt/ 1 bar süt + 1 porsiyon meyve . öğle et varsa akşam sebze zeytin yağlı. Et 120-150 gr,sebze yemeği 6-8 yemek kaşığı. İstediğin kadar çiğ sebze ya da haşlama sebze Bu arada hamişlerde 2000 kal.nin altına düşmemek lazımmış. Özetle böle anlattıkları. Umarım işinize yarar.

kızlar doğumu sanırım kendi evimde yapacağım.iyikötü bu doktoru idare edeceğim.kimsem gelmediğinde eşimle idare edebilirmiyimki.ben çocuk bakmayı biliyorum ama takat bulabilecekmiyimki.neden tüm sıkıntılar bizi bulmaya başladı kızlar.bir arkadaşın kayın valdesi emrivaki yapıyo,çoğumuzda şeker çıkıyo.çoğumuzun ağrıları arttı.kimimiz çatlak olmuş.kimimiz eminim maddi sıkıntılar yaşıyordur.gece gece girdim gene bunalıma Allah sonumuzu hayır etsin.ben doğum yaptıktan 2 gün sonra gelebilecek galiba bizim yakınlarımız.Allah büyük yaparız.

Bebek tecrüben varsa hiç üzülme canım. Benim de ilki sezaryandı. Eve gelir gelmez hizaya soktu beni ufaklık. Yakınlarımda da bebeği olan hiç yoktu uzun zamandır. Belki çocukluğumdan beri. Tecrübe 0 yani. Ama acemiliğimi hemen aldı ben bile şaşırdım halime. Hastanede ağladığı zaman doğumdan hemen sonra hemşireler kucağıma veriyordu bebişimi. Ve bitiyordu ağlaması. Anne olmayı da güçlü olmayıda öğretiyor bebişler valla:))

Bebek tecrüben varsa hiç üzülme canım. Benim de ilki sezaryandı. Eve gelir gelmez hizaya soktu beni ufaklık. Yakınlarımda da bebeği olan hiç yoktu uzun zamandır. Belki çocukluğumdan beri. Tecrübe 0 yani. Ama acemiliğimi hemen aldı ben bile şaşırdım halime. Hastanede ağladığı zaman doğumdan hemen sonra hemşireler kucağıma veriyordu bebişimi. Ve bitiyordu ağlaması. Anne olmayı da güçlü olmayıda öğretiyor bebişler valla:))

içim öylesine sıkıldıki akşam sebze yemeği ve 1 meyve yedim.hee bide 1 bardak süt. yememin üzerinden 2,5 saat geçti şeker 133. gerçekten iş biraz psikolojide bitiyo.insan mutluyken şekeri daha düşük oluyor.hayırlısıyla normal yaparım inşallah.dediğin gibi ben yaparım tekde olsam.ablam izin alamıyo.annem gelse sadece manen yanımda olabilir.kayınvalde gelirse 2 aydan aşağı kalmaz,kayınpederle gelir.onu da istemiyorum ama and içtim 2-3 hafta kalıp gitmezse açık açık söyleyeceğim, bana iyilik yapmak istiyosan ben evimde yalnız kalmak istiyorum bisüre, şimdi gidin ben kendimi toparlayınca gene gelirsiniz diyeceğim.normalde fiziksel olarak çok güçlüyümdür.hastayım deyip yatmam ama manevi olarak çabuk çöken biriyim.yalnızlık koymasa bari.

Valla okurken içim sıkıldı bu duruma,ne zor iş şu diyabet.Allah kolaylık versin canım. Ben de diyetisyene gidiyorum . İlk gebelikte de çıkmıştı. Hacettepe mezunu birine gitmiştim, Acıbademde.Gitmeye başladıktan sonra bebeğin hızlı büyümesi sınırlandı ve benim kilo almam yavaşladı.Emzirmeyi bırakınca hipoglisemiye çevirdi.Düşüyor yani şekerim. Sonra farklı bi diyt.ile devam ettim. Ama bu hamilelikte 10.haftada çıktı gene şeker. Ve 1,5 yıldır gittiğim diyt. ile kilo kont.ü sağlayamadık. Gene eskisine döndüm. Yani yaklaşık 5 yıldır bununla uğraşıyorum.Bu diyt. bir iki önerisini yazayım.Belki işinize yarar. Kahvaltıda peynir zeytin yumurta tam buğday ekmek ve mutlaka yeşillik. Erken doğum riski varsa maydonoz dereotu yok. roka,tere,marul sınırsız.Aralarda meyve 1 porsiyon (1 elma,2 mandalina , 1 kivi vs)+süt grubu öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka salata ve yarım kase yoğurt, sabah kalkar kalkmaz kahvaltı etmiyorsanız 1 probiyotik yoğurt/ 1 bar süt + 1 porsiyon meyve . öğle et varsa akşam sebze zeytin yağlı. Et 120-150 gr,sebze yemeği 6-8 yemek kaşığı. İstediğin kadar çiğ sebze ya da haşlama sebze Bu arada hamişlerde 2000 kal.nin altına düşmemek lazımmış. Özetle böle anlattıkları. Umarım işinize yarar.

Koala'cım bilgiler için teşekkürler bende aynen senin dediğin yolu izlemeyi düşünüyorum bende meyva 1 adet 2 mandalin olmuyor tek diyor doktor maydonoz dereotu tere yemiyorum her ihtimale karşuı zaten sebze yemeğini etli yapabilirmiyim? birtek bunda takıldım. Bebeğin gelişimi gününde giderken yavaşlaması bizi çok üzdü kilo vermem çok iyi çünkü 72 idim 79 um yeterince kilolu sayılırım yani hamileyken şekerin çıkıp hamile değilkende normalin altındamı çıkıyor? yani canım senin. Çok geçmiş olsun tatlım.

Back
X