• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Bnede aynı durumdayım 2 gecedır sancılarla uyanıyorum ama dayanıyorum doktora gıtmıyorum :) eger sancılarım artarsa gıdecegım bu gece ,banada sankı erken olucakmıs gıb gelıyor bebek ama daha cok erken en azından 1-2 hafta daha beklesın bebısler)

sancın varsa git doktora bi nst ye gir dogum başlaması da tehlikeli
Allah korusun dogum başlar bebek pisliğini filan yeme olayı oluıyomuş
sancı oldugu anca kızlar gidin hastaneye

Bbek sureklı asagıya doğru baskı yapıyor,içinizde boyle olan varmı??

bende şöyle oluyor içeriden rahme sızı şeklinde baskı oluyor
sanki ayagını bacagını içimden rahme sokuyor :(

kececi cnm moralini bozma. sınır 140 değil miydi ya, bu şeker beni de endişelendirmeye başladı. 6.ayda 50gr şeker yüklememde açlık 77 tokluk 87 ydi benm. Senin de önceden bişe çıkmamış,yine tekrarlamak mı gerekiyormuş ölçümleri. Dr. bişe de demiyor sizden okuyunca üzülüyorum ve kendimden de şüphelenmeye başladım,yemediğim şey de yok tıka basa herşeyden yiyorum valla:(

bende aynen senin gibi kaç ay önce 87 çıkmıştı 50 lik olan
daha sonrada bakmadım doktorda bakacagız demedi
ve herşeyi yiyoruz özellikle çikolata , tatlı asşırı yiyorum
her hafta eve yaş pasta alıyorum belki 1 belki 2 defa napim canım istiyo :39:

günaydın güzel annelerr ve pıtırcıklarıııı
çoktandır yazamadım hepiniz iyisinizdir inş. yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum ama annemler burada olduğu için çok vakit ayıramıyorum...
biz de dün zorunlu olarak okulumuzu bıraktık. çünkü erken doğum riskim olduğu söylendi :( pazartesiyi salıya bağlayan gece sabaha kadar azar azar sancı çekince sabah 5 te dr.a gittik ilk defa nst ye girdim ve sancılar 100 ü buldu. :(( (gerçi çok hissetmedim bana hafif kasılmalar gibi geldi ama) dr. bunlar doğum sancısı dedi ve bize ciğer geliştirici iğne vurdular. 2 şişe serumumuzu da yiyip eve geldik. 2-3 saat sonra kendi dr.ma gittim bana doğumu geciktirici bir ilaç verdi. tekrar nst ye girdim sancılar 25'lere düştü. yalnız verdiği ilaçta gebelerin kullanması sakıncalıdır diyor dr. açıklama yaptı bu ilacı bazı dr.lar önermiyor ama ben güveniyorum aklında soru işareti kalmasın dedi. ne yapacağımı bilemedim içiyorum ama inş. yavruma zarar vermez. benim sabırsız oğlum da 2514 gr. 48 cm olmuş. şu anda doğarsa ancak 3 gün küvezde kalır endişelenme diyor. esimiseviyorumdan sonra ben de erkenci annelerden olacağım galiba :(bende haberler böyle hepinizi çok seviyor ve özlüyorum. kendinize ve bebişlerinize iyi bakın. çok sık giremesem de aklımda olacaksınız sevgiler ve saygılar...

Canım doktoruna güven içini ferah tut.Stres yapmaman gereken bir dönemdesin.kendine iyi bak.

sinirimden ağlıcam çok canım sıkkın yaa...
bulunduğum ilde doğru düzgün bi doktor olmadığı için eşim memlekete götürmek istiyor oraya gidince annemlerde kalırım dedim eşim bizimkilerede gider kalırsın biraz annenlerde biraz bizimkilerde diyo... nerdeyse doğum yapıcam 9 aydır annesi bi arayıp napıyosun, çocuk iyi mi, hastaymışsın geçmiş olsun demedi ben niye onun evinde kalıyım yaa :))) offff Allahım nolur sen bana bi kapı aç (amin) gerçekten çok stres yaptım

Bİr kaç gün kalırsın doğumdan önce kocanında gönlünü yapmış olursun doğumdan sonra bol bol annende kalacaksın nasılsa.Ayrıca eşinede söyle annemde yan gelir yatarım iş güç yapmam ama size gidersek ayıp olur öyle yatamam dersin.

Bu arada emzirme ödeneği yazısını internetten buldum:

Emzirme ödeneği;
5510 sayılı Kanunun 16 ıncı maddesinin üçüncü fıkrasında, analık sigortasından sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılardan, kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine, her çocuk için yaşaması şartıyla doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulunca belirlenip, Bakan tarafından onaylanan tarife üzerinden emzirme ödeneği verileceği hükme bağlanmıştır.
Konu ile ilgili olarak Yönetim Kurulumuzca alınan 25/12/2009 tarihli ve 2009/407 sayılı karar ile 2010 yılından başlamak üzere bundan böyle her yıl bir önceki yıl için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) değişim oranında artırılmasına bu şekilde hesaplanarak bulunacak rakamlardaki kuruşların liraya iblağ edilmesine ve konunun Bakan onayına sunulmasına karar verilmiş ve 31/12/2009 tarihli ve 179679 sayılı Bakanlık Makamı Olur’u ile onanmıştır.

Bu durumda, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2011 yılı için TÜFE oranlarında ortaya çıkan değişim oranının % 10,45 olduğu dikkate alındığında, 2011 yılında 80,00 TL olan emzirme ödeneği tutarı 2012 yılında 89,00 TL olacaktır.

kızlar şimdi lavaboda az daha yüz üstü düşüyodum :))
Allahtan dizlerimin üstüne düştüm
işyerinin tuvaletleri normal yere oturmalı
oturamıyorum sizlerim ağrıyo azcık bi durdum zorlaaa bi anda dengem gitti öne dogru patt :9::9::9:

oturamıyorum sizlerim ağrıyo azcık bi durdum zorlaaa bi anda dengem gitti öne dogru patt :9::9::9:

Oyyy kıyamam ya dikkatli ol canım...:)))

Bizim allahtan klozetli rahat oluyor, evdeki de oyle:))

Kızlar bir sey soracağım :

Dr en son 32+4te gittiğimde boyu 44cm ort ve kilosu 2200-2300gr görünüyor ve muhtemelen 2 şubatta doğum yaparsın demişti.

Benim gibi ilerde giden anne adayları dr tarihini mi baz alıyorlar yoksa sat tarihi mi?

Kafam karışıyor şu tarıhler konusunda =( Gelişimin önden gitmesi iyimi?

Bir de dr NST henuz bakmaya baslamadı.

Suan muayenelerim ayda 1 den 20 günde 1 e düştü. Sizde nasıl kontrol süreleri?

selam arkadaşlar,

forumu düzenli okuyorum ama şuana kadar yazmak nasip olmamıştı.

Bir forumda çalışan annelerin ücretli izinlerinin 6 aya çıkma konusunun ocak ayında görüşüleceği yazıyordu. Umarım doğrudur :( sabırsızlıkla bu haberi bekliyoruz. Bu konuda duyum alan var mı? şuan izin çıksa anında ayrılırım. Sırf bebeğimize 1 ay fazla bakabilmek için daha çok efor sarfediyoruz :(((

34 gebelik haftasındayım ve şu ana kadar 15 kilo aldım. 60 ile başlamıştım ve şuan 75 kilo oldum. Dr fazla buluyor kilomu sizlerde durumlar nasıl? (gebelik şekeri yok bu arada)

çalışan anneler için devletin verdiği bir kereye mahsus olan süt yardımı ve doğum yardımı varmış. Bu konuda bilgisi olan var mı?

bu izin konusu için bende merakla takipteyim inşallah çıkar...:49:

sinirimden ağlıcam çok canım sıkkın yaa...
bulunduğum ilde doğru düzgün bi doktor olmadığı için eşim memlekete götürmek istiyor oraya gidince annemlerde kalırım dedim eşim bizimkilerede gider kalırsın biraz annenlerde biraz bizimkilerde diyo... nerdeyse doğum yapıcam 9 aydır annesi bi arayıp napıyosun, çocuk iyi mi, hastaymışsın geçmiş olsun demedi ben niye onun evinde kalıyım yaa :))) offff Allahım nolur sen bana bi kapı aç (amin) gerçekten çok stres yaptım

Off çok sıkıntılı bir durum. Hamileyken rahat edemeyeceğini, annende daha rahat olacağını söyle bence de eşine. Bizimkiler uzakta. Ben hepsi gelecek sanıyordum doğuma, kayınvalidem kayınpederimin gelmemesinin daha uygun olacağını düşünmüş. Çok da güzel düşünmüş. Ben huzursuzlanıyordum doğumdan sonra evde hem kendi babam hem eşimin babası çok sıkıntılı olacaktı benim için. Bir de hepsine yatacak yer düşünmek falan çok zordu. Şimdi annem önceden gelecek. Kayınvalidem ve görümcem de doğuma gelip 3 gün kalıp gidecek. Babalar ben kendimi toparladıktan sonra gelecek.

günaydın 6 aylık doğum izninden hiç haber yok galiba

Ben AKİM'e mesaj yazdım gelen cevap şu:
Sayın ...........;
Çalışan kadınların aylıklı doğum izinlerinin iki aydan 6 aya çıkarılmasına ilişkin olarak medyada kürtaj yasası olarak anılan “Üreme Sağlığı Hizmetleri Kanun Tasarısı Taslağı”nda ayrı bir madde olarak yer verilmiştir. Söz konusu kanun tasarısı taslağına ilişkin çalışmalar Sağlık Bakanlığı Tarafından yürütülmesi nedeniyle konuya ilişkin detaylı bilgiyi ilgili Bakanlıktan talep etmeniz önerilmektedir.
Bilginize sunar iyi günler dileriz.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı -

Dikkat et canım yaa:( Artık dengemizi iyice yitirdik tabi. Daha dikkatli olmamız lazım. Ben en çok yürürken ya da okulda karnıma çarpmalarından tedirginim, bir de banyodan çıkarken ayağımın kaymasından ve düşmekten.

Dr en son 32+4te gittiğimde boyu 44cm ort ve kilosu 2200-2300gr görünüyor ve muhtemelen 2 şubatta doğum yaparsın demişti.

Benim gibi ilerde giden anne adayları dr tarihini mi baz alıyorlar yoksa sat tarihi mi?

Canım ben şu an 34+3 teyim. 2 ocakta doktor randevum. İlk NST gittiğimde yapılacak. Yani 35+3 olacak. Senin daha erken NST için benim duruma göre. Biz doğum tarihini hiç konuşmadık daha. Sanırım onu da gittiğimde konuşacağız. Muayenelerim de bir 10 gün sonra(muayene ücreti olmasın, kontrol süresinde olsun diye) bir de 15 gün sonra şeklindeydi 32. haftadan bu yana. Önümüzdeki hafta değişir mi bilemiyorum.

Kuzu dikkat et Allah yardımcımız olsun valla,dengesiz olduk artık ağırlık merkezi de değişti malum:D

Canım hoşgeldin toipiğimize. süt ve doğum parası ile ilgili bilgim hiç yok. Sanırım doğumdan sonra doğum belgesi vs gibi evraklarla SSKdan gidip alacaz. Ama tutarı bilmiyorum:( Benim bebeğim de 2 hafta önde gidiyor, dr.a doğum tarihini sorduğumda sat ı dikkate almalıyız demişti. Ultrasona göre yarın 36. haftama giriyorum kontrolüm 2 haftada 1 e düştü cnm. NST için de bişe demedi belki 37.haftamda gittiğimde ilk defa giricem.

Kafanı tarihlere takmamaya çalış ben de çok takıyordum çalışabilir raporumu USGye göre veriyor doğumun SATa göre olur diyor. bebiş desen gelişimi SATa göre önde. Amaaaaan kafamızın çorba olmasındansa koy ver gitsin:) Onlar geleceği zamanı bilirler,belki tosuncuk olurlar aradaki hafta farklarını da karnımızda geçirirlerse:D

afedersin benim burdaki öküz doktoruma 30+5 te gitmiştik.ozaman muayene etti.sonra 32+0 da rapor için gittik raporu yazdı ama muayene etmedi.banada 37. haftada gelirsin gene dedi. ee maaall.ne diyebilirimki.son ayda 45 gün arayla muayene ediyo.bu cuma 33+5 oluyo uzun yola çıkabilirmiyim bahanesiyle gene gideceğim. bizimde önden gidiyoda sata göre verdi.

Kizlar bu aralar benim de moralim cok bozuk ve stresliyim.
Göya dogum icin memleketten gelen Kayinvalidem artik sürekli, ebediyen bizde kalicakmis. Kücük kaynimida almis gelmis memleketten, kaynimi Avcilarda ki görümcemin yaninda bi okula yazdirmis, kendisi de benim yanima Kartala geldi.
Kendisi kötü bir kaynana degil ama fikir olarak hic anlasamiyoruz, istemiyorum onu sürekli evimde, zaten evimde cok kücük ama esimde yalniz oldugu icin kayinpederimde olmadigi icin kalsin nolur ki diyo. Esim de dünya tatlisi birisi onu da kirmak istemiyorum ama ömür boyu kaynanayla ayni evde yasamayi düsününcede deliriyorum. Ben Almanya'da dogdum büyüdüm, ailemde orda, kaynanam ise tam bir köy kadini, iyi ama cok cahil fikirelrimiz hic uyusmuyor, napicam ben.

afedersin benim burdaki öküz doktoruma 30+5 te gitmiştik.ozaman muayene etti.sonra 32+0 da rapor için gittik raporu yazdı ama muayene etmedi.banada 37. haftada gelirsin gene dedi. ee maaall.ne diyebilirimki.son ayda 45 gün arayla muayene ediyo.bu cuma 33+5 oluyo uzun yola çıkabilirmiyim bahanesiyle gene gideceğim. bizimde önden gidiyoda sata göre verdi.

tatlım senin şu öküzü çok merak ediyorum yaaa:D:D komiğime gidiyor valla, özeldeydi dimi o. Özeldeki doktorlar hep sık sık çağırıyor da seninki türünün ilk ve son örneği olsa gerek:D Sen yine haftana göre daha sık gitsen muayene etmiyormu ya da niye geldin mi der. Bence kendin ayarla ona güvenme. mesela 33+5te gidince bir dahakini 37de git sonra da haftada 1 e düşücez zaten.

Aman dikkatli ol geçmiş olsun

Göya dogum icin memleketten gelen Kayinvalidem artik sürekli, ebediyen bizde kalicakmis. Kücük kaynimida almis gelmis memleketten, kaynimi Avcilarda ki görümcemin yaninda bi okula yazdirmis, kendisi de benim yanima Kartala geldi.
Kendisi kötü bir kaynana degil ama fikir olarak hic anlasamiyoruz, istemiyorum onu sürekli evimde, zaten evimde cok kücük ama esimde yalniz oldugu icin kayinpederimde olmadigi icin kalsin nolur ki diyo. Esim de dünya tatlisi birisi onu da kirmak istemiyorum ama ömür boyu kaynanayla ayni evde yasamayi düsününcede deliriyorum. Ben Almanya'da dogdum büyüdüm, ailemde orda, kaynanam ise tam bir köy kadini, iyi ama cok cahil fikirelrimiz hic uyusmuyor, napicam ben.

Gerçekten zor haklısın cahil olmasa bile senin ev düzenin rahatın etkilenecek sonuçta Allah kolaylık versin.

Kuzu dikkat et Allah yardımcımız olsun valla,dengesiz olduk artık ağırlık merkezi de değişti malum:D

Canım hoşgeldin toipiğimize. süt ve doğum parası ile ilgili bilgim hiç yok. Sanırım doğumdan sonra doğum belgesi vs gibi evraklarla SSKdan gidip alacaz. Ama tutarı bilmiyorum:( Benim bebeğim de 2 hafta önde gidiyor, dr.a doğum tarihini sorduğumda sat ı dikkate almalıyız demişti. Ultrasona göre yarın 36. haftama giriyorum kontrolüm 2 haftada 1 e düştü cnm. NST için de bişe demedi belki 37.haftamda gittiğimde ilk defa giricem.

Kafanı tarihlere takmamaya çalış ben de çok takıyordum çalışabilir raporumu USGye göre veriyor doğumun SATa göre olur diyor. bebiş desen gelişimi SATa göre önde. Amaaaaan kafamızın çorba olmasındansa koy ver gitsin:) Onlar geleceği zamanı bilirler,belki tosuncuk olurlar aradaki hafta farklarını da karnımızda geçirirlerse:D

Hoşbulduk canım =)

Doğru diyorsun aslında düşünmekle bir yere varılmıyor ;)

Son aylar daha yavaş geçiyormuş bunu anladım ya da bebeklerimizi daha çok merak etmeye başlıyoruz sanırım onun telaşına bürünüyoruz :D

Keşke muayene olmayı hatırlatsaydın doktoruna :(

Neyseki yinede gidip muayene olabilirsin ;)

Canım normal de kimle kalıyordu memlekette, eltin vs var mı? belki arada diğer çocuklarına da gider diye düşünüyorum.
Moralini bozma cnm ya sonuçta onlar eşlerimizin en değerli varlıkları,sizin mutluluğunuza engel olmak istemez cadı kaynana değilse tabi. Şu yönden seni çok iyi anlıyorum, şahsen ben kendi annem dahi olsa hep bizimle yaşasın istemem eşimle bebeğimle olmak isterim,sonuçta kendimize göre düzenimiz var,büyükler olmayınca rahatız ama annem ya da kv dem yalnızsa yapacak bişe yok cnm.kendimizi onun yerine koymak lazım, o da düzen bozmak istemezdi emin ol.

Bizim şirkette bir arkadaşım var,evlendiğinden beri kayınvalideyle kalıyor. Geçen yaz kv si köye gitmişti, morali bozuktu evde yemek yok,işler birikti yetişemiyorum diye:) sana çok yardımı olacak bak göreceksin.

senin fikrini sormadan sanırım yanında kalmaya karar vermiş bu can sıkıcı bi durum... bence kvalidenin sağlığı sıhhati yerindeyse eşini ikna edebilirsin. sonuçta evde rahat hareket edemiceksin zaten evinde küçükmüş eşinle konuş... inş halledersin sorununu...canını sıkma...

Back
X